X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    Hej dziewczyny, czy stosowala któraś z Was ovarin?
    Zaczęłam brać na wlasna rękę I nie wiem czy może rozlegulowac cykl...

Ja, ale pierwszy cykl, więc się nie wypowiem.
    Mam nadzieję, że jest tak dobry, jak piszą Dziewczyny.

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Karmanti Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    dziś mam 13dpo, beta 4,9, ale progesteron tylko 3 ng/ml - od połowy cyklu byłam na 2x1 Duphaston, dziś zwiększony do 3x1 + luteina 3x2
    czy ktoś miał podobnie i dobrze się skończyło ?
    jestem podłamana tym prg:(

• Gela093 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Ja, ale pierwszy cykl, więc się nie wypowiem.
    Mam nadzieję, że jest tak dobry, jak piszą Dziewczyny.[/QU

No właśnie tez mam taką nadzieję, nic innego mi już nie zostało na tą chwile🤷‍♀️

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżynka wrote:
    Wiesiołek tylko do owulacji, bo po - może powodować skurcze macicy które utrudnią zagnieżdżanie

Dokładnie. I do tego może być przyczyną wczesnych poronień.

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Hej. Ja brałam przez parę miesięcy do lutego. Na pewno poprawił pracę jajników, bo mnie bolały i je czułam w czasie owulacji odkąd go brałam i poprawił się też śluz, mega wodnisty był. I cykle też bardziej regularne się zrobiły. Ja polecam 🙂

Iryska jak się czujesz? Jak tam maluszek?

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    Iryska jak się czujesz? Jak tam maluszek?
    Dziękuję, u mnie w porządku, synek się urodził 12.10 przez cięcie, powoli dochodzę do siebie 🙂 póki co uczymy się nim zajmować z mężem, dla nas to nowość taki maluszek 🙈 narazie jest grzeczny i spokojny, głównie śpi i je🙂 jutro idziemy na pierwszy spacerek 😘

SylwiaG, Breath_less, Jeżynka lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska, niech się zdrowo chowa.
    Dzisiaj ma być ładna pogoda.
    Miłego spacerowania:)

Iryska lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Breath_less Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmanti wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    dziś mam 13dpo, beta 4,9, ale progesteron tylko 3 ng/ml - od połowy cyklu byłam na 2x1 Duphaston, dziś zwiększony do 3x1 + luteina 3x2
    czy ktoś miał podobnie i dobrze się skończyło ?
    jestem podłamana tym prg:(
    Powtórz bete po 48h, dla mnie zbyt niska jeśli chodzi o 13dpo, ale są i takie cuda☺️

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
    04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀

PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Dziękuję, u mnie w porządku, synek się urodził 12.10 przez cięcie, powoli dochodzę do siebie 🙂 póki co uczymy się nim zajmować z mężem, dla nas to nowość taki maluszek 🙈 narazie jest grzeczny i spokojny, głównie śpi i je🙂 jutro idziemy na pierwszy spacerek 😘

Super. Oby zdrowo rósł. Cieszcie się każdą chwilą🤗

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • Breath_less Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajanira wrote:
    Dziewczyny, to znowu ja. Sorry, że zawracam głowę, ale czuje, ze Wasze rady i komentarze mi pomogą. Pisałam Wam 2 tygodnie temu, że się udało i że w 25 dniu cyklu beta wykazała ciąże. Kilka dni potem dostałam bardzo intensywne krwawienie - 3 dni (krócej niz okres), ale bardzo intensywne ze skrzepami i potwornym bolem brzucha. Pozegnalam sie z ciaza. Pare dni potem zachorowałam i wszelkie objawy wskazują na koronawirus, na test czekam. Ponieważ jednak piersi dziwnie mi sie zachowywaly i nie zaobserwowałam nowej owulacji, zrobiłam dziś test domowy (za rada lekarza) i wyszedł pozytywny. Martwic sie, bo koronawirus czy nawet grypa w pierwszych tygodniach ciszy o nic fajnego, a na dodatek balam leki (głownie Panadol EXTRA).
    Radosc z ciazy miesza sie z okropnym strachem.

Głowa do góry! Dla pocieszenia napisze Ci, ze moi teściowie aktualnie maja koronę 🤨 tesciowa podwyższona temperatura max 38 a teściowi w ogóle nic nie jest a ma od groma chorób współistniejących. Nie martw się na zapas, bo tylko narażasz się na niepotrzebny stres. Jak dopiero wymaz pokaże wynik dodatni lub będzie złe to wtedy się zaczniesz martwić 😚
    A test o którym piszesz- No nie jest miarodajny 😏

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie nie było i od razu ruszyło się tutaj 😁

Co tam u was dziewczyny?
    Kto kiedy testuje?
    Jakieś plany na nowe cykle?

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Breath_less Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane 🥰 dziś Taka piękna pogoda, ze od godziny spaceruje po lesie. Taką jesień to ja akceptuje złote drzewa, słoneczko i w miarę ciepło 🍀
    Jak u Was dzionek?
    Ja już się pogubiłam, mieliśmy przemeblowanie w sypialni i nie mak szafki nocnej pod nosem i przestałam mierzyć temperaturę, testy owulacyjne w ogóle dostały jakiegoś wariata w tym cyklu i wyrzuciłam do śmieci.🤦‍♀️
    Śluz po wiesiołku ze hoho, aplikacja pokazuje jedna na ovulke dziś, druga jutro- wiec wczoraj były 🐝 i pewnie jutro będą lub dziś 😁 a co będzie czas pokaże 🙏🍀💚
    Dobrego dnia 🍀

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breath_less zazdroszczę Ci tego spacerowania po lesie 😁 sama chętnie bym się wybrała, ale ten tydzień mam tak zawalony, że nie mam kiedy nawet. Może w przyszłym tyg się trafi fajna pogoda to uda się nam wybrać.
    Czasami niestety tak jest, coś przestawiasz i lawinowo inne wydarzenia idą 🤪 ja termometr trzymam pod poduszką na noc. Testów owu w tym cyklu nie robiłam, nie chciałam przesadzać żeby mi nie odbiło.
    Działajcie kochana porządnie, za dwa tygodnie musisz wysikać nam dwie kreski! 🍀

A u mnie owualcja się pochrzaniła. Według. Temperatur była około 20dc! 5 dni później niż zwykle. Ale akurat był bzyk więc jakaś szansa jest 🥰. Wykres na ovu tylko nie przestawił mi jeszcze się, ale najwyżej później sama przestawię.
    Zapisałam się na miesięcznym wątku na testowanie pod koniec października. Miałam byc po terminie miesiączki a będę przed.
    A rok temu właśnie w identycznym cAsie miałam owulacje... Wtedy się udało😄

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny, to mój pierwszy post.
    Staramy się z mężem o drugie maleństwo ale nic z tego, już 14 cykli za nami...cykle wahają się 26-30 dni. Ostatni to w ogóle niewypał bo miałam torbiel na jajniku i dostałam miesiączke dopiero w 48 dc. Torbiel się wchłonął ( byłam na kontroli w poniedziałek) ale cykl okazał się bezowulacyjny gdzie wcześniej nie było z tym problemu. Tak też czułam po suchośći w pochwie. Jak to jest z tym śluzem? Zawsze w czasie owulacji jest lepki przezroczysty ? I zawsze jeden z jajnikow musi pobolewac? Wczesniej nie zwracalam na to uwagi...Chodzi o wasze doświadczenia
    Pozdrawiam :-)

• Breath_less Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Breath_less zazdroszczę Ci tego spacerowania po lesie 😁 sama chętnie bym się wybrała, ale ten tydzień mam tak zawalony, że nie mam kiedy nawet. Może w przyszłym tyg się trafi fajna pogoda to uda się nam wybrać.
    Czasami niestety tak jest, coś przestawiasz i lawinowo inne wydarzenia idą 🤪 ja termometr trzymam pod poduszką na noc. Testów owu w tym cyklu nie robiłam, nie chciałam przesadzać żeby mi nie odbiło.
    Działajcie kochana porządnie, za dwa tygodnie musisz wysikać nam dwie kreski! 🍀

A u mnie owualcja się pochrzaniła. Według. Temperatur była około 20dc! 5 dni później niż zwykle. Ale akurat był bzyk więc jakaś szansa jest 🥰. Wykres na ovu tylko nie przestawił mi jeszcze się, ale najwyżej później sama przestawię.
    Zapisałam się na miesięcznym wątku na testowanie pod koniec października. Miałam byc po terminie miesiączki a będę przed.
    A rok temu właśnie w identycznym cAsie miałam owulacje... Wtedy się udało😄

oooo to jest sposób, Że nie wpadłam na termometr pod poduszka😚 u mnie chyba coś się poprzestawiało jednak bo we wtorek test wychodził w miarę a wczoraj prawie już nic/ myślałam ze jakiś mocz rozcieńczony ale dziś tez bladZioch i dziś suchoty🙄 wiec myśle ze jak coś miało być to było wczoraj lub przedwczoraj a nie dziś czy jutro patrząc po śluzie - No chyba ze to bezowulacyjny🤷🏼‍♀️
    Aliciaaa najważniejsze ze był 🐝, u mnie tez wczoraj może uratowac sytuacje. A ile dni będziesz przed miesiączka na tym wątku o testowaniu?
    Może akurat uda się na tych wariackich papierach 😂

—————————————
    📌Starania od 2017🍼
    📌2018- 4 IUI ❌
    📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
    2020- 30 tc 👼💔🥺

iv09zbmh9nxoa71v.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze jedno pytanie odnośnie tego ovarinu.... bralyscie jakieś dodatkowe witaminy prenatalne?

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój lekarz co do tego wiesiołka ma odmienne zdanie (dopytywałam go wczoraj) - twierdzi, że wiesiołek ułatwia porod bo faktycznie wtedy wpływa na skurcze (ale raczej pity olej, nie kapsułki), ale na etapie starań - przeciwnie - przez to, że poprawia ukrwienie, ułatwia zagnieżdżenie. I na etapie stan mój lekarz poleca wlasnie kapsułki. Nie mam prawa mu nie wierzyć, bo zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu brania wiesiołka non stop, a należy do tych dziewczyn, u których okres to pełne krwi skrzepy (dostałam taki teraz, dlatego byłam pewna, że nastąpiło poronienie).

• Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 dpo = po okresie/terminie okresu czy owulacji? Może to głupie pytanie, ale dla mnie nie, bo ja za kadym razem testowałam wlasnie 12-14 dni po owulacji, jeszcze przezd okresem.

Jeśli po okresie, to faktycznie niska wartość i zgadzam sie z dziewczynami, ze powinnaś ponownie sprawdzić betę, żeby zobaczyć, czy jest przyrost.

Jesli po owulacji - nie niepokoiłabym się. Mój pierwszy pozytywny test pokazywał wartość ok. 5.
    Breath_less wrote:
    Powtórz bete po 48h, dla mnie zbyt niska jeśli chodzi o 13dpo, ale są i takie cuda☺️

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem po wizycie u swojej ginekolog, miałam przynieść wynik HSG. Dalszy plan wygląda tak, od tej miesiączki mam zacząć brać clostilbegyt od 2 do 5 dnia cyklu, następnie będziemy monitorować cykl. Tak przez 3 miesiące, jeżeli to nie pomoże to inseminacja... szczerze to jestem trochę przerażona tą sytuacją, z tego co czytałam na innym forum to dużo kobiet zaszło e ciążę przy tych tabletkach. Czy któraś z was brała clostilbegyt i może się wypowiedzieć na ten temat ? Pozdrawiam

🧒
    * 28 lat
    * lekko zaniżona ruchliwość plemników
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
    * dieta
    👩
    *27
    * długie i nieregularne cykle
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
    * dieta
    * ruch 👉 7 kg do zrzucenia
    * drugi cykl z CLO-piękna owulacja
  • Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26-30 dni to według mojego lekarza cykle regularne i "jednakowej" długości.
    Torbielą się nie przejmuj, też miałam - jeśli torbiel się wchłonęła, to w kolejnym cyklu bez problemu możesz zajść w ciążę. Ba, mogłabyś zajść w ciążę nawet jesli torbiel by sie nie do końca wchłonęła, bo kolejna owulacja jest zazwyczaj z drugiego jajnika. Cykl z torbielą jest cyklem bezowulacyjnym chyba zawsze - ja tak miałam we wrześniu: cykl był inny niz zwykle, myślałam, ze zaszłam w ciąże, a tam torbiel wielka (ergo cykl bezowulacyjny). Tydzień później juz mi sie dwa jajeczka szykowały do startu. Wiec nie przejmuj się tą torbielą. Następny cykl będzie twój. A gdyby torbiel sama sie nie wchlonela, to dostałabys na pewno jakiś preparat na wchłonięcie i to tez nie kolidowałoby z niczym.
    Ja osobiscie polecam Pregnę START, wit. C i kapsułki oleju z wiesiołka dla Ciebie, a dla Twojego faceta wit. C, wit. D, wit. A+E i acertin (poprawia nasienie, a teraz to częstszy problem niz problemy kobiece).

Ola111 wrote:
    Witam wszystkie dziewczyny, to mój pierwszy post.
    Staramy się z mężem o drugie maleństwo ale nic z tego, już 14 cykli za nami...cykle wahają się 26-30 dni. Ostatni to w ogóle niewypał bo miałam torbiel na jajniku i dostałam miesiączke dopiero w 48 dc. Torbiel się wchłonął ( byłam na kontroli w poniedziałek) ale cykl okazał się bezowulacyjny gdzie wcześniej nie było z tym problemu. Tak też czułam po suchośći w pochwie. Jak to jest z tym śluzem? Zawsze w czasie owulacji jest lepki przezroczysty ? I zawsze jeden z jajnikow musi pobolewac? Wczesniej nie zwracalam na to uwagi...Chodzi o wasze doświadczenia
    Pozdrawiam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 08:13

Ola111 lubi tę wiadomość

‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ