Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj jestem po kolejnej kontroli jak co miesiac i mamy zielone swiatlo.
Ja czekam na 1dc... I bierzemy sie do pracy Mój mowi zeby odpuscic wszelkie testy owulacyjne i liczenie dni... A ja tak nie umiem. Boje sie ze za mocno sie nastawilam ze musi sie udac...
-
Breath_less wrote:Ja czekam na owulke, ale pokazuje jeszcze z 10 dni🤷🏼♀️ Badań nie zrobiłam, wiec czekan na następny cykl.
Ciagle pada i pada, jak sobie radzicie z taka jesienna aurą?
Aliciaaa ja czekam na ovulke a Ty chyba na testowanko w tym czasie 😃
Rozumiem, tak więc odliczamy czas do twojej owulacji 🍀 z badaniami dobrze zrobiłaś. Lepiej zrobić je w odpowiednim czasie niż później myśleć czy wyniki są na pewno dobre. A może już nie będą potrzebne bo ktoś zagości pod twoim sercem 😘
No a pogoda okropna strasznie. Jak jesień polubiłam za moje dwie ciąże tak takiej pogody to nie polubię nigdy.
A mi właśnie coś zwariowała aplikacja bo zmienia zdanie ciągle co do owualcji. Ja obstawiam, ze była wczoraj lub poniedziałek. Więc jeśli się udało w co wątpię to 2 tygodnie czekania!
A i dostałam dziś zapalenie pęcherza 😭 zaraz dzwonię do pani dr żeby przepisała mi antybiotyk bo u mnie furagina nie zdaje egzaminu. -
Lenka88 wrote:Dzisiaj jestem po kolejnej kontroli jak co miesiac i mamy zielone swiatlo.
Ja czekam na 1dc... I bierzemy sie do pracy Mój mowi zeby odpuscic wszelkie testy owulacyjne i liczenie dni... A ja tak nie umiem. Boje sie ze za mocno sie nastawilam ze musi sie udac...
Za ile powinnaś dostać okres?
Rozumiem, ja też nie umiałam jeszcze nie dawno tak odpuścić mierzenia tempki, testów owu itd...
Teraz wróciłam po przerwie i znów mierze tempke 😁
Musisz robić wszystko to co czujesz, że chcesz. Nic na siłę. Trzymam kciuki! -
aliciaaa wrote:Za ile powinnaś dostać okres?
Rozumiem, ja też nie umiałam jeszcze nie dawno tak odpuścić mierzenia tempki, testów owu itd...
Teraz wróciłam po przerwie i znów mierze tempke 😁
Musisz robić wszystko to co czujesz, że chcesz. Nic na siłę. Trzymam kciuki!
Biorac pod uwage mij zabójczo porywajacy humor to lada moment a tak powaznie to dzisiaj juz byl spadek temp wiec mysle ze do soboty najpozniej no chyba ze to przez nocne igraszki;)
Mierzenie temp. weszlo mi w nawyk. Rano zaspana zawsze szukam termometru... A to chociazby po to zeby miec pewnosc kiedy dostane okresu.
aliciaaa lubi tę wiadomość
-
Lenka88 wrote:Biorac pod uwage mij zabójczo porywajacy humor to lada moment a tak powaznie to dzisiaj juz byl spadek temp wiec mysle ze do soboty najpozniej no chyba ze to przez nocne igraszki;)
Mierzenie temp. weszlo mi w nawyk. Rano zaspana zawsze szukam termometru... A to chociazby po to zeby miec pewnosc kiedy dostane okresu.
Oj po humorze często da się wywnioskować za ile będzie okres 😂
U mnie też wiem kiedy będzie okres po wykresie. Zawsze jak spadło do 36,60 to był jak w zegarku.
A no i właśnie to jest fajne, że z wykresy temp możesz wywnioskować kiedy co i jak. Ostatnie dwa cykle nie mierzyłam. Jeden okres jak w zegarku drugi niestety musiałam wywoływać 🤷🏼♀️. Więc zaczęłam znów mierzyć i znowu pomału wrócić do starań.
Przypomnij ile już się staracie? Pewnie już pisałaś ale ja wróciłam po dłuższej przerwie od forum 😜 -
Hej.
Mi owu wyznaczyło owulke 2 dni temu ale skoku nadal brak. Ostatnio od co najmniej 5 dni czuje jajniki i się zastanawiam czy to już było czy będzie czy znowu bezowulacyjny. Jak owu była tak jak na wykresie to chyba marne szanse na bobo ponieważ byki były 3 dni wcześniej . No cóż zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.
Edit. Do tego chyba złapałam jakieś zapalenie gardła albo anginę 🙁Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 15:24
-
SylwiaG wrote:Hej.
Mi owu wyznaczyło owulke 2 dni temu ale skoku nadal brak. Ostatnio od co najmniej 5 dni czuje jajniki i się zastanawiam czy to już było czy będzie czy znowu bezowulacyjny. Jak owu była tak jak na wykresie to chyba marne szanse na bobo ponieważ byki były 3 dni wcześniej . No cóż zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.
Sylwia mi Ovu wyznaczyło pierw owualcje w 10dc. Wczoraj wyznaczyło mi na wczoraj, a dziś na dziś. Ale ja myślę, że miałam owulke z poniedziałku na wtorek. Skok dzisiaj więc by się zgadzało. A aplikacja chyba świruje bo nie jednej osobie tak przestawia owualcje.
A ja jajniki też czułam długo w tym cyklu. Więc możemy przybić sobie piątkę! 🖐🏻
A dzieci nawet z 4 dni przed owu da się zrobić! Spokojnie. Popraw dzisiaj jak możecie 😘
Ja to w ogóle mam tylko jeden bzyk 2 dni przed owu więc albo złoty strzał albo lipa.
Teraz musimy czekać 😃 -
aliciaaa wrote:Sylwia mi Ovu wyznaczyło pierw owualcje w 10dc. Wczoraj wyznaczyło mi na wczoraj, a dziś na dziś. Ale ja myślę, że miałam owulke z poniedziałku na wtorek. Skok dzisiaj więc by się zgadzało. A aplikacja chyba świruje bo nie jednej osobie tak przestawia owualcje.
A ja jajniki też czułam długo w tym cyklu. Więc możemy przybić sobie piątkę! 🖐🏻
A dzieci nawet z 4 dni przed owu da się zrobić! Spokojnie. Popraw dzisiaj jak możecie 😘
Ja to w ogóle mam tylko jeden bzyk 2 dni przed owu więc albo złoty strzał albo lipa.
Teraz musimy czekać 😃
U ciebie owu ja bym zaznaczyła wczoraj raczej.
Zobaczymy czy uda mam się dzisiaj poprawić, chociaż wątpię. Starego głowa 2 dzień boli a ja od rana czuje się strasznie. Zobaczymy czy wystarczy sił.
Trzymam kciuki 🍀 -
SylwiaG wrote:U ciebie owu ja bym zaznaczyła wczoraj raczej.
Zobaczymy czy uda mam się dzisiaj poprawić, chociaż wątpię. Starego głowa 2 dzień boli a ja od rana czuje się strasznie. Zobaczymy czy wystarczy sił.
Trzymam kciuki 🍀
Ja tak samo bym zaznaczyła wczoraj. Ale wykres mi świruje i widzisz 🤷🏼♀️. Zobaczymy, może naprawi się jeszcze 😃
Rozumiem, jasna sprawa że nie ma nic na siłę.
A samopoczucie czemu takie fatalne? Jakieś choróbsko czy raczej przez pogodę?
Może uda się na wieczór coś wymyślić ❤️ a jak nie to spokojnie, 3 dni przed dadza rade żołnierze 😁
Ja też trzymam kciuki 🍀 -
aliciaaa wrote:Oj po humorze często da się wywnioskować za ile będzie okres 😂
U mnie też wiem kiedy będzie okres po wykresie. Zawsze jak spadło do 36,60 to był jak w zegarku.
A no i właśnie to jest fajne, że z wykresy temp możesz wywnioskować kiedy co i jak. Ostatnie dwa cykle nie mierzyłam. Jeden okres jak w zegarku drugi niestety musiałam wywoływać 🤷🏼♀️. Więc zaczęłam znów mierzyć i znowu pomału wrócić do starań.
Przypomnij ile już się staracie? Pewnie już pisałaś ale ja wróciłam po dłuższej przerwie od forum 😜
My wlasciwie zaczelismy dopiero od czerwca. W zwiazku z moimi innymi nieginekologicznymi schorzeniami nikt nie dawal nawet szansy na dziecko... Uwazali ze to nieodpowiedzialne myslec o dziecku. Pogodzilismy sie z tym. Takze mierzenie temp to wlasciwie jak widac w naszym przypadku jak dotad sprawdzona metoda antykoncepcji. W czerwcu na rutynowej kontroli lekarz powiedzial ze nie wierzy w to co mowi... Ze pamieta to co mowil wczesniej ale wg niego to idealny moment zeby sprobowac jesli oczywiscie chcemy. Ze jest swiadomy i bedzie trzymal mocno kciuki jesli sie zdecydujemy. Przewrot totalny! -
aliciaaa wrote:Ja tak samo bym zaznaczyła wczoraj. Ale wykres mi świruje i widzisz 🤷🏼♀️. Zobaczymy, może naprawi się jeszcze 😃
Rozumiem, jasna sprawa że nie ma nic na siłę.
A samopoczucie czemu takie fatalne? Jakieś choróbsko czy raczej przez pogodę?
Może uda się na wieczór coś wymyślić ❤️ a jak nie to spokojnie, 3 dni przed dadza rade żołnierze 😁
Ja też trzymam kciuki 🍀
Gardło mnie boli od 3 dni. Ale dzisiaj doszło do tego ogólne osłabienie, ból głowy i mam stan podgorączkowy (sprawdzam temperature co kilka godzin) na szczęście nie gorączka 😉
Albo angina albo jakieś wirusowe zapalenie gardła.🙁
-
Lenka88 wrote:My wlasciwie zaczelismy dopiero od czerwca. W zwiazku z moimi innymi nieginekologicznymi schorzeniami nikt nie dawal nawet szansy na dziecko... Uwazali ze to nieodpowiedzialne myslec o dziecku. Pogodzilismy sie z tym. Takze mierzenie temp to wlasciwie jak widac w naszym przypadku jak dotad sprawdzona metoda antykoncepcji. W czerwcu na rutynowej kontroli lekarz powiedzial ze nie wierzy w to co mowi... Ze pamieta to co mowil wczesniej ale wg niego to idealny moment zeby sprobowac jesli oczywiscie chcemy. Ze jest swiadomy i bedzie trzymal mocno kciuki jesli sie zdecydujemy. Przewrot totalny!
Kurcze, rozumiem. Jednym słowem los się do was uśmiechnął i dał wam szanse ❤️.
Ja rok temu też od czerwca się starałam. Udało się właśnie w październiku 🍀 życzę Ci aby to był twój szczęśliwy niwy cykl 😘
Czasami życie potrafi zmienić totalnie swój bieg
SylwiaG wrote:Gardło mnie boli od 3 dni. Ale dzisiaj doszło do tego ogólne osłabienie, ból głowy i mam stan podgorączkowy (sprawdzam temperature co kilka godzin) na szczęście nie gorączka 😉
Albo angina albo jakieś wirusowe zapalenie gardła.🙁
Kurcze to współczuję kochana... Teraz taki okres chorób, przeziębień. Kuruj się jak możesz, jak nie to dzwoń może do lekarza po antybiotyk? Ja z angina tyle razy walczyłam od dziecka... Zawsze antybiotykiem się kończyło 😔
Dobrze, że nie masz gorączki. Ale nie dziwię się, że samopoczucie do duoy jednym słowem 🥵 -
Hej! A czemu olej z wiesiolka tylko do owulacji (jesli mogę zapytać?)
Siedze na kwarantannie, mam wszytskie okologrypowe objawy + skierowanie na testy na koronę. Za 10 dni owulacja. Myslicie, że w tym cyklu odpuscic ze wzgledu na to, że cos mnie łamie i mam temperature (mąż też), czy szkoda cyklu?
SylwiaG wrote:Gardło mnie boli od 3 dni. Ale dzisiaj doszło do tego ogólne osłabienie, ból głowy i mam stan podgorączkowy (sprawdzam temperature co kilka godzin) na szczęście nie gorączka 😉
Albo angina albo jakieś wirusowe zapalenie gardła.🙁 -
Alicjaaa pieknie to nazwalas... Los sie do Nas usmiechnal... Mąż mowi, że nigdy wzyciu by nie przypuszczal że pojawi sie cien szansy. Dlatego chce wrzucic na luz, zeby dzialo sie to co jest juz dla nam zapisane. Na kilka lat przed slubem juz wiedzielismy o tym, a tu taka niespodzianka
aliciaaa lubi tę wiadomość
-
Lenka88 wrote:Alicjaaa pieknie to nazwalas... Los sie do Nas usmiechnal... Mąż mowi, że nigdy wzyciu by nie przypuszczal że pojawi sie cien szansy. Dlatego chce wrzucic na luz, zeby dzialo sie to co jest juz dla nam zapisane. Na kilka lat przed slubem juz wiedzielismy o tym, a tu taka niespodzianka
Widzisz, czasami jakiś scenariusz w życiu musi się zmienić 🥰
Najważniejsze, że macie szanse. Naprawdę wierzę, że uda wam się ❣️
Ginekologicznie cos sprawdzałaś od czerwca? 😃 -
Dajanira wrote:Hej! A czemu olej z wiesiolka tylko do owulacji (jesli mogę zapytać?)
Siedze na kwarantannie, mam wszytskie okologrypowe objawy + skierowanie na testy na koronę. Za 10 dni owulacja. Myslicie, że w tym cyklu odpuscic ze wzgledu na to, że cos mnie łamie i mam temperature (mąż też), czy szkoda cyklu?
Olej z wiesiołka powoduje coś w rodzaju skurczy macicy i po owulacji nie jest wskazany kobietom że względu na to że może utrudniać zagnieżdżenie zarodka albo wczesne poronienia. Po owu można stosować olej z siemienia lnianego albo siemię lniane. -
aliciaaa wrote:Widzisz, czasami jakiś scenariusz w życiu musi się zmienić 🥰
Najważniejsze, że macie szanse. Naprawdę wierzę, że uda wam się ❣️
Ginekologicznie cos sprawdzałaś od czerwca? 😃
Ogolnie to wlasciwie wszystko ksiazkowo ale mam raczej na mysli usg, owulacje na podstawie testow i wykresu temperatur. I w tym temacie jestem totalnym laikiem. Nie myslalam ze kiedykolwiek cos moze byc na rzeczy wiec ograniczylam diagnostyke do podstawowych badan. Moze zle? Moze powinnam sie jakos lepiej przebadac?
-
Cześć dziewczyny:))
Czy któraś z Was miała robione badanie HSG i mogłaby mi coś więcej na ten temat powiedzieć? Jak to wygląda, czy byłyście umówione wcześniej czy tak z dnia na dzień was wzięli? Czy trzeba ze sobą wziąć coś do szpitala? Ja mam mieć za 2 tygodnie (terminu brak, mam się po prostu zgłosić po miesiączce). Będę wdzięczna za wszelkie informacje:)"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Aliciaaa robiłaś badania na trombofilie? Jakie ci lekarz zlecił?11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
hannah_92 wrote:Cześć dziewczyny:))
Czy któraś z Was miała robione badanie HSG i mogłaby mi coś więcej na ten temat powiedzieć? Jak to wygląda, czy byłyście umówione wcześniej czy tak z dnia na dzień was wzięli? Czy trzeba ze sobą wziąć coś do szpitala? Ja mam mieć za 2 tygodnie (terminu brak, mam się po prostu zgłosić po miesiączce). Będę wdzięczna za wszelkie informacje:)
Czy masz skierowanie? Ja mimo skierowania od lekarza prowadzącego, musiałam jeszcze wcześniej mieć wizytę u lekarza w placówce, w której mi to wykonywano.
Musiałam mieć ze sobą ważna cytologię i posiew. Na wszelki wypadek wzięłam wcześniej tabletkę przeciwbólowa. Badanie trwało 15 min. Chwilami bolało jak podczas bolesnej miesiączki.
Mówiono, ze mam się zgłosić po miesiączce, a jak się zgłosiłam to chcieli mnie odesłać z kwitkiem, ze muszę się umówić konkretnie z lekarzem, wiec lepiej się upewnićhannah_92 lubi tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS