X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje 😘
    Robilam progesteron w 20 dc i bylo jajeczko teraz na usg w 11 dc. I wyszedł progesteron w 20 dc 28,47 ng/ml. A normy wg badań w fazie lutealnej powinny byc 1,2 - 15,9. Do ginekologa idę dopiero w czwartek. Czy to bardzo zły wynik ? Bardzo sie boje. Robilam wczesniej lh do fsh bylo 0,77 . Nie wiem czg5 to dobrze czy źle. Proszę dajcie znać. Bo do czwartku wieczora oszaleje 😥😥😥😥

• SylwiaG Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka88 wrote:
    Tak czytam o tych cyklach bezowulacyjnych... Tak sie zastanawiam. Czy ksiazkowy dwufazowy wykres temperatur napewno swiadczy o cyklu owulacyjnym. Czy jednak jest mozliwosc ze majac cykle z wyraznym skokiem temp i dluga faza wysokich temperatur mozna jednak miec cykle bezowulacyjne?
    Z gory przepraszam za to co napisze. Pewnie mnie wysmiejecie... Gdzies czytalam ze siemie lniane poprawia jakosc cykli. Wg badan po 3 cyklach stosowania pojawia sie owulacja nawet jesli wczesniej zdarzaly sie cykle bezowulacyjne... Pewnie nie kazdej kobiecie. Moze to glupota, moze zadna tajemna wiedza ale moze pomaga? Sama nie wiem.

Bardzo rzadko zdarzają się sytuacje że jest ładny wykres owulacyjny i nawet progesteron po owulacji wysoki ale owulacji nie ma bo pęcherzyk zamienia się w torbiel i produkuje progesteron. To się chyba nazywa LUF.
    Co do siemienia to nigdy o tym nie słyszałam. Z tego co kojarzę to poprawia śluz płodny ale nie słyszałam o owulacji.

U mnie dziwnego cyklu ciąg dalszy do tego doszły teraz wrażliwe lekko bolące piersi 😳
    W tym cyklu będę czekać na 🐒 jak mrówka na święto lasu 😁😁😁

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Kochane moje 😘
    Robilam progesteron w 20 dc i bylo jajeczko teraz na usg w 11 dc. I wyszedł progesteron w 20 dc 28,47 ng/ml. A normy wg badań w fazie lutealnej powinny byc 1,2 - 15,9. Do ginekologa idę dopiero w czwartek. Czy to bardzo zły wynik ? Bardzo sie boje. Robilam wczesniej lh do fsh bylo 0,77 . Nie wiem czg5 to dobrze czy źle. Proszę dajcie znać. Bo do czwartku wieczora oszaleje 😥😥😥😥

Taki progesteron to trochę jak ciążowy. Nie stresuj się tym tak bardzo. W którym jesteś teraz dc?

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    Taki progesteron to trochę jak ciążowy. Nie stresuj się tym tak bardzo. W którym jesteś teraz dc?

Właśnie w tym cyklu sie zabezpieczalismy, bo chacielismy miec pewność ze wszystkie wyniki są ok. A tu widac nie ok. Teraz jestem w 20 dc. To wyniki z dzisiaj. Lekarz 11 października robił usg i bylo jajeczko itd. Wiec usg ok. Reguralne miesiączki mam. Wszystkie inne badania w normie jedynie lh do fsh 0,77. Nie wiem co myśleć. Obczytalam ze to może byc pcos , tobiel bądź rak nawet.

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Właśnie w tym cyklu sie zabezpieczalismy, bo chacielismy miec pewność ze wszystkie wyniki są ok. A tu widac nie ok. Teraz jestem w 20 dc. To wyniki z dzisiaj. Lekarz 11 października robił usg i bylo jajeczko itd. Wiec usg ok. Reguralne miesiączki mam. Wszystkie inne badania w normie jedynie lh do fsh 0,77. Nie wiem co myśleć. Obczytalam ze to może byc pcos , tobiel bądź rak nawet.

A może po prostu bardzo ładna owulacja ?

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    A może po prostu bardzo ładna owulacja ?
    W czwartek dam znać co lekarz powiedział , ciekawa sama jestem poprzedni cykl był bezowulacyjny. A teraz bralam fertilcare może on tak dobrze wpływa na owulacje.

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    . A teraz bralam fertilcare może on tak dobrze wpływa na owulacje.

Oby tak było!
    Ja również posiłkuję się tym suplem.

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam nic o siemieniu, ale o oleju z wiesiołka tak.
    SylwiaG wrote:
    Bardzo rzadko zdarzają się sytuacje że jest ładny wykres owulacyjny i nawet progesteron po owulacji wysoki ale owulacji nie ma bo pęcherzyk zamienia się w torbiel i produkuje progesteron. To się chyba nazywa LUF.
    Co do siemienia to nigdy o tym nie słyszałam. Z tego co kojarzę to poprawia śluz płodny ale nie słyszałam o owulacji.

U mnie dziwnego cyklu ciąg dalszy do tego doszły teraz wrażliwe lekko bolące piersi 😳
    W tym cyklu będę czekać na 🐒 jak mrówka na święto lasu 😁😁😁

• Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to znowu ja. Sorry, że zawracam głowę, ale czuje, ze Wasze rady i komentarze mi pomogą. Pisałam Wam 2 tygodnie temu, że się udało i że w 25 dniu cyklu beta wykazała ciąże. Kilka dni potem dostałam bardzo intensywne krwawienie - 3 dni (krócej niz okres), ale bardzo intensywne ze skrzepami i potwornym bolem brzucha. Pozegnalam sie z ciaza. Pare dni potem zachorowałam i wszelkie objawy wskazują na koronawirus, na test czekam. Ponieważ jednak piersi dziwnie mi sie zachowywaly i nie zaobserwowałam nowej owulacji, zrobiłam dziś test domowy (za rada lekarza) i wyszedł pozytywny. Martwic sie, bo koronawirus czy nawet grypa w pierwszych tygodniach ciszy o nic fajnego, a na dodatek balam leki (głownie Panadol EXTRA).
    Radosc z ciazy miesza sie z okropnym strachem.

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:

Przy stosunku LH/FSH 0,77 na pewno nie jest to PCOS. Stosunek przy PCOS wynosi 1,5 lub więcej, z reguły powyżej 1. 0,77 to ładny wynik, idealny to 1. Ja miałam 0,46 i się dopiero przestraszyłam, bo naczytałam się o niedoczynności przysadki mózgowej, a moja gin powiedziała że na ten stosunek się patrzy już tylko pod kątem PCOS, więc już nie drążyłam tematu, bo reszta wyników bardzo ładna. Także nie stresuj się żadnym PCOS czy rakiem. Poczekaj na wizytę u ginekologa. Może rzeczywiście to wynik pięknej owulacji:) a jakie masz miesiączki? Są obfite i bolesne?

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy stosowala któraś z Was ovarin?
    Zaczęłam brać na wlasna rękę I nie wiem czy może rozlegulowac cykl...

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:

Ja brałam, ale ja już miałam bezowulacyjne i nieregularne cykle. Więc nie powiem ci czy rozreguluje. Chyba wszystko zależy od organizmu.
    Mi się poprawił śluz i skóra jakby ładniejsza.
    I trochę mi skrócił cyke.

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajanira wrote:
    Nie słyszałam nic o siemieniu, ale o oleju z wiesiołka tak.

Heh 😁 Olej z wiesiołka też poprawia sluz, ale jego można brać tylko do owulacji. Później pije się napar albo olej z siemienia.

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    Hej. Ja brałam przez parę miesięcy do lutego. Na pewno poprawił pracę jajników, bo mnie bolały i je czułam w czasie owulacji odkąd go brałam i poprawił się też śluz, mega wodnisty był. I cykle też bardziej regularne się zrobiły. Ja polecam 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 15:58

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Jeżynka Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 wrote:
    Ja miositogyn, to to samo. Wyregulował mi cykl po drugim miesiącu stosowania

11.2018 😇23tydz
    06.2019 😇
    07.2019 😇

16.11 - mamy ♥️ 6+2
    5-8.12 szpital, krwiak
    14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
    30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
    11.01 mała księżniczka 😍
    4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
    28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
    09.03-szewek trzyma, leżing cd.
    29.03 bez zmian
    07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
    12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
    18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
    24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
    27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
    1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
    2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
    15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4

age.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Przy stosunku LH/FSH 0,77 na pewno nie jest to PCOS. Stosunek przy PCOS wynosi 1,5 lub więcej, z reguły powyżej 1. 0,77 to ładny wynik, idealny to 1. Ja miałam 0,46 i się dopiero przestraszyłam, bo naczytałam się o niedoczynności przysadki mózgowej, a moja gin powiedziała że na ten stosunek się patrzy już tylko pod kątem PCOS, więc już nie drążyłam tematu, bo reszta wyników bardzo ładna. Także nie stresuj się żadnym PCOS czy rakiem. Poczekaj na wizytę u ginekologa. Może rzeczywiście to wynik pięknej owulacji:) a jakie masz miesiączki? Są obfite i bolesne?

Mialam juz tele porade lekarz mówi ze wszystko ok idelanie. A progesteron taki bo widocznie była owulacja i że mogła być szansa na blizniaki. Aż dziwne bo poporzednia byla bezowulacyjna. Ale zaczęłam brać właśnie fertil Care. Tak zazwyczaj mam bolesne miesiączki ale nie aż tak jak 2 lata temu. Wtedy mialam bardzo długie i obfite. Teraz mam max 5 dni i średnio bolesne.

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Mialam juz tele porade lekarz mówi ze wszystko ok idelanie. A progesteron taki bo widocznie była owulacja i że mogła być szansa na blizniaki. Aż dziwne bo poporzednia byla bezowulacyjna. Ale zaczęłam brać właśnie fertil Care. Tak zazwyczaj mam bolesne miesiączki ale nie aż tak jak 2 lata temu. Wtedy mialam bardzo długie i obfite. Teraz mam max 5 dni i średnio bolesne.

No to pewnie ten wyrzut progesteronu to ładna owulacja, może podwójna faktycznie😊 niczym się nie martw, jak masz jeszcze okresy ok to ja w ogóle😊

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za informacje😊😊

Iryska.... gratulacje dla młodej mamusi🤗🤗

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu tylko do owulacji? Pytam, bo biorę non stop!
    SylwiaG wrote:
    Heh 😁 Olej z wiesiołka też poprawia sluz, ale jego można brać tylko do owulacji. Później pije się napar albo olej z siemienia.

• Jeżynka Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajanira wrote:
    Czemu tylko do owulacji? Pytam, bo biorę non stop!
    Wiesiołek tylko do owulacji, bo po - może powodować skurcze macicy które utrudnią zagnieżdżanie

11.2018 😇23tydz
    06.2019 😇
    07.2019 😇

16.11 - mamy ♥️ 6+2
    5-8.12 szpital, krwiak
    14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
    30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
    11.01 mała księżniczka 😍
    4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
    28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
    09.03-szewek trzyma, leżing cd.
    29.03 bez zmian
    07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
    12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
    18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
    24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
    27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
    1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
    2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
    15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4

age.png
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ