X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    Hej dziewczyny, czy stosowala któraś z Was ovarin?
    Zaczęłam brać na wlasna rękę I nie wiem czy może rozlegulowac cykl...

Ja, ale pierwszy cykl, więc się nie wypowiem.
    Mam nadzieję, że jest tak dobry, jak piszą Dziewczyny.

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Karmanti Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    dziś mam 13dpo, beta 4,9, ale progesteron tylko 3 ng/ml - od połowy cyklu byłam na 2x1 Duphaston, dziś zwiększony do 3x1 + luteina 3x2
    czy ktoś miał podobnie i dobrze się skończyło ?
    jestem podłamana tym prg:(

• Gela093 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Ja, ale pierwszy cykl, więc się nie wypowiem.
    Mam nadzieję, że jest tak dobry, jak piszą Dziewczyny.[/QU

No właśnie tez mam taką nadzieję, nic innego mi już nie zostało na tą chwile🤷‍♀️

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżynka wrote:
    Wiesiołek tylko do owulacji, bo po - może powodować skurcze macicy które utrudnią zagnieżdżanie

Dokładnie. I do tego może być przyczyną wczesnych poronień.

💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień, niewydolność szyjki+pprom+zapalenie błony płodowych.
    💔05.04.25 cb
    💔07.08.25 cb
    ⏸️14.09.25 🌈
    😍15.09.25 beta 164
    😍17.09.25 beta 281
    💚25.09.25 pęcherzyk ciążowy 5w2 ❌ torbiel 8cm na jajniku, serduszka jeszcze nie widać
    💚30.09.25 jest ❤️ i torbiel 7,5cm - maleje 😍🤩
    💚 28.10 mamy 3,32 cm maluszka, torbiel 3,5cm😍
    13.11 prenatalne ryzyka niskie🍀, wysokie ryzyko preeklampsji - włączamy acard + zakładamy szew na szyjkę

Eutyrox + utrogestan +acard
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Hej. Ja brałam przez parę miesięcy do lutego. Na pewno poprawił pracę jajników, bo mnie bolały i je czułam w czasie owulacji odkąd go brałam i poprawił się też śluz, mega wodnisty był. I cykle też bardziej regularne się zrobiły. Ja polecam 🙂

Iryska jak się czujesz? Jak tam maluszek?

💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień, niewydolność szyjki+pprom+zapalenie błony płodowych.
    💔05.04.25 cb
    💔07.08.25 cb
    ⏸️14.09.25 🌈
    😍15.09.25 beta 164
    😍17.09.25 beta 281
    💚25.09.25 pęcherzyk ciążowy 5w2 ❌ torbiel 8cm na jajniku, serduszka jeszcze nie widać
    13.11 prenatalne ryzyka niskie🍀, wysokie ryzyko preeklampsji - włączamy acard + zakładamy szew na szyjkę

• Iryska Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    Iryska jak się czujesz? Jak tam maluszek?
    Dziękuję, u mnie w porządku, synek się urodził 12.10 przez cięcie, powoli dochodzę do siebie 🙂 póki co uczymy się nim zajmować z mężem, dla nas to nowość taki maluszek 🙈 narazie jest grzeczny i spokojny, głównie śpi i je🙂 jutro idziemy na pierwszy spacerek 😘

SylwiaG, Breath_less, Jeżynka lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska, niech się zdrowo chowa.
    Dzisiaj ma być ładna pogoda.
    Miłego spacerowania:)

Iryska lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Breath_less Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmanti wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    dziś mam 13dpo, beta 4,9, ale progesteron tylko 3 ng/ml - od połowy cyklu byłam na 2x1 Duphaston, dziś zwiększony do 3x1 + luteina 3x2
    czy ktoś miał podobnie i dobrze się skończyło ?
    jestem podłamana tym prg:(
    Powtórz bete po 48h, dla mnie zbyt niska jeśli chodzi o 13dpo, ale są i takie cuda☺️

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
    04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀

PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Dziękuję, u mnie w porządku, synek się urodził 12.10 przez cięcie, powoli dochodzę do siebie 🙂 póki co uczymy się nim zajmować z mężem, dla nas to nowość taki maluszek 🙈 narazie jest grzeczny i spokojny, głównie śpi i je🙂 jutro idziemy na pierwszy spacerek 😘

Super. Oby zdrowo rósł. Cieszcie się każdą chwilą🤗

💔05.04.25 cb
    💔07.08.25 cb
    ⏸️14.09.25 🌈
    😍15.09.25 beta 164
    😍17.09.25 beta 281

• Breath_less Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajanira wrote:
    Dziewczyny, to znowu ja. Sorry, że zawracam głowę, ale czuje, ze Wasze rady i komentarze mi pomogą. Pisałam Wam 2 tygodnie temu, że się udało i że w 25 dniu cyklu beta wykazała ciąże. Kilka dni potem dostałam bardzo intensywne krwawienie - 3 dni (krócej niz okres), ale bardzo intensywne ze skrzepami i potwornym bolem brzucha. Pozegnalam sie z ciaza. Pare dni potem zachorowałam i wszelkie objawy wskazują na koronawirus, na test czekam. Ponieważ jednak piersi dziwnie mi sie zachowywaly i nie zaobserwowałam nowej owulacji, zrobiłam dziś test domowy (za rada lekarza) i wyszedł pozytywny. Martwic sie, bo koronawirus czy nawet grypa w pierwszych tygodniach ciszy o nic fajnego, a na dodatek balam leki (głownie Panadol EXTRA).
    Radosc z ciazy miesza sie z okropnym strachem.

Głowa do góry! Dla pocieszenia napisze Ci, ze moi teściowie aktualnie maja koronę 🤨 tesciowa podwyższona temperatura max 38 a teściowi w ogóle nic nie jest a ma od groma chorób współistniejących. Nie martw się na zapas, bo tylko narażasz się na niepotrzebny stres. Jak dopiero wymaz pokaże wynik dodatni lub będzie złe to wtedy się zaczniesz martwić 😚
    A test o którym piszesz- No nie jest miarodajny 😏

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie nie było i od razu ruszyło się tutaj 😁

Co tam u was dziewczyny?
    Kto kiedy testuje?
    Jakieś plany na nowe cykle?

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Breath_less Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane 🥰 dziś Taka piękna pogoda, ze od godziny spaceruje po lesie. Taką jesień to ja akceptuje złote drzewa, słoneczko i w miarę ciepło 🍀
    Jak u Was dzionek?
    Ja już się pogubiłam, mieliśmy przemeblowanie w sypialni i nie mak szafki nocnej pod nosem i przestałam mierzyć temperaturę, testy owulacyjne w ogóle dostały jakiegoś wariata w tym cyklu i wyrzuciłam do śmieci.🤦‍♀️
    Śluz po wiesiołku ze hoho, aplikacja pokazuje jedna na ovulke dziś, druga jutro- wiec wczoraj były 🐝 i pewnie jutro będą lub dziś 😁 a co będzie czas pokaże 🙏🍀💚
    Dobrego dnia 🍀

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breath_less zazdroszczę Ci tego spacerowania po lesie 😁 sama chętnie bym się wybrała, ale ten tydzień mam tak zawalony, że nie mam kiedy nawet. Może w przyszłym tyg się trafi fajna pogoda to uda się nam wybrać.
    Czasami niestety tak jest, coś przestawiasz i lawinowo inne wydarzenia idą 🤪 ja termometr trzymam pod poduszką na noc. Testów owu w tym cyklu nie robiłam, nie chciałam przesadzać żeby mi nie odbiło.
    Działajcie kochana porządnie, za dwa tygodnie musisz wysikać nam dwie kreski! 🍀

A u mnie owualcja się pochrzaniła. Według. Temperatur była około 20dc! 5 dni później niż zwykle. Ale akurat był bzyk więc jakaś szansa jest 🥰. Wykres na ovu tylko nie przestawił mi jeszcze się, ale najwyżej później sama przestawię.
    Zapisałam się na miesięcznym wątku na testowanie pod koniec października. Miałam byc po terminie miesiączki a będę przed.
    A rok temu właśnie w identycznym cAsie miałam owulacje... Wtedy się udało😄

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny, to mój pierwszy post.
    Staramy się z mężem o drugie maleństwo ale nic z tego, już 14 cykli za nami...cykle wahają się 26-30 dni. Ostatni to w ogóle niewypał bo miałam torbiel na jajniku i dostałam miesiączke dopiero w 48 dc. Torbiel się wchłonął ( byłam na kontroli w poniedziałek) ale cykl okazał się bezowulacyjny gdzie wcześniej nie było z tym problemu. Tak też czułam po suchośći w pochwie. Jak to jest z tym śluzem? Zawsze w czasie owulacji jest lepki przezroczysty ? I zawsze jeden z jajnikow musi pobolewac? Wczesniej nie zwracalam na to uwagi...Chodzi o wasze doświadczenia
    Pozdrawiam :-)

• Breath_less Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Breath_less zazdroszczę Ci tego spacerowania po lesie 😁 sama chętnie bym się wybrała, ale ten tydzień mam tak zawalony, że nie mam kiedy nawet. Może w przyszłym tyg się trafi fajna pogoda to uda się nam wybrać.
    Czasami niestety tak jest, coś przestawiasz i lawinowo inne wydarzenia idą 🤪 ja termometr trzymam pod poduszką na noc. Testów owu w tym cyklu nie robiłam, nie chciałam przesadzać żeby mi nie odbiło.
    Działajcie kochana porządnie, za dwa tygodnie musisz wysikać nam dwie kreski! 🍀

A u mnie owualcja się pochrzaniła. Według. Temperatur była około 20dc! 5 dni później niż zwykle. Ale akurat był bzyk więc jakaś szansa jest 🥰. Wykres na ovu tylko nie przestawił mi jeszcze się, ale najwyżej później sama przestawię.
    Zapisałam się na miesięcznym wątku na testowanie pod koniec października. Miałam byc po terminie miesiączki a będę przed.
    A rok temu właśnie w identycznym cAsie miałam owulacje... Wtedy się udało😄

oooo to jest sposób, Że nie wpadłam na termometr pod poduszka😚 u mnie chyba coś się poprzestawiało jednak bo we wtorek test wychodził w miarę a wczoraj prawie już nic/ myślałam ze jakiś mocz rozcieńczony ale dziś tez bladZioch i dziś suchoty🙄 wiec myśle ze jak coś miało być to było wczoraj lub przedwczoraj a nie dziś czy jutro patrząc po śluzie - No chyba ze to bezowulacyjny🤷🏼‍♀️
    Aliciaaa najważniejsze ze był 🐝, u mnie tez wczoraj może uratowac sytuacje. A ile dni będziesz przed miesiączka na tym wątku o testowaniu?
    Może akurat uda się na tych wariackich papierach 😂

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze jedno pytanie odnośnie tego ovarinu.... bralyscie jakieś dodatkowe witaminy prenatalne?

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój lekarz co do tego wiesiołka ma odmienne zdanie (dopytywałam go wczoraj) - twierdzi, że wiesiołek ułatwia porod bo faktycznie wtedy wpływa na skurcze (ale raczej pity olej, nie kapsułki), ale na etapie starań - przeciwnie - przez to, że poprawia ukrwienie, ułatwia zagnieżdżenie. I na etapie stan mój lekarz poleca wlasnie kapsułki. Nie mam prawa mu nie wierzyć, bo zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu brania wiesiołka non stop, a należy do tych dziewczyn, u których okres to pełne krwi skrzepy (dostałam taki teraz, dlatego byłam pewna, że nastąpiło poronienie).

• Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 dpo = po okresie/terminie okresu czy owulacji? Może to głupie pytanie, ale dla mnie nie, bo ja za kadym razem testowałam wlasnie 12-14 dni po owulacji, jeszcze przezd okresem.

Jeśli po okresie, to faktycznie niska wartość i zgadzam sie z dziewczynami, ze powinnaś ponownie sprawdzić betę, żeby zobaczyć, czy jest przyrost.

Jesli po owulacji - nie niepokoiłabym się. Mój pierwszy pozytywny test pokazywał wartość ok. 5.
    Breath_less wrote:
    Powtórz bete po 48h, dla mnie zbyt niska jeśli chodzi o 13dpo, ale są i takie cuda☺️

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem po wizycie u swojej ginekolog, miałam przynieść wynik HSG. Dalszy plan wygląda tak, od tej miesiączki mam zacząć brać clostilbegyt od 2 do 5 dnia cyklu, następnie będziemy monitorować cykl. Tak przez 3 miesiące, jeżeli to nie pomoże to inseminacja... szczerze to jestem trochę przerażona tą sytuacją, z tego co czytałam na innym forum to dużo kobiet zaszło e ciążę przy tych tabletkach. Czy któraś z was brała clostilbegyt i może się wypowiedzieć na ten temat ? Pozdrawiam

🧒
    * 28 lat
    * lekko zaniżona ruchliwość plemników
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
    * dieta
    👩
    *27
    * długie i nieregularne cykle
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
    * dieta
    * ruch 👉 7 kg do zrzucenia
    * drugi cykl z CLO-piękna owulacja
  • Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26-30 dni to według mojego lekarza cykle regularne i "jednakowej" długości.
    Torbielą się nie przejmuj, też miałam - jeśli torbiel się wchłonęła, to w kolejnym cyklu bez problemu możesz zajść w ciążę. Ba, mogłabyś zajść w ciążę nawet jesli torbiel by sie nie do końca wchłonęła, bo kolejna owulacja jest zazwyczaj z drugiego jajnika. Cykl z torbielą jest cyklem bezowulacyjnym chyba zawsze - ja tak miałam we wrześniu: cykl był inny niz zwykle, myślałam, ze zaszłam w ciąże, a tam torbiel wielka (ergo cykl bezowulacyjny). Tydzień później juz mi sie dwa jajeczka szykowały do startu. Wiec nie przejmuj się tą torbielą. Następny cykl będzie twój. A gdyby torbiel sama sie nie wchlonela, to dostałabys na pewno jakiś preparat na wchłonięcie i to tez nie kolidowałoby z niczym.
    Ja osobiscie polecam Pregnę START, wit. C i kapsułki oleju z wiesiołka dla Ciebie, a dla Twojego faceta wit. C, wit. D, wit. A+E i acertin (poprawia nasienie, a teraz to częstszy problem niz problemy kobiece).

Ola111 wrote:
    Witam wszystkie dziewczyny, to mój pierwszy post.
    Staramy się z mężem o drugie maleństwo ale nic z tego, już 14 cykli za nami...cykle wahają się 26-30 dni. Ostatni to w ogóle niewypał bo miałam torbiel na jajniku i dostałam miesiączke dopiero w 48 dc. Torbiel się wchłonął ( byłam na kontroli w poniedziałek) ale cykl okazał się bezowulacyjny gdzie wcześniej nie było z tym problemu. Tak też czułam po suchośći w pochwie. Jak to jest z tym śluzem? Zawsze w czasie owulacji jest lepki przezroczysty ? I zawsze jeden z jajnikow musi pobolewac? Wczesniej nie zwracalam na to uwagi...Chodzi o wasze doświadczenia
    Pozdrawiam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 08:13

Ola111 lubi tę wiadomość

‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ