WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Apropo to mówiłam że jak dziś wrócę od lekarza i będzie znowu stracony cykl to pije wino! Ale jednak się wstrzymam w tej sytuacji 😁

Słyszałam,że czerwone wino po owulacji jest wskazane na endometrium😁 oczywiście nie chodzi o całą butelkę😅

klz9df9hix7ly771.png
  • NikaVera Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    Wygląda jak cykl byl bezowulacyjny. Badania robiłaś ile dni po owulacji?

Pierwszy chyba wypadł w "dniu" owu, przynajmniej od tamtego momentu jest wzrost temp. a drugie podejście tydzień po rzekomej owu :(

Jedyne co mnie pociesza to, to że gin mi powiedziała, że w razie czego to progesteron najłatwiej naprawić :D więc nie tracimy nadziei dziewczynki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 19:07

Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem :( półtora tygodnia przed naszą rocznicą :( Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.

Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
    Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
    Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)

Progestoron:
    (kwi) - 0,342 ng/ml 😭
    (lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
    TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
    FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
    FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
    Estradiol - 281,40 pg/ml
    FSH - 3,23 mIU/ml
    LH - 11,23 mIU/ml
    Prolaktyna - 9,2 ng/ml
    Testosteron - 50 ng/dl

30-07-2020
    Sód - 140
    Potas - 4,42
    Żelazo - 89,1
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaVera wrote:
    Tydzień po rzekomej owu

To mógł być bezowulacyjny
    Normy w lutealnej fazie masz 1,83 - 23,9, a wynik poniżej 1. Ale zawsze najlepiej skonsultować wyniki z lekarzem.

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Słyszałam,że czerwone wino po owulacji jest wskazane na endometrium😁 oczywiście nie chodzi o całą butelkę😅
    Tak tak to potwierdzone info, ja sobie wyhodowałam Endometrium już 2 razy takie piękne na winku i orzechach że w połowie cyklu miało 13 mm! Teraz też jest grubsze ale nie wiem ile dokładnie bo powiedział tylko że grubsze. Jeszcze jak wychodziłam powiedział że życzy mi 2 kresek 😁
    Tylko ze jak już mam z tyłu głowy że może być ciąża to jakbhm się teraz napiła wina to miałabym poczucie winy 😊

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaVera wrote:
    Buuuu i chyba nie ma co testować w tym miesiącu bo mi progesteron spadł buuuuuu! Pewnie trzeba będzie coś na to łykać bo wyniki do dupy (chociaż się nie znam)!!! No nie ukrywam, że jestem rozżalona.

Tydzień temu - 0,342 ng/ml
    Dzisiaj - 0,297 ng/ml
    Więc mega lipa :(

A normy w labie:
    faza folikularna: 0,057 - 0,893
    faza owulacyjna: 0,121 - 12
    faza lutealna: 1,83 - 23,9
    po przekwitaniu: 0,05 - 0,126
    ciaza I trymestr: 11 - 44,3
    ciaza II trymestr: 25,4 - 83,3
    ciaza III trymestr: 58,7 - 214
    Ja miałam przy becie 20 mlu proga 1,74 więc może niedomoga lutealna też??

• SylwiaG Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaVera wrote:
    Pierwszy chyba wypadł w "dniu" owu, przynajmniej od tamtego momentu jest wzrost temp. a drugie podejście tydzień po rzekomej owu :(

Jedyne co mnie pociesza to, to że gin mi powiedziała, że w razie czego to progesteron najłatwiej naprawić :D więc nie tracimy nadziei dziewczynki :D

Jeden bezowulacyjny każdej kobiecie zdarza się więc nie ma się czym martwić jeśli normalnie wszystkie cykle masz regularne. A jeśli to niedomoga lutealna to dostaniesz luteine albo duphaston po owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 19:11

NikaVera lubi tę wiadomość

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

• NikaVera Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Ja miałam przy becie 20 mlu proga 1,74 więc może niedomoga lutealna też??

Destiny, SylwiaG - też tak podejrzewam ale tak jak gin mi powiedziała to niby łatwe do "naprawienia" więc nie tracę nadziei na przyszłość :)

No ale mimo wszystko, szkoda, że te moje bóle to pewnie jednak PMS, a nie ziarenko. Niby w domu mam luteinę ale to chyba bez sensu łykać jak nie wiesz jeszcze co to jest... i czy powinnaś.

Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem :( półtora tygodnia przed naszą rocznicą :( Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.

Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
    Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)

Progestoron:
    (kwi) - 0,342 ng/ml 😭
    Estradiol - 281,40 pg/ml
    FSH - 3,23 mIU/ml
    LH - 11,23 mIU/ml
    Prolaktyna - 9,2 ng/ml
    Testosteron - 50 ng/dl

30-07-2020
    Sód - 140
    Potas - 4,42
    Żelazo - 89,1

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona34 wrote:
    no to czekamy na info ;) zazdroszczę podejścia - ja byłam mega zdołowana jak się okazało że ciaży brak ;( rozmawiałam z koleżankami i żadna nie miała takiej sytuacji...czytając teraz forum stwierdzam, że to chyba wcale nie takie rzadkie przypadki fałszywie dodatnie testy … no nic, jestem mądrzejsza na przyszłość....

Wcześniej nawet nie myslam żeby się doszukiwać cieni i lekkich kresek. Zawsze mi się wydawało,że jak ma coś byc to będą dwie mocne krechy i już. Dopiero na forum zobaczyłam jak dziewczyny kombinuja i próbują się dopatrzeć cienia i tutaj też zobaczyłam ,że mega często pojawiaja się cienie mimo,że nie ma ciazy.

Więc chyba nauczyłam się na błędach innych i dlatego te moje cienie mnie lekko zastanowiły ale nie wywołały żadnych emocji.

klz9df9hix7ly771.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaVera wrote:
    Destiny, SylwiaG - też tak podejrzewam ale tak jak gin mi powiedziała to niby łatwe do "naprawienia" więc nie tracę nadziei na przyszłość :)

No ale mimo wszystko, szkoda, że te moje bóle to pewnie jednak PMS, a nie ziarenko. Niby w domu mam luteinę ale to chyba bez sensu łykać jak nie wiesz jeszcze co to jest... i czy powinnaś.

Ja jestem zdania że każdy lek na receptę należy skonsultować z lekarzem i nie mam zamiaru brać nic na własną rękę bez konsultacji. Szczególnie że jest to coś co może Ci namieszać w cyklu.

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

• NikaVera Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    Ja jestem zdania że każdy lek na receptę należy skonsultować z lekarzem i nie mam zamiaru brać nic na własną rękę bez konsultacji. Szczególnie że jest to coś co może Ci namieszać w cyklu.

Dostałam tak na zaś opakowanie gdyby znowu powtórzyła się obsówa z @ więc mam. Ale masz rację, nie ma co świrować tylko cierpliwie dokończyć resztę badań, iść na konsultację i działać :D I tamsami jak będzie trzeba i z moim miłym Panem :D Chyba to ostanie najprzyjemniejsze będzie hihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 19:36

SylwiaG lubi tę wiadomość

Progestoron:
    (kwi) - 0,342 ng/ml 😭
    Estradiol - 281,40 pg/ml
    FSH - 3,23 mIU/ml
    LH - 11,23 mIU/ml
    Prolaktyna - 9,2 ng/ml
    Testosteron - 50 ng/dl

30-07-2020
    Sód - 140
    Potas - 4,42
    Żelazo - 89,1
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Wcześniej nawet nie myslam żeby się doszukiwać cieni i lekkich kresek. Zawsze mi się wydawało,że jak ma coś byc to będą dwie mocne krechy i już. Dopiero na forum zobaczyłam jak dziewczyny kombinuja i próbują się dopatrzeć cienia i tutaj też zobaczyłam ,że mega często pojawiaja się cienie mimo,że nie ma ciazy.

Więc chyba nauczyłam się na błędach innych i dlatego te moje cienie mnie lekko zastanowiły ale nie wywołały żadnych emocji.
    i dobrze ;) ja tam się cieni nie dopatruje bo tak jak mówisz - jak ma być to będzie ;) no ale 2 kreski na teście przy braku ciąży mnie dobiły...no ale już jest człowiek mądrzejszy o nowe doświadczenie ;0

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaVera wrote:
    Dostałam tak na zaś opakowanie gdyby znowu powturzyła się obsówa z @ więc mam. Ale masz rację, nie ma co świrować tylko cierpliwie dokończyć resztę badań, iść na konsultację i działać :D I tamsami jak będzie trzeba i z moim miłym Panem :D Chyba to ostanie najprzyjemniejsze będzie hihihi

Vera zapisz się do lekarza i pewnie da się to łatwo ogarnąć,😊będziesz spokojna i będziesz mogła działać konkretnie od nowego cyklu 😊

klz9df9hix7ly771.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Ja parę razy w czasie starań robiłam test i czasem dopatrywałam się cienia, ale nigdy nie było ciąży. Dopiero w ciąży w 15 dpo była krecha taka sama jak kontrolna 😀 Chyba nie ma sensu robić testu wcześniej niż w dzień miesiączki bo to tylko stres...
    A który masz dzień po owulacji?🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 19:41

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ja parę razy w czasie starań robiłam test i czasem dopatrywałam się cienia, ale nigdy nie było ciąży. Dopiero w ciąży w 15 dpo była krecha taka sama jak kontrolna 😀 Chyba nie ma sensu robić testu wcześniej niż w dzień miesiączki bo to tylko stres...
    A który masz dzień po owulacji?🙂

Tak jak juz wczesniej pisałam nie wiem który dzień po 😁akurat ten cykl spisaliśmy na straty i odpuściliśmy całkowicie. Więc nawet nie śledziłam kiedy była owulacja,nie było temp,owulakow, obserwowania. Wiec nawet nie wiem,czy ,♥️bylo w terminie owulacji.
    Wiem tyle,że to mój 34d, nigdy nie miałam takiego długiego cyklu.

klz9df9hix7ly771.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Tak jak juz wczesniej pisałam nie wiem który dzień po 😁akurat ten cykl spisaliśmy na straty i odpuściliśmy całkowicie. Więc nawet nie śledziłam kiedy była owulacja,nie było temp,owulakow, obserwowania. Wiec nawet nie wiem,czy ,♥️bylo w terminie owulacji.
    Wiem tyle,że to mój 34d, nigdy nie miałam takiego długiego cyklu.
    To faktycznie podejrzane, że taki długi cykl. Jestem ciekawa, co z tego wyniknie 🙂🙂

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • NikaVera Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Vera zapisz się do lekarza i pewnie da się to łatwo ogarnąć,😊będziesz spokojna i będziesz mogła działać konkretnie od nowego cyklu 😊

Siii taki mam zamiar! Przyjdzie @ idę na badania i umawiam się na najbliższy wolny termin :)

Ale Wiecie co mnie wkurza..., że jak pojawił się ten pierwszy cykl co miałam te bóle, opóźnienie etc. to lekarz daje luteinę i bierz babao, wywołaj sobie @ ale żeby przy okazji powiedzieć ma Pani tu jeszcze skierowanie, sprawdzimy co się dzieje z hormonami na wszelki wypadek. O nic nie pyta, a Ty też nie wiesz czy masz recytować litanię co wizyta swojego cyklu. Ehhhhh więcej się z forum dowiedziałam niż od lekarzy przez całe życie :p

Progestoron:
    (kwi) - 0,342 ng/ml 😭
    Estradiol - 281,40 pg/ml
    FSH - 3,23 mIU/ml
    LH - 11,23 mIU/ml
    Prolaktyna - 9,2 ng/ml
    Testosteron - 50 ng/dl

30-07-2020
    Sód - 140
    Potas - 4,42
    Żelazo - 89,1

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaVera wrote:
    Siii taki mam zamiar! Przyjdzie @ idę na badania i umawiam się na najbliższy wolny termin :)

Ale Wiecie co mnie wkurza..., że jak pojawił się ten pierwszy cykl co miałam te bóle, opóźnienie etc. to lekarz daje luteinę i bierz babao, wywołaj sobie @ ale żeby przy okazji powiedzieć ma Pani tu jeszcze skierowanie, sprawdzimy co się dzieje z hormonami na wszelki wypadek. O nic nie pyta, a Ty też nie wiesz czy masz recytować litanię co wizyta swojego cyklu. Ehhhhh więcej się z forum dowiedziałam niż od lekarzy przez całe życie :p

Vera to jest właśnie straszne,że lekarz da Ci od razu coś na wywołanie ale nie pomyśli,że może warto zbadać hormony. Często trzeba im samemu sugerować pewne rzeczy i prosic o badania. Dlatego znalezienie dobrego specjalisty to połowa sukcesu a nie jest to łatwe.

klz9df9hix7ly771.png
  • Kinga28 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaVera wrote:

Czasem czuje się tak samo. Jak wchodzę do lekarza to muszę mu wszytsko przypomnieć :) I tak byko u wszytskich u których bylam... Nie było ich duzo bo ten jest 4 ale właśnie tak to z nimi jest

• Asik23 Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny byłam dzisiaj na badaniach i mój progesteron wynosi 0,20 A prolaktyna 66,80 jestem w 21 dc i biorę duphaston myślicie że przy takich wynikach nie doszło do zapłodnienia? 

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    To faktycznie podejrzane, że taki długi cykl. Jestem ciekawa, co z tego wyniknie 🙂🙂

Myślę,że wyniknie z tego 🐒i w końcu nowy cykl. Zaczęłam brać Inofem i podjerzewam,że to on jest sprawcą zamieszania😁

klz9df9hix7ly771.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ