Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
hannah_92 wrote:ZielonaHerbata a można ją zbić w naturalny sposób, wiecie może? Czy trzeba brać jakieś tabletki? Jak moja ginekolog mi o tym nie wspominała, to sama wolałabym się nie wychylać. Na dodatek wiem, że nie przyjmuje teraz, jedynie kobiety w ciąży więc lipa. Powtórzę te badania i zobaczymy. Może nawet zrobię jeszcze w tym cyklu, z tym że laboratorium otwarte tylko 1 dzień w tygodniu więc mogę się nie wstrzelić te 6-8 dni po owulacji. Do bani:(((((
No właśnie dużo ginow nic z tym nie robi i przez co kobiety mają trudności z ciążą. Dużo jest przypadków nawet na tym forum kobietek,które miałam prolke niby w normie ale wyższa niż 15 i nie zachodziły a jak zaczęły brać leki na zbicie to bach i ciąża byla.
Trzeba brać poprawkę na lekarzy.
Tak samo jak z TSH . Jedni dla staraczek każą zbijać powyżej 2 a inni nie bo niby jest norma.
Samodzielnie można spróbować zbijać niepokalankiem ale nie może być za mała dawka bo wtedy zamiast pomóc,to bardziej namiesza Ci w cyklu.
Niereanimuj lubi tę wiadomość

-
ZielonaHerbata ojej:( to w takim razie wole nie próbować na własną rękę, bo jeszcze sobie zaszkodzę.
A co do badania prolaktyny, to czytałam, że wiele dietetyków klinicznych również zaleca badać w II połowie cyklu, razem z progesteronem. Oszaleć można!"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Mnie lekarka zlecała prolaktyne na 21 dc ale wyszły wysokie wyniki (spory wysiłek fizyczny dzień wcześniej - sprzątanie ogrodu), natomiast sama sprawdzałam w 5 dc i wynik ok 19.
W sumie nie wiem czy jest coś takiego jak kiedy się powinno. Może bardziej to to, jakie są normy w danej fazie? Bo znalazłam, że w drugiej fazie cyklu norma jest do 40.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 ja już się pogubiłam i już nic nie wiem:( ale jeśli chodzi o hormony to właśnie przy większości ma znaczenie kiedy je robimy. Z tą prolaktyną najbardziej jestem potracona.
Widzę w stopce, że przyjmujesz witaminę D 4000mg, badałaś jej poziom i masz niedobór że tak wysoką dawkę przyjmujesz?
Enigvaa lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:VianEthel2 ja już się pogubiłam i już nic nie wiem:( ale jeśli chodzi o hormony to właśnie przy większości ma znaczenie kiedy je robimy. Z tą prolaktyną najbardziej jestem potracona.
Widzę w stopce, że przyjmujesz witaminę D 4000mg, badałaś jej poziom i masz niedobór że tak wysoką dawkę przyjmujesz?
U mnie w 21dc prolaktyna 48, w 23dc już 32, a w nowym cyklu w 5dc było 19.
Wit D badałam, wyszło mi coś koło 30, więc marnie. Mam dość specyficzną dietę, bo praktycznie z wykluczeniem tłuszczy i tak patrząc na to, co jem to zastanawiam sie dlaczego ja jeszcze żyję
hannah_92 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
hannah_92 wrote:ZielonaHerbata ojej:( to w takim razie wole nie próbować na własną rękę, bo jeszcze sobie zaszkodzę.
A co do badania prolaktyny, to czytałam, że wiele dietetyków klinicznych również zaleca badać w II połowie cyklu, razem z progesteronem. Oszaleć można!
Zwróciłam uwagę na prolaktyne bo napisałas, ze masz skąpy okres to m.in może być przez nią. Ja robiłam badanie prolaktyny z obciążeniem🙂 Powtórz badanie i zagadaj ze swoim ginę
ZielonaHerbata, hannah_92 lubią tę wiadomość
-
Zgadza się ,☺️ prolka od 25 może się właśnie objawiać skapym okresem i problemem z owulacja.Niereanimuj wrote:Zwróciłam uwagę na prolaktyne bo napisałas, ze masz skąpy okres to m.in może być przez nią. Ja robiłam badanie prolaktyny z obciążeniem🙂 Powtórz badanie i zagadaj ze swoim ginę
Więc warto jednak się na niej trochę skupic.

-
Niereanimuj tak właśnie zrobię!
dzięki za info! Jednak liczę, że ten cykl to będzie ciąża i że już żadnych badań hormonalnych nie będę musiała robić
nickt lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Proszę bardzo😘 Bardzo Ci tego życzę i oby tak było! 🍀hannah_92 wrote:Niereanimuj tak właśnie zrobię!
dzięki za info! Jednak liczę, że ten cykl to będzie ciąża i że już żadnych badań hormonalnych nie będę musiała robić
-
Podobno z takich bardziej naturalnych metod można lekko zbić prolaktynę Castangusem. Sama brałam go 2 miesiące, ale nie badałam po tym znów prolaktyny.
hannah_92, Reikja lubią tę wiadomość
-
To o tym właśnie pisałam, to jest właśnie niepoklanek ☺️ale trzeba dobrze dobrać dawke, bo często gęsto potrafi namieszać w cyklu.Tortie wrote:Podobno z takich bardziej naturalnych metod można lekko zbić prolaktynę Castangusem. Sama brałam go 2 miesiące, ale nie badałam po tym znów prolaktyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 14:14

-
Dziewczyny mam wyniki 40,02 ❤️ 10dzien po owulacji ❤️😍
Niereanimuj , hannah_92, nick nieaktualny, Reikja, VianEthel2, ZielonaHerbata, Olla95, Ona34, Enigvaa, SylwiaG, Tortie, martuśka737, AngelikaSol, Skowronek lubią tę wiadomość
12.05 II hcg 40
15.05 hcg 239
18.05 hcg 1260
20.05 hcg 5449
Duphaston
Luteina
Acard -
Gratulacje !!💚💚😍Natalia0007 wrote:Dziewczyny mam wyniki 40,02 ❤️ 10dzien po owulacji ❤️😍
Napisz nam coś więcej, może jakieś rady, patenty. Coś zmieniliście w tym udanym cyklu?
I czy stralas się naturalnie, czy z jakimiś wspomagaczami ?
Niereanimuj , hannah_92 lubią tę wiadomość

-
Według książki z tego roku "Prolactin disorders" to 40 ng/ml, ale lekarze mówią w większości, że wynik w drugiej fazie jest niemiarodajny. 😊hannah_92 wrote:ZielonaHerbata jak dla mnie super plan!
Mam podobny:D
Niereanimuj no właśnie ginekolog nic nie wspominała o tej prolaktynie, generalnie mówiła że wszystko jest ok. Ja tą prolaktynę badałam w II fazie, a nie jak większość w I. Norma w laboratorium wynosiła 2,8-29,3 więc do tej górnej granicy to mi jeszcze brakowało. Ale jak nie będzie ciąży w tym cyklu to w przyszłym miesiącu powtarzam hormony. Ile według Ciebie powinna wynosić prolaktyna, ale w II fazie?To ważne, bo w I fazie są inne normy.
-
Natalia0007 wrote:Dziewczyny mam wyniki 40,02 ❤️ 10dzien po owulacji ❤️😍
Gratulacje!💚
P.S Ja mam nadzieje, ze okres przyjdzie na czas (nie spóźni się jakoś mocno) i wejdę w kolejny cykl z impetem! 😊
ZielonaHerbata, Reikja lubią tę wiadomość
-
Niestety potwierdzam. Skąpy okres występuje i u mnie, do tego 2 biochemiczne ciążę które według ginekologa mogły być spowodowane wlansie wysoką prolatyną...ZielonaHerbata wrote:Zgadza się ,☺️ prolka od 25 może się właśnie objawiać skapym okresem i problemem z owulacja.
Więc warto jednak się na niej trochę skupic. -
Natalia0007 wrote:Dziewczyny mam wyniki 40,02 ❤️ 10dzien po owulacji ❤️😍
Gratuuulacje !
Starania o maluszka
Styczeń 2020💚
Folik
Witamina D
Badanie 4 dzień cyklu:
TSH - 2,447
FSH - 4,01 mlU/ml
LH - 5,56 mlU/ml
Prolaktyna - 25,51