Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga28 wrote:
    Czasem czuje się tak samo. Jak wchodzę do lekarza to muszę mu wszytsko przypomnieć :) I tak byko u wszytskich u których bylam... Nie było ich duzo bo ten jest 4 ale właśnie tak to z nimi jest

A ja teraz mam lekarza który z momencie jak ja przygotowuje się do badania on chyba sprawdza u siebie w systemie co było na poprzedniej wizycie co daje mi poczucie że pamięta mnie i mnie kojarzy. A byłam u niego 2 razy i wątpię czy mnie zapamiętał. Oni mają za dużo pacjentek żeby tak o wszystkich pamiętać i co której dolega. No chyba że chodzisz do niego regularnie kilka lat.

💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień, niewydolność szyjki+pprom+zapalenie błony płodowych.
    💔05.04.25 cb
    💔07.08.25 cb
    ⏸️14.09.25 🌈
    😍15.09.25 beta 164
    😍17.09.25 beta 281
    💚25.09.25 pęcherzyk ciążowy 5w2 ❌ torbiel 8cm na jajniku, serduszka jeszcze nie widać
    💚30.09.25 jest ❤️ i torbiel 7,5cm - maleje 😍🤩
    💚 28.10 mamy 3,32 cm maluszka, torbiel 3,5cm😍
    13.11 prenatalne ryzyka niskie🍀, wysokie ryzyko preeklampsji - włączamy acard + zakładamy szew na szyjkę

Eutyrox + utrogestan +acard
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik23 wrote:
    Hej Dziewczyny byłam dzisiaj na badaniach i mój progesteron wynosi 0,20 A prolaktyna 66,80 jestem w 21 dc i biorę duphaston myślicie że przy takich wynikach nie doszło do zapłodnienia? 

A mialas potwierdzoną owulację?

💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień, niewydolność szyjki+pprom+zapalenie błony płodowych.
    💔05.04.25 cb
    💔07.08.25 cb
    ⏸️14.09.25 🌈
    😍15.09.25 beta 164
    😍17.09.25 beta 281
    💚25.09.25 pęcherzyk ciążowy 5w2 ❌ torbiel 8cm na jajniku, serduszka jeszcze nie widać
    13.11 prenatalne ryzyka niskie🍀, wysokie ryzyko preeklampsji - włączamy acard + zakładamy szew na szyjkę

• NikaVera Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik23.... ja się nie znam na wynikach :/ Sama własnie odkryłam, że mogę mieć problem z progesteronem ale wydaje mi sie, że do zapłodnienia komórki dojść mogło, ale może być problem z zagnieżdżeniem.

ZielonaHerbata & Kinga 28 wiecie gdybym ja czuła ze strony lekarza zainteresowanie, żeby faktycznie chce pomóc pacjentce to ja mogę mu co wizytę przypominać kto ja jestem, mieć dyżurną karteczkę i robić odczyt ale jak ciągle czuć brak zainteresowania to już słabo.

Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem :( półtora tygodnia przed naszą rocznicą :( Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.

Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
    Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
    Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)

Progestoron:
    (kwi) - 0,342 ng/ml 😭
    (lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
    TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
    FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
    FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
    Estradiol - 281,40 pg/ml
    FSH - 3,23 mIU/ml
    LH - 11,23 mIU/ml
    Prolaktyna - 9,2 ng/ml
    Testosteron - 50 ng/dl

30-07-2020
    Sód - 140
    Potas - 4,42
    Żelazo - 89,1
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Vera to jest właśnie straszne,że lekarz da Ci od razu coś na wywołanie ale nie pomyśli,że może warto zbadać hormony. Często trzeba im samemu sugerować pewne rzeczy i prosic o badania. Dlatego znalezienie dobrego specjalisty to połowa sukcesu a nie jest to łatwe.
    Dokladnie tak... Ja mam wrażenie że jak mówię co u siebie zaobserwowałam , daje pomysł - wiem, wiek lekarzem nie jestem - to lekarz podcina mi skrzydła i twierdzi że z takimi wynikami powinnam być dawno w ciąży... No ale nie jestem... HALO - jakiś powód chyba jest...? Ale po co szukać... Powielać to co każdy, jedz bromergon, bzykaja się i zachodz w ciążę... Brrr...

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga28 wrote:
    Czasem czuje się tak samo. Jak wchodzę do lekarza to muszę mu wszytsko przypomnieć :) I tak byko u wszytskich u których bylam... Nie było ich duzo bo ten jest 4 ale właśnie tak to z nimi jest

Ja tak samo miałam z poprzednimi lekarzami. Co wizytę przypominanie. A jeszcze nie brali na poważnie tego co mówiłam... Chodziłam wtedy z nieregularnymi i bolesnymi miesiączkami. Oczywiście gadanie, że jak urodze to wszystko się unormuje. Teraz na szczęście mam takiego gina, co nie zdążę usiąść a on już wie, że to ja 😅. Zresztą ostatnio znajoma mówiła mu o mnie to też pamiętał mnie. Teraz pisałam do niego w poniedziałek SMS czy przyjmie mnie w przychodni(bo tylko kobiety ciężarne teraz przyjmują) to od razu się zgodził. Więc naprawdę cieszę się, że znalazłam takiego lekarza, ktory ogarnia wszystko i nie muszę przypominać nic, tylko mówię świeże informacje 😀

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Myślę,że wyniknie z tego 🐒i w końcu nowy cykl. Zaczęłam brać Inofem i podjerzewam,że to on jest sprawcą zamieszania😁
    Może to i winowajcą... Ja przy moim fałszywym teście zaczęłam w tym cyklu łykać bromergon, cykl mi się wydłużył do 35dni...pozytywny test...

• Ona34 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    A ja teraz mam lekarza który z momencie jak ja przygotowuje się do badania on chyba sprawdza u siebie w systemie co było na poprzedniej wizycie co daje mi poczucie że pamięta mnie i mnie kojarzy. A byłam u niego 2 razy i wątpię czy mnie zapamiętał. Oni mają za dużo pacjentek żeby tak o wszystkich pamiętać i co której dolega. No chyba że chodzisz do niego regularnie kilka lat.
    No ja teraz chodzę do gin w gyncentrum i Ona rzeczywiście najpierw patrzy do komputera na kartę, przegląda wyniki zleconych badań... No ale ja rzucam pomysły na siebie na Ona swoje 🤣🤣🤣

• kingus0x Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga28 wrote:
    Kingus jak po wizycie u lekarza ? Ja mam jutro....
    Wszystko rozwija się prawidłowo, wielkość odpowiada tygodniowi, kropek ma 3,6mm i widziałam bijące serduszko 😍 następna wizyta 6.05. Przyznam, że się troche denerwowalam, bo nie robiłam bety. Kinga czekam jeszcze niecierpliwie na twoją wizytę i trzymam kciuki żeby wszystko bylo dobrze ✊✊🧡💜 jak się czujesz? Masz jakieś objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 20:48

ZielonaHerbata, Enigvaa, Ona34, KarolinaMaria, SylwiaG, RzęsoBecia, Jeżynka, kar_oliv lubią tę wiadomość

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Ja tak samo miałam z poprzednimi lekarzami. Co wizytę przypominanie. A jeszcze nie brali na poważnie tego co mówiłam... Chodziłam wtedy z nieregularnymi i bolesnymi miesiączkami. Oczywiście gadanie, że jak urodze to wszystko się unormuje. Teraz na szczęście mam takiego gina, co nie zdążę usiąść a on już wie, że to ja 😅. Zresztą ostatnio znajoma mówiła mu o mnie to też pamiętał mnie. Teraz pisałam do niego w poniedziałek SMS czy przyjmie mnie w przychodni(bo tylko kobiety ciężarne teraz przyjmują) to od razu się zgodził. Więc naprawdę cieszę się, że znalazłam takiego lekarza, ktory ogarnia wszystko i nie muszę przypominać nic, tylko mówię świeże informacje 😀

Alciaa a jakaś diagnoza była odnośnie bolesnych miesiączek ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik23 wrote:
    Hej Dziewczyny byłam dzisiaj na badaniach i mój progesteron wynosi 0,20 A prolaktyna 66,80 jestem w 21 dc i biorę duphaston myślicie że przy takich wynikach nie doszło do zapłodnienia? 

Asik podaj normy labolatoryjne. Bez norm dla mnie wyglada jak brak owulacji. No ale to wrozenie z fusow. :) jakie normy dla prolaktyny? Wydaje mi sie wysoka 🤔

🔸28 lat

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Asik podaj normy labolatoryjne. Bez norm dla mnie wyglada jak brak owulacji. No ale to wrozenie z fusow. :) jakie normy dla prolaktyny? Wydaje mi sie wysoka 🤔
    Dokladnie, prolaktyna wygląda na mocno przekroczona... Mi z dużo mniejszym wynikiem lekarze zdiagnozowali i hiperprolaktynemie... Która podobna utrudnia w dużym stopniu zajście w ciążę... Choć jak czytałam, absolutnie nie wyklucza ;)

• Ona34 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kingus0x wrote:
    Wszystko rozwija się prawidłowo, wielkość odpowiada tygodniowi, kropek ma 3,6mm i widziałam bijące serduszko 😍 następna wizyta 6.05. Przyznam, że się troche denerwowalam, bo nie robiłam bety. Kinga czekam jeszcze niecierpliwie na twoją wizytę i trzymam kciuki żeby wszystko bylo dobrze ✊✊🧡💜 jak się czujesz? Masz jakieś objawy?
    I to są dobre wieści 🥰

kingus0x lubi tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie moge wyjść z podziwu jaką mam różnicę w wykresie jak nie mierzę w ustach. W ustach-góry,doliny,dziewczyny na innym forum mi pisały,że to wygląda na hiperprolaktynemie. A teraz? Równiuteńki prawie 🙈🙈 dziś 10dc.. jeszcze jakieś 7dni do owulki. Ciekawe czy mi ta infekcja zdąży przejść :/

🔸28 lat

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga28 wrote:
    Ja chodzę prywatnie w Lodzi i póki co przyjmuje. Jest nawet lepiej niz w normalnych czasach bo zawsze są u niego kolejki mimo ze zapisy sa na godziny, i czekam nawet do 2 h.... A ostatnio bylam 2 tyg temu, to weszłam o czasie :)

Na Śląsku niestety lekarze niechętnie przyjmują... nawet Ci prywatni, przekładają wizyty.

Osobiście staram się z mężem 4 miesiąc, testy na owu, mierzenie temp i w dalszym ciągu kicha...

Starania o maluszka
    Styczeń 2020💚

Folik
    Witamina D

Badanie 4 dzień cyklu:
    TSH - 2,447
    FSH - 4,01 mlU/ml
    LH - 5,56 mlU/ml
    Prolaktyna - 25,51
    Testosteron - 1,60 nmol/L
    Estadiol 57,00 pg/ml
    17-OH progesteron (W) 2,40 ng/ml
    Androstendion (W) 3,330 ng/ml
    Siarczan 282,60 pg/dl
    Dehydroepiandrosteronu (DHA-S)(W)

Badania 22 cyklu :
    TSH 2,124
    FT4 0,82
    Prolaktyna 22,29
    Progesteron 8,10

⏸ 04.08.2020 ❤️💚❤️
    Beta- 05.08.2020, 10dpo- 24,9 mlU
    Beta -07.08. 2020, 12dpo-115,1 mlU
    Beta -10.08.2020, 15dpo- 400,9 mlU
    31.08.2020, 52dpo -❤️Bije 1,2cm😍

ecc7db7330cd4a76bc3d45af78c6e624.png
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Kurcze, nie moge wyjść z podziwu jaką mam różnicę w wykresie jak nie mierzę w ustach. W ustach-góry,doliny,dziewczyny na innym forum mi pisały,że to wygląda na hiperprolaktynemie. A teraz? Równiuteńki prawie 🙈🙈 dziś 10dc.. jeszcze jakieś 7dni do owulki. Ciekawe czy mi ta infekcja zdąży przejść :/
    Mowisz? Ja ciągle w ustach mierze... Może w przyszłym cyklu zmienię.. Albo wgl przestane 🤣🤣

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona34 wrote:
    Mowisz? Ja ciągle w ustach mierze... Może w przyszłym cyklu zmienię.. Albo wgl przestane 🤣🤣

36fc9678a959.png

To mój z mierzeniem w ustach.
    A w stopce normalny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 22:02

🔸28 lat

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    36fc9678a959.png

To mój z mierzeniem w ustach.
    A w stopce normalny...

Ja chyba spróbuję też od następnego cyklu na dole. Chociaż od kiedy biorę Ovarin też nie mam aż takich skoków temperatury jak wcześniej.

💔05.04.25 cb
    💔07.08.25 cb
    ⏸️14.09.25 🌈
    😍15.09.25 beta 164
    😍17.09.25 beta 281

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Alciaa a jakaś diagnoza była odnośnie bolesnych miesiączek ?

Przez cała moja przygodę z ginami słyszałam " taka pani uroda, ja mogę tylko tabletki antykoncepcyjne zaproponować". Za każdym razem odmawiałam, gdzieś świadomie czułam, że to nie pomoże. W pierwszą ciążę udało się zajść w 2cs, gdzie lekarze nie wierzyli, że z takimi cyklamk się w ogóle udało! W końcu przy staraniach o drugie dziecko trafiłam dzięki jednej z moich koleżanek z ovu do profesorów z Poznania. Wcześniej zrobiłam badania hormonów, gdzie wszystko wyszło super. Ten lekarz zrobił mi też usg takie jakiego chyba nigdy nie miałam - dokładne bardzo. Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc. To mieliśmy zostawić do obserwacji i przepisał leki na regulacje miesiączek. Tylko, że już nie zdążyłam nic wykupić ani obserwować bo zaszlam w ciążę i poszłam do obecnego mojego gina, który okazał się być złotym człowiekiem.
    Po poronieniu dwa cykle miałam piękne 25-28 dni. Teraz mam 41dc... Staram się pocieszyć, że cykl poprzedzający zajście w ciąże trwał 43 dni i że to może się udać. Ale schodzę też na ziemię i wiem, że gin musi ogarnąć to wszystko bo ja już nie mam pojęcia co jest nie tak.

A po latach żałuję że wcześniej nie zadbałam o poważna diagnostykę. Tylko wiecie... Jako nastolatke lekarze mnie olali twierdząc taka pani już jest, to nie zagłębiałam się. W końcu wtedy starać się nie chciałam. Pierwsze dziecko poszło z górki. Za to walka o następne przedłuża się...

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Przez cała moja przygodę z ginami słyszałam " taka pani uroda, ja mogę tylko tabletki antykoncepcyjne zaproponować". Za każdym razem odmawiałam, gdzieś świadomie czułam, że to nie pomoże. W pierwszą ciążę udało się zajść w 2cs, gdzie lekarze nie wierzyli, że z takimi cyklamk się w ogóle udało! W końcu przy staraniach o drugie dziecko trafiłam dzięki jednej z moich koleżanek z ovu do profesorów z Poznania. Wcześniej zrobiłam badania hormonów, gdzie wszystko wyszło super. Ten lekarz zrobił mi też usg takie jakiego chyba nigdy nie miałam - dokładne bardzo. Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc. To mieliśmy zostawić do obserwacji i przepisał leki na regulacje miesiączek. Tylko, że już nie zdążyłam nic wykupić ani obserwować bo zaszlam w ciążę i poszłam do obecnego mojego gina, który okazał się być złotym człowiekiem.
    Po poronieniu dwa cykle miałam piękne 25-28 dni. Teraz mam 41dc... Staram się pocieszyć, że cykl poprzedzający zajście w ciąże trwał 43 dni i że to może się udać. Ale schodzę też na ziemię i wiem, że gin musi ogarnąć to wszystko bo ja już nie mam pojęcia co jest nie tak.

A po latach żałuję że wcześniej nie zadbałam o poważna diagnostykę. Tylko wiecie... Jako nastolatke lekarze mnie olali twierdząc taka pani już jest, to nie zagłębiałam się. W końcu wtedy starać się nie chciałam. Pierwsze dziecko poszło z górki. Za to walka o następne przedłuża się...

Ciekawi mnie temat bo zawsze też miałam takie mocne okresy,że dwa pierwsze dni dosłownie umierałam. Biegunki,wymioty, brałam po 3 ketonale i nic. ból taki,że dosłownie wyłam. Jak wiedziałam,że zbliża mi się okres,to wpadałam w panikę bo wiedziałam co to dla mnie oznacza. Ale też zawsze słyszałam,że taka moja uroda..

klz9df9hix7ly771.png
  • RzęsoBecia Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    RzęsoBecia- i jak,odezwał się ?

Przepraszam , nie było mnie.

Odezwał się że opinie są podzielone odnośnie brania Duphastonu we wczesnej ciąży i że jeśli się boję to mogę brać dalej ale muszę być pewna że jest cisza.

Testy białe jak mleko więc dalam spokoj i już dziś nie kombinowałam... co ma być to będzie. Ale myślę że będzie 🐒 na dniach. Dziś znów miałam plamienie takim brązowym ciągnącym gluten ( wrażliwe osoby przepraszam za sformułowanie)

No cóż. Czekam. Brzuch boli jak na @

26.07.2015 👶 Jasio
    05.05.2017 👼 6tc

💊Niedoczynność tarczycy- Eutyrox75
    🍬Wit.C, Wit.D, B12, kwas foliowy, magnez+B6

Starania od 02.2020
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ