X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Skoro polazl do innej baby to nie był ciebie wart. I na pewno nie jest ciebie wart. Fajnie ze teraz jesteś szczęśliwa
    To skonczony temat teraz jest sam a dzieci są tylko moje bo nie chce mieć z nimi kontaktu.Jego strata:) Ja mam cudowna rodzinę i faceta który pokochał moje dzieci jak swoje i chce być ich prawnym opiekunem .

Evelin lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaPauliśka wrote:
    Staramy się 9 mc jakieś czas temu miałam tylko zapalenie jajników i brałam antybiotyki.Wyniki mamy idealne.Przez 5 lat miałam implant antykoncepcyjnych.Nic teraz nie biorę na wzmocnienie ale myślę żeby zacząć. Wy coś bierzecie?
    Ja brałam przed zajściem multiwitaminy są takie dla starajacych się do tego od 1 dc do owulacji Olej z wiesiołka, po owulacji onego 3, magnez, witaminę c no i kwas foliowy ale on jest w tej multiwitaminie dla starajacych się . Mój bral to samo co ja i do tego jak Orzechy brazylijskie.

Co do samego starania to serducha były co dwa dni czasem częściej a po leżałam z nogami w górze około godziny.

W tym cyklu gdzie to wszystko robilam mi się udało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 16:08

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaPauliśka wrote:
    To skonczony temat teraz jest sam a dzieci są tylko moje bo nie chce mieć z nimi kontaktu.Jego strata:) Ja mam cudowna rodzinę i faceta który pokochał moje dzieci jak swoje i chce być ich prawnym opiekunem .

No i prawidłowo. Taki facet to skarb.

Wiesz mówi się że do roku normalne pary zachodzą w ciążę. Tego ci życzę. Jeżeli nie uda się to zaczelabym diagnostykę od twojego mena skoro u ciebie wszystko ok.
    Gdzieś czytałam że z dziewczyną było ok a u faceta okazało się że miał problemy z tarczyca. Starali się 2 lata i tylko jak dostał leki na tarczyce zaszła ;)

Ale na razie staracie się;) wiem że to flustrujace ale też się znów będę starać wiem co czujesz ;) damy radę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 16:09

3jgxflw1867zd36k.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    co to znaczy dzikie? :D bo ja ich nie widzę

już udostępniłam

Evelin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ja brałam przed zajściem multiwitaminy są takie dla starajacych się do tego od 1 dc do owulacji Olej z wiesiołka, po owulacji onego 3, magnez, witaminę c no i kwas foliowy ale on jest w tej multiwitaminie dla starajacych się . Mój bral to samo co ja i do tego jak Orzechy brazylijskie.

Co do samego starania to serducha były co dwa dni czasem częściej a po leżałam z nogami w górze około godziny.
    Haha ja też trzymam nogi w gorze:) to idę do apteki i od jutra zaczynam :) zobaczę ci Pani w aptece jeszcze doradzi na poczatek:)

Kim87, Evelin lubią tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaPauliśka wrote:

sorry, że to piszę bo to jednak bądź co bądź ojciec Twoich dzieci.
    Ale to ch**
    jak można nie chcieć kontaktu z dziećmi :(

Evelin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapytam jeszcze mialyscie tak ze na testacg była druga kreska lekko rozowa ? bo mi wyszły tak 3 pod rząd i nie wiem czy były wadliwe czy byłam w ciąży a doszło do mikroporonienia.mam zdjęcia tych testów ale nie wiem czy może je tu wyslac

Evelin lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Mam problem :(
    Czy ktoras mi pomoze ???
    Kurde, nie wiem co teraz zrobic..
    Nawet to do glowy mi nie przyszlo,
    Ale niestety..
    Nie lubie owijac w bawelne..
    A rozdrabnianie sie na szczegoly nie jest moja mocna strona..

Chodzi o mojego.
    Dzis przyjezdza..
    Ale jest ten mecz..
    Bedziemy ogladac ze znajomymi i jego rodzenstwem..
    Gaduaaa wyczarowala mi te plodne dni wiec szkoda by bylo zmarnowac, a obiecalismy sobie, ze w tym cyklu bedziemy to robic codziennie, lub co dwa...
    Wczoraj nic nie bylo, wiec dzis musi!
    No nie ma innej opcji..

I teraz tak.. on wraca z delegacji..
    Bedzie pewnie zmeczony..
    Wroci gdzies kolo 19-20..
    Gosci napewno beda sie zjezdzac..
    I pytanie do Was..
    - kiedy to zrobic? Ja sie pytam Kiedy !! ?? :)
    A jak Polska przegra to sie zalamie i dupa bedzie z igraszek..
    I co ja mam począć.. :)

Help me :)
    Sexuj po i już. Natury nie oszukasz kochana jak.sie zabierzesz za niego. Albo z rana. Ja jak byłam w ciąży to się okazało że plemnior był jaki desperacji bo 5 dni u mnie w jajowodzie czekał ;) więc spokojnie plemniki są wytrzymałe nawet jak kilka dni nie sexujesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 16:11

Evelin lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaPauliśka wrote:
    A zapytam jeszcze mialyscie tak ze na testacg była druga kreska lekko rozowa ? bo mi wyszły tak 3 pod rząd i nie wiem czy były wadliwe czy byłam w ciąży a doszło do mikroporonienia.mam zdjęcia tych testów ale nie wiem czy może je tu wyslac

a po jakim czasie od wykonania testu?

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    już udostępniłam
    łooo matko..Marcia.. a Ty wcześniej mierzyłaś kiedykolwiek temperatury? czy to pierwszy cykl?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    sorry, że to piszę bo to jednak bądź co bądź ojciec Twoich dzieci.
    Ale to ch**
    jak można nie chcieć kontaktu z dziećmi :(
    w sądzie wstał i powiedział ze świadomie zrzeka się praw do nich bo jest młody i chce się wybawic. ..wiec sędzia takie alimenty mu dowalila żeby aż tak się nie zabawil.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    a po jakim czasie od wykonania testu?
    2 odrazu jeden po 3 min

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaPauliśka wrote:
    To znaczy że byłaś w ciąży biochemicznej najprawdopodobniej. To dobra wiadomość bo znaczy że cis pykneło i mamy tu takie laski które zaraz po biochemicznnej zaszły więc do roboty ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    łooo matko..Marcia.. a Ty wcześniej mierzyłaś kiedykolwiek temperatury? czy to pierwszy cykl?
    Gadua, mierzyłam od 19 roku życia. Miałam regularne co 28 dni miesiączki a tu takie coś hahha

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaPauliśka wrote:
    Haha ja też trzymam nogi w gorze:) to idę do apteki i od jutra zaczynam :) zobaczę ci Pani w aptece jeszcze doradzi na poczatek:)
    Mnie ten zestaw pomógł ;) ja nie miałam tylko vit dla starajacych się więc brałam zwykle witaminy plus folic ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • marciaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaPauliśka wrote:
    w sądzie wstał i powiedział ze świadomie zrzeka się praw do nich bo jest młody i chce się wybawic. ..wiec sędzia takie alimenty mu dowalila żeby aż tak się nie zabawil.

i bardzo dobrze!!
    mądra sędzina ; p

znam też przypadek gdzie ojciec już dorosłej córki wniósł o obniżenie alimentów...
    a że ona studiowała to powiedział sędzia, że niech się cieszy że córka się uczy i mu dowalił wyższe :D

Kim87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    już udostępniłam

już widać :)
    a zawsze miałaś niską temp?
    za niedlugo pewnie się odbije

• marciaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    już widać :)
    a zawsze miałaś niską temp?
    za niedlugo pewnie się odbije

w sumie miałam w 1 fazie ok 36.4-36,5
    w drugiej błiżej 36.8-37.0

dzisiaj mierzyłam o 6:30 jak zawsze i tyle pokazało.
    ale wstałam po 10 i wtedy pokazało 36,7

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia zimna kobieta z ciebie i tyle. Ja też nie byłam jakąś super gorąca. Ważne aby był podział na temp niższe do owulki i wyższe po ;) zobaczymy jak to będzie u ciebie kobieto

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    No i prawidłowo. Taki facet to skarb.

Wiesz mówi się że do roku normalne pary zachodzą w ciążę. Tego ci życzę. Jeżeli nie uda się to zaczelabym diagnostykę od twojego mena skoro u ciebie wszystko ok.
    Gdzieś czytałam że z dziewczyną było ok a u faceta okazało się że miał problemy z tarczyca. Starali się 2 lata i tylko jak dostał leki na tarczyce zaszła ;)

Ale na razie staracie się;) wiem że to flustrujace ale też się znów będę starać wiem co czujesz ;) damy radę ;)
    wiem dlatego czekamy jeśli do roku nic nie będzie to idziemy do kliniki po jakiś ratunek.Ale nadzieje mamy ze zaskoczy i to była by najcudowniejsza wiadomosc:)

‹‹ 2367 2368 2369 2370 2371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ