Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Violet owulację potwierdzi Ci tylko monitoring. Ja właśnie mam takie @ i z tego co wiem nie mam owulacji. Wykres zazwyczaj pokazywał mi owulację, natomiast testy nigdy mi nie wychodziły, ale ja miałam te tanie z allegro, które często dziewczynom nie wychodziły.

Aniu mi testy wychodziły też , ale z chęcią bym się udała na taki monitoring, ale tu w UK nie mam takiej możliwości, nawet po porodzie nikt mnie nie zbadał tylko położna zerknela, ale byłam 3 miesiące po porodzie w Polsce i tam poszłam do Ginekologa i to było ostatni raz czyli 3 lata temu.

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marvillosa wrote:
    Witajcie :)
    to mój pierwszy wpis :) starania od marca tego roku, które pokryły się z moim egzaminem zawodowym, przez który schudłam 5 kg i niestety stresowałam się niemiłosiernie.
    Od tego czasu zaczęły się problemy z cyklem. Do swojej wagi wróciłam, a problemy zostały.
    Cykle od tego czasu wyglądały tak - 80 dni, 50 dni, 28 dni (bezowulacyjny), potem badania w 17 dniu cyklu brak pęcherzyków, więc lekarka wywołała okres i zaczęłam brać CLO. Jestem po pierwszej stymulacji.

Moje wyniki:
    1. Progesteron w 23dc - 11,04/ng/ml
    2. AMH - 1,88 ng/ml
    3. TSH - 1,58
    4. Estradiol 32,6
    5. PRL 11,7

Szukam źródła swoich problemów - bo przed marcem cykle jak w zegarku 28 dni.
    Macie jakieś wskazówki?
    Nasienie męża w porządku :)
    Hej wyniki masz iście ok. Tsh idealne na bobo. Progesteron sygeruje owu. Na reszcie się nie znam ;-)

Rzeczywiście może ten stres tak zadziałał. W roku zdrowa kobieta ma dwa cykle bezowulacyjne i to norma. Nic nie normalnego.

Tak jak mówiłam ci na fb może inofem bądź ovarin.

Ft3 i ft4 miałaś robione?

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Ania
    ja tez uzywam tych z allegro i u mnie wychodzą- ale blisko owulki dobrze jest robić 2 razy dziennie...:)

z tym,że lepsze są wg mnie te:
    http://allegro.pl/testy-owulacyjne-owulacyjny-30szt-5-ciazowe-gratis-i5441474971.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=48641

miałam jeszcze te: http://allegro.pl/testy-test-30x-owulacyjny-owulacyjne-2x-ciazowy-i5748844063.html
    ale wydaje mi się, że mniej czułe są i cięzko było wyłapać pozytyw, a te pierwsze bez problemu ;)

sprawdziły się też z Rossmana, ale 5 testów na cykl to czasem za mało, więc dość drogo wychodzą.

Ja właśnie mam te drugie. Ale u mnie nie ma co wychodzić bo owulek raczej na razie nie ma. Mam nadzieję że to przez moje TSH, teraz nad nim pracuję (zmniejszam dawkę leku) więc zobaczę :) Za 3 tygodnie kolejna kontrola tarczycy, może już będzie lepszy wynik :)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Mam nadzieje ze zaraz sie cos podniesie bo jak nie to śpię na siedząco

Pączuś!!! Namaluj sobie źrenice na powiekach i kimnij na siedząco, jak ktoś do Ciebie wpadnie to się nie zorientuje :P

Pączek, Evelin lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ostatnio słyszałam, że najlepiej/najzdrowiej jest zalać na noc płatki wodą, a na drugi dzień dodać troszkę mleka, jogurtu i innych dodatków. Tylko Ty nie jesz laktozy, więc nie wiem jakby to smakowało ;)
    No to jogurt bez laktozy :D nigdy nie zalewałam ich na noc - zawsze rano
    Musze spróbować tak jak piszesz :)

• Pączek Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Pączuś!!! Namaluj sobie źrenice na powiekach i kimnij na siedząco, jak ktoś do Ciebie wpadnie to się nie zorientuje :P
    Hahaha dobra mysl !
    Juz wyciągam kredkę z kosmetyczki i lecę malowac :D
    Gorzej jak ktos zacznie nawijać ze cos chce :D a takich tu mam co chwila :/
    Ja nie wiem - cisnienie spada czy co ?
    W Krakowie tez sennie ? Kurna reszta biura mowi ze czuje sie ok a ja jak nie przytomna

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam.. na jakiś czas opuszczam forum.
    Sprawy zdrowotne i prywatne :(

Nie mam głowy na ogarnianie prezentu dla Sylwi i bardzo proszę aby ktoś to przejął ode mnie :( Przepraszam i mam nadzieję do zobaczenia za jakiś czas.

Trzymam mocno kciuki za każdą z Was ! <3
    Mam nadzieję że jak wrócę to tu wszystkie już będą z groszkami :)

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny.

dziś się witam z moją @ bo przylazła ;/ kim87 możesz mnie wykreślić z testowania

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marvillosa wrote:
    no ale co robić? :) to na pewno ten stres i spadek wagi, ale już tyle czasu minęło ...

Musiałaś bardzo mocno to wszystko przeżywać. Intensywny stres w organizmie może się odezwać po kilku dobrych miesiącach lub nawet latach :/ O tym pewnie Kim Ci może powiedzieć :) Jeżeli wyniki badań masz dobre, to znaczy że jeszcze nie doszłaś do siebie. Musisz sobie dać czas, tyle ile Twoje ciało potrzebuje. Musisz umieć się z tym wszystkim pogodzić i unikać teraz stresu, czyli zdystansować się do tego wszystkiego. Napić się wina, zjeść całą czekoladę bez wyrzutów sumienia, poszaleć z facetem, poimprezować. Zobaczysz wszystko się ułoży <3

Kim87 lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Aniu mi testy wychodziły też , ale z chęcią bym się udała na taki monitoring, ale tu w UK nie mam takiej możliwości, nawet po porodzie nikt mnie nie zbadał tylko położna zerknela, ale byłam 3 miesiące po porodzie w Polsce i tam poszłam do Ginekologa i to było ostatni raz czyli 3 lata temu.

Ahh.. no tak, pisałaś wcześniej :/

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    No to jogurt bez laktozy :D nigdy nie zalewałam ich na noc - zawsze rano
    Musze spróbować tak jak piszesz :)

Właśnie słyszałam kiedyś w jakiejś telewizji śniadaniowej czy gdzieś, że w ogóle powinno się wszystko zalewać na noc, tzn kasze, właśnie płatki, bo dzięki temu coś się rozpuszcza w wodzie i jest lepiej przyswajalne dla organizmu. Ale moja głowa niestety nie zapamiętała szczegółów ;)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    cześć dziewczyny.

dziś się witam z moją @ bo przylazła ;/ kim87 możesz mnie wykreślić z testowania
    Ok

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Właśnie słyszałam kiedyś w jakiejś telewizji śniadaniowej czy gdzieś, że w ogóle powinno się wszystko zalewać na noc, tzn kasze, właśnie płatki, bo dzięki temu coś się rozpuszcza w wodzie i jest lepiej przyswajalne dla organizmu. Ale moja głowa niestety nie zapamiętała szczegółów ;)
    To spróbuje tego sposobu :)

By the way - ja chciałam dzis biegać bo jest całkiem ładnie tzn jest z 9 stopni, slonce i nie pada
    Ale teraz to ja nie wiem czy dam rade - mam ochote przyjść do domu, zakopać sie pod kołdra i spac :/
    Z drugiej strony głowa mowi ze trzeba sie poruszać a ciało mowi spac

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Hahaha dobra mysl !
    Juz wyciągam kredkę z kosmetyczki i lecę malowac :D
    Gorzej jak ktos zacznie nawijać ze cos chce :D a takich tu mam co chwila :/
    Ja nie wiem - cisnienie spada czy co ?
    W Krakowie tez sennie ? Kurna reszta biura mowi ze czuje sie ok a ja jak nie przytomna

W moim domku sennie, niedawno wstałam :P
    No nie wiem, nie wiem dlaczego Cię tak zbiera, żeby nie wyskakiwać z urojonymi... :P

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Przepraszam.. na jakiś czas opuszczam forum.
    Sprawy zdrowotne i prywatne :(

Nie mam głowy na ogarnianie prezentu dla Sylwi i bardzo proszę aby ktoś to przejął ode mnie :( Przepraszam i mam nadzieję do zobaczenia za jakiś czas.

Trzymam mocno kciuki za każdą z Was ! <3
    Mam nadzieję że jak wrócę to tu wszystkie już będą z groszkami :)

Zołzulla :( Kochana rób tak, jak Ci podpowiada serce <3 My też trzymamy kciuki za Ciebie <3 Będzie dobrze!!! Wszystko się wreszcie ułoży. Musi <3 :*

Evelin lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    To spróbuje tego sposobu :)

By the way - ja chciałam dzis biegać bo jest całkiem ładnie tzn jest z 9 stopni, slonce i nie pada
    Ale teraz to ja nie wiem czy dam rade - mam ochote przyjść do domu, zakopać sie pod kołdra i spac :/
    Z drugiej strony głowa mowi ze trzeba sie poruszać a ciało mowi spac

Nawet mi nie mów! Jestem taka zła na tą moją głupią chorobę!!! Akurat teraz gdy jest kilka dni ładnej pogody i mogłabym pobiegać i pracować nad kondycją, to ja teraz siedzę w chacie i tylko myślę co by tu dobrego wsunąć :( Raczej w przyszłym tygodniu też jeszcze nie pójdę, bo będę musiała uważać, a później już połowa listopada i dupa :(

Ja czasami, gdy tak mnie brało na spanie, szłam na siłę pobiegać i dostawałam zastrzyk energii :) Ale Ty wiesz jak jest ;)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    W moim domku sennie, niedawno wstałam :P
    No nie wiem, nie wiem dlaczego Cię tak zbiera, żeby nie wyskakiwać z urojonymi... :P
    Urojeń to ja mam tyle ze hej :D
    Tempa, cycki, spanie....masakra z tym jest

• Pączek Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Nawet mi nie mów! Jestem taka zła na tą moją głupią chorobę!!! Akurat teraz gdy jest kilka dni ładnej pogody i mogłabym pobiegać i pracować nad kondycją, to ja teraz siedzę w chacie i tylko myślę co by tu dobrego wsunąć :( Raczej w przyszłym tygodniu też jeszcze nie pójdę, bo będę musiała uważać, a później już połowa listopada i dupa :(

Ja czasami, gdy tak mnie brało na spanie, szłam na siłę pobiegać i dostawałam zastrzyk energii :) Ale Ty wiesz jak jest ;)
    Nie wiem jak ja sie dzis zmotywuje do tego zeby isc
    Moze jak zjem obiad to dostane energii - narazie jest kiepsko - nic mi sie nie chce

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Nie wiem jak ja sie dzis zmotywuje do tego zeby isc
    Moze jak zjem obiad to dostane energii - narazie jest kiepsko - nic mi sie nie chce

Czasami tak jest i nie ma co z tym walczyć. Pozwól sobie na lenia dzisiaj i nie miej wyrzutów, raz na czas każdemu wolno ;) <3

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do was pytanie, może któras tak miała - bo zapomniałam na ostatniej wizycie zapytać o to mojego gina. Często po owulacji ma bóle takie jakby miesiączkowe i się zastanawiam czy moge wtedy brac nospę? Bo se wkręciłam, że może te skurcze utrudniając implantację? Co sądzicie?

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
‹‹ ‹ 3456 3457 3458 3459 3460 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ