Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenka88 wrote:Dziewczyny dziekuje za mile przyjecie, nawet nie wiecie ile to wsparcie dla mnie znaczy wykresy temperatur prowadze od kilku lat z lepsza lub gorsza konsekwencja, ale wystarczajaca do tego aby stwierdzic ze skok temp jest zawsze miedzy 18 a 21dc. Konsultacja ginekologiczna za mna, brak przeciwskazań. Nic tylko brac sie do roboty... Choc nie ukrywam, ze mam sporo obaw.
-
Lenka88 wrote:Witam Was wszystkie:)
Tak Was dziewczynki czytam od jakiegos czasu, ale to jaka panuje tutaj atmosfera, jak silna grupe wsparcia tworzycie sklonilo mnie w koncu do odezwania sie. Do decyzji o dziecku dosc dlugo dojrzewalismy i choc jestem juz po 30-stce właśnie zaczelismy nasz pierwszy cykl starań. Gratuluje wszystkim którym juz sie udalo i mocno trzymam kciuki za wszystkie starajace sie.[/QUOTE
To zupełnie tak jak ja:) Chyba jesteśmy z tego samego rocznika.Starania od czerwca 2020 -
Ona 34: Dziekuje;)
Ajka_88: Chyba tak:) dobrze wiedziec ze nie tylko ja sie tak ociagalam z tym tematem:)
Ewidentnie potrzebuje kobiecego wsparcia i miejsca z kim moge porozmawiac na te tematy bo moj mężulek osiwieje z nadmiaru informacji jeszcze zanim zobaczy na tescie dwie kreseczki;) -
Enigvaa wrote:A gdzie zniknela Jezynka, ZielonaHerbata i NikaVera? 🤔
Hej, hej Ja jestem, jestem... mniej piszę ale w miarę regularnie czytam co tam u kogo się dzieje
Nie mam jak na razie czym się chwalić więc potrzebuję takiego oderwania od forum.... mimo, że wszytymi gratuluję z całego serca to za dużo tych zakreskowanych (rozumiecie o co chodzi).
U mnie no cóż w pon idę do gina po 2 miesiącach na dupku i zobaczymy co dalej. Wczoraj 6dc i wieczorem bolały mnie jajniki, zwłaszcza lewy, szybciej niż zwykle więc może owulacja będzie znacznie wcześniej niż zwykle.... o ile w ogóle się pojawi bo w poprzednim cyklu w 22 dnia był pęcherzyk 28mm i trudno powiedzieć czy pękł czy nie bo nie byłam na monitoringu już później ale miałam odczucia jak na owu, ale temu już nie wierzę No nic czekam dzielnie do wizyty u gin i zobaczę co dalej ale przyznam się szczerze, że jestem trochę zdemotywowana.Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
(lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
NikaVera wrote:Hej, hej Ja jestem, jestem... mniej piszę ale w miarę regularnie czytam co tam u kogo się dzieje
Nie mam jak na razie czym się chwalić więc potrzebuję takiego oderwania od forum.... mimo, że wszytymi gratuluję z całego serca to za dużo tych zakreskowanych (rozumiecie o co chodzi).
U mnie no cóż w pon idę do gina po 2 miesiącach na dupku i zobaczymy co dalej. Wczoraj 6dc i wieczorem bolały mnie jajniki, zwłaszcza lewy, szybciej niż zwykle więc może owulacja będzie znacznie wcześniej niż zwykle.... o ile w ogóle się pojawi bo w poprzednim cyklu w 22 dnia był pęcherzyk 28mm i trudno powiedzieć czy pękł czy nie bo nie byłam na monitoringu już później ale miałam odczucia jak na owu, ale temu już nie wierzę No nic czekam dzielnie do wizyty u gin i zobaczę co dalej ale przyznam się szczerze, że jestem trochę zdemotywowana.
28mm to juz chyba mini torbiel.
Rozumiem Cie kochana, daj nam czasem znac co u Ciebie, jak sie czujesz. Martwimy sie 😍
🔸28 lat
Enigvaa wrote:28mm to juz chyba mini torbiel.
Rozumiem Cie kochana, daj nam czasem znac co u Ciebie, jak sie czujesz. Martwimy sie 😍
No właśnie gin kazała mi wziąć większą dawkę dupka, żeby dać pęcherzykowi kopa i faktycznie później miałam takie uczucie jakby było owu ale no nie sprawdzałam, więc nie wiem na 100%. Postaram się omówić w poniedziałek sprawę z moją Panią doktor. Najistotniejsze jest dla mnie teraz żeby po prostu wiedzieć kiedy mniej więcej wypada owu i czy no w ogóle się ono pojawia czy trzeba jakoś będzie inaczej działać oby wszystko dało się jednak łagodnie przeprowadzić.Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem półtora tygodnia przed naszą rocznicą Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.
Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)
Progestoron:
(kwi) - 0,342 ng/ml 😭
(lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
Estradiol - 281,40 pg/ml
FSH - 3,23 mIU/ml
LH - 11,23 mIU/ml
Prolaktyna - 9,2 ng/ml
Testosteron - 50 ng/dl
30-07-2020
Sód - 140
Potas - 4,42
Żelazo - 89,1 -
NikaVera wrote:Hej, hej Ja jestem, jestem... mniej piszę ale w miarę regularnie czytam co tam u kogo się dzieje
U mnie no cóż w pon idę do gina po 2 miesiącach na dupku i zobaczymy co dalej. Wczoraj 6dc i wieczorem bolały mnie jajniki, zwłaszcza lewy, szybciej niż zwykle więc może owulacja będzie znacznie wcześniej niż zwykle.... o ile w ogóle się pojawi bo w poprzednim cyklu w 22 dnia był pęcherzyk 28mm i trudno powiedzieć czy pękł czy nie bo nie byłam na monitoringu już później ale miałam odczucia jak na owu, ale temu już nie wierzę No nic czekam dzielnie do wizyty u gin i zobaczę co dalej ale przyznam się szczerze, że jestem trochę zdemotywowana.
Trzymaj się mocno:* Trzymam kciuki kochana
02.04 Nasza Królewna 🍼👸 -
belldandy wrote:Dziewczyny, zrobiłam test Clearblue ten do monitora, ale tak jak zwykłego sikanca... one są chyba bardziej czule, nie wiem. Pokazało cień, ale czu to nie prześwit? Może zawsze druga tak pokazuje, nie znam tych testów. 7dpo to chyba nie możliwe? Inne testy biel aż razi
https://zapodaj.net/1fdb1f5301abd.jpg.html
Na bete nie ide bo inne testy puste, mam tez ten co pokazuje tydzień ciąży, ale szkoda mi na takie nie wiadomo co tym bardziej ze nie znam tych testów i może zawsze pokazują druga. Może tylko do monitora się nadają
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
U mnie w końcu @ przyszła... Tak się cieszę, bo ostatnie dwa dni to chodziłam już jak zombie, spuchnięta na maksa. Uff... Teraz zostało czekać do 16.07 na bipsje i zobaczymy co bedzie.
Miłego dnia dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 11:33
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
NikaVera wrote:No właśnie gin kazała mi wziąć większą dawkę dupka, żeby dać pęcherzykowi kopa i faktycznie później miałam takie uczucie jakby było owu ale no nie sprawdzałam, więc nie wiem na 100%. Postaram się omówić w poniedziałek sprawę z moją Panią doktor. Najistotniejsze jest dla mnie teraz żeby po prostu wiedzieć kiedy mniej więcej wypada owu i czy no w ogóle się ono pojawia czy trzeba jakoś będzie inaczej działać oby wszystko dało się jednak łagodnie przeprowadzić.