Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ona34 wrote:To tak jak u mnie... Mierze temp ale to chyba temu ze juz mi to weszło w nawyk... Nie doszukuje się juz objawów bo i tak wiem ze nic z tego... Nawet w tym miesiącu 💓 było na spontanie z potrzeby a nie z konieczności... Mykam grzecznie tabletki i juz nie przeglądam stron bo mam juz dosyć...
-
Cześć dziewczyny, w poprzednim cyklu w fazie lutealnej temperaturki były takie jak powinny być czyli podwyższone. W tym cyklu po owulacji spadły czego może być przyczyną? Zastanawiam się czy mogłam zafasolkowac... czy może coś nie tak?szyjka macicy jest wysoko I wczoraj miałam dużo mlecznego śluzu dziś jest też to sporo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 10:51
-
ZielonaHerbata wrote:Nika a może coś powinnaś zacząć brać na tak dokuczliwe pmsy?
Dlatego robię teraz wszystkie badania, zobaczymy co powiedzą.Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerempółtora tygodnia przed naszą rocznicą
Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
(lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
Emkaxd wrote:Cześć dziewczyny, w poprzednim cyklu w fazie lutealnej temperaturki były takie jak powinny być czyli podwyższone. W tym cyklu po owulacji spadły czego może być przyczyną? Zastanawiam się czy mogłam zafasolkowac... czy może coś nie tak?szyjka macicy jest wysoko I wczoraj miałam dużo mlecznego śluzu dziś jest też to sporo
U mnie temp. jak na razie wyższa po owu ale taż od 3 dni mam dużo śluzu, waśnie takiego mlecznego, wydaje mi się, że w poprzednich cyklach tak nie miałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 11:30
Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerempółtora tygodnia przed naszą rocznicą
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
NikaVera wrote:Dlatego robię teraz wszystkie badania, zobaczymy co powiedzą.
-
NikaVera wrote:U mnie temp. jak na razie wyższa po owu ale taż od 3 dni mam dużo śluzu, waśnie takiego mlecznego, wydaje mi się, że w poprzednich cyklach tak nie miałam.
-
Miałam testować w przyszłym tygodniu ale jak to ja nie wytrzymałam 🙈 Widzę na teście delikatny cień, na zdjęciu ciężko uchwycić. Nie nastawiam się, bo to byłby istny cud, muszę przetrzymać i powtórzyć za kilka dni. Bo aktualnie myślę, że widzę po prostu to co chcę widzieć 🙄 Robie testy paskowe kupione na allegro. Już od jakiegoś czasu je robie i nigdy nie zawiodły. W cyklu kiedy paskowe pokazały druga kreskę zrobiłam test pink aby potwierdzić 😊 A testy bobo mnie dwa razy zawiodły więc z nich juz nie korzystam 😊• 6cs
• Stymulacja Lamettą
• Stwierdzony brak owulacji (PPBJ)
• Duphaston 1-7 dnia miesiąca, 2x1.
• Inofem, wit. D3, magnez+B6, kwasy Omega-3, Folik.
• 04.2020 poronienie samoistne (6tc)💔 -
Sówka wrote:Miałam testować w przyszłym tygodniu ale jak to ja nie wytrzymałam 🙈 Widzę na teście delikatny cień, na zdjęciu ciężko uchwycić. Nie nastawiam się, bo to byłby istny cud, muszę przetrzymać i powtórzyć za kilka dni. Bo aktualnie myślę, że widzę po prostu to co chcę widzieć 🙄 Robie testy paskowe kupione na allegro. Już od jakiegoś czasu je robie i nigdy nie zawiodły. W cyklu kiedy paskowe pokazały druga kreskę zrobiłam test pink aby potwierdzić 😊 A testy bobo mnie dwa razy zawiodły więc z nich juz nie korzystam 😊
Jeśli cień pojawił się w wyznaczonym czasie to bym chyba szykowała się na następne testy.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Sówka wrote:Miałam testować w przyszłym tygodniu ale jak to ja nie wytrzymałam 🙈 Widzę na teście delikatny cień, na zdjęciu ciężko uchwycić. Nie nastawiam się, bo to byłby istny cud, muszę przetrzymać i powtórzyć za kilka dni. Bo aktualnie myślę, że widzę po prostu to co chcę widzieć 🙄 Robie testy paskowe kupione na allegro. Już od jakiegoś czasu je robie i nigdy nie zawiodły. W cyklu kiedy paskowe pokazały druga kreskę zrobiłam test pink aby potwierdzić 😊 A testy bobo mnie dwa razy zawiodły więc z nich juz nie korzystam 😊
-
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, chyba zadzownie do gina żeby przepisał mi coś na wywołanie okresu. Mam teraz 34 dc. To już jest lekkie przegięcie jak na moje cykle. Chce w końcu dostać okres i zacząć działać a nie siedzieć i czekać bezczynnie bo to jest najgorsze.
-
Właśnie w wyznaczonym czasie. Powtórze za dwa dni i zobaczymy. Czuję lekki strach, że stanie się to co ostatnio ale tego uczucia chyba nigdy sie nie pozbędę. Za każdym razem teraz będe się martwić. No nic, trzymam kciuki i zobaczymy co los przyniesie 😊 Trzeba być dobrej myśli!• 6cs
• Stymulacja Lamettą
• Stwierdzony brak owulacji (PPBJ)
• Duphaston 1-7 dnia miesiąca, 2x1.
• Inofem, wit. D3, magnez+B6, kwasy Omega-3, Folik.
• 04.2020 poronienie samoistne (6tc)💔 -
Emkaxd wrote:Robiłaś test? Czy jeszcze za wcześnie? Ja testować dopiero będę za jakieś 2 tyg
Jeszcze za wcześnie, ogólnie i jak na ciąże i jak na pms (przynajmniej dotychczasowego) to objawy jakieś za szybkie są bo zaczęło się 3-4 dni po owu, a dzisiaj jest 6 dpo. Zwykle objawy pms pojawiały się na tydzień przed @. Nie chę robić sobie złudnych nadziei więc chcę cierpliwie poczekać do dni, w którym powinna przyjęć @. Ale to jeszcze tyleeee czasu i znając nas kobiety to postanowienie jeszcze może się 100 razy zmienić.
ZielonaHerbata - niepokalanka mam bo kupiłam jakiś czas temu ale stosowałam jeszcze. Niby wielu osobom pomógł ale wyczytałam też kilka opinii, że komuś rozwalił cykl więc się wstrzymałam. Niech najpierw zrobię badania, niech lekarz to zobaczy i będziemy wspólnie myślały co dalej. Tak naprawdę te pms, poza tym jednym, który dał mi w kość to są znośne, a narzekam na nie bo po prostu nigdy wcześniej ich nie miałam to dla mnie nowość, tak samo jak bóle przy owu. Uczę się, że tak powiem
A co do wyników to czekam teraz tylko na progesteron bo poprzedni zrobiłam za wcześnie bo owu się przesunęło. A reszta no to już zobaczymy albo na początku cyklu albo no..... zobaczymy kiedy i czy @ przyjdzie.Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerempółtora tygodnia przed naszą rocznicą
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
Emkaxd wrote:Cześć dziewczyny, w poprzednim cyklu w fazie lutealnej temperaturki były takie jak powinny być czyli podwyższone. W tym cyklu po owulacji spadły czego może być przyczyną? Zastanawiam się czy mogłam zafasolkowac... czy może coś nie tak?szyjka macicy jest wysoko I wczoraj miałam dużo mlecznego śluzu dziś jest też to sporo
Wygląda jakby nie było owulki.🔸28 lat
No to witaj bo jestem w tej samej sytuacji. Ale raczej obstawiam,że to wadliwy test. -
ZielonaHerbata wrote:Jakiego masz niepokalanka? Słyszałam,że w małej dawce rozwala cykl. Najlepszy niby jest że swansona on ma odpowiendia dawkę, która właśnie pomaga a nie szkodzi jak to często bywa w castangusem. Ale to wszytsko najlepiej skonsultować z lekarzem.
Dokładnie mam SwansonaBędę też miała badaną prolaktynę więc zobaczymy co nią się dzieje
Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerempółtora tygodnia przed naszą rocznicą
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
ZielonaHerbata wrote:https://zapodaj.net/87facd1e682f6.jpg.html
https://zapodaj.net/a54f755f5345d.jpg.html
Ja ten cykl uważam raczej za stracony, po objawach czułam, że owu była wczoraj, a chłopak w delegacji.... czekam na 5csWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 12:00
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm