WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie,że jest sens testować jeszcze teraz innym testem? Czy dać sobie spokój i zatestowac jutro rano ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Skorek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    A myślicie,że jest sens testować jeszcze teraz innym testem? Czy dać sobie spokój i zatestowac jutro rano ?
    Możesz spróbować dziś, skoro jesteś już po dniu spodziewanej @ :D

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

age.png

Nasz świat:
    Alicja: 10.09.2022r., 53cm, 3370g ❤️

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek wrote:
    Możesz spróbować dziś, skoro jesteś już po dniu spodziewanej @ :D
    Jestem i to kilka dobrych dni. Ok, to spróbuję jeszcze dzisiaj , zobaczymy. Chociaż myślę,że gdyby to była ciąża to raczej byłby mocne kreski,tym bardziej,że to 34dc.

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już się tyle naczytałam o cieniach i lekki kreskach na testach,że jakoś specjalnie się nie nastawiam.

klz9df9hix7ly771.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżynka wrote:
    A trochę zdołowana jestem i jakoś tak 🥴.
    Wzięłam sie za diete aby nie myśleć o staraniach bo inaczej oszaleje 😁
    Ale jestem z wami na bieżąco 😘

Tak się zastanawiałam co się stało, bo tylko raz na jakiś czas odpowiesz. Nie dołuj się kochana. Wiosna jest. Będzie dobrze 😍😍

🔸28 lat

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Jestem i to kilka dobrych dni. Ok, to spróbuję jeszcze dzisiaj , zobaczymy. Chociaż myślę,że gdyby to była ciąża to raczej byłby mocne kreski,tym bardziej,że to 34dc.

Widziałam testy w galerii z bladziochami tydzień po @. Po prostu może się rzeczywiście owulka spóźniła kilka dni i to wczesna ciąża? Mierzysz tempke? :)

🔸28 lat

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżynka wrote:

O dieta to zawsze dobry plan, ja niestety za bardzo kocham jeść 😁😁

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Widziałam testy w galerii z bladziochami tydzień po @. Po prostu może się rzeczywiście owulka spóźniła kilka dni i to wczesna ciąża? Mierzysz tempke? :)
    Nie,nie mierze temperatury. Tak się przymierzam żeby zacząć od nowego cyklu, albo chociaż spróbować .

klz9df9hix7ly771.png
  • NikaVera Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Bobo z Rossmana. Zawsze je robię i facelle i nigdy nie zdarzyło mi się żeby był chociaż cień cienia,zawsze biel i zero warpliosci.. Sprawdziłam i rozebrałam nowe testy bobo żeby porównać,czy to nie jest czasem miejsce na kreskę ale na nowych niczego nie widzę.
    Nie nakręcam się na nic. Zobaczę za kilka dni.

Ja 2 cykle temu miałam taki przypadek, że na Facella mi dwa razy wyszły pozytywne, raz cień cienia cienia, a raz cień cienia i wyszło z tego nic albo takie małpowaty pms albo biochemiczna :( A Bobo był zepsuty bo nic nie pokazał, nawet kontrolnej. W tym cyklu mam powtórkę objawów z tamtego feralnego cyklu, może delikatniej ale jednak jest inaczej nić zwykle, niż pryz poprzednim cyklu... ja już nic nie rozumiem :( Janik, ten co powinna być z niego owulka ciągle czuję, podbrzusze też pobolewa :( Ale po poprzednich doświadczeniach staram się nie nakręcać, nie mieć nadziei, będzie co ma być, czekamy do @.

Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem :( półtora tygodnia przed naszą rocznicą :( Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.

Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
    Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
    Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)

Progestoron:
    (kwi) - 0,342 ng/ml 😭
    (lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
    TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
    FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
    FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
    Estradiol - 281,40 pg/ml
    FSH - 3,23 mIU/ml
    LH - 11,23 mIU/ml
    Prolaktyna - 9,2 ng/ml
    Testosteron - 50 ng/dl

30-07-2020
    Sód - 140
    Potas - 4,42
    Żelazo - 89,1
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Widać, nie trzeba się dopatrywać. 🤔🤞🏻🤞🏻
    Dokladnie, widać ;)

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaVera wrote:
    Ja 2 cykle temu miałam taki przypadek, że na Facella mi dwa razy wyszły pozytywne, raz cień cienia cienia, a raz cień cienia i wyszło z tego nic albo takie małpowaty pms albo biochemiczna :( A Bobo był zepsuty bo nic nie pokazał, nawet kontrolnej. W tym cyklu mam powtórkę objawów z tamtego feralnego cyklu, może delikatniej ale jednak jest inaczej nić zwykle, niż pryz poprzednim cyklu... ja już nic nie rozumiem :( Janik, ten co powinna być z niego owulka ciągle czuję, podbrzusze też pobolewa :( Ale po poprzednich doświadczeniach staram się nie nakręcać, nie mieć nadziei, będzie co ma być, czekamy do @.

Dlatego ja póki co nie nakręcam się ,podchodzę do tego ma chłodno i na spokojnie. Nigdy mi się jeszcze nie zdążył cień ale być może kiedyś musi być ten pierwszy raz 😅

klz9df9hix7ly771.png
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaVera wrote:
    Dokladnie, u mnie też Facelle był pozytywny, nawet nie cień tylko ewidentne II kruche a ciąży brak... Idzie się zdołować takim czyms ;( lepiej żeby nic nie pokazali niż dawało złudne nadzieję...

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika a może coś powinnaś zacząć brać na tak dokuczliwe pmsy?

klz9df9hix7ly771.png
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżynka wrote:
    To tak jak u mnie... Mierze temp ale to chyba temu ze juz mi to weszło w nawyk... Nie doszukuje się juz objawów bo i tak wiem ze nic z tego... Nawet w tym miesiącu 💓 było na spontanie z potrzeby a nie z konieczności... Mykam grzecznie tabletki i juz nie przeglądam stron bo mam juz dosyć...

Jeżynka lubi tę wiadomość

• Ona34 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dlatego ja póki co nie nakręcam się ,podchodzę do tego ma chłodno i na spokojnie. Nigdy mi się jeszcze nie zdążył cień ale być może kiedyś musi być ten pierwszy raz 😅
    Trzymam kciuki żeby u Ciebie to nie był wadliwy test😘

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Nie,nie mierze temperatury. Tak się przymierzam żeby zacząć od nowego cyklu, albo chociaż spróbować .

Szkoda. Wtedy byloby wiadomo czy @ sie spoznia czy jednak owulka sie Przesunela ;)

🔸28 lat

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Szkoda. Wtedy byloby wiadomo czy @ sie spoznia czy jednak owulka sie Przesunela ;)
    To racja. Od nowego cyklu termometr pójdzie w ruch😊

klz9df9hix7ly771.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, przekonałyście mnie chyba kupie Pinka :D chyba, że będą jakieś promocje to zrobię większe zapasy.
    Ogólnie miałam w planach od tego cyklu chodzic na bete zamiast inwestować u testy żeby wyłapać ewentualną ciąże biochemiczną.

Naczytałam się, że przy uszkodzeniach główki plemnika jest szansa na zapłodnienie, ale często jest właśnie cb albo poronienie.

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy są oszukane jak jest cień lub kreska ciemna. A jeśli jest cień lub kreska w kolorze czerwieni lub rózu ,to niby wtedy jest pozytyw. Że niby zależy właśnie od koloru cienia. Tak napisałam dziewczyna na innym forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 10:49

klz9df9hix7ly771.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja się zastanawiam czy testować jutro. Niby będzie 10dpo ale jeszcze mi zostały 4 dni dupka i miałam testować w dniu ostatniego czyli w niedzielę rano. Chciałabym zrobić to jutro bo to by był super prezent urodzinowy ale boję się bieli 🙈

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ