X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    Dziewczyny jeszcze jedno pytanie odnośnie tego ovarinu.... bralyscie jakieś dodatkowe witaminy prenatalne?

Ja biorę FertilWomanPlus

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breath_less wrote:
    oooo to jest sposób, Że nie wpadłam na termometr pod poduszka😚 u mnie chyba coś się poprzestawiało jednak bo we wtorek test wychodził w miarę a wczoraj prawie już nic/ myślałam ze jakiś mocz rozcieńczony ale dziś tez bladZioch i dziś suchoty🙄 wiec myśle ze jak coś miało być to było wczoraj lub przedwczoraj a nie dziś czy jutro patrząc po śluzie - No chyba ze to bezowulacyjny🤷🏼‍♀️
    Aliciaaa najważniejsze ze był 🐝, u mnie tez wczoraj może uratowac sytuacje. A ile dni będziesz przed miesiączka na tym wątku o testowaniu?
    Może akurat uda się na tych wariackich papierach 😂

A widzisz 😂 trzeba sobie radzić, żeby robić pomiary 😂
    No z tą owualcja to nigdy nie wiadomo... Jedyna pewność, że była to ciąża 😄
    Ale trzymam kciuki, że była i trafiłaś z bzykiem. I oby tak było też u mnie 🍀
    Będę jakoś 12dpo więc powinno być już coś widać 😁 niby się nie nastawiam ale było by dovrze...

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajanira wrote:
    26-30 dni to według mojego lekarza cykle regularne i "jednakowej" długości.
    Torbielą się nie przejmuj, też miałam - jeśli torbiel się wchłonęła, to w kolejnym cyklu bez problemu możesz zajść w ciążę. Ba, mogłabyś zajść w ciążę nawet jesli torbiel by sie nie do końca wchłonęła, bo kolejna owulacja jest zazwyczaj z drugiego jajnika. Cykl z torbielą jest cyklem bezowulacyjnym chyba zawsze - ja tak miałam we wrześniu: cykl był inny niz zwykle, myślałam, ze zaszłam w ciąże, a tam torbiel wielka (ergo cykl bezowulacyjny). Tydzień później juz mi sie dwa jajeczka szykowały do startu. Wiec nie przejmuj się tą torbielą. Następny cykl będzie twój. A gdyby torbiel sama sie nie wchlonela, to dostałabys na pewno jakiś preparat na wchłonięcie i to tez nie kolidowałoby z niczym.
    Ja osobiscie polecam Pregnę START, wit. C i kapsułki oleju z wiesiołka dla Ciebie, a dla Twojego faceta wit. C, wit. D, wit. A+E i acertin (poprawia nasienie, a teraz to częstszy problem niz problemy kobiece).

Dziękuję za odpowiedź i podpowiedz ;-)
    Pozdrawiam

• Nati22 Znajoma

Wysłany: 23 października 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Czytam tym podobne wątki już od jakiegoś czasu. Jestem młodą mężatką,o dziecko staramy się już jakieś 10 cykli. W zasadzie robiłam podstawowe badania i jest wszystko ok :) cykle regularne, chociaż długie 31 dni. Teraz mam 5 dzień cyklu. Kibicuje Wam wszystkie dziewczynki. :D

Ola111 lubi tę wiadomość

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati22 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Czytam tym podobne wątki już od jakiegoś czasu. Jestem młodą mężatką,o dziecko staramy się już jakieś 10 cykli. W zasadzie robiłam podstawowe badania i jest wszystko ok :) cykle regularne, chociaż długie 31 dni. Teraz mam 5 dzień cyklu. Kibicuje Wam wszystkie dziewczynki. :D

Jesteśmy w podobnej sytuacji, również trzymam za Ciebie kciuki :-)

Nati22 lubi tę wiadomość

• Nati22 Znajoma

Wysłany: 23 października 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Jesteśmy w podobnej sytuacji, również trzymam za Ciebie kciuki :-)

W lutym dowiedziałam się że moja "mała" 18 letnia wtedy siostrunia jest w nieplanowanej ciąży. 20 Maja urodziła się Majka. Powiem Wam że kocham to dziecko nad życie. Tylko wkurzają mnie te pytania rodziców.Siostra ukrywała ciążę ,nie wiedziała co robić. Pamiętam jak przyszła i mi mówiła że jest w ciąży.... Była wtedy już w 6msc . Nic nie było widać naprawdę. Jak siedziałam na kozetce z nią u tego ginekologa to uwierzcie mi w środku byłam cała roztrzęsiona... i chyba zazdrosna Życie jest dziwne naprawdę..

• Breath_less Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem po wizycie u swojej ginekolog, miałam przynieść wynik HSG. Dalszy plan wygląda tak, od tej miesiączki mam zacząć brać clostilbegyt od 2 do 5 dnia cyklu, następnie będziemy monitorować cykl. Tak przez 3 miesiące, jeżeli to nie pomoże to inseminacja... szczerze to jestem trochę przerażona tą sytuacją, z tego co czytałam na innym forum to dużo kobiet zaszło e ciążę przy tych tabletkach. Czy któraś z was brała clostilbegyt i może się wypowiedzieć na ten temat ? Pozdrawiam
    Tak, ja brałam z 5 cykli. U mnie akurat nie pomógł ani clo ani później aromek ( clo zamieniony został na aromek) ani inseminacje. Z tego co słyszałam, jeśli problem jest tylko w owulacji to clo pomaga uzyskać ciąże połączony z monitoringiem i zazwyczaj z zastrzykiem na pęknięcie pęcherzyka.
    Powodzenia :)

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
    04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀

PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati22 wrote:
    W lutym dowiedziałam się że moja "mała" 18 letnia wtedy siostrunia jest w nieplanowanej ciąży. 20 Maja urodziła się Majka. Powiem Wam że kocham to dziecko nad życie. Tylko wkurzają mnie te pytania rodziców.Siostra ukrywała ciążę ,nie wiedziała co robić. Pamiętam jak przyszła i mi mówiła że jest w ciąży.... Była wtedy już w 6msc . Nic nie było widać naprawdę. Jak siedziałam na kozetce z nią u tego ginekologa to uwierzcie mi w środku byłam cała roztrzęsiona... i chyba zazdrosna Życie jest dziwne naprawdę..

Jest takie powiedzenie " człowiek planuje pan Bóg krzyżuje" . Z pierwszym dzieckiem zaszłam za pierwszym podejściem. Teraz są takie problemy...mam nadzieję że niedługo i my doczekamy się tych || kreseczek :-). A co na to Twój gin ? Zlecił jakieś konkretne badania? U mnie hormony ok, kazał zrobić badanie nasienia partnera jeśli będzie ok to chce zrobić u mnie hsg

• Nati22 Znajoma

Wysłany: 23 października 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Jest takie powiedzenie " człowiek planuje pan Bóg krzyżuje" . Z pierwszym dzieckiem zaszłam za pierwszym podejściem. Teraz są takie problemy...mam nadzieję że niedługo i my doczekamy się tych || kreseczek :-). A co na to Twój gin ? Zlecił jakieś konkretne badania? U mnie hormony ok, kazał zrobić badanie nasienia partnera jeśli będzie ok to chce zrobić u mnie hsg

Moja ginekolog nic mi nie zaleciła. Tylko brać kwas foliowy i regularne stosunki hehehe 😁 Sama czytając forum wypisałam sobie badania jakie w którym dniu cyklu zrobic. Zrobiłam wysłałam jej do analizy i stwierdziła że wszystko ok :D i zaczniemy działać po roku z lekami. :P USG idealne cytologia wporządku. Kurde laski musi nam się udać 💖

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati22 wrote:
    Moja ginekolog nic mi nie zaleciła. Tylko brać kwas foliowy i regularne stosunki hehehe 😁 Sama czytając forum wypisałam sobie badania jakie w którym dniu cyklu zrobic. Zrobiłam wysłałam jej do analizy i stwierdziła że wszystko ok :D i zaczniemy działać po roku z lekami. :P USG idealne cytologia wporządku. Kurde laski musi nam się udać 💖

A z jakimi lekami jeśli można wiedzieć?

• Nati22 Znajoma

Wysłany: 23 października 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    A z jakimi lekami jeśli można wiedzieć?

Właśnie coś mówiła o duphastonie. Wiesz nie wiem czy nie będę zmieniała lekarza. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. A ty masz jakieś leki ? Bierzesz jakieś suplementy ?

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati22 wrote:
    Właśnie coś mówiła o duphastonie. Wiesz nie wiem czy nie będę zmieniała lekarza. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. A ty masz jakieś leki ? Bierzesz jakieś suplementy ?

Od tego cyklu olej z wiesiolka, Wit D i od około 3 miesięcy, tak systematycznie już, kwas foliowy. Duphaston popularny lek, brałam na podtrzymanie w pierwszej ciąży kiedy plamilam. Cyklu Ci nie zaburzy A wrazie ciąży tylko pomoże. Ale olej z wiesiolka tak jak tu dziewczyny też pisały do dnia owulacji, na innych forach też tak radziły

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breath_less wrote:
    Tak, ja brałam z 5 cykli. U mnie akurat nie pomógł ani clo ani później aromek ( clo zamieniony został na aromek) ani inseminacje. Z tego co słyszałam, jeśli problem jest tylko w owulacji to clo pomaga uzyskać ciąże połączony z monitoringiem i zazwyczaj z zastrzykiem na pęknięcie pęcherzyka.
    Powodzenia :)
    I co dalej u Ciebie jak to nie pomogło? Trochę się boję że i to nie pomoże, mam problem z owulacją więc może się uda..

🧒
    * 28 lat
    * lekko zaniżona ruchliwość plemników
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
    * dieta
    👩
    *27
    * długie i nieregularne cykle
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
    * dieta
    * ruch 👉 7 kg do zrzucenia
    * drugi cykl z CLO-piękna owulacja
  • Karmanti Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajanira wrote:
    13 dpo = po okresie/terminie okresu czy owulacji? Może to głupie pytanie, ale dla mnie nie, bo ja za kadym razem testowałam wlasnie 12-14 dni po owulacji, jeszcze przezd okresem.

Jeśli po okresie, to faktycznie niska wartość i zgadzam sie z dziewczynami, ze powinnaś ponownie sprawdzić betę, żeby zobaczyć, czy jest przyrost.

Jesli po owulacji - nie niepokoiłabym się. Mój pierwszy pozytywny test pokazywał wartość ok. 5.

13 dni po owulacji , nie wytrzymałam zrobiłam betę na następny dzień( czyli wczoraj) - wyszła 9 ( czyli z dnia na dzien wzrost z 4.9 na 9) , prg po tej dodanej luteinie wzrósł z 3 do 12
    lekarz mówi , ze faktycznie nie wygląda to dobrze ( beta powinno być jednak trochę wyższa no i ten prg 3) , ale wiadomo trzeba czekać czy ta beta będzie rosła...
    mam już strate za sobą - wtedy prg był w przedziale 7-9:(
    po tej luteinie przestał przynajmniej boleć mnie tak brzuch - za to zasypiam na stojąco i mam mdłości po niej :/
    trzymajcie kciuki....

• Breath_less Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmanti wrote:
    13 dni po owulacji , nie wytrzymałam zrobiłam betę na następny dzień( czyli wczoraj) - wyszła 9 ( czyli z dnia na dzien wzrost z 4.9 na 9) , prg po tej dodanej luteinie wzrósł z 3 do 12
    lekarz mówi , ze faktycznie nie wygląda to dobrze ( beta powinno być jednak trochę wyższa no i ten prg 3) , ale wiadomo trzeba czekać czy ta beta będzie rosła...
    mam już strate za sobą - wtedy prg był w przedziale 7-9:(
    po tej luteinie przestał przynajmniej boleć mnie tak brzuch - za to zasypiam na stojąco i mam mdłości po niej :/
    trzymajcie kciuki....

Trzymamy ogromnie kciuki🙏✊✊✊ powtórz za dwa dni. Wszystko jest możliwe. U niektórych beta jest już wysoka w dniu spodziewanej miesiączki u niektórych około 5 jak pisała koleżanka, czasami do zagnieżdżenia dochodzi po prostu pozniej, stad taka różnica. Myśle ze po 48h to się powinno wydeklarowac✊ Masz luteinę wiec na kwestia powinna być ogarnięta ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 23:16

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • Breath_less Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    I co dalej u Ciebie jak to nie pomogło? Trochę się boję że i to nie pomoże, mam problem z owulacją więc może się uda..
    No po prostu, mimo stymulacji i mino odpowiadania na nią i dobrych parametrów nasienia nie uzyskałam ciazy, do inseminacji zmieniła mi na aromka. Przed inseminacja zrobiono mi badanie wrogości śluzu- No i tam wyszła klapa- wrogo śluz i mimo inseminacji ( która omija właśnie śluz szyjkowy) trzy inseminacje na stymulowanych cyklach były nieudane- i tak powstało wskazanie do in vitro. Czyli tak jakby nie do końca wiadomo czy u nas tylko ta wrogość śluzu była problemem, czy problem został jeszcze inny ale nie odkryty:)
    A czy Twój partner został przebadany?
    Nie martw się na zapas, na prawdę jeśli problem masz z owulacją i ładnie odpowiesz ma stymulacje to może być klucz do rozwiązania problemu. ✊💚

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breath_less wrote:
    No po prostu, mimo stymulacji i mino odpowiadania na nią i dobrych parametrów nasienia nie uzyskałam ciazy, do inseminacji zmieniła mi na aromka. Przed inseminacja zrobiono mi badanie wrogości śluzu- No i tam wyszła klapa- wrogo śluz i mimo inseminacji ( która omija właśnie śluz szyjkowy) trzy inseminacje na stymulowanych cyklach były nieudane- i tak powstało wskazanie do in vitro. Czyli tak jakby nie do końca wiadomo czy u nas tylko ta wrogość śluzu była problemem, czy problem został jeszcze inny ale nie odkryty:)
    A czy Twój partner został przebadany?
    Nie martw się na zapas, na prawdę jeśli problem masz z owulacją i ładnie odpowiesz ma stymulacje to może być klucz do rozwiązania problemu. ✊💚
    Partner miał badania nasienia i wszystko ok, ja miałam hormony, hsg no i też okej, tylko z tą owulacją. Miałam 2 razy monitorowany cykl i 2 razy nie było owulacji.. mam nadzieję że przy tym clo się uda, bo szczerze to ta inseminacja mnie trochę przeraża.

🧒
    * 28 lat
    * lekko zaniżona ruchliwość plemników
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
    * dieta
    👩
    *27
    * długie i nieregularne cykle
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
    * dieta
    * ruch 👉 7 kg do zrzucenia
    * drugi cykl z CLO-piękna owulacja
  • Breath_less Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    Partner miał badania nasienia i wszystko ok, ja miałam hormony, hsg no i też okej, tylko z tą owulacją. Miałam 2 razy monitorowany cykl i 2 razy nie było owulacji.. mam nadzieję że przy tym clo się uda, bo szczerze to ta inseminacja mnie trochę przeraża.

Na pewno się uda✊ Kwestia czasu✊
    Inseminacja nic strasznego, pare sekund i po robocie 😅 jedynie więcej zachodu z tym i chodzenia do kliniki za tym🙄

Kostka123 lubi tę wiadomość

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Ja biorę FertilWomanPlus

A bierzesz jedną czy dwie tabletki ovarinu?

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak weekend dziewczyny? Jakie plany? 😊

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ