Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gela093 wrote:Dziewczyny jeszcze jedno pytanie odnośnie tego ovarinu.... bralyscie jakieś dodatkowe witaminy prenatalne?
Ja biorę FertilWomanPlus„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Breath_less wrote:oooo to jest sposób, Że nie wpadłam na termometr pod poduszka😚 u mnie chyba coś się poprzestawiało jednak bo we wtorek test wychodził w miarę a wczoraj prawie już nic/ myślałam ze jakiś mocz rozcieńczony ale dziś tez bladZioch i dziś suchoty🙄 wiec myśle ze jak coś miało być to było wczoraj lub przedwczoraj a nie dziś czy jutro patrząc po śluzie - No chyba ze to bezowulacyjny🤷🏼♀️
Aliciaaa najważniejsze ze był 🐝, u mnie tez wczoraj może uratowac sytuacje. A ile dni będziesz przed miesiączka na tym wątku o testowaniu?
Może akurat uda się na tych wariackich papierach 😂
A widzisz 😂 trzeba sobie radzić, żeby robić pomiary 😂
No z tą owualcja to nigdy nie wiadomo... Jedyna pewność, że była to ciąża 😄
Ale trzymam kciuki, że była i trafiłaś z bzykiem. I oby tak było też u mnie 🍀
Będę jakoś 12dpo więc powinno być już coś widać 😁 niby się nie nastawiam ale było by dovrze... -
Dajanira wrote:26-30 dni to według mojego lekarza cykle regularne i "jednakowej" długości.
Torbielą się nie przejmuj, też miałam - jeśli torbiel się wchłonęła, to w kolejnym cyklu bez problemu możesz zajść w ciążę. Ba, mogłabyś zajść w ciążę nawet jesli torbiel by sie nie do końca wchłonęła, bo kolejna owulacja jest zazwyczaj z drugiego jajnika. Cykl z torbielą jest cyklem bezowulacyjnym chyba zawsze - ja tak miałam we wrześniu: cykl był inny niz zwykle, myślałam, ze zaszłam w ciąże, a tam torbiel wielka (ergo cykl bezowulacyjny). Tydzień później juz mi sie dwa jajeczka szykowały do startu. Wiec nie przejmuj się tą torbielą. Następny cykl będzie twój. A gdyby torbiel sama sie nie wchlonela, to dostałabys na pewno jakiś preparat na wchłonięcie i to tez nie kolidowałoby z niczym.
Ja osobiscie polecam Pregnę START, wit. C i kapsułki oleju z wiesiołka dla Ciebie, a dla Twojego faceta wit. C, wit. D, wit. A+E i acertin (poprawia nasienie, a teraz to częstszy problem niz problemy kobiece).
Dziękuję za odpowiedź i podpowiedz
Pozdrawiam -
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Czytam tym podobne wątki już od jakiegoś czasu. Jestem młodą mężatką,o dziecko staramy się już jakieś 10 cykli. W zasadzie robiłam podstawowe badania i jest wszystko ok cykle regularne, chociaż długie 31 dni. Teraz mam 5 dzień cyklu. Kibicuje Wam wszystkie dziewczynki.
Ola111 lubi tę wiadomość
-
Nati22 wrote:Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Czytam tym podobne wątki już od jakiegoś czasu. Jestem młodą mężatką,o dziecko staramy się już jakieś 10 cykli. W zasadzie robiłam podstawowe badania i jest wszystko ok cykle regularne, chociaż długie 31 dni. Teraz mam 5 dzień cyklu. Kibicuje Wam wszystkie dziewczynki.
Jesteśmy w podobnej sytuacji, również trzymam za Ciebie kciukiNati22 lubi tę wiadomość
-
Ola111 wrote:Jesteśmy w podobnej sytuacji, również trzymam za Ciebie kciuki
W lutym dowiedziałam się że moja "mała" 18 letnia wtedy siostrunia jest w nieplanowanej ciąży. 20 Maja urodziła się Majka. Powiem Wam że kocham to dziecko nad życie. Tylko wkurzają mnie te pytania rodziców.Siostra ukrywała ciążę ,nie wiedziała co robić. Pamiętam jak przyszła i mi mówiła że jest w ciąży.... Była wtedy już w 6msc . Nic nie było widać naprawdę. Jak siedziałam na kozetce z nią u tego ginekologa to uwierzcie mi w środku byłam cała roztrzęsiona... i chyba zazdrosna Życie jest dziwne naprawdę.. -
Kostka123 wrote:Hej dziewczyny. Jestem po wizycie u swojej ginekolog, miałam przynieść wynik HSG. Dalszy plan wygląda tak, od tej miesiączki mam zacząć brać clostilbegyt od 2 do 5 dnia cyklu, następnie będziemy monitorować cykl. Tak przez 3 miesiące, jeżeli to nie pomoże to inseminacja... szczerze to jestem trochę przerażona tą sytuacją, z tego co czytałam na innym forum to dużo kobiet zaszło e ciążę przy tych tabletkach. Czy któraś z was brała clostilbegyt i może się wypowiedzieć na ten temat ? Pozdrawiam
Powodzenia—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Nati22 wrote:W lutym dowiedziałam się że moja "mała" 18 letnia wtedy siostrunia jest w nieplanowanej ciąży. 20 Maja urodziła się Majka. Powiem Wam że kocham to dziecko nad życie. Tylko wkurzają mnie te pytania rodziców.Siostra ukrywała ciążę ,nie wiedziała co robić. Pamiętam jak przyszła i mi mówiła że jest w ciąży.... Była wtedy już w 6msc . Nic nie było widać naprawdę. Jak siedziałam na kozetce z nią u tego ginekologa to uwierzcie mi w środku byłam cała roztrzęsiona... i chyba zazdrosna Życie jest dziwne naprawdę..
Jest takie powiedzenie " człowiek planuje pan Bóg krzyżuje" . Z pierwszym dzieckiem zaszłam za pierwszym podejściem. Teraz są takie problemy...mam nadzieję że niedługo i my doczekamy się tych || kreseczek . A co na to Twój gin ? Zlecił jakieś konkretne badania? U mnie hormony ok, kazał zrobić badanie nasienia partnera jeśli będzie ok to chce zrobić u mnie hsg -
Ola111 wrote:Jest takie powiedzenie " człowiek planuje pan Bóg krzyżuje" . Z pierwszym dzieckiem zaszłam za pierwszym podejściem. Teraz są takie problemy...mam nadzieję że niedługo i my doczekamy się tych || kreseczek . A co na to Twój gin ? Zlecił jakieś konkretne badania? U mnie hormony ok, kazał zrobić badanie nasienia partnera jeśli będzie ok to chce zrobić u mnie hsg
Moja ginekolog nic mi nie zaleciła. Tylko brać kwas foliowy i regularne stosunki hehehe 😁 Sama czytając forum wypisałam sobie badania jakie w którym dniu cyklu zrobic. Zrobiłam wysłałam jej do analizy i stwierdziła że wszystko ok i zaczniemy działać po roku z lekami. USG idealne cytologia wporządku. Kurde laski musi nam się udać 💖 -
Nati22 wrote:Moja ginekolog nic mi nie zaleciła. Tylko brać kwas foliowy i regularne stosunki hehehe 😁 Sama czytając forum wypisałam sobie badania jakie w którym dniu cyklu zrobic. Zrobiłam wysłałam jej do analizy i stwierdziła że wszystko ok i zaczniemy działać po roku z lekami. USG idealne cytologia wporządku. Kurde laski musi nam się udać 💖
A z jakimi lekami jeśli można wiedzieć? -
Nati22 wrote:Właśnie coś mówiła o duphastonie. Wiesz nie wiem czy nie będę zmieniała lekarza. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. A ty masz jakieś leki ? Bierzesz jakieś suplementy ?
Od tego cyklu olej z wiesiolka, Wit D i od około 3 miesięcy, tak systematycznie już, kwas foliowy. Duphaston popularny lek, brałam na podtrzymanie w pierwszej ciąży kiedy plamilam. Cyklu Ci nie zaburzy A wrazie ciąży tylko pomoże. Ale olej z wiesiolka tak jak tu dziewczyny też pisały do dnia owulacji, na innych forach też tak radziły -
Breath_less wrote:Tak, ja brałam z 5 cykli. U mnie akurat nie pomógł ani clo ani później aromek ( clo zamieniony został na aromek) ani inseminacje. Z tego co słyszałam, jeśli problem jest tylko w owulacji to clo pomaga uzyskać ciąże połączony z monitoringiem i zazwyczaj z zastrzykiem na pęknięcie pęcherzyka.
Powodzenia🧒
* 28 lat
* lekko zaniżona ruchliwość plemników
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
* dieta
👩
*27
* długie i nieregularne cykle
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
* dieta
* ruch 👉 7 kg do zrzucenia
* drugi cykl z CLO-piękna owulacja -
Dajanira wrote:13 dpo = po okresie/terminie okresu czy owulacji? Może to głupie pytanie, ale dla mnie nie, bo ja za kadym razem testowałam wlasnie 12-14 dni po owulacji, jeszcze przezd okresem.
Jeśli po okresie, to faktycznie niska wartość i zgadzam sie z dziewczynami, ze powinnaś ponownie sprawdzić betę, żeby zobaczyć, czy jest przyrost.
Jesli po owulacji - nie niepokoiłabym się. Mój pierwszy pozytywny test pokazywał wartość ok. 5.
13 dni po owulacji , nie wytrzymałam zrobiłam betę na następny dzień( czyli wczoraj) - wyszła 9 ( czyli z dnia na dzien wzrost z 4.9 na 9) , prg po tej dodanej luteinie wzrósł z 3 do 12
lekarz mówi , ze faktycznie nie wygląda to dobrze ( beta powinno być jednak trochę wyższa no i ten prg 3) , ale wiadomo trzeba czekać czy ta beta będzie rosła...
mam już strate za sobą - wtedy prg był w przedziale 7-9:(
po tej luteinie przestał przynajmniej boleć mnie tak brzuch - za to zasypiam na stojąco i mam mdłości po niej
trzymajcie kciuki.... -
Karmanti wrote:13 dni po owulacji , nie wytrzymałam zrobiłam betę na następny dzień( czyli wczoraj) - wyszła 9 ( czyli z dnia na dzien wzrost z 4.9 na 9) , prg po tej dodanej luteinie wzrósł z 3 do 12
lekarz mówi , ze faktycznie nie wygląda to dobrze ( beta powinno być jednak trochę wyższa no i ten prg 3) , ale wiadomo trzeba czekać czy ta beta będzie rosła...
mam już strate za sobą - wtedy prg był w przedziale 7-9:(
po tej luteinie przestał przynajmniej boleć mnie tak brzuch - za to zasypiam na stojąco i mam mdłości po niej
trzymajcie kciuki....
Trzymamy ogromnie kciuki🙏✊✊✊ powtórz za dwa dni. Wszystko jest możliwe. U niektórych beta jest już wysoka w dniu spodziewanej miesiączki u niektórych około 5 jak pisała koleżanka, czasami do zagnieżdżenia dochodzi po prostu pozniej, stad taka różnica. Myśle ze po 48h to się powinno wydeklarowac✊ Masz luteinę wiec na kwestia powinna być ogarnięta ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 23:16
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Kostka123 wrote:I co dalej u Ciebie jak to nie pomogło? Trochę się boję że i to nie pomoże, mam problem z owulacją więc może się uda..
A czy Twój partner został przebadany?
Nie martw się na zapas, na prawdę jeśli problem masz z owulacją i ładnie odpowiesz ma stymulacje to może być klucz do rozwiązania problemu. ✊💚—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
-
Breath_less wrote:No po prostu, mimo stymulacji i mino odpowiadania na nią i dobrych parametrów nasienia nie uzyskałam ciazy, do inseminacji zmieniła mi na aromka. Przed inseminacja zrobiono mi badanie wrogości śluzu- No i tam wyszła klapa- wrogo śluz i mimo inseminacji ( która omija właśnie śluz szyjkowy) trzy inseminacje na stymulowanych cyklach były nieudane- i tak powstało wskazanie do in vitro. Czyli tak jakby nie do końca wiadomo czy u nas tylko ta wrogość śluzu była problemem, czy problem został jeszcze inny ale nie odkryty:)
A czy Twój partner został przebadany?
Nie martw się na zapas, na prawdę jeśli problem masz z owulacją i ładnie odpowiesz ma stymulacje to może być klucz do rozwiązania problemu. ✊💚🧒
* 28 lat
* lekko zaniżona ruchliwość plemników
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
* dieta
👩
*27
* długie i nieregularne cykle
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
* dieta
* ruch 👉 7 kg do zrzucenia
* drugi cykl z CLO-piękna owulacja -
Kostka123 wrote:Partner miał badania nasienia i wszystko ok, ja miałam hormony, hsg no i też okej, tylko z tą owulacją. Miałam 2 razy monitorowany cykl i 2 razy nie było owulacji.. mam nadzieję że przy tym clo się uda, bo szczerze to ta inseminacja mnie trochę przeraża.
Na pewno się uda✊ Kwestia czasu✊
Inseminacja nic strasznego, pare sekund i po robocie 😅 jedynie więcej zachodu z tym i chodzenia do kliniki za tym🙄Kostka123 lubi tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
-
Hekate42 wrote:Ja biorę FertilWomanPlus
A bierzesz jedną czy dwie tabletki ovarinu?Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"