Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sówka wrote:U mnie wynik bety jednoznaczny-nie jestem w ciąży. Progesteron też mi strasznie niski wyszedł, wg. norm labolatoryjnych to faza postmenopauzalna. Umawiam się do lekarza, skupie się teraz na doprowadzeniu nieregularnych miesiączek do porządku, następnie na problemach z brakiem owulacji. Przy okazji może jakaś dieta i zgubienie kilku kg nadprogramowego bagażu a później starań ciąg dalszy. Wszystkim Wam życzę jak najszybciej pięknych dwóch kreseczek 😍
wtedy człowiek dostaje kopa i powera
-
Po wizycie. Lekarz stwierdził, że doszło do ciąży biochemicznej, że tyle testów co zrobiłam nie mogło się mylić. Kreski były dość widoczne jak pamiętacie. Wpisał mi w kartę drugie poronienie. Zrobił mi usg, w środku wszystko dobrze. Zrobił mi też usg blizny po cc, bo przed miesiączka czułam dosyć silny ból. Podejrzenie endometriozy (dla mnie to nie nowość, bo w cyklu ciążowym inny lekarz podjerzwal to samo). Niby na usg nie było widac za bardzo nic co mogło by wzbodzic podejrzenia, ale sam zaznaczył, że to mogą być małe guzki. Ogólnie zlecił mi badania z krwi, na ktore idę w pon ( TSH, FT4, FSH, PROLAKTYNA, ESTRADIOL, TESTOSTERON, ANDROSTENDION, ZESPÓŁ ANTYFOSFOLIPIDOWY, ANTYGULANT TOCZNIOWY). Wspomniał, że może będę musiała brać acard podczas starań, heparyne w ciąży, ale to zadecyduje po wynikach. Za dwa tygodnie wizyta następna, gin zleci mi następne skierowanie na badania, żeby szły zgodnie z dniami cyklu. Sprawdzi wyniki, może akurat będzie owulacja to sprawdzimy na usg co słychać. Ogólnie jestem mega zadowolona z wizyty, chociaż myślałam, że przez okres nic nie zrobię 🍀
-
aliciaaa wrote:Po wizycie. Lekarz stwierdził, że doszło do ciąży biochemicznej, że tyle testów co zrobiłam nie mogło się mylić. Kreski były dość widoczne jak pamiętacie. Wpisał mi w kartę drugie poronienie. Zrobił mi usg, w środku wszystko dobrze. Zrobił mi też usg blizny po cc, bo przed miesiączka czułam dosyć silny ból. Podejrzenie endometriozy (dla mnie to nie nowość, bo w cyklu ciążowym inny lekarz podjerzwal to samo). Niby na usg nie było widac za bardzo nic co mogło by wzbodzic podejrzenia, ale sam zaznaczył, że to mogą być małe guzki. Ogólnie zlecił mi badania z krwi, na ktore idę w pon ( TSH, FT4, FSH, PROLAKTYNA, ESTRADIOL, TESTOSTERON, ANDROSTENDION, ZESPÓŁ ANTYFOSFOLIPIDOWY, ANTYGULANT TOCZNIOWY). Wspomniał, że może będę musiała brać acard podczas starań, heparyne w ciąży, ale to zadecyduje po wynikach. Za dwa tygodnie wizyta następna, gin zleci mi następne skierowanie na badania, żeby szły zgodnie z dniami cyklu. Sprawdzi wyniki, może akurat będzie owulacja to sprawdzimy na usg co słychać. Ogólnie jestem mega zadowolona z wizyty, chociaż myślałam, że przez okres nic nie zrobię 🍀
Czyli mamy plan działania🙂
Ja liczyłam że mnie ominie clo ale chyba bez tego nie uda się. Jakoś dzisiaj mam spadek formy. Strasznie zmęczona jestem i jakoś tak źle się czuję. I humor do du... 🙈aliciaaa lubi tę wiadomość
💊 pregna start
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień
💔 05.04.25 cb -
SylwiaG wrote:Czyli mamy plan działania🙂
Ja liczyłam że mnie ominie clo ale chyba bez tego nie uda się. Jakoś dzisiaj mam spadek formy. Strasznie zmęczona jestem i jakoś tak źle się czuję. I humor do du... 🙈 -
aliciaaa wrote:Po wizycie. Lekarz stwierdził, że doszło do ciąży biochemicznej, że tyle testów co zrobiłam nie mogło się mylić. Kreski były dość widoczne jak pamiętacie. Wpisał mi w kartę drugie poronienie. Zrobił mi usg, w środku wszystko dobrze. Zrobił mi też usg blizny po cc, bo przed miesiączka czułam dosyć silny ból. Podejrzenie endometriozy (dla mnie to nie nowość, bo w cyklu ciążowym inny lekarz podjerzwal to samo). Niby na usg nie było widac za bardzo nic co mogło by wzbodzic podejrzenia, ale sam zaznaczył, że to mogą być małe guzki. Ogólnie zlecił mi badania z krwi, na ktore idę w pon ( TSH, FT4, FSH, PROLAKTYNA, ESTRADIOL, TESTOSTERON, ANDROSTENDION, ZESPÓŁ ANTYFOSFOLIPIDOWY, ANTYGULANT TOCZNIOWY). Wspomniał, że może będę musiała brać acard podczas starań, heparyne w ciąży, ale to zadecyduje po wynikach. Za dwa tygodnie wizyta następna, gin zleci mi następne skierowanie na badania, żeby szły zgodnie z dniami cyklu. Sprawdzi wyniki, może akurat będzie owulacja to sprawdzimy na usg co słychać. Ogólnie jestem mega zadowolona z wizyty, chociaż myślałam, że przez okres nic nie zrobię 🍀
aliciaaa lubi tę wiadomość
-
A może to, że mam ostatnio nieregularne okresy, to znak że coś się dzieje ? Co powinnam zbadać, macie jakieś typy?
Może to wcale nie stres i głowa🤔
Ostatnia moja wizyta u gina była na koniec lutego.USG i wszytsko było ok.badania takie jak w stopce. -
Ona34 wrote:Moze za szybko powtórzyłam betę? Wiem ze łatwo się mówi ale postaraj się może poczekac spokojnie do poniedziałku... Wiadomo co u Was jest powodem tak długich starań o drugie dzieciątko? Pytam bo my się staram od 2018 i do tej pory żadnej ciąży nie było...
-
ZielonaHerbata wrote:To na dniach testowanie ?🙃
Wczoraj negatywny a jutro miałam jechać do siostry na wino urodzinowe więc zatestuje jutro żeby mieć czyste sumienie.
Mam w domu pinka jeszcze i ten z krwii i może jutro zrobię ten z krwii. On najwcześniej wykryje ciążę ale wątpię czy się udało mam już bardzo podobny śluz przed jak @💊 pregna start
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
💔 05.04.25 cb -
SylwiaG wrote:Czyli mamy plan działania🙂
Ja liczyłam że mnie ominie clo ale chyba bez tego nie uda się. Jakoś dzisiaj mam spadek formy. Strasznie zmęczona jestem i jakoś tak źle się czuję. I humor do du... 🙈
Dokładnie, kurcze z takim planem działania to aż chce się starać 🥰
Rozumiem, a powiedz mi na co jest to clo? Kiedyś czytałam ale na forum przriwja się tyle leków, że człowiek oszaleć może 😂 ja ostatnie dni miałam spadek formy. Dzisiaj już odzyskałam siły haha
ZielonaHerbata wrote:Alciaa to wizyta raczej na
plus i bardzo owocna. Masz konkrety,zestaw badań także super! Oby wyniki wyszły zadowalające 🍀✊✊
O tych dwóch ostatnich nie słyszałam,muszę sobie poczytać do czego się robi te badania 😊
Oj tak, dokładnie jest tak jak piszesz. Nie czuję się jakbym stała w miejscu, a na dodatek mój gin poraz kolejny pokazał, że ogarnia temat i nie olewa. Teraz zrobić wyniki i oby było dobrze.
Mi gin tłumaczył o co chodzi, ale nie umiem tego tak ładnie ubrać w słowa 😅
Ona34 wrote:Dokladnie, widać że lekarz zna się na rzeczy a nie zbywa pacjenta 👏
O właśnie, to mnie tak bardzo cieszy. Po tylu ginach, którzy olali mnie, mam takiego, który naprawdę chce dla mnie dobrze 🥳 -
Asimed wrote:Mam stwierdzone hashimoto, wykryte po ciąży z pustym jajem płodowym. A wyniki tarczycowe są ok, więc nie to jest winowajcą. Prędzej sam stan zapalny związany z hashimoto. Jestem po badaniu w kierunku zespolu antyfosfolipidowego, ale tu wszystko ok, oba jajowody drożne, co miesiąc owulacja i regularne miesiączki. Nasienie męża też dobre. Kierowali nas na kariotyp ale stwierdziłam że to bez sensu skoro mamy zdrowego syna. Próbowaliśmy dalej, ale po 2 biochemicznych ciężko mi uwierzyć że będzie ok, więc się nie nastawiam. Teraz na acardzie i duphastonie. Jeżeli teraz nie wyjdzie, bez badań i leczenia nie spróbuję zachodzić.
-
aliciaaa wrote:O właśnie, to mnie tak bardzo cieszy. Po tylu ginach, którzy olali mnie, mam takiego, który naprawdę chce dla mnie dobrze 🥳
Pytanie nie do mnie, ale Clo to Clostibegyt, czyli lek na stymulację owulacji. Sama brałam przez 3 cykle.aliciaaa lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Dzięki Tortie za odpowiedź! Ja nigdy nie miałam żadnych "pomocników" w staraniach, dlatego wiem tyle co od was z forum.
Ja właśnie zamówiłam 30 testów owulacyjnych + 5 testów ciążowych. Niech ten cykl będzie udany 🍀 -
Aliciaaa clo to skrót od nazwy leku na stymulację owulacji w maju mam wizyte u gina i mam dostać go na stymulację jajników do owulacji. U mnie większość cykli jest bezowulacyjnych. Ostatnio po ovarine miałam 2 owulacyjne a biorę go 3ci miesiąc. Przedtem większość a napewno te od kiedy badam temperature były bezowulacyjne i długo trwały.
aliciaaa lubi tę wiadomość
💊 pregna start
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
💔 05.04.25 cb -
Na mnie Clo jak go brałam za silnie działał bo juz w 11 dc mialam 4 cm torbiel, ale podobno jakiś efekt utrzymuje się też po odstawieniu i części dziewczyn udaje się właśnie w pierwszym cyklu przerwy. U mnie 2 cykl po stymulacji zapowiada się szczęśliwie, więc trzymam kciuki za ciebie SylwiaGStarania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Tortie wrote:Na mnie Clo jak go brałam za silnie działał bo juz w 11 dc mialam 4 cm torbiel, ale podobno jakiś efekt utrzymuje się też po odstawieniu i części dziewczyn udaje się właśnie w pierwszym cyklu przerwy. U mnie 2 cykl po stymulacji zapowiada się szczęśliwie, więc trzymam kciuki za ciebie SylwiaG
Nie bardzo lubię działać hormonami na organizm między innymi dlatego odstawiłam luteine ale skoro bez tego mam może z jedną szansę na rok to chyba warto spróbować. Mój problem to PCOS i zawsze na usg mam dużo małych pęcherzyków ale żaden dominujący. Może po tym się uda. Chociaż miałam cichą nadzieję że w tym cyklu się uda i mnie to ingerowanie hormonami w mój organizm ominie no ale cóż. 🤷💊 pregna start
💊 Metformax
💊 Euthyrox
🏡 okolice Wrocławia
💔 05.04.25 cb -
A mnie chyba boli jajnik. To dobry znak nie?
Moje trzy dzisiejsze testy.
Z tym że to że są pozytywne wcale nie znaczy że mogę mieć owulację nie? Czy jak mam pik LG to znaczy że był pęcherzyk dominujący ?7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66