Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 2 marca 2017, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki

    FT4 16 norma < 11.5- 22.7>
    TSH 1.79 norma <0.55- 4.78>
    Insulina 10.4 norma <3- 25>

    I jak sądzicie o moich wynikach??

    palusia171 lubi tę wiadomość

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • emidomi Autorytet
    Postów: 1743 794

    Wysłany: 2 marca 2017, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki

    FT4 16 norma < 11.5- 22.7>
    TSH 1.79 norma <0.55- 4.78>
    Insulina 10.4 norma <3- 25>

    I jak sądzicie o moich wynikach??

    TSH i ft 4 ładne.
    Na insulinie się nie znam niestety

    31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4140 1601

    Wysłany: 2 marca 2017, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    insulina ładna też

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1052 275

    Wysłany: 2 marca 2017, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka tu cisza dzisiaj... :/

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • Coco55 Autorytet
    Postów: 451 309

    Wysłany: 2 marca 2017, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przex chwilą trochę różowego śluzu... czekam az @ się rozkreci

    27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

    f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1052 275

    Wysłany: 2 marca 2017, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 długo się starasz? to pierwsze bejbi?

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • Malina05 Znajoma
    Postów: 16 1

    Wysłany: 2 marca 2017, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Jestem tu nowa. Staramy się juzyskać od czerwca 2016r. ostatnio robiłam badania tsh i ft4..

    co myświcie o wynikach;
    tsh; 2.56 przy normie 0.27-4.2
    ft4; 14.9 przy normie 12-22

    zażywym tylko kwas foliowy
    co myślicie o moim wykresie nie myślicie że temp w drugiej fazie są za niskie?jakby coś z progesteonem było nie tylko. . Co u was?

    Malina
  • emidomi Autorytet
    Postów: 1743 794

    Wysłany: 2 marca 2017, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Ja miałam przex chwilą trochę różowego śluzu... czekam az @ się rozkreci

    Ja tez czekam....

    31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Coco55 Autorytet
    Postów: 451 309

    Wysłany: 2 marca 2017, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 25 wrote:
    Coco55 długo się starasz? to pierwsze bejbi?
    W tym miesiącu się nie starałam. Planowaliśmy od marca zacząć no ale ze ovu mi się przesunela to okazało się ze akurat trafiliśmy na właściwy czas...

    Nie mam jeszcze dzieci ☺

    27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

    f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Coco55 Autorytet
    Postów: 451 309

    Wysłany: 2 marca 2017, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Ja tez czekam....
    Kochana zaciskam kciuki żeby chociaż Tobie się udało !!! Musi być dobrze. Ja od marca ruszam pełen para i tego muszę się trzymać

    27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

    f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • pola89 Autorytet
    Postów: 3805 2660

    Wysłany: 2 marca 2017, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina05 wrote:
    Cześć Dziewczyny. Jestem tu nowa. Staramy się juzyskać od czerwca 2016r. ostatnio robiłam badania tsh i ft4..

    co myświcie o wynikach;
    tsh; 2.56 przy normie 0.27-4.2
    ft4; 14.9 przy normie 12-22

    zażywym tylko kwas foliowy
    co myślicie o moim wykresie nie myślicie że temp w drugiej fazie są za niskie?jakby coś z progesteonem było nie tylko. . Co u was?
    Hej :)
    Na tarczycy się nie znam, więc może ktoś inny się wypowie...
    A co do wykresu, to wg mnie nie są za niskie. Temperatury to indywidualna sprawa. Masz niziutkie temperatury w pierwszej fazie, więc w drugiej też nie oczekiwałabym bardzo wysokich. Jeśli masz wątpliwości co do progesteronu, to zrób badanie na jego stężenie 7 dni po owulacji i wszystko będzie jasne :)

    Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

    Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

    Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • pestka1 Autorytet
    Postów: 1007 765

    Wysłany: 2 marca 2017, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za testujące i czekające na dobre wieści oraz za to aby ciotka w czerwonym Mercedesie nie przyjechała ;)

    cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Malina05 Znajoma
    Postów: 16 1

    Wysłany: 2 marca 2017, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Hej :)
    Na tarczycy się nie znam, więc może ktoś inny się wypowie...
    A co do wykresu, to wg mnie nie są za niskie. Temperatury to indywidualna sprawa. Masz niziutkie temperatury w pierwszej fazie, więc w drugiej też nie oczekiwałabym bardzo wysokich. Jeśli masz wątpliwości co do progesteronu, to zrób badanie na jego stężenie 7 dni po owulacji i wszystko będzie jasne :)


    Wlaśnie w poniedziałek idę zrobić prolaktyna i progesteron. Ginekolog mi zlecił żebym zrobila je w 20-22dc. i w ostatnich dwóch cyklach miałam plamienia 4 dni przed miesiaczka. dosłownie kilka brązowych kropek przez 2 dni. potem cisza i okres.. dziwne to było dla mnie bo nigdy wcześniej nie miałam takich zdarzeń. No może masz racje co do tych temp. mierze dopiero 2 cykl wiec się nie znam. a jak u ciebie?

    Malina
  • pola89 Autorytet
    Postów: 3805 2660

    Wysłany: 2 marca 2017, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina05 wrote:
    Wlaśnie w poniedziałek idę zrobić prolaktyna i progesteron. Ginekolog mi zlecił żebym zrobila je w 20-22dc. i w ostatnich dwóch cyklach miałam plamienia 4 dni przed miesiaczka. dosłownie kilka brązowych kropek przez 2 dni. potem cisza i okres.. dziwne to było dla mnie bo nigdy wcześniej nie miałam takich zdarzeń. No może masz racje co do tych temp. mierze dopiero 2 cykl wiec się nie znam. a jak u ciebie?
    U mnie też nigdy nie było wysokich temperatur :) w piewszej fazie ok. 36,3-36,4, a druga faza to temperatury ok. 36,7 (najwyższa 36,9, ale to pojedyncza ok. 5-6 dnia po owu) :)
    Plamienia przed okresem mogą rzeczywiście wskazywać na niedobory progesteronu, ale nie muszą :) stres związany ze staraniami mógł Ci namieszać... U mnie np. z decyzją o staraniach skrócił się też cykl :P

    Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

    Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

    Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Karolciaaa26 Autorytet
    Postów: 518 182

    Wysłany: 3 marca 2017, 02:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki.Bylam dzis u ginekologa po wynkiki kolposkopi pochwy i niestwty czeka mnie konizacja szyjki macicy bedo robili to w szpitalu z uspieniem strasznie sie boje bo potym moge miec problem z zajsciem w ciaze :'( Ostatnio to same złe wiadomosci sie mnie trzymają :-(

    Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • mysia09 Autorytet
    Postów: 699 461

    Wysłany: 3 marca 2017, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Witam dziewczynki.Bylam dzis u ginekologa po wynkiki kolposkopi pochwy i niestwty czeka mnie konizacja szyjki macicy bedo robili to w szpitalu z uspieniem strasznie sie boje bo potym moge miec problem z zajsciem w ciaze :'( Ostatnio to same złe wiadomosci sie mnie trzymają :-(
    Tule mocno;* Z tego co przeczytałam nie jest bardzo inwazyjna:) będzie dobrze:)

    14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • mysia09 Autorytet
    Postów: 699 461

    Wysłany: 3 marca 2017, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ovufriend wyznaczyło mi nowy termin owulacji i w sumie miało by to sens bo wtedy mnie bolały jajniki...ale znów nie do końca jestem zadowolona z <3, ale przyznam się ze mi się nie chciało bo byłam zła, ze wcześniej wyznaczyło mi ovu i myślałam ze już po.....i bądź tu mądry:(
    PS. Od trzech dni mam temp 36.74 :P ( aż zmierzyłam pożniej pod pachą, żeby spr czy się nie zepsuł, ale była inna wiec chyba jest ok:)

    Coco55 lubi tę wiadomość

    14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • Coco55 Autorytet
    Postów: 451 309

    Wysłany: 3 marca 2017, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia09 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Ovufriend wyznaczyło mi nowy termin owulacji i w sumie miało by to sens bo wtedy mnie bolały jajniki...ale znów nie do końca jestem zadowolona z <3, ale przyznam się ze mi się nie chciało bo byłam zła, ze wcześniej wyznaczyło mi ovu i myślałam ze już po.....i bądź tu mądry:(
    PS. Od trzech dni mam temp 36.74 :P ( aż zmierzyłam pożniej pod pachą, żeby spr czy się nie zepsuł, ale była inna wiec chyba jest ok:)
    Trzymam za Ciebie mocno mocno kciuki ! No wczoraj późnym wieczorem zaczęło się brązowe plamienie I trwa do teraz. Już mam nadzieję chociaż ze to @ bo ostatnim razem też tak było przy cp

    27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

    f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Czikosz Autorytet
    Postów: 672 393

    Wysłany: 3 marca 2017, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się macie dziewczyny!

    U mnie chęci wielkie, więc wiecie. Serduszka się tworzą.

    Olałam ostatnimi czasy Ovufriend i w ogóle staranie, a teraz mam pierdolca, że to będzie teraz z bóg wie jakich powodów. Ktoś tak miał?

    Czikosz, 29 lat - A RhD-
    Turtle, 33 lata - A RhD+
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1052 275

    Wysłany: 3 marca 2017, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę na powtórkową bete koło 12... troche się boję, ze znowu bede musiała się rozczarować, ile tego wszystkiego się nałykałam i miałam skaryfikacje jajników, ile tysięcy poszło na profesorów, i czas ucieka mój facet jest ode mnie starszy i to mnie martwi :( chyba wszystko mnie martwi....

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
‹‹ 4010 4011 4012 4013 4014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ