X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wyniki wynikami a jednak są przypadki ,że kobiety zachodzą w ciążę i przy ogromnej prolaktynie (😁) TSH, zachodzą w ciążę gdzie lekarz potwierdził,że nie było owulacji. Także różne cuda się dzieja.

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaVera wrote:
    A ja dzisiaj odbieram zamówienie na kompleks wit. B, dodatkowo B12 bo tam jej nie ma i Q10 (przez Ciebie). Ten kompleks z B to brałam tak żeby nie było kwasu foliowego bo wolę go łykać oddzielnie.

Na jaki koenzym Q 10 się zdecydowałaś ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Mar.tina Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, dziewczyny ;) Z jednej strony pocieszające, że może się udać nawet przy niesprzyjających parametrach A z drugiej trochę lipa, bo te całe obserwacje czasem można o kant tyłka potłuc😏 Zielonaherbata, koleżanka z pracy miała prolaktyne 2,5krotnie podwyższona licząc od górnej granicy (nie podam dokładnego wyniku bo miała w jakiejś innej jednostce gdzie wyniki szły w setkach) i po zaledwie 1 cyklu na leku była w ciąży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 11:59

eiktxzkrwd07a4mz.png

'90
    11cs 10dpo ⏸️ beta 6,3
    12dpo beta 43,8, progesteron 49,3
    16dpo beta 324,7
    22 dpo beta 2824
    24.07.20 0,56 cm 👶 bije ❤️🥰

TSH 1,65
    Ft4 16,59 pmol/l
    Anty-TPO ujemne
    Anty-Tg 19,30
    AMH 2,63
    HSG - ok.
    Androstendion 3,29 ng/ml
    Ferrytyna 27,0 ng/ml
    Insulina 5,73
    Glukoza 96 mg/dł
    Wskaźnik HOMA 1,36

4dc:
    Estradiol 49,4 pg/ml
    LH 7,61 mlU/ml
    FSH 6,27 mlU/ml
    Prolaktyna 9,21 ng/ml

21dc:
    Progesteron 26,7 ng/ml

💊 Euthyrox N50/25, Pregna Start, Ovarin, Q10, Selen, Magnez, D3, B6.
    🥜🌰🍍🍷
  • NikaVera Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Na jaki koenzym Q 10 się zdecydowałaś ?

Chciałam Swansona ale tam gdzie zamawiałam (Alleco) nie było więc wzięłam NATURELL Koenzym Q10 100 60 kapsułek, kuracja na 2 miesiące. Jedyna różnica między tym ze Swansona była w rodzaju oleju, który został użyty.

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem :( półtora tygodnia przed naszą rocznicą :( Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.

Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
    Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
    Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)

Progestoron:
    (kwi) - 0,342 ng/ml 😭
    (lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
    TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
    FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
    FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
    Estradiol - 281,40 pg/ml
    FSH - 3,23 mIU/ml
    LH - 11,23 mIU/ml
    Prolaktyna - 9,2 ng/ml
    Testosteron - 50 ng/dl

30-07-2020
    Sód - 140
    Potas - 4,42
    Żelazo - 89,1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva wydaje mi się, że nie było.. jasne te kreski

Ona34 wszystkiego najlepszego dla syna! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dziewczyny, jedno jest pewne żadna z nas już nie kupuje bo testów ☺️ nie ma co sobie prolaktyny podbijać niepotrzebnie
    Jak się raz nabrałam na ten test to w sumie zrobiłam z 20 testów (kupionych w aptece i rossmanie) nakręcały mnie te bobo testy bo wychodziła tam druga kreska za każdym razem (mąż też widział). Myślałam, że po prostu są bardziej czułe 🤷 i w sumie zrobiłam betę, był wynik poniżej 10. Stwierdziłam, że może za szybko to następnego dnia znowu zrobiłam i znowu ten sam wynik. Później pomyślałam o przyrostach co drugi dzień więc zrobiłam znowu betę i znowu to samo.
    Także bobo testy to samo zło 😔🙄

ZielonaHerbata, Młoda19 lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar.tina wrote:
    Dzięki za odpowiedzi, dziewczyny ;) Z jednej strony pocieszające, że może się udać nawet przy niesprzyjających parametrach A z drugiej trochę lipa, bo te całe obserwacje czasem można o kant tyłka potłuc😏 Zielonaherbata, koleżanka z pracy miała prolaktyne 2,5krotnie podwyższona licząc od górnej granicy (nie podam dokładnego wyniku bo miała w jakiejś innej jednostce gdzie wyniki szły w setkach) i po zaledwie 1 cyklu na leku była w ciąży ;)

Tu są dziewczyny, które nawet przy prolkatynie powyżej 60 zachodzily w ciążę. Pytanie,czy u mnie jest tylko z tym problem,czy to jakaś grubsza sprawa. Bo niestety przyczyny może być mnostwo i jak widać czasami tych przyczyn mozna szukać latami i to jest najgorsze.

klz9df9hix7ly771.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka wrote:
    Jak się raz nabrałam na ten test to w sumie zrobiłam z 20 testów (kupionych w aptece i rossmanie) nakręcały mnie te bobo testy bo wychodziła tam druga kreska za każdym razem (mąż też widział). Myślałam, że po prostu są bardziej czułe 🤷 i w sumie zrobiłam betę, był wynik poniżej 10. Stwierdziłam, że może za szybko to następnego dnia znowu zrobiłam i znowu ten sam wynik. Później pomyślałam o przyrostach co drugi dzień więc zrobiłam znowu betę i znowu to samo.
    Także bobo testy to samo zło 😔🙄

Dzięki dziewczyny że piszecie o swoich doświadczeniach z tymi testami :) na prawdę bardzo mi pomogłyście :) Zastanawiam się teraz tylko czy jest sens robić ten strumieniowy jutro czy sobie go odpuścić 🤔

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka wrote:
    Enigva wydaje mi się, że nie było.. jasne te kreski

Ona34 wszystkiego najlepszego dla syna! :)

Jasne, ale ze wszystkich to ta najciemniejsza. Widziałam ostatnio opinie i one ponoć nie wybarwiają się u wszystkich na idealny pozytyw.. a dziś widać konkretny spadek -jaśniutki. Więc chyba uznam go za pozytyw po prostu :)

🔸28 lat

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Myślicie,że ten z 17dc to pozytyw? 🤔 dziś już bladzioch. Nie jest identyczna,ale bliska. 🤔

492299fd7db9.jpg
    Jak dla mnie 17dc pozytyw;)

• Ona34 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ja wczoraj sobie dokupilam Wit b12 i Wit E w kropelkach. Matkoo jak patrzę na to ile teraz biorę supli to jestem w szoku, w życiu tyle nie brałam czuję się jak stara baba z pudełkiem tabletek 😁
    🤣🤣🤣🤣jakbym o sobie czytała;) miałam nawet sobie kupić pudełeczko na tabletki 😂😂😂

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Jasne, ale ze wszystkich to ta najciemniejsza. Widziałam ostatnio opinie i one ponoć nie wybarwiają się u wszystkich na idealny pozytyw.. a dziś widać konkretny spadek -jaśniutki. Więc chyba uznam go za pozytyw po prostu :)
    No widać spadek. U mnie są po prostu bardziej intensywne :) może używasz innych testów po prostu 😊

• NikaVera Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona34 wrote:
    🤣🤣🤣🤣jakbym o sobie czytała;) miałam nawet sobie kupić pudełeczko na tabletki 😂😂😂

Też o tym pomyślałam... okupieniu pudełeczka :p tylko ja nadal nie mogę dojść co z czym można, a czego nie więc chwilowo sobie darowałam :p Ewentualnie podzielić to na rano, popołudniu i wieczorem..... ale to każdego dnia trzeba ładować nową porcję. No nie wiem może Wy macie lepszą koncepcję jak to dobrze "posegregować" :p
    Malinka wrote:
    No widać spadek. U mnie są po prostu bardziej intensywne :) może używasz innych testów po prostu 😊

A jakich ty testów używasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 13:41

Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem :( półtora tygodnia przed naszą rocznicą :( Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.

Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
    Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)

Progestoron:
    (kwi) - 0,342 ng/ml 😭
    Estradiol - 281,40 pg/ml
    FSH - 3,23 mIU/ml
    LH - 11,23 mIU/ml
    Prolaktyna - 9,2 ng/ml
    Testosteron - 50 ng/dl

30-07-2020
    Sód - 140
    Potas - 4,42
    Żelazo - 89,1
  • Faith05 Nowa

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy mogę do Was dołączyć?

Dziś zaczęłam 3cs. Jestem totalnie nowa na forum i na ovu w sumie tez (pierwszy cykl który zapisywał za mną).
    Moim problemem są plamienia przez owulacją. Z racji sytuacji na razie nie konsultowane z nowym lekarzem dla poprzedniego te plamienia są ok ...

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona34 wrote:
    Jak dla mnie 17dc pozytyw;)

To pracowita majowka przede mna 😂🐝🐝🐝

Ona34 lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaVera z rossmana pakowane po 5 sztuk facelle, ale myślę, żeby zamówić z allegro jakieś bo są tańsze.

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka wrote:
    NikaVera z rossmana pakowane po 5 sztuk facelle, ale myślę, żeby zamówić z allegro jakieś bo są tańsze.

No ja mam te niebieskie. I na innym forum dziewczyny wlasnie pisaly ze one nie wybarwiaja sie w pelni. Ze rzadko maja pelny pozytyw. One maja czulosc 25. Saluje ze nie szukalam 10. :)

🔸28 lat

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faith05 wrote:
    Cześć dziewczyny. Czy mogę do Was dołączyć?

Dziś zaczęłam 3cs. Jestem totalnie nowa na forum i na ovu w sumie tez (pierwszy cykl który zapisywał za mną).
    Moim problemem są plamienia przez owulacją. Z racji sytuacji na razie nie konsultowane z nowym lekarzem dla poprzedniego te plamienia są ok ...

Witaj na pokładzie! :)
    Ja niestety w sprawie plamień Ci nie podpowiem bo u mnie pojawiły się niedawno w sumie dwa razy dopiero i to po owulacji więc u mnie to raczej kwestia progesteronu.
    Malinka wrote:

Też się nad tym zastanawia ale martwię się, że te tańsze słabo się wybarwiają i znowu jazda czy jest faktycznie ciemniejsza testowa czy też nie. No ale coś trzeba w końcu kupić bo jak ma się sprawdzać np. 2 razy dziennie przez załóżmy 4-5 dni żeby nic nie przegapić, zwłaszcza przy nieregularnych cyklach to no trochę kasy na nie pójdzie.
    Enigvaa wrote:
    No ja mam te niebieskie. I na innym forum dziewczyny wlasnie pisaly ze one nie wybarwiaja sie w pelni. Ze rzadko maja pelny pozytyw. One maja czulosc 25. Saluje ze nie szukalam 10. :)

Ja to sama się zastanawiam, które lepsze, bo 10 zawsze Ci się ładnie wybarwi, a przy 20 czy 25 jeśli już się wybrawi na ciemniej to większa pewność, że stężenie było wyższe. Ajjjj sama nie wiem.... oszaleć można :p Wybrawienie 10 a nie wybarwienie 25 wcale nie oznacza, że owu nie było i odwrotnie. Aaaaaaa już mi czacha dymi :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 14:01

Progestoron:
    (kwi) - 0,342 ng/ml 😭
    Estradiol - 281,40 pg/ml
    FSH - 3,23 mIU/ml
    LH - 11,23 mIU/ml
    Prolaktyna - 9,2 ng/ml
    Testosteron - 50 ng/dl

30-07-2020
    Sód - 140
    Potas - 4,42
    Żelazo - 89,1
  • Mar.tina Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam owulacyjne z allegro horienmedical i też nie wybarwiaja się jakoś mega, raz bardziej raz mniej, tutaj taki chyba max ich możliwości
    https://zapodaj.net/e2988f40fd21a.jpg.html

eiktxzkrwd07a4mz.png

'90
    11cs 10dpo ⏸️ beta 6,3
    12dpo beta 43,8, progesteron 49,3
    16dpo beta 324,7
    22 dpo beta 2824
    24.07.20 0,56 cm 👶 bije ❤️🥰

TSH 1,65
    Ft4 16,59 pmol/l
    Anty-TPO ujemne
    Anty-Tg 19,30
    AMH 2,63
    HSG - ok.
    Androstendion 3,29 ng/ml
    Ferrytyna 27,0 ng/ml
    Insulina 5,73
    Glukoza 96 mg/dł
    Wskaźnik HOMA 1,36

4dc:
    Estradiol 49,4 pg/ml
    LH 7,61 mlU/ml
    FSH 6,27 mlU/ml
    Prolaktyna 9,21 ng/ml

21dc:
    Progesteron 26,7 ng/ml

💊 Euthyrox N50/25, Pregna Start, Ovarin, Q10, Selen, Magnez, D3, B6.
    🥜🌰🍍🍷
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Vera tu masz racje. 😂 co bysmy nie robily i tak czacha dymi. Ja zamowilam testy bo chcialam sobie rozjasnic sytuacje z tempka 😂 i guzik mi to pomoglo! Chyba w przyszlym miesiacu umowie sie do gina w okolicy owu, czy wszystko po tabsach juz wrocilo do normy. W koncu 4 cykle beda juz wtedy za mna.

Ja uznaje tamten za pozytyw po prostu i teraz biore meza w obroty 😁 Zobaczymy czy tempka na dniach spadnie. Ale mialas racje ze skacze po %. Mam ciut wyzsza niz wczoraj, a wypilam pol piwa somersby w nocy 🤔

🔸28 lat
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ