Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Laseczki a czy któraś z Was ma może tyłozgięcie macicy? 🤔

Mi zawsze tak piszą na opisie usg. Więc ja :)

🔸28 lat

Wysłany: 6 lutego 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    TO jest bardzo ważne stosuj się do wszystkich zaleceń! I nie forsuj się! Ja byłam mądrzejsza od lekarza i po tyg od zabiegu i odpoczynku myślałam że już jest ok wszystko bo nie krwawie itp i postanowiłam więcej wychodzić więcej autem jeździć itp i na 2 dzień po tych wyczynach dostałam takich krwotoków że w przeciągu 2 dni 2 razy na izbie przyjęć wylądowałam 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Tak więc ucz się na moich błędach i oszczędzaj się po 😁😁🤩
    Jejku, kochana wycierpiałaś! Dziękuję za rady. Tak postaram się nie forsować. 3 miesiące to długo dosyć, myślałam, że te 6 tygodni minie i siup wrócimy do starań. Ale zdrowie nasz jest na pierwszym miejscu.
    Ja zanim zaczęliśmy się starać o dziecko najpierw chciałam zrobić sobie kompleksowy przegląd. Zmieniłam lekarza (wcześniej chodziłam do takiej starszej pani tylko po recepty na tabsy, u niej robiłam cytologię co roku i wszystko było ok, czasem jakieś infekcje tylko).
    U nowego lekarza zrobiłam cytologię, usg i usg piersi. Na początku maja dostałam telefon, że muszę zgłosić się po odbiór wyników no i się zaczęło. Zapisałam się do specjalisty, później kolposkopia, badania na obecność wirusa hpv, później biopsja szyjki no i teraz będzie zabieg. To tak w skrócie. Czyli u mnie już ponad 9 miesięcy męczenia się z tym wszystkim. W międzyczasie delikatnie zaczęliśmy starania, ale nic nie wyszło.
    Jestem już zmęczona...

befaf1a71521c58cc4bdf2709f08994e.png
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palacia wrote:
    Jejku, kochana wycierpiałaś! Dziękuję za rady. Tak postaram się nie forsować. 3 miesiące to długo dosyć, myślałam, że te 6 tygodni minie i siup wrócimy do starań. Ale zdrowie nasz jest na pierwszym miejscu.
    Ja zanim zaczęliśmy się starać o dziecko najpierw chciałam zrobić sobie kompleksowy przegląd. Zmieniłam lekarza (wcześniej chodziłam do takiej starszej pani tylko po recepty na tabsy, u niej robiłam cytologię co roku i wszystko było ok, czasem jakieś infekcje tylko).
    U nowego lekarza zrobiłam cytologię, usg i usg piersi. Na początku maja dostałam telefon, że muszę zgłosić się po odbiór wyników no i się zaczęło. Zapisałam się do specjalisty, później kolposkopia, badania na obecność wirusa hpv, później biopsja szyjki no i teraz będzie zabieg. To tak w skrócie. Czyli u mnie już ponad 9 miesięcy męczenia się z tym wszystkim. W międzyczasie delikatnie zaczęliśmy starania, ale nic nie wyszło.
    Jestem już zmęczona...

No to widzisz w podobnym czasie nam się to trafiło tylko mnie mój gin w 2 miesiące "załatwił".
    Tzn my do sexu wróciliśmy tak po 4 tyg bo już lekarz pozwolił ale żeby wszystko się zagoiło tam od środka i żeby w razie czego się utrzymało to mówił mi że ok 3 miesięcy. Szybko to zleci zobaczysz 😊😊😊 najważniejsze aby się tego pozbyć i poznirj chodzić na kontrolę i żeby nie wracało 😊💪💪

• justyna_95 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Laseczki a czy któraś z Was ma może tyłozgięcie macicy? 🤔

Ja mam 👍🙂

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palacia wrote:
    Jestem już zmęczona...

Swoją drogą Palacia czemu tak długo od wykrycia wyznaczyli Ci termin +

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna_95 wrote:
    Ja mam 👍🙂

No właśnie. I słyszałyście o czymś takim żeby inne pozycje stosować aby plemniki miały łatwiejszy dostęp? 😁

• justyna_95 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    No właśnie. I słyszałyście o czymś takim żeby inne pozycje stosować aby plemniki miały łatwiejszy dostęp? 😁

Tak, czytalam ale i ginekolog wspominał o tym:D Próbowaliśmy w jednym z cykli ale niestety nie pomogły 😁😁

• justyna_95 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie taka sytuacja... ja już sama nie wiem ktory w koncu jest pozytywny.... w tamtym miesiącu o tej porzr byłam juz po owu A tu taka niespodzianka...
    Moze wy mi powiecie który w koncu to pozytyw?

https://zapodaj.net/19c22c6894cf1.jpg.html

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:

Nie, nic nie wspominał mi lekarz ale czytałam o tym :)dzięki tyłozgięciu mam bóle krzyżowe przy okresie. Od kolan po łopatki boli wszystko 🤨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 12:15

🔸28 lat

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Mi zawsze tak piszą na opisie usg. Więc ja :)

Ja też mam tak napisane na opisie USG.
    Ale to podobno nic 😊

02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
    08.2018 rozpoczynamy starania

AMH: 08.2021 - 2.26;
    04.2022 - 2.70
    3 x IUI nieudane
    nasienie - w normie
    stres oksydacyjny - ok
    SCD - 23%
    Kariotypy - prawidłowe
    "wrogi śluz"
    J.prawy niedrożny
    Mutacje MTHFR hetero i PAI 1 homo
    KIR AA
    komórki NK 25%
    cytokiny - ok

I procedura in vitro
    10.2021- stymulacja przerwana ☹️
    11.2021 - druga stymulacja
    12 pobranych, 7 zapłodnionych
    2❄️ 3BB
    12.2021 transfer ❄️, beta <1.10 ☹️
    02.2022 transfer ❄️, beta (+) 😁
    7tc 😢 (-)

II procedura in vitro 07.2022 stymulacja
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna_95 wrote:
    A u mnie taka sytuacja... ja już sama nie wiem ktory w koncu jest pozytywny.... w tamtym miesiącu o tej porzr byłam juz po owu A tu taka niespodzianka...
    Moze wy mi powiecie który w koncu to pozytyw?

https://zapodaj.net/19c22c6894cf1.jpg.html
    14 i 15. Chociaż wiadomo że 15 to już na maksa pozytyw 🤩🤩

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna_95 wrote:
    Tak, czytalam ale i ginekolog wspominał o tym:D Próbowaliśmy w jednym z cykli ale niestety nie pomogły 😁😁

No właśnie ja dopiero w ostatnim cyklu próbowałam i też nic 🤷‍♀️ spróbujemy te techniki za parę dni bo od wtorku tydz plodny się zacznie 🤩

Laski a próbowałyście kiedyś jakiś żel conceive?

justyna_95, PaniKaziukowa lubią tę wiadomość

• Palacia Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Swoją drogą Palacia czemu tak długo od wykrycia wyznaczyli Ci termin +
    Takie terminy, na głupią wizytę z odbiorem wyników czekałam miesiąc. A już na kolposkopii , którą miałam jakoś maj- czerwiec (już nie pamiętam dokładnie) widać było duże zbielenie. A w listopadzie jak dostałam wyniki biopsji dała mi miesiąc na zastanowienie się czy chcę się poddać zabiegowi, bo wiedziała jak bardzo się stresuję i marzę o dziecku. Później kolejna wizyta "decydująca" no i dopiero w lutym było miejsce na zabieg. Może mogłam wybrać innego lekarza, pójść gdzie indziej aby było szybciej, ale chciałam już zostać u jednego lekarza, który od początku się mną zajął i zdążył poznać moją historię.

befaf1a71521c58cc4bdf2709f08994e.png
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Nie, nic nie wspominał mi lekarz ale czytałam o tym :)dzięki tyłozgięciu mam bóle krzyżowe przy okresie. Od kolan po łopatki boli wszystko 🤨

Też to niestety mam 😡😡

• justyna_95 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    14 i 15. Chociaż wiadomo że 15 to już na maksa pozytyw 🤩🤩

Haha dzieki może jutro nie będzie bardziej maxymalnie pozytywny bo chyba zwariuje😅🤣

• justyna_95 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    No właśnie ja dopiero w ostatnim cyklu próbowałam i też nic 🤷‍♀️ spróbujemy te techniki za parę dni bo od wtorku tydz plodny się zacznie 🤩

Trzymam ✊✊✊

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna_95 wrote:
    Haha dzieki może jutro nie będzie bardziej maxymalnie pozytywny bo chyba zwariuje😅🤣
    Już chyba bardziej maks nie będzie 😁
    Nie trać czasu na myślenie tylko dzialaj 💪💪😁😁😁😁

• Iryska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:05

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • justyna_95 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Już chyba bardziej maks nie będzie 😁
    Nie trać czasu na myślenie tylko dzialaj 💪💪😁😁😁😁

🐝🐝🐝

• Lena85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:

Ja właśnie zamówiłam ten żel 😁
    Tyke, że teraz on sie nazywa fertilsafe plus.
    Conceive to stara nazwa.

kar_oliv lubi tę wiadomość

02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
    08.2018 rozpoczynamy starania

AMH: 08.2021 - 2.26;
    04.2022 - 2.70
    3 x IUI nieudane
    nasienie - w normie
    stres oksydacyjny - ok
    SCD - 23%
    Kariotypy - prawidłowe
    "wrogi śluz"
    J.prawy niedrożny
    Mutacje MTHFR hetero i PAI 1 homo
    KIR AA
    komórki NK 25%
    cytokiny - ok

I procedura in vitro
    10.2021- stymulacja przerwana ☹️
    11.2021 - druga stymulacja
    12 pobranych, 7 zapłodnionych
    2❄️ 3BB
    12.2021 transfer ❄️, beta <1.10 ☹️
    02.2022 transfer ❄️, beta (+) 😁
    7tc 😢 (-)

II procedura in vitro 07.2022 stymulacja
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ