Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KaJa wrote:Hej dziewczyny, jestem tu nowa i pisałam już pare postów w innych grupach ale bez odpowiedzi
Staram sie o dzidziusia ale do tej pory było to na zasadzie "zobaczymy czy sie uda" czyli bez jakiś badań itd. Niestety mam podejrzenie, że mam za długą faze lutealną. Moje cykle są nieregularne ok 42 dni zazwyczaj ale ostatni np 33. W tym cyklu jednak owulacje miałam 20 dnia cyklu czyli jakoś ujdzie (oczywiście w tym dniu było ❤) a tydzień po owulacji miałam 2 dniowe plamienie. Najpierw jasnobrązowe a później jasnoróżowe (przypominało implantacyjne i nigdy takiego plamienia nie miałam) Śluzu było bardzo dużo takiego kremowego. W tej chwili mam 42 dzień cyklu czyli 22 dni po owulacji i okresu brak i objawów na okres brak a zawsze miałam mocny pms. Ciążowych objawów oprócz ogromnej senności też nie mam. A testy z moczu wyszły negatywne. Sama już nie wiem co mam myśleć. Wiem, że zdarzają sie przypadki że test nie wykrywa ale staram sie nie kierować myślą że jestem tym wyjątkowym przypadkiem bo nie chce robić sobie nadziei. Szyjke badałam i jest bardzo wysoko raczej twarda i zamknięta. Temperatura nie wiem bo popsuł mi sie termometr Co o tym myślicie? Miała tak któraś z Was? Bardzo proszę o odpowiedź
Hej. Ja bym poszła na betę. Skąd wiesz że owulację miałaś w 20dc? -
Lenka88 wrote:Kaja, a robilas bete?
Nie robiłam bety. Czekam nadal na ten okres ale pójdę zrobić po weekendzie jak @ nie przyjdzie. Zrobiłam w 20 dniu cyklu test owu i wyszło, że mam płodne a poza tym było bardzoo mokro ;p nawet jeśli owulacja nie byłaby dokładnie 20 dnia cyklu tylko 1-2 dni wcześniej/później (bo testy owu też czasem sie mylą) to i tak już za długo tej @ nie ma Dzisiaj zaczęły boleć mnie piersi dopiero i mam znowu bardzo dużo śluzu ale jest kremowy.24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
25.01.23 ➡️ połówkowe: -
Dziękuję, że w ogóle mi odpisałyście. Nie ukrywam, że samo wygadanie sie pomaga nie zwariować 😄
Lenka88 lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
KaJa wrote:Dziękuję, że w ogóle mi odpisałyście. Nie ukrywam, że samo wygadanie sie pomaga nie zwariować 😄
Oj pomaga, pomaga ja juz kilka razy zastanawialam sie czy nie napisac bo mi akurat temperatura po owulacji szaleje. Po pierwsze owulacja w tym cyklu byla wyjatkowo wczesniej niz zawsze to i temperatura powariowala totalnie wczoraj zeszla praktycznie do linni podstawowej a dzisiaj wystrzelila ponad 37°C. Istne szalenstwo:) wydaje sie ze wszystko regularnie zawsze, ksiazkowo a tu wtedy kiedy zaczynasz sie starac okazuje sie ze wszystkie dotychczasowe zasady pooooszly.... No ale nic... Czekam cierpliwie na rozwoj wydarzen;) -
Maddalena89 wrote:2 dni do okresu, dziś zrobiłam test tak wiecie, z myślą „Aaaaa tam, zobaczymy” i jest cień drugiej kreski... 😳 brzuch lekko czuję jak na okres, Chociaż trochę inaczej, ale to już od Wielu dni. Owulacja 18.11, a 20.11 złapałam zapalenie pęcherza, także utożsamiałam te bóle z tym zapaleniem... TRZYMAJCIE KCIUKI! Gdyby się udało, miałabym fantastyczny prezent dla męża na Mikołajki i dla teściów na święta ❤️ Staram się nie nakręcać 😇
-
KaJa wrote:Hej dziewczyny, jestem tu nowa i pisałam już pare postów w innych grupach ale bez odpowiedzi
Staram sie o dzidziusia ale do tej pory było to na zasadzie "zobaczymy czy sie uda" czyli bez jakiś badań itd. Niestety mam podejrzenie, że mam za długą faze lutealną. Moje cykle są nieregularne ok 42 dni zazwyczaj ale ostatni np 33. W tym cyklu jednak owulacje miałam 20 dnia cyklu czyli jakoś ujdzie (oczywiście w tym dniu było ❤) a tydzień po owulacji miałam 2 dniowe plamienie. Najpierw jasnobrązowe a później jasnoróżowe (przypominało implantacyjne i nigdy takiego plamienia nie miałam) Śluzu było bardzo dużo takiego kremowego. W tej chwili mam 42 dzień cyklu czyli 22 dni po owulacji i okresu brak i objawów na okres brak a zawsze miałam mocny pms. Ciążowych objawów oprócz ogromnej senności też nie mam. A testy z moczu wyszły negatywne. Sama już nie wiem co mam myśleć. Wiem, że zdarzają sie przypadki że test nie wykrywa ale staram sie nie kierować myślą że jestem tym wyjątkowym przypadkiem bo nie chce robić sobie nadziei. Szyjke badałam i jest bardzo wysoko raczej twarda i zamknięta. Temperatura nie wiem bo popsuł mi sie termometr Co o tym myślicie? Miała tak któraś z Was? Bardzo proszę o odpowiedź
Mi na regulację cykli pomógł Inofem, jest to suplement diety dla kobiet w wieku okolorozrodczym. Koleżanka z zespołem policystycznych jajników mi go poleciła (sama miała problem z zajściem w ciążę i tym się podleczala i udało sie! Jest w ciąży 😍).
Poczekaj jeszcze dwa, trzy dni i jak @ nie nadejdzie zrób kolejny test. Beta podwaja się każdego dnia, mniej czule testy mogły nie wykryć ciąży, ale już za kilka dni i te powinny ją wyłapać
P.s. Najlepiej nasiusiac na test zaraz po wstaniu z łóżka
Trzymam kciuki ☘️☘️☘️2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
Lenka88 wrote:Oj pomaga, pomaga ja juz kilka razy zastanawialam sie czy nie napisac bo mi akurat temperatura po owulacji szaleje. Po pierwsze owulacja w tym cyklu byla wyjatkowo wczesniej niz zawsze to i temperatura powariowala totalnie wczoraj zeszla praktycznie do linni podstawowej a dzisiaj wystrzelila ponad 37°C. Istne szalenstwo:) wydaje sie ze wszystko regularnie zawsze, ksiazkowo a tu wtedy kiedy zaczynasz sie starac okazuje sie ze wszystkie dotychczasowe zasady pooooszly.... No ale nic... Czekam cierpliwie na rozwoj wydarzen;)
No właśnie tak to jest, że jak sie bardzo chce to co chwile jakiś problem wyskakuje. A termometr na pewno masz sprawny? Bo mój ostatnio nawalił może u Ciebie też ;p Poza tym oglądałam wykresy niektórych dziewczyny i czasami dopiero po paru dniach od owu temp im skoczyła albo raz maleje a raz rośnie.24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Stysia16 wrote:Mi na regulację cykli pomógł Inofem, jest to suplement diety dla kobiet w wieku okolorozrodczym. Koleżanka z zespołem policystycznych jajników mi go poleciła (sama miała problem z zajściem w ciążę i tym się podleczala i udało sie! Jest w ciąży 😍).
Poczekaj jeszcze dwa, trzy dni i jak @ nie nadejdzie zrób kolejny test. Beta podwaja się każdego dnia, mniej czule testy mogły nie wykryć ciąży, ale już za kilka dni i te powinny ją wyłapać
P.s. Najlepiej nasiusiac na test zaraz po wstaniu z łóżka
Trzymam kciuki ☘️☘️☘️
Gdzieś już słyszałam o tym i chyba przetestuje. Może u mnie pomoże 😍24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
KaJa wrote:No właśnie tak to jest, że jak sie bardzo chce to co chwile jakiś problem wyskakuje. A termometr na pewno masz sprawny? Bo mój ostatnio nawalił może u Ciebie też ;p Poza tym oglądałam wykresy niektórych dziewczyny i czasami dopiero po paru dniach od owu temp im skoczyła albo raz maleje a raz rośnie.
Ten rok jest dla mnie tak nieprzewidywalny ze juz we wszystko uwierze :p U mnie byl skok i wyzsze temperatury ale pozniej mialam duzo pracy i bylam przemeczona. Mysle ze to moglo troche odbic sie na tych niskich pomiarach po owulacji. No chyba ze to ten legendarny spadek przy zagniezdzaniu (6dpo)? Ale nie chce sie nakrecac. Jeszcze tydzien...KaJa lubi tę wiadomość
-
Lenka88 wrote:Ten rok jest dla mnie tak nieprzewidywalny ze juz we wszystko uwierze :p U mnie byl skok i wyzsze temperatury ale pozniej mialam duzo pracy i bylam przemeczona. Mysle ze to moglo troche odbic sie na tych niskich pomiarach po owulacji. No chyba ze to ten legendarny spadek przy zagniezdzaniu (6dpo)? Ale nie chce sie nakrecac. Jeszcze tydzien...
Ja temp chyba nawet nie będę mierzyć bo u mnie właśnie bardzo zależy od trybu życia. Teraz jestem przestawiona tak, że w nocy nie śpię a zasypiam nad ranem. Całkowicie sie przestawiłam przez tą moją senność w ciągu dnia. W ogóle ostatnio nachodzą mnie dziwne sny co mi sie nie zdarzało już bardzo długo. Ale skoro temperatura Ci spadła to bardzo możliwe, że jednak zagnieżdżenie było 😍 ja kiedy miałam to plamienie tydzień po owulacji też miałam jednodniowy spadek a później wzrosła. Zastanawiałam sie nawet czy to nie ciąża biochemiczna albo co gorsza ektopowa bo normalny test już musiałby coś wykryć po 2tyg od zagnieżdżenia24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Mojich szalonych cykli żadna z was nie przebije. Wzrost temperatury i owu zanotowałam w tym cyklu w 54 dc 😁 A kiedyś na początku roku miałam owu w 6 dc😁 Reszta to albo bezowulacyjne albo owu między 12-17 dc
-
SylwiaG wrote:Mojich szalonych cykli żadna z was nie przebije. Wzrost temperatury i owu zanotowałam w tym cyklu w 54 dc 😁 A kiedyś na początku roku miałam owu w 6 dc😁 Reszta to albo bezowulacyjne albo owu między 12-17 dc
No to rzeczywiście szok :o Mi raz zdarzyło sie mieć cykl 53dni ale wtedy brałam leki na depreche i inne takie więc pewnie przez to. A bierzesz coś na te swoje cykle?24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
KaJa wrote:No to rzeczywiście szok :o Mi raz zdarzyło sie mieć cykl 53dni ale wtedy brałam leki na depreche i inne takie więc pewnie przez to. A bierzesz coś na te swoje cykle?
Brałam duphaston na wyrównanie ale ostatnio przestałam i znowu nieregularne cykle mam. -
SylwiaG wrote:Brałam duphaston na wyrównanie ale ostatnio przestałam i znowu nieregularne cykle mam.
Nie myślałaś żeby brać inozytol? On też reguluje cały cyklStarania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Gela093 wrote:Nie myślałaś żeby brać inozytol? On też reguluje cały cykl
Biorę. Na początku ovarin, później inofem bo on ma większą dawkę inozytolu, a teraz też mam w składzie sundose. Teraz biorę więcej witamin dopasowanych pod siebie. Zobaczę czy coś pomoże. Zaczęłam ostatnio 3 miesiąc. mam nadzieję że witaminki zaczną działać 🙂 zakładam że trochę wyrownalam już niedobory. -
SylwiaG wrote:Biorę. Na początku ovarin, później inofem bo on ma większą dawkę inozytolu, a teraz też mam w składzie sundose. Teraz biorę więcej witamin dopasowanych pod siebie. Zobaczę czy coś pomoże. Zaczęłam ostatnio 3 miesiąc. mam nadzieję że witaminki zaczną działać 🙂 zakładam że trochę wyrownalam już niedobory.
Wiadomo nic nie działa od razu😊 mam nadzieję, że coś zadziała, domyślam się że cykle 50 dniowe są irytujące 🙈Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Cześć dziewczyny, jak tam u Was? Któraś z Was testuje albo czeka razem ze mną że okres NIE przyjdzie? 😝 Ja mam dzisiaj 44 dzień cyklu, okresu brak nadal ale zaczął pobolewać mnie jajnik zwłaszcza przy kichaniu (nigdy tak nie miałam) i piersi zaczęły boleć ale znośnie. Po cichu liczę, że jednak sie udało ale czekam z betą jeszcze do wtorku bo i tak nie mam wcześniej możliwości zrobić. Milego dnia dla wszystkich 😘 i piszcie co u Was słychać 😄24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
KaJa wrote:Cześć dziewczyny, jak tam u Was? Któraś z Was testuje albo czeka razem ze mną że okres NIE przyjdzie? 😝 Ja mam dzisiaj 44 dzień cyklu, okresu brak nadal ale zaczął pobolewać mnie jajnik zwłaszcza przy kichaniu (nigdy tak nie miałam) i piersi zaczęły boleć ale znośnie. Po cichu liczę, że jednak sie udało ale czekam z betą jeszcze do wtorku bo i tak nie mam wcześniej możliwości zrobić. Milego dnia dla wszystkich 😘 i piszcie co u Was słychać 😄
Czeesc:) u mnie 22dc. Temp wysoka. Termin spodziewanej @ 9.12. Dzisiaj zaczal sie bol podbrzusza i bol w dole plecow. Wyjatkowo wczesnie w tym cyklu... Juz sie powoli zastanawiam ze jak sie nie uda to chcialabym zrobic badania hormonow ale nie wiem zupelnie od czego zaczac...