X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżynka wrote:
    Przyszła mi paczą z testami owul.
    Pozytywny oznacza że za ile będzie owulka?

Mi wczoraj przyszła paczuszka, zrobię po pracy :D Ale ogólnie nosi mnie dziś od rana, tańczę, śpiewam :D

atdcgu1rjappkskg.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    4 lata.... w tej chwili jesteśmy na etapie nowego lekarza, poprawiania wyników męża. Dostałam acard, bo lekarz podejrzewa, że możliwe, że zachodziłam w ciążę tylko za każdym razem było poronienie, bo mam przeciwciała przeciwjądrowe ANA pozytywne. Mam zrobić jutro betę bez znaczenia czy @ przyjdzie czy nie.
    Najgorszą dla mnie wiadomością ostatnio było, że chyba nie zostało nam już dużo czasu, bo moje jajniki chyba powoli wygasają :( Enigvaa jutro testujemy razem.

Stworzyłam dzisiaj swój pamiętnik na ovu, tam napisałam trochę szerzej co i jak aby to z siebie wyrzucić :)

Co do życzeń to nie mam żadnych, bez znaczenia płeć tak jak napisała Ami_ami. Chciałbym mieć zdrowe dziecko, tylko tyle i aż tyle.
    Mnie trafia szlag jak słyszę, że ktoś będzie starał się w tym a w tym miesiącu, bo chce rodzić np. w maju. Albo jedna z koleżanek nie była zadowolona, bo zaszła tak, że termin ma na lipiec, a ona w lipcu rodzić nie chce, bo gorąco. Mam ochotę takim osobom strzelić w łeb :/
    To długa droga już za wami. Myślę, że z każdym dniem jesteście bliżej celu 🙂

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Myślę,że Każda z nas myśli że to czy zdrowe to najważniejsze. Ale po cichu każdy marzy o jakiejś płci. To tak jak ze wszystkim, marzymy i jeśli mamy wpływ to dążymy a jak nie to bierzemy co życie da.
    To tak jak ze ślubem, od dziecka marzymy o ślubie o białej sukni i welonie. Potem się to czasami zmienia a czasami nie. Czasami nie mamy partnera do małżeństwa. Tak samo w tym przypadku. Pomarzyć można, a stwierdzanie że ktoś kto ma marzenia nie zna problemów jest przykre. Nikt marzyć nie zabroni. Dlaczego mamy dzielić się tylko naszymi problemami i tym co się nie udało? Może warto czerpać radość z najmniejszych rzeczy. A los i tak da nam to co nam da, nie na wszystko mamy wpływ.
    Nie wiem jak bardzo trzeba być zdesperowanym aby porzucić marzenia i wytykać posiadanie ich innym.

Zgadzam się. O pierwsze dziecko starałam się 1,5 roku. Chciałam po prostu mieć dziecko, choć w sercu marzył się synek. Mam córeczkę i kocham ją nad życie. Teraz staramy się o drugie i chcemy by się po prostu udało zajść i było zdrowe. Ale w sferze marzeń u mnie znów synek i najlepiej urodzony na wiosnę. Ale może być nawet córeczka późną jesienią. Byłoby super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 12:52

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała dziewczynkę. No ale wiadomo nie ważne co będzie będę kochać najmocniej 😊

Jeżynka lubi tę wiadomość

💊 pregna start
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień
    💔 05.04.25 cb
  • Nadzieja123 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro niektóre z Was będą testować, niektóre 🐝🐝🐝, a ja będę rozmawiać z mężem na temat naszego małżeństwa. Nie podoba mi się jak teraz żyjemy i chce trochę zmian.
    Mam nadzieję, że rozmowa będzie owocna. Trzymajcie ✊✊

Enigvaa, Natulaa, Jeżynka, Palacia lubią tę wiadomość

*10.2019 Aniołek 💔
    * 18.12.2020 Jaś 💙 3600g i 57cm
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas ma problemy. Mniejsze bądź większe. Wszystkie przeżywamy nasze wzloty i upadki. I mamy pozbyć się marzeń tylko dlatego? Co nam pozostanie bez marzeń? Przykra szara codzienność. Życie jest usłane różami, tylko róża ma też kolce o czym często zapominamy.

Natulaa lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    Ja bym chciała dziewczynkę. No ale wiadomo nie ważne co będzie będę kochać najmocniej 😊
    Ja też chciałam bardzo pierwszą dziewczynkę, po poronieniu zmieniłam zdanie i teraz najważniejsze żeby nam się udało i było zdrowe.
    Wmawiam sobie, że ten Aniołek w niebie to mała Klarcia.

SylwiaG, Jeżynka lubią tę wiadomość

*10.2019 Aniołek 💔
    * 18.12.2020 Jaś 💙 3600g i 57cm
  • Joan Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny, nikt nie powiedział, że macie nie marzyć ! Trzeba marzyć !

Chodzi głównie o to, że nie to jest najważniejsze czy dziewczynka czy chłopiec czy urodzone na wiosnę czy na jesień :) Przynajmniej dla mnie.

Myślę, że z biegiem czasu i te marzenia się po prostu zmieniają :) najpierw się marzy o dziewczynce/chłopcu a potem się marzy w ogóle o dziecku jakiej płci by nie było :) Każda z nas jest inna i ma inne priorytety i długość starań też dużo zmienia.

Nadzieja123, Natulaa, Palacia lubią tę wiadomość

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja123 wrote:
    Jutro niektóre z Was będą testować, niektóre 🐝🐝🐝, a ja będę rozmawiać z mężem na temat naszego małżeństwa. Nie podoba mi się jak teraz żyjemy i chce trochę zmian.
    Mam nadzieję, że rozmowa będzie owocna. Trzymajcie ✊✊

Trzymam kciuki, najważniejsze, że jak coś komuś przeszkadza to najlepiej o tym pogadać i zmienić pewne rzeczy, tak żeby każdy czuł się komfortowo tzw. kompromis :D

Dziewczyny przesyłam Wam moc pozytywnej energii!!! :*

Moim marzeniem jest zdrowy i szczęśliwy bobas. A płeć to dla mnie jak losowanie w totka :D

Natulaa lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Myślę,że Każda z nas myśli że to czy zdrowe to najważniejsze. Ale po cichu każdy marzy o jakiejś płci. To tak jak ze wszystkim, marzymy i jeśli mamy wpływ to dążymy a jak nie to bierzemy co życie da.
    To tak jak ze ślubem, od dziecka marzymy o ślubie o białej sukni i welonie. Potem się to czasami zmienia a czasami nie. Czasami nie mamy partnera do małżeństwa. Tak samo w tym przypadku. Pomarzyć można, a stwierdzanie że ktoś kto ma marzenia nie zna problemów jest przykre. Nikt marzyć nie zabroni. Dlaczego mamy dzielić się tylko naszymi problemami i tym co się nie udało? Może warto czerpać radość z najmniejszych rzeczy. A los i tak da nam to co nam da, nie na wszystko mamy wpływ.
    Nie wiem jak bardzo trzeba być zdesperowanym aby porzucić marzenia i wytykać posiadanie ich innym.
    Mi tylko chodziło o inną rzecz, ale nie będę wchodzić w dyskusję. :)

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Ale dziewczyny, nikt nie powiedział, że macie nie marzyć ! Trzeba marzyć !

Chodzi głównie o to, że nie to jest najważniejsze czy dziewczynka czy chłopiec czy urodzone na wiosnę czy na jesień :) Przynajmniej dla mnie.

Myślę, że z biegiem czasu i te marzenia się po prostu zmieniają :) najpierw się marzy o dziewczynce/chłopcu a potem się marzy w ogóle o dziecku jakiej płci by nie było :) Każda z nas jest inna i ma inne priorytety i długość starań też dużo zmienia.

Oczywiście,że nie jest. Ale nie jest to też temat tabu i od razu założenia,że mamy życie piękne,kolorowe i wszystko na tacy bo nie znamy problemów skoro mówimy głośno,że marzymy o płci dziecka,prawda? :)

🔸28 lat

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Mi tylko chodziło o inną rzecz, ale nie będę wchodzić w dyskusję. :)

Zabrzmiało to źle. :) ale co by nie było wszystkie mamy jeden cel ✊

🔸28 lat

Wysłany: 31 stycznia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mogłaby mi któraś rozjaśnić jak to jest z temperaturą pochwy ? Planowo okres mam mieć dzisiaj, jeszcze go nie dostałam. Temperatura pochwy wynosi 37.2 a w dniu lub w okolicach miesiaczki powinna byc mniejsza, tak ? Czy raczej nie ma reguły i wszystko zalezy od organizmu kobiety ;)

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka wrote:
    Dziewczyny czy mogłaby mi któraś rozjaśnić jak to jest z temperaturą pochwy ? Planowo okres mam mieć dzisiaj, jeszcze go nie dostałam. Temperatura pochwy wynosi 37.2 a w dniu lub w okolicach miesiaczki powinna byc mniejsza, tak ? Czy raczej nie ma reguły i wszystko zalezy od organizmu kobiety ;)

Z tego co ja się orientuję (nie mierzę temp) to temp.spada przed miesiączką. Niektórym w dzień @ niektórym wcześniej. Jak po owu stale utrzymuje się wyższa temp to coś jest na rzeczy :)

agnieszka lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 31 stycznia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Z tego co ja się orientuję (nie mierzę temp) to temp.spada przed miesiączką. Niektórym w dzień @ niektórym wcześniej. Jak po owu stale utrzymuje się wyższa temp to coś jest na rzeczy :)
    DZIĘKUJE BARDZO za odpowiedź !
    Mam cichą nadzieje ze cos jest na rzeczy ;)

Dolly lubi tę wiadomość

• SylwiaG Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka wrote:

Masz może wykres temperatury? Bo tak po jednej nie da się nic określić

💊 pregna start
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

💔 05.04.25 cb
  • agnieszka Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    Masz może wykres temperatury? Bo tak po jednej nie da się nic określić
    Niestety nie mam. Dopiero dzisiaj załozyłam konto wiec narazie ogarniam to wszystko ;) ale od poniedzialku utrzymuje sie mi w granicach 37.2, w srode mialam 37.3

• ami_ami Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Zabrzmiało to źle. :) ale co by nie było wszystkie mamy jeden cel ✊
    Jesteś na początku starań, ja mam inne myślenie. Dodatkowo mam w rodzinie niepełnosprawne dziecko, a i znajomi również.

Marzenia ma każdy, po prostu dla mnie priorytetem jest zdrowie.

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka wrote:
    Niestety nie mam. Dopiero dzisiaj załozyłam konto wiec narazie ogarniam to wszystko ;) ale od poniedzialku utrzymuje sie mi w granicach 37.2, w srode mialam 37.3

Jeżeli @ powinna być dzisiaj i nie dostałaś jeszcze to możesz zrobić test jutro z porannego sikańca. Może już wyjść pozytywny.

agnieszka lubi tę wiadomość

💊 pregna start
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

💔 05.04.25 cb
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Jesteś na początku starań, ja mam inne myślenie. Dodatkowo mam w rodzinie niepełnosprawne dziecko, a i znajomi również.

Marzenia ma każdy, po prostu dla mnie priorytetem jest zdrowie.

Tylko szkoda,że nie zaznaczyłaś,że to tylko dla Ciebie tylko od razu odniosłaś się do naszych żyć(tych które rozmawiały o płci dziecka),że nie znamy życia skoro tak mówimy. To jest co innego niż to co piszesz teraz. A to że ja jestem na początku starań nie ma nic do tego, też mam w rodzinie niepełnosprawne dziecko,ba nawet moja teściowa prowadzi stowarzyszenie dla takich dzieci. Szkoliłam się właśnie do takich przypadków, widziałam ból matki gdy traci dziecko, dorosłe dziecko jak i te niedawno poczęte. Ale to nadal nie powód generalizować i robić z marzeń temat tabu. ☺️

🔸28 lat
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ