Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
hannah_92 wrote:ZielonaHerbata a można ją zbić w naturalny sposób, wiecie może? Czy trzeba brać jakieś tabletki? Jak moja ginekolog mi o tym nie wspominała, to sama wolałabym się nie wychylać. Na dodatek wiem, że nie przyjmuje teraz, jedynie kobiety w ciąży więc lipa. Powtórzę te badania i zobaczymy. Może nawet zrobię jeszcze w tym cyklu, z tym że laboratorium otwarte tylko 1 dzień w tygodniu więc mogę się nie wstrzelić te 6-8 dni po owulacji. Do bani:(((((
No właśnie dużo ginow nic z tym nie robi i przez co kobiety mają trudności z ciążą. Dużo jest przypadków nawet na tym forum kobietek,które miałam prolke niby w normie ale wyższa niż 15 i nie zachodziły a jak zaczęły brać leki na zbicie to bach i ciąża byla.
Trzeba brać poprawkę na lekarzy.
Tak samo jak z TSH . Jedni dla staraczek każą zbijać powyżej 2 a inni nie bo niby jest norma.
Samodzielnie można spróbować zbijać niepokalankiem ale nie może być za mała dawka bo wtedy zamiast pomóc,to bardziej namiesza Ci w cyklu.Niereanimuj lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata ojej:( to w takim razie wole nie próbować na własną rękę, bo jeszcze sobie zaszkodzę.
A co do badania prolaktyny, to czytałam, że wiele dietetyków klinicznych również zaleca badać w II połowie cyklu, razem z progesteronem. Oszaleć można!"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Mnie lekarka zlecała prolaktyne na 21 dc ale wyszły wysokie wyniki (spory wysiłek fizyczny dzień wcześniej - sprzątanie ogrodu), natomiast sama sprawdzałam w 5 dc i wynik ok 19.
W sumie nie wiem czy jest coś takiego jak kiedy się powinno. Może bardziej to to, jakie są normy w danej fazie? Bo znalazłam, że w drugiej fazie cyklu norma jest do 40.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 ja już się pogubiłam i już nic nie wiem:( ale jeśli chodzi o hormony to właśnie przy większości ma znaczenie kiedy je robimy. Z tą prolaktyną najbardziej jestem potracona.
Widzę w stopce, że przyjmujesz witaminę D 4000mg, badałaś jej poziom i masz niedobór że tak wysoką dawkę przyjmujesz?Enigvaa lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:VianEthel2 ja już się pogubiłam i już nic nie wiem:( ale jeśli chodzi o hormony to właśnie przy większości ma znaczenie kiedy je robimy. Z tą prolaktyną najbardziej jestem potracona.
Widzę w stopce, że przyjmujesz witaminę D 4000mg, badałaś jej poziom i masz niedobór że tak wysoką dawkę przyjmujesz?
U mnie w 21dc prolaktyna 48, w 23dc już 32, a w nowym cyklu w 5dc było 19.
Wit D badałam, wyszło mi coś koło 30, więc marnie. Mam dość specyficzną dietę, bo praktycznie z wykluczeniem tłuszczy i tak patrząc na to, co jem to zastanawiam sie dlaczego ja jeszcze żyjęhannah_92 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
hannah_92 wrote:ZielonaHerbata ojej:( to w takim razie wole nie próbować na własną rękę, bo jeszcze sobie zaszkodzę.
A co do badania prolaktyny, to czytałam, że wiele dietetyków klinicznych również zaleca badać w II połowie cyklu, razem z progesteronem. Oszaleć można!
Zwróciłam uwagę na prolaktyne bo napisałas, ze masz skąpy okres to m.in może być przez nią. Ja robiłam badanie prolaktyny z obciążeniem🙂 Powtórz badanie i zagadaj ze swoim ginęZielonaHerbata, hannah_92 lubią tę wiadomość
-
Niereanimuj wrote:Zwróciłam uwagę na prolaktyne bo napisałas, ze masz skąpy okres to m.in może być przez nią. Ja robiłam badanie prolaktyny z obciążeniem🙂 Powtórz badanie i zagadaj ze swoim ginę
Więc warto jednak się na niej trochę skupic.Niereanimuj lubi tę wiadomość
-
Niereanimuj tak właśnie zrobię!
dzięki za info! Jednak liczę, że ten cykl to będzie ciąża i że już żadnych badań hormonalnych nie będę musiała robić
nickt lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Niereanimuj tak właśnie zrobię!
dzięki za info! Jednak liczę, że ten cykl to będzie ciąża i że już żadnych badań hormonalnych nie będę musiała robić
hannah_92 lubi tę wiadomość
-
Podobno z takich bardziej naturalnych metod można lekko zbić prolaktynę Castangusem. Sama brałam go 2 miesiące, ale nie badałam po tym znów prolaktyny.
hannah_92, Reikja lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Tortie wrote:Podobno z takich bardziej naturalnych metod można lekko zbić prolaktynę Castangusem. Sama brałam go 2 miesiące, ale nie badałam po tym znów prolaktyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 14:14
Niereanimuj lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam wyniki 40,02 ❤️ 10dzien po owulacji ❤️😍
Niereanimuj , hannah_92, Malinka, Reikja, VianEthel2, ZielonaHerbata, Olla95, Ona34, Enigvaa, SylwiaG, Tortie, martuśka737, AngelikaSol, Skowronek lubią tę wiadomość
12.05 II hcg 40
15.05 hcg 239
18.05 hcg 1260
20.05 hcg 5449
Duphaston
Luteina
Acard -
Natalia0007 wrote:Dziewczyny mam wyniki 40,02 ❤️ 10dzien po owulacji ❤️😍
Napisz nam coś więcej, może jakieś rady, patenty. Coś zmieniliście w tym udanym cyklu?
I czy stralas się naturalnie, czy z jakimiś wspomagaczami ?Niereanimuj , hannah_92 lubią tę wiadomość
-
hannah_92 wrote:ZielonaHerbata jak dla mnie super plan!
Mam podobny:D
Niereanimuj no właśnie ginekolog nic nie wspominała o tej prolaktynie, generalnie mówiła że wszystko jest ok. Ja tą prolaktynę badałam w II fazie, a nie jak większość w I. Norma w laboratorium wynosiła 2,8-29,3 więc do tej górnej granicy to mi jeszcze brakowało. Ale jak nie będzie ciąży w tym cyklu to w przyszłym miesiącu powtarzam hormony. Ile według Ciebie powinna wynosić prolaktyna, ale w II fazie?To ważne, bo w I fazie są inne normy.hannah_92 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje!💚
P.S Ja mam nadzieje, ze okres przyjdzie na czas (nie spóźni się jakoś mocno) i wejdę w kolejny cykl z impetem! 😊ZielonaHerbata, Reikja lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Zgadza się ,☺️ prolka od 25 może się właśnie objawiać skapym okresem i problemem z owulacja.
Więc warto jednak się na niej trochę skupic. -
Gratuuulacje !Starania o maluszka
Styczeń 2020💚
Folik
Witamina D
Badanie 4 dzień cyklu:
TSH - 2,447
FSH - 4,01 mlU/ml
LH - 5,56 mlU/ml
Prolaktyna - 25,51
Testosteron - 1,60 nmol/L