Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaŁ123 wrote:Violet owulację potwierdzi Ci tylko monitoring. Ja właśnie mam takie @ i z tego co wiem nie mam owulacji. Wykres zazwyczaj pokazywał mi owulację, natomiast testy nigdy mi nie wychodziły, ale ja miałam te tanie z allegro, które często dziewczynom nie wychodziły.
Aniu mi testy wychodziły też , ale z chęcią bym się udała na taki monitoring, ale tu w UK nie mam takiej możliwości, nawet po porodzie nikt mnie nie zbadał tylko położna zerknela, ale byłam 3 miesiące po porodzie w Polsce i tam poszłam do Ginekologa i to było ostatni raz czyli 3 lata temu.
-
marvillosa wrote:Witajcie
to mój pierwszy wpisstarania od marca tego roku, które pokryły się z moim egzaminem zawodowym, przez który schudłam 5 kg i niestety stresowałam się niemiłosiernie.
Od tego czasu zaczęły się problemy z cyklem. Do swojej wagi wróciłam, a problemy zostały.
Cykle od tego czasu wyglądały tak - 80 dni, 50 dni, 28 dni (bezowulacyjny), potem badania w 17 dniu cyklu brak pęcherzyków, więc lekarka wywołała okres i zaczęłam brać CLO. Jestem po pierwszej stymulacji.
Moje wyniki:
1. Progesteron w 23dc - 11,04/ng/ml
2. AMH - 1,88 ng/ml
3. TSH - 1,58
4. Estradiol 32,6
5. PRL 11,7
Szukam źródła swoich problemów - bo przed marcem cykle jak w zegarku 28 dni.
Macie jakieś wskazówki?
Nasienie męża w porządku
Rzeczywiście może ten stres tak zadziałał. W roku zdrowa kobieta ma dwa cykle bezowulacyjne i to norma. Nic nie normalnego.
Tak jak mówiłam ci na fb może inofem bądź ovarin.
Ft3 i ft4 miałaś robione?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Luccecita wrote:Ania
ja tez uzywam tych z allegro i u mnie wychodzą- ale blisko owulki dobrze jest robić 2 razy dziennie...
z tym,że lepsze są wg mnie te:
http://allegro.pl/testy-owulacyjne-owulacyjny-30szt-5-ciazowe-gratis-i5441474971.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=48641
miałam jeszcze te: http://allegro.pl/testy-test-30x-owulacyjny-owulacyjne-2x-ciazowy-i5748844063.html
ale wydaje mi się, że mniej czułe są i cięzko było wyłapać pozytyw, a te pierwsze bez problemu
sprawdziły się też z Rossmana, ale 5 testów na cykl to czasem za mało, więc dość drogo wychodzą.
Ja właśnie mam te drugie. Ale u mnie nie ma co wychodzić bo owulek raczej na razie nie ma. Mam nadzieję że to przez moje TSH, teraz nad nim pracuję (zmniejszam dawkę leku) więc zobaczęZa 3 tygodnie kolejna kontrola tarczycy, może już będzie lepszy wynik
-
Pączek wrote:Mam nadzieje ze zaraz sie cos podniesie bo jak nie to śpię na siedząco
Pączuś!!! Namaluj sobie źrenice na powiekach i kimnij na siedząco, jak ktoś do Ciebie wpadnie to się nie zorientujePączek, Evelin lubią tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Ostatnio słyszałam, że najlepiej/najzdrowiej jest zalać na noc płatki wodą, a na drugi dzień dodać troszkę mleka, jogurtu i innych dodatków. Tylko Ty nie jesz laktozy, więc nie wiem jakby to smakowało
nigdy nie zalewałam ich na noc - zawsze rano
Musze spróbować tak jak piszesz -
AniaŁ123 wrote:Pączuś!!! Namaluj sobie źrenice na powiekach i kimnij na siedząco, jak ktoś do Ciebie wpadnie to się nie zorientuje
Juz wyciągam kredkę z kosmetyczki i lecę malowac
Gorzej jak ktos zacznie nawijać ze cos chcea takich tu mam co chwila
Ja nie wiem - cisnienie spada czy co ?
W Krakowie tez sennie ? Kurna reszta biura mowi ze czuje sie ok a ja jak nie przytomna -
nick nieaktualnyPrzepraszam.. na jakiś czas opuszczam forum.
Sprawy zdrowotne i prywatne
Nie mam głowy na ogarnianie prezentu dla Sylwi i bardzo proszę aby ktoś to przejął ode mniePrzepraszam i mam nadzieję do zobaczenia za jakiś czas.
Trzymam mocno kciuki za każdą z Was !
Mam nadzieję że jak wrócę to tu wszystkie już będą z groszkami -
cześć dziewczyny.
dziś się witam z moją @ bo przylazła ;/ kim87 możesz mnie wykreślić z testowania27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
marvillosa wrote:no ale co robić?
to na pewno ten stres i spadek wagi, ale już tyle czasu minęło ...
Musiałaś bardzo mocno to wszystko przeżywać. Intensywny stres w organizmie może się odezwać po kilku dobrych miesiącach lub nawet latachO tym pewnie Kim Ci może powiedzieć
Jeżeli wyniki badań masz dobre, to znaczy że jeszcze nie doszłaś do siebie. Musisz sobie dać czas, tyle ile Twoje ciało potrzebuje. Musisz umieć się z tym wszystkim pogodzić i unikać teraz stresu, czyli zdystansować się do tego wszystkiego. Napić się wina, zjeść całą czekoladę bez wyrzutów sumienia, poszaleć z facetem, poimprezować. Zobaczysz wszystko się ułoży
Kim87 lubi tę wiadomość
-
Violet146 wrote:Aniu mi testy wychodziły też , ale z chęcią bym się udała na taki monitoring, ale tu w UK nie mam takiej możliwości, nawet po porodzie nikt mnie nie zbadał tylko położna zerknela, ale byłam 3 miesiące po porodzie w Polsce i tam poszłam do Ginekologa i to było ostatni raz czyli 3 lata temu.
Ahh.. no tak, pisałaś wcześniej -
Pączek wrote:No to jogurt bez laktozy
nigdy nie zalewałam ich na noc - zawsze rano
Musze spróbować tak jak piszesz
Właśnie słyszałam kiedyś w jakiejś telewizji śniadaniowej czy gdzieś, że w ogóle powinno się wszystko zalewać na noc, tzn kasze, właśnie płatki, bo dzięki temu coś się rozpuszcza w wodzie i jest lepiej przyswajalne dla organizmu. Ale moja głowa niestety nie zapamiętała szczegółów -
AniaŁ123 wrote:Właśnie słyszałam kiedyś w jakiejś telewizji śniadaniowej czy gdzieś, że w ogóle powinno się wszystko zalewać na noc, tzn kasze, właśnie płatki, bo dzięki temu coś się rozpuszcza w wodzie i jest lepiej przyswajalne dla organizmu. Ale moja głowa niestety nie zapamiętała szczegółów
By the way - ja chciałam dzis biegać bo jest całkiem ładnie tzn jest z 9 stopni, slonce i nie pada
Ale teraz to ja nie wiem czy dam rade - mam ochote przyjść do domu, zakopać sie pod kołdra i spac
Z drugiej strony głowa mowi ze trzeba sie poruszać a ciało mowi spac -
Pączek wrote:Hahaha dobra mysl !
Juz wyciągam kredkę z kosmetyczki i lecę malowac
Gorzej jak ktos zacznie nawijać ze cos chcea takich tu mam co chwila
Ja nie wiem - cisnienie spada czy co ?
W Krakowie tez sennie ? Kurna reszta biura mowi ze czuje sie ok a ja jak nie przytomna
W moim domku sennie, niedawno wstałam
No nie wiem, nie wiem dlaczego Cię tak zbiera, żeby nie wyskakiwać z urojonymi... -
Zołza:) wrote:Przepraszam.. na jakiś czas opuszczam forum.
Sprawy zdrowotne i prywatne
Nie mam głowy na ogarnianie prezentu dla Sylwi i bardzo proszę aby ktoś to przejął ode mniePrzepraszam i mam nadzieję do zobaczenia za jakiś czas.
Trzymam mocno kciuki za każdą z Was !
Mam nadzieję że jak wrócę to tu wszystkie już będą z groszkami
ZołzullaKochana rób tak, jak Ci podpowiada serce
My też trzymamy kciuki za Ciebie
Będzie dobrze!!! Wszystko się wreszcie ułoży. Musi
:*
Evelin lubi tę wiadomość
-
Pączek wrote:To spróbuje tego sposobu
By the way - ja chciałam dzis biegać bo jest całkiem ładnie tzn jest z 9 stopni, slonce i nie pada
Ale teraz to ja nie wiem czy dam rade - mam ochote przyjść do domu, zakopać sie pod kołdra i spac
Z drugiej strony głowa mowi ze trzeba sie poruszać a ciało mowi spac
Nawet mi nie mów! Jestem taka zła na tą moją głupią chorobę!!! Akurat teraz gdy jest kilka dni ładnej pogody i mogłabym pobiegać i pracować nad kondycją, to ja teraz siedzę w chacie i tylko myślę co by tu dobrego wsunąćRaczej w przyszłym tygodniu też jeszcze nie pójdę, bo będę musiała uważać, a później już połowa listopada i dupa
Ja czasami, gdy tak mnie brało na spanie, szłam na siłę pobiegać i dostawałam zastrzyk energiiAle Ty wiesz jak jest
-
AniaŁ123 wrote:Nawet mi nie mów! Jestem taka zła na tą moją głupią chorobę!!! Akurat teraz gdy jest kilka dni ładnej pogody i mogłabym pobiegać i pracować nad kondycją, to ja teraz siedzę w chacie i tylko myślę co by tu dobrego wsunąć
Raczej w przyszłym tygodniu też jeszcze nie pójdę, bo będę musiała uważać, a później już połowa listopada i dupa
Ja czasami, gdy tak mnie brało na spanie, szłam na siłę pobiegać i dostawałam zastrzyk energiiAle Ty wiesz jak jest
Moze jak zjem obiad to dostane energii - narazie jest kiepsko - nic mi sie nie chce -
Pączek wrote:Nie wiem jak ja sie dzis zmotywuje do tego zeby isc
Moze jak zjem obiad to dostane energii - narazie jest kiepsko - nic mi sie nie chce
Czasami tak jest i nie ma co z tym walczyć. Pozwól sobie na lenia dzisiaj i nie miej wyrzutów, raz na czas każdemu wolno -
Dziewczyny, mam do was pytanie, może któras tak miała - bo zapomniałam na ostatniej wizycie zapytać o to mojego gina. Często po owulacji ma bóle takie jakby miesiączkowe i się zastanawiam czy moge wtedy brac nospę? Bo se wkręciłam, że może te skurcze utrudniając implantację? Co sądzicie?4cs, kolejna nadzieja...