Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no to kuruj się kochana syrop z celubi +czosnek, sok z malin do herbaty i cyktryna ja jak bylam w ciąży z synem to tylko takie i zawsze pomagało.Jeszcze jest dobra herbata z cytryna i imbirem.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te wszystkie specyfiki ale syrop z cebuli fuj.. Prędzej zwymiotuje niż wypije. Czosnek zawsze lubiłam a teraz nie daje rady. Na samą myśl po prostu mam mdłości...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Właśnie już mnie niepokoi to ciągle kichanie... Nie strasz :( Boże oby dotrwać do czwartku i zobaczyć na usg że wszystko jest ok...

Spokojnie kochana.. W czwartek ci gin powie co i jak.. Będzie dobrze.

nick nieaktualny, Sylwia91 lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Spokojnie kochana.. W czwartek ci gin powie co i jak.. Będzie dobrze.
    Oby :( tak czekam na tą wizytę jak na zbawienie heheh...

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasencje, ni stąd ni zowąd pachwina z lewej strony zaczęła mnie boleć :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahammm no takie uroki ciąży ;) A jakbyś zrobiła na ten katar inhalacje ? Garnek z wrzątkiem + olejek lipowy lub eukaliptusowy. Może mniej będzie cie kichać jak sobie tak pokój nawilżysz żeby odparowywało ... Bardzo dobra jeszcze jest maść majerankowa pod nos kosztuje grosze a zawsze pomaga używam jej i synek jak ma katar to tez jest super polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 12:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Lasencje, ni stąd ni zowąd pachwina z lewej strony zaczęła mnie boleć :/

No no ;) mnie tez chwyciło wczoraj ale w prawej pachwinie tez niewiem od czego...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    ahammm no takie uroki ciąży ;) A jakbyś zrobiła na ten katar inhalacje ? Garnek z wrzątkiem + olejek lipowy lub eukaliptusowy. Może mniej będzie cie kichać jak sobie tak pokój nawilżysz żeby odparowywało ... Bardzo dobra jeszcze jest maść majerankowa pod nos kosztuje grosze a zawsze pomaga używam jej i synek jak ma katar to tez jest super polecam.
    Nie mam olejków a z domu się nie ruszam, mojego już nie będę ganiać tyle bo szału dostanie hehe. Piję i wdycham miętę. Problem tkwi w tym że katar zbiera się non stop. Nie mam chwili wytchnienia. Przez to mnie tak kreci w nosie

nick nieaktualny, Gizmo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to musisz słońce jakoś przetrwać :) zdrówka!!!

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego właśnie zastanawiam się nad kolejnym zwolnieniem bo nie mam siły siedzieć w szkole i użerać się z dzieciakami...

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    No no ;) mnie tez chwyciło wczoraj ale w prawej pachwinie tez niewiem od czego...

O widzisz :D Mnie lewa nawala, a Ciebie wczoraj prawa... ciekawe...

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dlatego właśnie zastanawiam się nad kolejnym zwolnieniem bo nie mam siły siedzieć w szkole i użerać się z dzieciakami...

To się kochana nawet nie zastanawiaj tylko w domku odpoczywaj...

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche nie pisałam,ale na bierząco podczytywałam...wtrącę się Wam trochę z moim jęczeniem.....wczoraj byłam na drugim usg w ramach monitu no i....niestety to by było na tyle w tym msc...nie ma sensu dalej monitorować...pęcherzyk który widziałam 3 dni temu nie zwiększył się a nawet zaczał juz wchłaniać....cykl bezowulacyjny.....mam isc w przyszłym msc znów i jeśli znowu bezowu to czeka mnie stymulacja clostibegytem(to co Waldi brała),tylko wczesniej koniecznie bede musiała miec bad męża..(tu moze byc lekki problem-bede musiała go powoli oswajać z tą myslą..).....
    podłamało mnie to,tym bardziej że jajniki sie zaczęły odzywać dwa dni temu i myslałam że ładnie pracują....gorzej-lewy jajnik(tam gdzie mam ten nieszczesny degenerujący pecherzyk)boli praktycznie ciągle(znaczy to nie ból tylko ciągnięcie),bez sensu......
    tyle tylko że wiem że w tym msc nie mam co testować i się łudzić, musze tylko przeczekac ten msc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 12:52

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    To się kochana nawet nie zastanawiaj tylko w domku odpoczywaj...
    Powiem mojemu żeby mnie zapisał do lekarza na poniedziałek

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita... Przytulam i zobaczysz że będzie dobrze. Z lekami na pewno od razu zajdziesz, zobaczysz :) dobrze że przynajmniej wiesz co jest grane i masz zaproponowane leczenie

• Allmita Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no...czytam sobie teraz o inofolicu bo mi to ginka tez dała w formie próbki....ponoc jest podobny inofem-ale i tak drogo to wychodzi...ale chyba zakupie sobie narazie.....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    troche nie pisałam,ale na bierząco podczytywałam...wtrącę się Wam trochę z moim jęczeniem.....wczoraj byłam na drugim usg w ramach monitu no i....niestety to by było na tyle w tym msc...nie ma sensu dalej monitorować...pęcherzyk który widziałam 3 dni temu nie zwiększył się a nawet zaczał juz wchłaniać....cykl bezowulacyjny.....mam isc w przyszłym msc znów i jeśli znowu bezowu to czeka mnie stymulacja clostibegytem(to co Waldi brała),tylko wczesniej koniecznie bede musiała miec bad męża..(tu moze byc lekki problem-bede musiała go powoli oswajać z tą myslą..).....
    podłamało mnie to,tym bardziej że jajniki sie zaczęły odzywać dwa dni temu i myslałam że ładnie pracują....gorzej-lewy jajnik(tam gdzie mam ten nieszczesny degenerujący pecherzyk)boli praktycznie ciągle(znaczy to nie ból tylko ciągnięcie),bez sensu......
    tyle tylko że wiem że w tym msc nie mam co testować i się łudzić, musze tylko przeczekac ten msc...
    z jednej strony dobre jest to że mniej więcej znasz przyczyne :) zobaczysz że dostaniesz leki i szybko zaskoczysz :) więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Pamiętaj :)

nick nieaktualny, Allmita lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Ewelina17007 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść dziewczyny w mnie dzisiaj kolejna duża temp, nie moge się doczekać następnego tygodnia aby sprawdzic czy jestem w ciązy czy nie .

Ewelina
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ładny wykres! Kiedy testujesz?

nick nieaktualny, Ewelina17007 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Allmita, przykro mi to słyszeć. Ale grunt że lekarz ma już plan leczenia. I bardzo dobrze że zdecydowalas się na ten monitoring! Teraz już wiesz co jest przyczyną braku ciąży i wiesz jak to leczyć. To najważniejsze.

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ