Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziwne z tymi bliźniakami. Moja mama ma siostrę blizniaczke ale ani moja mama ani jej siostry nie mają bliźniaków za to mają jednego brata któremu urodziły się bliźniaki. A skoro mówicie że bliźniaki dziedziczy się po stronie żeńskiej to moja rodzina jest chyba wyjątkiem.
Edit. Chociaż jakby się tak głębiej zastanowić to może być przypadek. Moja mam ma siostrę blizniaczke z jednego jaja a mój wujek już dwudniowe dzieci bo chłopca i dziewczynkę ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 20:28
💊 Sundose
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień -
Enigvaa wrote:Plany planami a i tak nie mamy na to wpływu 😂 może to i lepiej 🤔
Śmieje się tylko ze mam w planach 😂😂 przecież wiadomo ze nie mam na to wpływu👩🏻25
🧔🏻 35
💊 kwas foliowy
27.04.20 czułość 10 ⏸
28.04.20 czułość 25 ⏸
29.04.20 beta - 135.11
04.05.20 beta 2 - 3462.00 -
SylwiaG wrote:Dziwne z tymi bliźniakami. Moja mama ma siostrę blizniaczke ale ani moja mama ani jej siostry nie mają bliźniaków za to mają jednego brata któremu urodziły się bliźniaki. A skoro mówicie że bliźniaki dziedziczy się po stronie żeńskiej to moja rodzina jest chyba wyjątkiem.
Dlatego napisałam,że ktoś musi zapoczątkować tu akurat bratowa. 😂 tylko to nie jest dziedziczne jak kolor oczu. Ciąże mnogie są rzadkie, a gdzieś widziałam statystyki to to było kilka setnych więcej niż jeśli nie było wcale albo dawno bliźnięta w rodzinie.
U mnie nigdy nie było a moja kuzynka 3 lata temu urodziła .🔸28 lat
Enigvaa wrote:Dlatego napisałam,że ktoś musi zapoczątkować tu akurat bratowa. 😂 tylko to nie jest dziedziczne jak kolor oczu. Ciąże mnogie są rzadkie, a gdzieś widziałam statystyki to to było kilka setnych więcej niż jeśli nie było wcale albo dawno bliźnięta w rodzinie.
U mnie nigdy nie było a moja kuzynka 3 lata temu urodziła .
Jak później dopisałam to musiał być przypadek, bo wujek ma dwudniowe a mama jest ze swoją siostrą z jednojajowych. Zbieg okoliczności i tyle. Ale fajnie by było taki "gen" rodzenia bliźniaków po babci dostać 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 20:38
💊 Sundose
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
Jak sobie tak słucham opowiadań mojej mamy i jej sióstr to sobie myślę że to PCOS też dostałam w genach po babci. Mimo że ona urodziła 5 dzieci w tym jeden raz bliźnięta. To w tamtych czasach jednak ludzie zdrowiej jedli bo nie mieli tych produktów tak chemią napakowanych i organizmy lepiej pracowały. Najstarsza córka babci też ma PCOS i też miała problemy z zajściem i donoszeniem ciąży, nawet 2 razy poroniła ale ma 2 dzieci. Mam nadzieję że mi się uda.💊 Sundose
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
Iryska wrote:Ale fajnie, masz tak dużo rodzeństwa🙂
Fajnie i nie. Ja jestem najstarsza. Mam 24 lata. A mój najmłodszy brat ma 6
Mógłby być moim synem. I w sumie odkąd się pojawił to mój instynkt macierzyński się lekko obudził.🔸28 lat
Enigvaa ja mam 3 rodzeństwa a mój najmłodszy brat ma 13 lat a ja 28 w tym roku i jest młodszy o 15 lat😀 i od kiedy się urodził ja robilam za opiekunkę ☺️ ale instynkt mi się włączył jakieś 6-7 lat temu. Chodzasz do tej pory pamiętam jak w przedszkolu brał udział w jakimś przedstawieniu i ja się prawie poryczałam😀💊 Sundose
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
SylwiaG wrote:Enigvaa ja mam 3 rodzeństwa a mój najmłodszy brat ma 13 lat a ja 28 w tym roku i jest młodszy o 15 lat😀 i od kiedy się urodził ja robilam za opiekunkę ☺️ ale instynkt mi się włączył jakieś 6-7 lat temu. Chodzasz do tej pory pamiętam jak w przedszkolu brał udział w jakimś przedstawieniu i ja się prawie poryczałam😀
Mnie mama też urodziła mając 18 lat.
A wiecie ile ja komplementów dostawałam? Że ładnie po ciąży wyglądam 😂 no i raz dostałam opierdziel od jakiegoś staruszka,że dziecko butelką karmie. A ja po prostu karmiłam młodego bo mama była u lekarza a ja z nim spacerowałam 😂SylwiaG lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Może u ciebie tutaj problem? Ja bym to skonsultowala z kimś innym.
Źle napisałam. Sprawdziłam raz jeszcze, mam dzisiaj 6mm przy 16mm pęcherzyku. Dziś 9dc.
Zeszły cykl 9dc było 4mm przy 16mm, 12dc już po owulacji 8mm, a 15d -10mm.
Jeszcze wcześniej 11dc pecherzyk 22mm, a Endo 11mm
Wydaje się być ok ? -
Tajka wrote:Źle napisałam. Sprawdziłam raz jeszcze, mam dzisiaj 6mm przy 16mm pęcherzyku. Dziś 9dc.
Zeszły cykl 9dc było 4mm przy 16mm, 12dc już po owulacji 8mm, a 15d -10mm.
Jeszcze wcześniej 11dc pecherzyk 22mm, a Endo 11mm
Wydaje się być ok ?
Podobno winko polepsza endometrium więc może dla pewności przed owulką spróbuj. A i możecie razem się przy romantycznej kolacji napić i serduszkowac. Moja koleżanka starała się 3 lata i zaszła w wakacje po jednej z imprez po alko ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 21:53
💊 Sundose
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
Enigvaa wrote:Mnie mama też urodziła mając 18 lat.
A wiecie ile ja komplementów dostawałam? Że ładnie po ciąży wyglądam 😂 no i raz dostałam opierdziel od jakiegoś staruszka,że dziecko butelką karmie. A ja po prostu karmiłam młodego bo mama była u lekarza a ja z nim spacerowałam 😂
Ja z małej wsi to u nas wszyscy wiedzieli że nie moje ☺️ moja mama urodziła mojego starszego brata w wieku 21 lat a ja mam 28 i jeszcze nic. Wcześniej mój nie był gotowy ale ile razy już usłyszałam że ona w moim wieku już trójkę miała... Na szczęście już wie że u mnie nie będzie tak łatwo i teraz się uspokoiła ale od czasu do czasu mi wspomni o tym że chciałaby być już babcią. Szczególnie że kuzynce się niedawno urodzio dziecko. Nie wie że się staramy. Narazie wolimy to trzymać dla siebie. .Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 21:53
💊 Sundose
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
SylwiaG wrote:Ja z małej wsi to u nas wszyscy wiedzieli że nie moje ☺️ moja mama urodziła mojego starszego brata w wieku 21 lat a ja mam 28 i jeszcze nic. Wcześniej mój nie był gotowy ale ile razy już usłyszałam że ona w moim wieku już trójkę miała... Na szczęście już wie że u mnie nie będzie tak łatwo i teraz się uspokoiła ale od czasu do czasu mi wspomni o tym że chciałaby być już babcią. Szczególnie że kuzynce się niedawno urodzio dziecko. Nie wie że się staramy. Narazie wolimy to trzymać dla siebie. .12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
SylwiaG wrote:Podobno winko polepsza endometrium więc może dla pewności przed owulką spróbuj. A i możecie razem się przy romantycznej kolacji napić i serduszkowac. Moja koleżanka starała się 3 lata i zaszła w wakacje po jednej z imprez po alko ☺️
No właśnie też dzisiaj ginex mi o tym powiedziała, tylko że my właśnie od 1.5 miesiąca nie pijemy nic A nic żeby zwiększyć płodność mój mąż wina nie pije w ogóle...Ja owulke będę miała czwartek /piątek myślę więc może jutro zrobię wyjątek dla dobra niepoczetego:,DWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 22:07
SylwiaG lubi tę wiadomość
-
Mnie już chyba całkiem na głowę padło. Zapisałam sie do lekarza, u którego wizyta kosztuje 300zł. Termin na koniec kwietnia.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Dziewczyny pooomocyyyy 😟 jestem na antybiotykach i właśnie czuje ze wychodzi mi jakaś infekcja macie jakieś sposoby polecacie jakieś leki ??? (Piecze ) Iladian któraś z was może próbowała a może jakiś inny lek ??? Może coś naturalnego kąpiel w rumianku ?12.05 II hcg 40
15.05 hcg 239
18.05 hcg 1260
20.05 hcg 5449
Duphaston
Luteina
Acard