Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Spuromix wrote:Hej hej
Miałam dać znać co po wizycie wyszło opisałam to już w pamiętniku i pozwolę sobie to wkleić
Już po wizycie u pani ginekolog.
Problem:
1) nieregularne cykle
2) brak owulacji
3)brak ciąży
Wywiad bardzo szczegółowy, pani doktor bardzo spokojna i uważnie słuchała, kilka pytań uzupełniających i już nasunął się plan działania...
Po wywiadzie przyszedł czas na badania ... USG bardzo ładne, żadnych torbieli, zrostów nadżerek itp, endometrium rośnie do 2 tygodni będzie okres...
Plan działania a w sumie to 3.... Musimy z mężem podjąć decyzję....
1) regulacja mojego cyklu (bez ciąży): CZAS: minimum 5 miesięcy do może nawet kilku lat lub wcale PLAN: 4 miesiące anty, 1 przerwa i jak @ przyjdzie w terminie to kolejny cykl bez anty, jak nie przyjdzie w terminie to na nowo, 4 miesiące anty i miesiąc odstawki i tak aż do pełnego wyregulowania OCENA PLANU: 6/10
2) Walka o bobo: czas minimum 5 miesięcy PLAN: 4 miesiące anty żeby organizm odpoczął od owulacji w 5 cyklu stymulacja owulacji, w międzyczasie mąż robi badania i pada decyzja czy naturalnie czy idziemy na głęboką wodę i robimy inseminację (zależy od wyniku męża) daje nam 3 cykle starań. Jeżeli bezskutecznie to robimy drożność jajowodów, środowisko pochwy i zapomniałam co jeszcze... OCENA PLANU: 9/10
3) olewamy leczenie stymulację i czekamy na cud. CZAS: nieokreślony OCENA: 0/10
Mąż dał mi wybór między 1 i 2 woli żebym to ja zdecydowała czy chce najpierw ustabilizować organizm czy nie czekamy i działamy. Ja mam dylemat wolała bym naturalnie bez stymulacji czyli wariant 1 ALE może to potrwać nawet kilka lat znowu w wariancie 2 nie przekonuje mnie ta szybkość i intensywność działania ale za to bardzo przybliża mnie to do celu.
Czuję że mąż też ma dylemat dlatego dał mi wolną rękę w podjęciu decyzji.
No i decyzja była szybka że jednak wybieramy 2 wariant nie będę znowu szukać wymówek i pretekstów żeby odłożyć starania
Pozdrawiam 😊
Kochana jeśli chodzi o podjęta decyzje, myśle ze super. A co u Ciebie oznaczają nieregularne cykle? Tzn ile czasami wynosi cykl? Pytam, bo moja bliska koleżanka potrafiła mieć cykle nawet 40-60 dniowe, chodząc na monitoringi jakoś 14 dni po miesiączce większość lekarzy twierdziła, ze ma cykle bezowulacyjne, dopoero jeden się uparł i kazał przyjsc później i później i się okazało, ze owszem ona ma owulacje ale dopiero w jakimś 29dc. I tak zaszła w ciąże naturalnie. Ja jeśli mogłabym cofnąć czas, bo byłam stymulowana 6 miesięcy na ovulke, to na początku bym zrobiła sobie drożność lub po 1-2 stymulacjach, dlatego ze to strata czasu. Po drożności jest jasność i od razu jest wskoczenie na inny level., bo jeśli zrośnięte to ani stymulacja ani inseminacja nie pomoże. A jeśli drożne, to wiadomo, ze jest sens się stymulować, jajowodu czasami miga być zwyczajnie nie zrośnięte a tylko zapchane jakoms sluzem itp.
Wiec ja bym:
1. Zbadała faceta
2. Zrobiła drożność
3 przystapilabym do stymulacji ( ewentualnie bym wyciszyła i wyregulowana organizm 1-2 mies antykoncepcja przed stymulacja)
W międzyczasie jednak bym nalegała na monitoringi na naturalnym cyklu, by mieć pewność ze oby na pewno naturalna owulacja nie występuje mimo nieregularnych cykli.( chyba ze złe rozumiem, ze nieregularne =długie)
Ja miałam nieregularne cykle tzn 28-35 dni, lekarz od razu zalecił mi stymulacje, bez wdrażania anty, by zobaczyć czy odpowiadam na stymulacje. Odpowiadałam. Po stymulacji brałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka i luteinę. Po odstawieniu luteiny @ przychodziła jak w zegarku po dwóch dniach.
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Dajanira wrote:Dziewczyny, za wcześnie się cieszyłam i Wam chwaliłam. Dziś juz po sprawie. To sie chyba ciążą biochemiczna nazywa. Beta jeszcze jest, ale juz niższa niż na początku, a okres mocniejszy niż zwykle.—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Cześć dziewczyny. Ja właśnie sie staramy z parterem o dzidzie. I może zaczne od tego ze przez 3 lata brałam tab anty i odstawiłam 7 miesiący temu. Miesiączką bylam regularnie co 31/32 dni. I stwierdziliśmy ze zaczniemy sie starać w sierpniu. No i oczywiście po @ zaczęliśmy działać. No i przychodził termin miesiączki a tu nagle brak ciazy brak okres. Wiec nie wiedziałam o co chodzi. Poszłam do lekarza. Okazało się na usg ze mam cos między jajnkiem prawym a macicą. P. Doktora podejrzewały ciaze pozamaciczna ale cale szczęście nie to. Szczerze powiem ze p doktor za bardzo nie podeszłam do tematu o staraniu pewnie dlatego ze jej powiedziałam ze to pierwsza próba byla. Nawet nie zleciła mi żadnych badan oprócz cytologii oczywiście wszyła ok. Okres przyszedł tego samego dnia wieczorem chyba juz z tego stresu. Tez zauważyłam ze @ miałam 2 dni krwawienia. A reszta to takie brązowe plamienie. Zaczęłam obserwować śluz ale nie zauważyłam zeby byl płodny tak jak piszą tylko raczej taki wodnisty. Eh i sie troche stresuje. I oczywiście e tym cyklu staramy się dalej i zobaczymy. Okres powinnam dostac za tydzień w niedzielę no chyba ze znowu się przesunie. Nie mam żadnych objawów czuje się dobrze. Ale tez mysle ze wybiorę się do lekarza po @ i niech zobaczy czy to coś tam jeszcze jest czy nie. I nie wiem jak co juz myśleć o tym wszystkim. Nawet nie sądziłam ze to nie jest takie łatwe. Zazdroszczę dziewczyną które odrazu zachodzą w ciaze 😒😒😒
-
MALINAK wrote:Cześć dziewczyny. Ja właśnie sie staramy z parterem o dzidzie. I może zaczne od tego ze przez 3 lata brałam tab anty i odstawiłam 7 miesiący temu. Miesiączką bylam regularnie co 31/32 dni. I stwierdziliśmy ze zaczniemy sie starać w sierpniu. No i oczywiście po @ zaczęliśmy działać. No i przychodził termin miesiączki a tu nagle brak ciazy brak okres. Wiec nie wiedziałam o co chodzi. Poszłam do lekarza. Okazało się na usg ze mam cos między jajnkiem prawym a macicą. P. Doktora podejrzewały ciaze pozamaciczna ale cale szczęście nie to. Szczerze powiem ze p doktor za bardzo nie podeszłam do tematu o staraniu pewnie dlatego ze jej powiedziałam ze to pierwsza próba byla. Nawet nie zleciła mi żadnych badan oprócz cytologii oczywiście wszyła ok. Okres przyszedł tego samego dnia wieczorem chyba juz z tego stresu. Tez zauważyłam ze @ miałam 2 dni krwawienia. A reszta to takie brązowe plamienie. Zaczęłam obserwować śluz ale nie zauważyłam zeby byl płodny tak jak piszą tylko raczej taki wodnisty. Eh i sie troche stresuje. I oczywiście e tym cyklu staramy się dalej i zobaczymy. Okres powinnam dostac za tydzień w niedzielę no chyba ze znowu się przesunie. Nie mam żadnych objawów czuje się dobrze. Ale tez mysle ze wybiorę się do lekarza po @ i niech zobaczy czy to coś tam jeszcze jest czy nie. I nie wiem jak co juz myśleć o tym wszystkim. Nawet nie sądziłam ze to nie jest takie łatwe. Zazdroszczę dziewczyną które odrazu zachodzą w ciaze 😒😒😒
Dokładnie, idz po miesiączce na dokładne usg, czasami tak jest ze po miesiączce się wszystko oczyszcza, ale nie wiem co to mogło być. A ile spóźniała się @?
Może warto pójść na monitoringi w następnym cyklu. I zeobic podstawowe hormony. Czasami tak jest ze po latach brania anty, organizm potrafi szaleć jeszcze prZez pare dobrych miesięcy.
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
-
Tak, pierwsze. Starania od roku, a ja mam już 35, wiec stres jest...
Breath_less wrote:😢 bardzo mi przykro😓 człowiek już jest w siódmym niebie, a za chwile taka przykra wiadomość 🤯 czy to starania o 1 maluszka?Breath_less lubi tę wiadomość
-
Supromix rozumiem zatem skąd plan z antykoncepcyja. Trzymam mocno kciuki żeby udało się szybko ❤️
Gela ja ostatnio też o tym myślałam 🤷🏼♀️ jak zadałaś to pytanie to jakbyś mi w myślach czytała
Sylwia ja odpuściłam na te kilka dni. Dziś mój wszedł na wage ostatni raz i 2 kg stoją mu od ponad tygodnia. Zbijał na każde sposoby i nic nie zeszło. Chciał jechać w wadze wyżej ale regulamin polskiego związku bokserskiego zabrania zmiany wagi przed mp i nie jedzie. Przykro, bo nie tak miało być po 2 latach przerwy ale w listopadzie są jeszcze seniorskie zawody więc teraz waga będzie robiona z głową.
Za to dziś wpadł seks na pocieszenie, o południowej porze. Szybki ale świetny 🤭🥳
Zapomniałam dziś zmierzyć temperaturę i nie wiem jak tam wygląda sprawa 🤷🏼♀️ -
Breath_less mój poprzedni lekarz też twierdził, że badania hormonów mam robić w 6/7dc. Dopiero trafiając tutaj dowiedziałam się kiedy tak naprawdę powinno się robić je. I tak jak Sylwia pisała 2/3dc.
Teraz mam ogarniętego lekarza na szczęście 😅 -
aliciaaa wrote:Breath_less mój poprzedni lekarz też twierdził, że badania hormonów mam robić w 6/7dc. Dopiero trafiając tutaj dowiedziałam się kiedy tak naprawdę powinno się robić je. I tak jak Sylwia pisała 2/3dc.
Teraz mam ogarniętego lekarza na szczęście 😅
A to grzyb 🙄⛔️
Aliciaaa ale co teraz jak nie zbił wagi nie może przystąpić do zawodów?
Mam nadzieje, ze w tym czasie wygrał te inne najważniejsze zawody🥳😈🍀
A czy przeciwciała kardiolipinowe i antykoagulant robiłaś na NFZ czy prywatnie ?aliciaaa lubi tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
-
Supromix - trzymam kciuki - najważniejsze, że macie plan!
Dajanira - strasznie współczuję.
A ja dziś wieczorem mam wizytę, na której chcę zacząć diagnostykę.
Ja z kolej już nie mam czasu na czekanie:(„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Breath_less wrote:A to grzyb 🙄⛔️
A czy przeciwciała kardiolipinowe i antykoagulant robiłaś na NFZ czy prywatnie ?
Niestety nie może kurcze też przez zamieszanie z korona wirusem potwierdzili niecałe 3 tyg temu, że w ogóle są te mistrzostwa i że jadą. Waga nie chciała schodzić długo i wyszło jak wyszło. Niepotrzebnie stracił tyle sil. Ale co nas nie zabije to wzmocni!
Ja też mam cicha nadzieję na taką wygraną 🤭 chociaż ovu twierdzi, że owualcje już miałam ale temperatury nie wyglądają na to 🥴
Mi udało się wszystkie badania zrobić na NFZ 😁 -
Breath_less wrote:A to grzyb 🙄⛔️
A czy przeciwciała kardiolipinowe i antykoagulant robiłaś na NFZ czy prywatnie ?
Niestety nie może kurcze też przez zamieszanie z korona wirusem potwierdzili niecałe 3 tyg temu, że w ogóle są te mistrzostwa i że jadą. Waga nie chciała schodzić długo i wyszło jak wyszło. Niepotrzebnie stracił tyle sil. Ale co nas nie zabije to wzmocni!
Ja też mam cicha nadzieję na taką wygraną 🤭 chociaż ovu twierdzi, że owualcje już miałam ale temperatury nie wyglądają na to 🥴
Mi udało się wszystkie badania zrobić na NFZ 😁
Hekate42 wrote:Supromix - trzymam kciuki - najważniejsze, że macie plan!
Dajanira - strasznie współczuję.
A ja dziś wieczorem mam wizytę, na której chcę zacząć diagnostykę.
Ja z kolej już nie mam czasu na czekanie:(
Trzymam kciuki za udaną wizytę! Mam nadzieję, że pójdzie po twojej myśli ❤️🍀
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaxim wrote:Hej!
W sobotę robiłam test, mam dwie kreski...
Cieszę się, ale chyba jeszcze bardziej boje czy będzie ok i co mnie czeka. Umowie się za jakieś dwa tygodnie do lekarza i zobaczymy trzymajcie kciuki!
Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 17:35
-
Hej kochane.
Odebralam cytologie. I wynik taki :
zapaleniem?
Nie stwierdzono neoplazji śródnabłonkowej ani nowotworu złośliwego. Inne zmiany nienotworowe: odczynowe zmiany komórkowe związane z zapaleniem (łącznie z typowymi zmianami reparacyjnymi)
Lekarz twierdzi że wszystko ok. Ale dlaczego sa zmiany ? Nie mowil nic. Chyba czas zmienić ginekologa. -
Maxim wrote:Hej!
Cieszę się, ale chyba jeszcze bardziej boje czy będzie ok i co mnie czeka. Umowie się za jakieś dwa tygodnie do lekarza i zobaczymy trzymajcie kciuki!
Gratulacje!!! Trzymalm mocno kciuki strach przed zmianami zapewne jest czyms naturalnym, ale dasz rade -
Maxim wrote:Hej!
Cieszę się, ale chyba jeszcze bardziej boje czy będzie ok i co mnie czeka. Umowie się za jakieś dwa tygodnie do lekarza i zobaczymy trzymajcie kciuki!—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
-
aliciaaa wrote:Hej dziewczyny 😃
Co u was?
Ktoś teraz testuje, czeka na owualcje?🍀
Ciagle pada i pada, jak sobie radzicie z taka jesienna aurą?
Aliciaaa ja czekam na ovulke a Ty chyba na testowanko w tym czasie 😃—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺