Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny , jestem w 26dc i od dwóch dni mam bolące i spuchnięte dziąsła może to już podświadomość ale nigy wcześniej tak nie miałam jak myślicie czy to oznaka nadchodzącej @ czy może wkoncu jest jakaś nadzieja ? Starania są od 2018 problem męski , morfologia 0% od stycznia się leczymy :
-fertilman plus
-maca
Dokładnie około 3 mies. Plemniki potrzebują na regenerację wiec myśle ze może wkoncu teraz w kwietniu się uda ❤️☘️Starania od 2018
On :Czynnik meski -morfologia 0%
Ona:Wszystko ok. Laparoskopia Diagnostyczna 👍
Pierwsze podejscie do IVF 08.2020 jeden zarodek - transfer nieudany😔
😇☘️
Drugie podejscie do IVF 12.12
11oscytow 3 zaplodnione , 2 sa ze mna
1 mrozaczek -
Moonick wrote:Hej dziewczyny , jestem w 26dc i od dwóch dni mam bolące i spuchnięte dziąsła może to już podświadomość ale nigy wcześniej tak nie miałam jak myślicie czy to oznaka nadchodzącej @ czy może wkoncu jest jakaś nadzieja ? Starania są od 2018 problem męski , morfologia 0% od stycznia się leczymy :
-fertilman plus
-maca
Dokładnie około 3 mies. Plemniki potrzebują na regenerację wiec myśle ze może wkoncu teraz w kwietniu się uda ❤️☘️
Pierwszy raz sie spotykam ze zmianami w dziąsłach, ale w sumie to hormony i mogą działać na całe ciało.
Ta morfologia wyszła jednokrotnie, czy w kilku badaniach?
My też się staramy od 2018 roku i ostatnio wyszła w pierwszym badaniu nasienia morfologia 0%. Trzymam kciuki za poprawę i szczęśliwy cykl.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Jednokrotnie zrobiliśmy najpierw podstawowe badania wyszło 0% a za kilka dni szczegółowe i wyszło tez 0% co mnie nie zdziwił ten drugi wynik bo w ciągu kilku dni nie mogły się zregenerować i przypuszczałam ze będą takie same . Plemniki są nawet sporo tylko źle zbudowane ....było załamanie i płacz ale walczymy
Tortie lubi tę wiadomość
Starania od 2018
😇☘️
1 mrozaczek -
Dastiny wrote:Tydzień temu było ciałko krwotoczne a teraz jest żółte a ten płyn podobno utrztmuje się tylko kilka dni, tak wyczytałam a ja już po owulacji jestem 9 dni. Już nie wiem nic 😭
Ciałko żółte to przekształcony pęcherzyk Graafa odpowiedzialny za produkcję progesteronu, czyli hormonu pozwalającego na przygotowanie macicy na przyjęcie dziecka i utrzymanie ciąży. Czas zaniku ciałka żółtego zależy od tego, czy dojdzie do zapłodnienia czy nie.
Faza ciałka żółtego przebiega różnie, w zależności od tego, czy po owulacji doszło do zapłodnienia czy też nie.
Fizjologicznie faza ciałka żółtego trwa 13–15 dni i ulega bardzo niewielkim wahaniom. Pod koniec tej fazy, jeśli nie doszło do zapłodnienia, ciałko żółte po prostu zanika. -
Ta morfologia wyszła jednokrotnie, czy w kilku badaniach?
My też się staramy od 2018 roku i ostatnio wyszła w pierwszym badaniu nasienia morfologia 0%. Trzymam kciuki za poprawę i szczęśliwy cykl.[/QUOTE]
Zadaje sobie tylko pytanie jaka może być przyczyna tak złej morfologii ... brał co prawda tabletki na nadciśnienie które odstawił a czytałam ze te tabletki bardzo mogą się przyczynić , dlatego mam nadzieje ze się w końcu uda ☘️Starania od 2018
😇☘️
1 mrozaczek -
Moonick wrote:Zadaje sobie tylko pytanie jaka może być przyczyna tak złej morfologii ... brał co prawda tabletki na nadciśnienie które odstawił a czytałam ze te tabletki bardzo mogą się przyczynić , dlatego mam nadzieje ze się w końcu uda ☘️
Ja też się cały czas zastanawiam jaka jest tego przyczyna. Urolog miał podejrzenie żylaków powrózka nasiennego, ale w usg nic nie wyszło. Myślałam o infekcji, ale leukocyty w normie.
U mojego jeszcze słaba ruchliwość 15% (przy normie od 32%).Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 18:13
Moonick lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
ZielonaHerbata wrote:Ciałko żółte to przekształcony pęcherzyk Graafa odpowiedzialny za produkcję progesteronu, czyli hormonu pozwalającego na przygotowanie macicy na przyjęcie dziecka i utrzymanie ciąży. Czas zaniku ciałka żółtego zależy od tego, czy dojdzie do zapłodnienia czy nie.
Faza ciałka żółtego przebiega różnie, w zależności od tego, czy po owulacji doszło do zapłodnienia czy też nie.
Fizjologicznie faza ciałka żółtego trwa 13–15 dni i ulega bardzo niewielkim wahaniom. Pod koniec tej fazy, jeśli nie doszło do zapłodnienia, ciałko żółte po prostu zanika. -
Dastiny wrote:Dziękuję Ci kochana za odpowiedź, zastanawia mnie czy ten płyn może się utrzymywać tak długo i skoro planowo za 4 dni ma być @ to ciałko żółte już nie powinno zanikać?
Mi kiedys lekarz powiedzial ze jakby nie bylo zadnego plynu to by sie trzeba bylo nartwic. Bo „sucho” jest po menopauzie, a w wieku rozrodczym to normalne. Nie wiem ile w tym prawdy🔸28 lat
Styczeń 2020💚
Folik
Witamina D
Badanie 4 dzień cyklu:
TSH - 2,447
FSH - 4,01 mlU/ml
LH - 5,56 mlU/ml
Prolaktyna - 25,51
Testosteron - 1,60 nmol/L
Estadiol 57,00 pg/ml
17-OH progesteron (W) 2,40 ng/ml
Androstendion (W) 3,330 ng/ml
Siarczan 282,60 pg/dl
Dehydroepiandrosteronu (DHA-S)(W)
Badania 22 cyklu :
TSH 2,124
FT4 0,82
Prolaktyna 22,29
Progesteron 8,10
⏸ 04.08.2020 ❤️💚❤️
Beta- 05.08.2020, 10dpo- 24,9 mlU
Beta -07.08. 2020, 12dpo-115,1 mlU
Beta -10.08.2020, 15dpo- 400,9 mlU
31.08.2020, 52dpo -❤️Bije 1,2cm😍
-
Mery92 wrote:Pytanko, przyjmuje u Was dziewczyny gin normalnie ? Ja, próbowałam się umówić, to niestety ale było to ciężkie ..
Ja chodzę prywatnie w Lodzi i póki co przyjmuje. Jest nawet lepiej niz w normalnych czasach bo zawsze są u niego kolejki mimo ze zapisy sa na godziny, i czekam nawet do 2 h.... A ostatnio bylam 2 tyg temu, to weszłam o czasie -
Buuuu i chyba nie ma co testować w tym miesiącu bo mi progesteron spadł buuuuuu! Pewnie trzeba będzie coś na to łykać bo wyniki do dupy (chociaż się nie znam)!!! No nie ukrywam, że jestem rozżalona.
Tydzień temu - 0,342 ng/ml
Dzisiaj - 0,297 ng/ml
Więc mega lipa
A normy w labie:
faza folikularna: 0,057 - 0,893
faza owulacyjna: 0,121 - 12
faza lutealna: 1,83 - 23,9
po przekwitaniu: 0,05 - 0,126
ciaza I trymestr: 11 - 44,3
ciaza II trymestr: 25,4 - 83,3
ciaza III trymestr: 58,7 - 214
Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerempółtora tygodnia przed naszą rocznicą
Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
(lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
ZielonaHerbata wrote:Tak, ale cień jest taki,że też nie jestem w stanie go złapać na zdjęciu, więc nawet tego nie robię bo nie chce latac jak głupia po mieszkaniu z tym testem.
Ale czuję,ze to wadliwe testy, jakoś tak czuję w środku,że nie jestem w ciazy.
W piątek mam teleporade z ginem żeby poprosić o coś na wywołanie, jeśli do piątku nie pojawi mi się okres,to jeszcze w pt rano zatestuje. Ale czuje,że ma 99,99 to jakiś błąd 🙃
Jestem z siebie dumna,że zareagowałam tak spokojnie i chociaż nie mam teraz doła i rozczarowania 😁zazdroszczę podejścia - ja byłam mega zdołowana jak się okazało że ciaży brak ;( rozmawiałam z koleżankami i żadna nie miała takiej sytuacji...czytając teraz forum stwierdzam, że to chyba wcale nie takie rzadkie przypadki fałszywie dodatnie testy … no nic, jestem mądrzejsza na przyszłość....
-
ZielonaHerbata wrote:Hmm to znaczy, że chyba wszytsko ok. Jak jest ciałko żółte to znak,że się owulacja odbyła bo ciałko żółte chyba powstaje z pozostałości po pękniętym pechrzeyku.
Ale jak mówię głupoty, to mnie poprawcie.polać Jej
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
dziewczyny proszę was o pomoc . Od niedzieli robię testy owulacyjne ,wszystkie jak na ten moment negatywne - druga kreska blada. Mam cykle 25-26 ostatni 27 dni. Średnio 26 dni. Miesiączka trwa 5 dni najczęściej. Od 8 dc mam śluz tak jakby płodny , taki ciągnący się "glut" ( przepraszam za określenie) mam go także i dziś . Czy to może być owulacja ? Kochaliśmy się z mężem 9 dc ,staramy się o dziecko . I zastanawiam się czy może coś z tego być18.09 blada kreska na tescie
21.09-13 dpo : Beta HCG 153
24.09 dwie tłuste krechy❤️
30.09Beta HCG 7490, widoczny pęcherzyk 8 mm i żółtkowy 4 mm.
06.06.2021-na świat przyszedł Adaś ❤️ -
NikaVera wrote:Buuuu i chyba nie ma co testować w tym miesiącu bo mi progesteron spadł buuuuuu! Pewnie trzeba będzie coś na to łykać bo wyniki do dupy (chociaż się nie znam)!!! No nie ukrywam, że jestem rozżalona.
Tydzień temu - 0,342 ng/ml
Dzisiaj - 0,297 ng/ml
Więc mega lipa
A normy w labie:
faza folikularna: 0,057 - 0,893
faza owulacyjna: 0,121 - 12
faza lutealna: 1,83 - 23,9
po przekwitaniu: 0,05 - 0,126
ciaza I trymestr: 11 - 44,3
ciaza II trymestr: 25,4 - 83,3
ciaza III trymestr: 58,7 - 214
Wygląda jak cykl byl bezowulacyjny. Badania robiłaś ile dni po owulacji?💊 Sundose
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień