Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ściskam mocno te z was, które zaczynają nowy cykl i trzymam kciuki za te które będą testować w najbliższym czasie.
Adna witamy ☺️ powiedz coś o sobie ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 16:05
Enigvaa lubi tę wiadomość
💊 Sundose
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień -
Czesc dziewczyny;) no u nas na slasku wiele przypadkow;/ no trudno, mam opieke na mlodego wiec nie zamoerzam sie ruszac z domu ...mam plan na generalne porzadki
w przyszlym tygodniu wizyta u gin... Nie wiem czy beda przyjmowac normalnie... Zobaczymy...
-
Dziewczyny może któraś z Was mi podpowie.
W poprzednim roku brałam dużo antybiotyków w krótkim czasie (od połowy maja do końca czerwca). Od czasu cc mam bardzo często bóle jelit, czasem biegunki, często wrażenie, jakby wszystko się zablokowało bo za przeproszeniem nawet bąka puścić się nie da. To prowadzi do coraz mocniejszego bólu i potrafi trwać kilka godzin. Do tego ból bardzo podobny jest do tego przy ostrym zapaleniu trzustki, choć słabszy. Wczoraj trzymało mnie od 15 do 19, łącznie z nudnościami i już miałam wizję jechania na SOR.
Powiedzcie mi co z tym zrobić? Myślałam o jakiś probiotykach, ale nie wiem co kupić. Biorę też pod uwagę zespół jelita drażliwego (biegunka przy stresie jak na zawołanie) a nawet myślałam, czy się po cc nie nabawiłam endometriozy.
Któraś ma pomysł?
Zapomniałam dodać, że jogurty i kefir odpadają, bo mam po nich biegunkę. Kiszonki też, bo nie mogę ze względu na woreczek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 16:15
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Dziewczyny może któraś z Was mi podpowie.
W poprzednim roku brałam dużo antybiotyków w krótkim czasie (od połowy maja do końca czerwca). Od czasu cc mam bardzo często bóle jelit, czasem biegunki, często wrażenie, jakby wszystko się zablokowało bo za przeproszeniem nawet bąka puścić się nie da. To prowadzi do coraz mocniejszego bólu i potrafi trwać kilka godzin. Do tego ból bardzo podobny jest do tego przy ostrym zapaleniu trzustki, choć słabszy. Wczoraj trzymało mnie od 15 do 19, łącznie z nudnościami i już miałam wizję jechania na SOR.
Powiedzcie mi co z tym zrobić? Myślałam o jakiś probiotykach, ale nie wiem co kupić. Biorę też pod uwagę zespół jelita drażliwego (biegunka przy stresie jak na zawołanie) a nawet myślałam, czy się po cc nie nabawiłam endometriozy.
Któraś ma pomysł?
Zapomniałam dodać, że jogurty i kefir odpadają, bo mam po nich biegunkę. Kiszonki też, bo nie mogę ze względu na woreczek.
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Jeee.. doczytałam że mogę kwaszoną kapustę. Ale z drugiej strony piszą, że kapusty nie można
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Jeee.. doczytałam że mogę kwaszoną kapustę. Ale z drugiej strony piszą, że kapusty nie można11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Iryska a jak ty sie kochana czujesz?11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
11.01 mała księżniczka 😍
29.03 bez zmian
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
-
Charlotte90 wrote:<przytulam> Nowy miesiąc, nowe możliwości!
Polecam winko na poprawę humoru
Ja sobie dzisiaj kupiłam na wszelki wypadek, mimo że to 9dpo... Boję się mieć nadzieję na ten cykl
Apropo 🍷🍷jak u was wygląda picie %? Ja do stycznia piłam raz w tygodniu cos, zazwtczaj kilka piw lub winko , a od połowy stycznia zaprzestalismy w ogóle.. że względu na starania...jaki to tak naprawdę ma wpływ? Czasami, zazwyczaj jak dostanę @, mam z rozpaczy ochotę się nawalic..Ale zaraz mam myśl "nie pij, to nie pomoże, A może zaszkodzić dla staran", Ale nie wiem czy nie wariuje już?Mój mąż też zaprzestał A pil kilka piw w tygodniu
Co myślicie? -
Jeżynka wrote:Vian ja kilka lat temu mialam problem z jelitami. Straszny ból, nawet wody nie mogłam pic. Dostałam serie probiotyków i ścisła dieta szpitalna. Po kilku miesiącach mi przeszło. Przegrzebalam apteczkę czy coś zostało z tego okresu, friobux forte bralam i inne ale już nie mam nazw . To bylo sporo probiotyków. Kazała mi ograniczyć mleko i mleko pochodne produkty. I nie jeść ostrych.
Okolice Warszawy -
Któraś ma pomysł?
Zapomniałam dodać, że jogurty i kefir odpadają, bo mam po nich biegunkę. Kiszonki też, bo nie mogę ze względu na woreczek.
Chciałabym wam napisać kilka rzeczy które podpowiedział mi ten lekarz może którejś się przyda
Przy niskim progesteronie jest możliwość że mimo brania duphastonu on nie wzrasta ponieważ organizm nie przyswaja syntetycznego hormony trzeba się wspomoc luteina podjęzykowa lub dopochwową. Nie wolno brać duphastonu przed owulacja dopiero jak jesteśmy pewne że była duphaston zawsze za hamuje lub zaburzy owulacje mimo że są różne szkoły i niektórzy mówią że stymuluje-to nie prawda
Jeżeli chodzi o zagnieżdżenie nie tylko progesteron jest potrzebny a grube Endometrium żeby pomóc mu szybciej przyrastać warto wypić mała lampkę czerwonego wytrawnego wina na wieczór a rano chrupnąć sobie 4 orzechy włoskie.
Jeżeli chodzi o śluz to najlepiej pomogą duże ilości wypitej wody podobno wiesiolek yo taki mini mit ale podobno dobrze działa na śluz w jelitach
No i kwas foliowy powinno się brać metylowany ponieważ ma lepsze działanie przyswajanie
Tyle zapamiętałam może wam się przyda ale pewnie już to wszystko wiecie tylko ja taka niedoinformowana :d
Jeżynka lubi tę wiadomość
-
Tajka wrote:Apropo 🍷🍷jak u was wygląda picie %? Ja do stycznia piłam raz w tygodniu cos, zazwtczaj kilka piw lub winko , a od połowy stycznia zaprzestalismy w ogóle.. że względu na starania...jaki to tak naprawdę ma wpływ? Czasami, zazwyczaj jak dostanę @, mam z rozpaczy ochotę się nawalic..Ale zaraz mam myśl "nie pij, to nie pomoże, A może zaszkodzić dla staran", Ale nie wiem czy nie wariuje już?Mój mąż też zaprzestał A pil kilka piw w tygodniu
Co myślicie?
Ja odkąd zaczęliśmy się starać jakoś tak przestałam z mężem wypijać kieliszek wina/ drinka wieczorem, a wczesnej było codziennieJakoś tak naturalnie to nam przyszło. Dodatkowo w pracy nie trzymam telefonu na brzuchu w kieszeni oraz nie kładę laptopa na kolanach/brzuchu, ale t akurat dobre nawyki na zawsze.
Staram się bardziej uważać na to co piję i co jem tylko w ostatnim tygodniu przed @ kiedy już jest szansa że będzie dzidzi
Kurcze, jutro 10dpo i oczywiście wmawiam sobie że coraz bardziej bolą mnie piersi, od 2 dni coś mi się w podbrzuszu skurcza i rozkurcza, aprzez ostatnie 2 dni nie mogłam poradzić sobie z emocjami. Nie wiem czy wytrzymam bez testowaniaTaki człowiek niemądry że głowa mała...
-
Charlotte90 wrote:Ja odkąd zaczęliśmy się starać jakoś tak przestałam z mężem wypijać kieliszek wina/ drinka wieczorem, a wczesnej było codziennie
Jakoś tak naturalnie to nam przyszło. Dodatkowo w pracy nie trzymam telefonu na brzuchu w kieszeni oraz nie kładę laptopa na kolanach/brzuchu, ale t akurat dobre nawyki na zawsze.
Staram się bardziej uważać na to co piję i co jem tylko w ostatnim tygodniu przed @ kiedy już jest szansa że będzie dzidzi
Kurcze, jutro 10dpo i oczywiście wmawiam sobie że coraz bardziej bolą mnie piersi, od 2 dni coś mi się w podbrzuszu skurcza i rozkurcza, aprzez ostatnie 2 dni nie mogłam poradzić sobie z emocjami. Nie wiem czy wytrzymam bez testowaniaTaki człowiek niemądry że głowa mała...
No właśnie, u nas też dosyć naturalnie teraz , bo jak dalej nie będzie się udawało, to nie chciałabym zarzucić sobie, że wszystkiego nie zrobiłam..
Nie wiem co Ci radzić, bo ja od rozpoczęcia starać, czyli 13 cykli, ani razu nie robiłam testy, bo zawsze już tydzień przed @ czuje że będzie, więc testu nie robię. Teraz jestem 14dpo i już od poniedziałku czuje bóle i wiem że dziś albo jutro na bank przyjdzie(
Ale gdybym nie miała objawów tak wcześnie to pewnie bym robiła ok 12dpo czyli przed @ -
Któraś ma pomysł?
Polecam Enterol 3x1 saszetka/ kapsułka przez 10 dni (bardzo fajny probiotyk bez recepty), jeszcze lepszy Enteromax forte bo zawiera 2 rożne składniki (potocznie: i bakterie i grzybki potrzebne do odbudowy flory jelita) oraz Tribux 3x1 tabl. ale niestety te dwa ostatnie są na receptę. Tribux fajnie reguluje pracę jelit, perystaltyka staje się bardziej regularna. -
Charlotte90 wrote:Polecam Enterol 3x1 saszetka/ kapsułka przez 10 dni (bardzo fajny probiotyk bez recepty), jeszcze lepszy Enteromax forte bo zawiera 2 rożne składniki (potocznie: i bakterie i grzybki potrzebne do odbudowy flory jelita) oraz Tribux 3x1 tabl. ale niestety te dwa ostatnie są na receptę. Tribux fajnie reguluje pracę jelit, perystaltyka staje się bardziej regularna.
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Z regularnością nie mam problemu, gorzej z gromadzeniem się gazów i bólami jelit.
Mimo wszystko namawiam Cię by spróbować, wielu pacjentów z IBS-em sobie bardzo chwali!
-
Tajka wrote:Apropo 🍷🍷jak u was wygląda picie %? Ja do stycznia piłam raz w tygodniu cos, zazwtczaj kilka piw lub winko , a od połowy stycznia zaprzestalismy w ogóle.. że względu na starania...jaki to tak naprawdę ma wpływ? Czasami, zazwyczaj jak dostanę @, mam z rozpaczy ochotę się nawalic..Ale zaraz mam myśl "nie pij, to nie pomoże, A może zaszkodzić dla staran", Ale nie wiem czy nie wariuje już?Mój mąż też zaprzestał A pil kilka piw w tygodniu
Co myślicie?
Dopoki nie ma lozyska to nie szkodzi. Wiec do 3 tygodni ciazy. Ale ciazy liczonej od owulacji a nie om. Ja nie daje sie zwariowac. Pije normalnie jak mam ochote. Mamaginekolog tez o tym pisalaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 17:59
Daktynomycyna lubi tę wiadomość
🔸28 lat
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
11.01 mała księżniczka 😍
29.03 bez zmian
-
Enigvaa wrote:Dopoki nie ma lozyska to nie szkodzi. Wiec do 3 tygodni ciazy. Ale ciazy liczonej od owulacji a nie om. Ja nie daje sie zwariowac. Pije normalnie jak mam ochote. Mamaginekolog tez o tym pisala
To wiem, że nie ma wpływu niby na płód. Ale zagniezdzanie? I w ogóle szanse na zajście?na plemniki ?