Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
aliciaaa wrote:Gratulacje!!
Trzymam kciuki, wierzę, że będzie wszystko dobrze🍀
Jaki test robiłaś? Pytam bo sama mudze testować od 7dpo...12.05 II hcg 40
15.05 hcg 239
18.05 hcg 1260
20.05 hcg 5449
Duphaston
Luteina
Acard -
Podziwiam Was dziewczyny, że robicie te testy ciążowe. Ja zrobiłam tylko raz, w pierwszym cyklu starań, a teraz czekam na okres, zresztą zawsze wcześniej już czuje, że cykl to klapa. Jakbym czuła jakieś zmiany lub nie przyszedłby okres w terminie to bym wtedy dopiero zrobiła:D także podziwiam i trzymam za was wszystkie kciuki, niech się posypią pozytywne testy w końcu:)"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
-
hannah_92 wrote:ZielonaHerbata człowiek uczy się na błędach, także następnym razem zadzownie, a jutro z samego rana znowu będę gotowa na badania!
Dziewczyny właśnie trafiłam na fajne konto na IG, dietetyk Paulina Ihnatowicz, polecam! Zerknijcie sobie, mówi o IO, PCOS, endometriozie i ogólnie o hormonach, ciąży i nawet przedstawia swoje wyniki badań i mówi co wykonać i jak się donosić do badań. Normalnie jestem zachwycona tymi wiadomościami:D
A ja nie mam instagrama 😑 -
Hej dziewczyny, dawno mnie nie było.
Weekend spędziliśmy z mężem w Krakowie u mojej mamy. Dobrze było wrócić na stare śmieciNo i sklep jak blisko.
Wczoraj obydwoje zostawiliśmy próbki na posiewy, teraz do tygodnia czasu będą wyniki i zobaczymy co dalej, ale jak będzie czysto to chyba zaczniemy działać.
Będąc w Krakowie poznaliśmy naszego przyszłego chrześniaka, który ma niecałe półtora miesiąca.
Postaram się teraz bywać częściej. Poprzedni tydzień był trochę zakręcony.
Czy ktoś się pokusi o szybki update?Reikja lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Natalia0007 wrote:Robiłam pierwszy ten z Allegro później mam szufladę z testami to wzięłam z apteki kolejne 10 i 25 tez wychodził pozytywny nie wierzyłam 😂 wzięłam dziś duphaston na wszelki wypadek ale z konsultacja z lekarzem wieczorem tez wezmę
Haha widzę, że teraz allegraki są w top 1 😂
Ja mam 5 z allegro ale mają czułość 25. Dokupię jakieś pinki i facelle. I będę sikac 🤪
Dzięki za info 💚
Trzymam monco kciuki, dawaj znać co u ciebie 🍀 -
hannah_92 wrote:Podziwiam Was dziewczyny, że robicie te testy ciążowe. Ja zrobiłam tylko raz, w pierwszym cyklu starań, a teraz czekam na okres, zresztą zawsze wcześniej już czuje, że cykl to klapa. Jakbym czuła jakieś zmiany lub nie przyszedłby okres w terminie to bym wtedy dopiero zrobiła:D także podziwiam i trzymam za was wszystkie kciuki, niech się posypią pozytywne testy w końcu:)
Ja bym nie robiła testów w tym cyklu, miałam zrobić jak @ się będzie się spóźniać. Ale muszę wyłapać jak najszybciej ciążę, jeśli w niej jestem 🤪.
No i w tamtym cyklu testowałam jak szalona bo mnie tknęło ostro. A teraz jak chciałam zrezygnować to muszę znowu zacząć szybko 😅
Ja też trzymam kciuki za nasz wszystkie 🍀 -
Hej Vian! Właśnie ostanio o tobie myślałam, gdzie się podziewasz. Fajnie, że sobie chwilę odpoczęłaś na swoimi starych rewirach 😀
Trzymam kciuki za wyniki! Obyście już mogli zacząć działać 💚🙏🏻
Jeszcze chrześniak poznany to już w ogóle, super 🥰
Ja też teraz trochę rzadziej jestem, żeby nie nakręcac się niczym przed testowaniem 😉VianEthel2 lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata jeśli nie masz instagrama to może facebook? Tam też powinny być jakieś informacje myślę. Polecam jeszcze blog Julii Caban, też fajne rzeczy mówi i opisuje swoje choroby, w tym m.in PCOS. Również jest dietetykiem i pisze jakie badania wykonać na konkretne objawy. Super sprawa!"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
-
hannah_92 wrote:ZielonaHerbata człowiek uczy się na błędach, także następnym razem zadzownie, a jutro z samego rana znowu będę gotowa na badania!
Dziewczyny właśnie trafiłam na fajne konto na IG, dietetyk Paulina Ihnatowicz, polecam! Zerknijcie sobie, mówi o IO, PCOS, endometriozie i ogólnie o hormonach, ciąży i nawet przedstawia swoje wyniki badań i mówi co wykonać i jak się donosić do badań. Normalnie jestem zachwycona tymi wiadomościami:D
Dzięki wielkie za polecenie, naprawdę kopalnia wiedzy u tej babeczki! 👍🏻👍🏻👌🏻 O tez ćwiczysz! Super 😀 -
hannah_92 wrote:Podziwiam Was dziewczyny, że robicie te testy ciążowe. Ja zrobiłam tylko raz, w pierwszym cyklu starań, a teraz czekam na okres, zresztą zawsze wcześniej już czuje, że cykl to klapa. Jakbym czuła jakieś zmiany lub nie przyszedłby okres w terminie to bym wtedy dopiero zrobiła:D także podziwiam i trzymam za was wszystkie kciuki, niech się posypią pozytywne testy w końcu:)12.05 II hcg 40
15.05 hcg 239
18.05 hcg 1260
20.05 hcg 5449
Duphaston
Luteina
Acard -
Niereanimuj Cieszę się, że trafiłam na tę kobietę! Staram się ćwiczyć, zaczęłam w połowie marca, kiedyś już też ćwiczyłam ale miałam duże przerwy. Teraz staram się co 2 dni, od jutra zacznę znów regularnie, bo przez okres i brak czasu na tydzień ćwiczenia zawiesiłam:D najpierw jakaś krótka tabata, potem ćwiczenia na uda i pośladki które lubię najbardziej a na koniec streching lub joga.
Zaczęłam się martwić, bo moja miesiączka trwa 3 dni, z czego tylko w dwóch pierwszych jest więcej krwi. Nie wiem o co chodzi, nigdy nie miałam obfitych miesiączek i okres trwał zawsze max 5 dni, z czego ostatni dzień to plamienie, ale teraz wydaje mi się jakby były jeszcze krótsze i bardziej skąpe. Powiem wam że już głupieje i sama nie wiem. Może to przez ćwiczenia.... ale nie ukrywam, że nie ćwiczę intensywnie, bo to nie dla mnie. Raczej wybieram łagodniejsze ćwiczenia.Niereanimuj lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Niereanimuj Cieszę się, że trafiłam na tę kobietę! Staram się ćwiczyć, zaczęłam w połowie marca, kiedyś już też ćwiczyłam ale miałam duże przerwy. Teraz staram się co 2 dni, od jutra zacznę znów regularnie, bo przez okres i brak czasu na tydzień ćwiczenia zawiesiłam:D najpierw jakaś krótka tabata, potem ćwiczenia na uda i pośladki które lubię najbardziej a na koniec streching lub joga.
Zaczęłam się martwić, bo moja miesiączka trwa 3 dni, z czego tylko w dwóch pierwszych jest więcej krwi. Nie wiem o co chodzi, nigdy nie miałam obfitych miesiączek i okres trwał zawsze max 5 dni, z czego ostatni dzień to plamienie, ale teraz wydaje mi się jakby były jeszcze krótsze i bardziej skąpe. Powiem wam że już głupieje i sama nie wiem. Może to przez ćwiczenia.... ale nie ukrywam, że nie ćwiczę intensywnie, bo to nie dla mnie. Raczej wybieram łagodniejsze ćwiczenia.
Ja tez ćwiczę, tylko skupiam się na brzuchu i pośladkach jak na razie 🙂 Ćwiczę często💪🏻 Płaski brzuch żeby zaraz mieć ogromny 😅 Po ćwiczeniach zawsze jest więcej energii i zapału ☺️
A nie masz problemów z prolaktyna? 🤔 w stopce masz dosyć wysoka -
A ja sobie ułożyłam taki oto plan. Strasznie nie lubię takiej bezczynności, muszę coś robić bo wtedy czuję się lepiej i czuję,że jakoś pożytkuje czas
☝️W piątek będzie 22dc i che sobie zbadać:
Kwas foliowy, wit.b12, Wit.D, ferryne no i może dorzucę progesteron,chociaż nie wiem czy jest w sumie sens po tym co mi gin powiedziała.😶
Jak zacznie się 🐒to w 2-4dc planuje hormony
Testosteron
SHBG
LH, FSH
Estradiol
DHEAS
Androstendion
17 oh progesteron.
Myślicie,że taki zestaw może już dać jakis pogląd na sytuację? Czy coś warto dorzucić ? TSh miałam robione tydzień temuhannah_92, SylwiaG, Olla95, Niereanimuj , Ona34 lubią tę wiadomość
-
Natalia0007 wrote:Akurat w moim przypadku potrzebuje szybko przyjąć progesteron bo ostatnio była niewydolność cialka żółtego i teraz już wzięłam i wiem ze zrobiłam wszystko co mogłam w razie jak by poszło coś nie tak
Kochana to ile dpo wyszedł pozytyw? Na wykresie nie mogę nic doczytać bo się rozjechał 😅
Ja akurat muszę heparyne przyjmować i też muszę szybko testować -
ZielonaHerbata jak dla mnie super plan!
Mam podobny:D
Niereanimuj no właśnie ginekolog nic nie wspominała o tej prolaktynie, generalnie mówiła że wszystko jest ok. Ja tą prolaktynę badałam w II fazie, a nie jak większość w I. Norma w laboratorium wynosiła 2,8-29,3 więc do tej górnej granicy to mi jeszcze brakowało. Ale jak nie będzie ciąży w tym cyklu to w przyszłym miesiącu powtarzam hormony. Ile według Ciebie powinna wynosić prolaktyna, ale w II fazie?To ważne, bo w I fazie są inne normy."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:ZielonaHerbata jak dla mnie super plan!
Mam podobny:D
Niereanimuj no właśnie ginekolog nic nie wspominała o tej prolaktynie, generalnie mówiła że wszystko jest ok. Ja tą prolaktynę badałam w II fazie, a nie jak większość w I. Norma w laboratorium wynosiła 2,8-29,3 więc do tej górnej granicy to mi jeszcze brakowało. Ale jak nie będzie ciąży w tym cyklu to w przyszłym miesiącu powtarzam hormony. Ile według Ciebie powinna wynosić prolaktyna, ale w II fazie?To ważne, bo w I fazie są inne normy.
Jeszcze dorzucę homocysteine bo też słyszałam ,że jest ważna bo wysoka powoduje problemy z zajsciem.
Jeśli chodzi o prolaktynę , to dla starczek nie powinna być większa niż 15. Większa powinno się już zbijać. -
ZielonaHerbata a można ją zbić w naturalny sposób, wiecie może? Czy trzeba brać jakieś tabletki? Jak moja ginekolog mi o tym nie wspominała, to sama wolałabym się nie wychylać. Na dodatek wiem, że nie przyjmuje teraz, jedynie kobiety w ciąży więc lipa. Powtórzę te badania i zobaczymy. Może nawet zrobię jeszcze w tym cyklu, z tym że laboratorium otwarte tylko 1 dzień w tygodniu więc mogę się nie wstrzelić te 6-8 dni po owulacji. Do bani:((((("Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
-
hannah_92 wrote:ZielonaHerbata a można ją zbić w naturalny sposób, wiecie może? Czy trzeba brać jakieś tabletki? Jak moja ginekolog mi o tym nie wspominała, to sama wolałabym się nie wychylać. Na dodatek wiem, że nie przyjmuje teraz, jedynie kobiety w ciąży więc lipa. Powtórzę te badania i zobaczymy. Może nawet zrobię jeszcze w tym cyklu, z tym że laboratorium otwarte tylko 1 dzień w tygodniu więc mogę się nie wstrzelić te 6-8 dni po owulacji. Do bani:(((((
Prolaktyne najlepiej 2-5dc. Poczekaj do @wtedy jest względna cisza hormonalna i nie wyjdzie sfałszowany wynik
🔸28 lat