Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cecylia25 wrote:11 dni po owulacji ☺️ 5/6 dni przed spodziewaną @
Chyba szybciutko a jakies specyficzne objawy sugerujace ciaze pojawily sie? Tak podpytuje bo sama jestem po owulacji, ale jeszcze ok. 10 dni do @ takze musze uzbroic sie w cierpliwosc:)
ciesze sie jak dziecko z kazdego pozytywnego testu na tym forum -
Cecylia25 wrote:Każdy kolejny już nawet wieczorny jest wyraźnie widoczny 😍
Od 3 dni mam meeega zaparcia, wzdęcia 🙈 Ból głowy i zmęczenie
Pieknie!!! Oj Kochana z takimi objawami to ja chyba caly czas powinnam miec dwie kreskie bardzo sie ciesze i trzymam mocno kciukiOlenkaqx lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny.
Chciałam się przedstawić bo dopiero dołączyłam. Staramy się o 2 dzidziutka z mężem od 06/2020 i narazie cisza. Nie mieszkamy w PL wiec tutaj troch badania, wizyty, pomoc medyczna o dzidziusia wyglada inaczej i dopiero zaczynamy badania... może jest ktoś tutaj z UK?
Sama nie wiem co napisać... jedynie to ze chyba powoli zaczynam świrować co miesiąc doszukuje się oznak ciąży i za każdym razem kiedy robie test mowie sobie tym razem się uda i nic.
Maz ma badanie nasienia w tym tyg a ja musze czekać na @ zeby zrobić pierwsze badanie w 2/3 dc i w 21dc chociaż mam nadzieje, ze może nie przyjdzie do mnie 🐵 w grudniu. Dzis dopiero 5dpo wiec jeszcze chwila do testowania chociaż moja silna wola zawsze przegrywa i robie testy wcześniej 🤦♀️
Powodzenia dziewczyny!! -
ZoeM wrote:Hej Dziewczyny.
Chciałam się przedstawić bo dopiero dołączyłam. Staramy się o 2 dzidziutka z mężem od 06/2020 i narazie cisza. Nie mieszkamy w PL wiec tutaj troch badania, wizyty, pomoc medyczna o dzidziusia wyglada inaczej i dopiero zaczynamy badania... może jest ktoś tutaj z UK?
Sama nie wiem co napisać... jedynie to ze chyba powoli zaczynam świrować co miesiąc doszukuje się oznak ciąży i za każdym razem kiedy robie test mowie sobie tym razem się uda i nic.
Maz ma badanie nasienia w tym tyg a ja musze czekać na @ zeby zrobić pierwsze badanie w 2/3 dc i w 21dc chociaż mam nadzieje, ze może nie przyjdzie do mnie 🐵 w grudniu. Dzis dopiero 5dpo wiec jeszcze chwila do testowania chociaż moja silna wola zawsze przegrywa i robie testy wcześniej 🤦♀️
Powodzenia dziewczyny!!
Zoem, cześć to nakręcanie się jest naprawdę normalne. Trzeba się trochę pionizowac, żeby Nie zwariować stres nie działa na nas korzystnie, pamiętaj o tym ❤️ Ja w pierwszym cyklu starań miałam wszystkie objawy ciąży 😂 zawód gdy okres przyszedł był ogromny, dlatego teraz podchodzę do tematu bardziej świadomie. Nie pozwalam mojemu umysłowi galopować
Staram się od września, moja dr powiedziała, że w ciągu jeśli pół roku nic nie zaskoczy, to dopiero badania, chociaż.... Mam chorobę z autoagresji na ten moment opanowaną i chciałabym wstrzelić się w moment, gdy jestem „zdrowsza” dlatego w grudniu jestem umówiona na monitoring do innej gin specjalizującej się w leczeniu niepłodności. Mi wszystkie badania wychodzą wzorowo, mam regularne cykle. Także po pierwszym bezowocnym cyklu miałam schizę, że coś na pewno jest nie tak!!! liczę na to, że druga gin zaleci bardziej specjalistyczne badania.
Trzymaj się.
ZoeM lubi tę wiadomość
🌿31lat,
🌿starania o pierwsze dziecko od września 2020,
🌿 RZS w remisji,
🌿wyniki książkowe,
🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone -
Cecylia25 wrote:Każdy kolejny już nawet wieczorny jest wyraźnie widoczny 😍
Od 3 dni mam meeega zaparcia, wzdęcia 🙈 Ból głowy i zmęczenie
Gratuluję ! Super wiadomość, a może orientujesz się jak teraz wygląda twoja szyjka macicy ? Jest nisko , wysoko ? Twarda czy może rozpulchniona ? -
Cecylia25 wrote:Była średnio wysoko, zamknięta bardzo szczelnie i twarda a jak zaczęłam podejrzewać to przestałam badać żeby nie zaszkodzić 🥰
Rozumiem. Pytam bo miałam identyczną A dostałam @, ale nie dziwię się bo z tego co czytam to u każdej inaczej z tą szyjką dziękuję za odpowiedź i jeszcze raz gratulacje 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 18:05
-
Caly czas zastanawiam sie jak to jest z tym bolem owulacyjnym.
Test owulacyjny w 13 i 14 dniu wychodzil mi ciemniejszy, ale nie pozytywny pozniej juz jasniejszy. W 14dc wieczorem pojawil sie bol jajnika taki promieniujacy. Bylo przytulanko. 15dc sluz wysychajacy i dalej bol jajnika az do wieczora. 16dc typowy juz bialy metny sluz i delikatny wzrost temp. 17dc temp juz normalnie podniosla sie.
Jak interpretowac ten bol. Kiedy wg Was byla owulacja?
-
Lenka88 wrote:Caly czas zastanawiam sie jak to jest z tym bolem owulacyjnym.
Test owulacyjny w 13 i 14 dniu wychodzil mi ciemniejszy, ale nie pozytywny pozniej juz jasniejszy. W 14dc wieczorem pojawil sie bol jajnika taki promieniujacy. Bylo przytulanko. 15dc sluz wysychajacy i dalej bol jajnika az do wieczora. 16dc typowy juz bialy metny sluz i delikatny wzrost temp. 17dc temp juz normalnie podniosla sie.
Jak interpretowac ten bol. Kiedy wg Was byla owulacja?
Mogłaś mieć owu w nocy z 14/15 dc. A mierzysz temperature? Po temperaturze więcej by było widać 🙂 co do bólu to różnie. Niektóre dziewczyny mają tuż przed owu inne po a inne w momencie owu. -
SylwiaG wrote:Mogłaś mieć owu w nocy z 14/15 dc. A mierzysz temperature? Po temperaturze więcej by było widać 🙂 co do bólu to różnie. Niektóre dziewczyny mają tuż przed owu inne po a inne w momencie owu.
Dziekuje za odpowiedz. Mierze temperature. 16dc delikatnie sie podniosla a 17dc bylo juz widac wyrazny wzrost. Ogolnie jestem zaskoczona ta wczesna owulacja bo zwykle mialam wzrost temp ok 21-22dc. Takze ewidentnie jakies zawirowania. Czyli teoretycznie chyba jest szansa... -
Maddalena89 wrote:Jakiego termometru używacie do mierzenia temp?🤔
Ja od kilku lat uzywam termometru owulacyjnego geratherm basal digital i w sumie nie narzekam.
Jedynie teraz zaczynam sie zastanawiac. Czy u Was tez poranna temperatura tak zmienia sie w zaleznosci od temperatury otoczenia? Jestem w drugiej fazie i chyba zaczynam doszukiwac sie wszystkiego -
Maddalena89 wrote:Jakiego termometru używacie do mierzenia temp?🤔
Ja jak mierzyłam w ustach to używałam microlife. Teraz w pochwie mierze kardioline z gumową końcówką.Maddalena89 lubi tę wiadomość
-
2 dni do okresu, dziś zrobiłam test tak wiecie, z myślą „Aaaaa tam, zobaczymy” i jest cień drugiej kreski... 😳 brzuch lekko czuję jak na okres, Chociaż trochę inaczej, ale to już od Wielu dni. Owulacja 18.11, a 20.11 złapałam zapalenie pęcherza, także utożsamiałam te bóle z tym zapaleniem... TRZYMAJCIE KCIUKI! Gdyby się udało, miałabym fantastyczny prezent dla męża na Mikołajki i dla teściów na święta ❤️ Staram się nie nakręcać 😇
Ola111, Lenka88, SylwiaG lubią tę wiadomość
🌿31lat,
🌿 RZS w remisji,
🌿wyniki książkowe,
🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone -
Maddalena89 wrote:2 dni do okresu, dziś zrobiłam test tak wiecie, z myślą „Aaaaa tam, zobaczymy” i jest cień drugiej kreski... 😳 brzuch lekko czuję jak na okres, Chociaż trochę inaczej, ale to już od Wielu dni. Owulacja 18.11, a 20.11 złapałam zapalenie pęcherza, także utożsamiałam te bóle z tym zapaleniem... TRZYMAJCIE KCIUKI! Gdyby się udało, miałabym fantastyczny prezent dla męża na Mikołajki i dla teściów na święta ❤️ Staram się nie nakręcać 😇
No prezent wymarzony ! Cichutko gratuluję, daj znać jak rozwinęła się sytuacjaMaddalena89 lubi tę wiadomość
-
Maddalena89 wrote:2 dni do okresu, dziś zrobiłam test tak wiecie, z myślą „Aaaaa tam, zobaczymy” i jest cień drugiej kreski... 😳 brzuch lekko czuję jak na okres, Chociaż trochę inaczej, ale to już od Wielu dni. Owulacja 18.11, a 20.11 złapałam zapalenie pęcherza, także utożsamiałam te bóle z tym zapaleniem... TRZYMAJCIE KCIUKI! Gdyby się udało, miałabym fantastyczny prezent dla męża na Mikołajki i dla teściów na święta ❤️ Staram się nie nakręcać 😇
Super! Trzymamy mocno kciukiMaddalena89 lubi tę wiadomość
-
Dzięki! Nie wiem jak się wrzuca foty, więc nie wrzucę, ale jutro ponawiam test i jeśli będzie znów +, to skocze na betę 🙂🌿31lat,
🌿 RZS w remisji,
🌿wyniki książkowe,
Hej dziewczyny, jestem tu nowa i pisałam już pare postów w innych grupach ale bez odpowiedzi
Staram sie o dzidziusia ale do tej pory było to na zasadzie "zobaczymy czy sie uda" czyli bez jakiś badań itd. Niestety mam podejrzenie, że mam za długą faze lutealną. Moje cykle są nieregularne ok 42 dni zazwyczaj ale ostatni np 33. W tym cyklu jednak owulacje miałam 20 dnia cyklu czyli jakoś ujdzie (oczywiście w tym dniu było ❤) a tydzień po owulacji miałam 2 dniowe plamienie. Najpierw jasnobrązowe a później jasnoróżowe (przypominało implantacyjne i nigdy takiego plamienia nie miałam) Śluzu było bardzo dużo takiego kremowego. W tej chwili mam 42 dzień cyklu czyli 22 dni po owulacji i okresu brak i objawów na okres brak a zawsze miałam mocny pms. Ciążowych objawów oprócz ogromnej senności też nie mam. A testy z moczu wyszły negatywne. Sama już nie wiem co mam myśleć. Wiem, że zdarzają sie przypadki że test nie wykrywa ale staram sie nie kierować myślą że jestem tym wyjątkowym przypadkiem bo nie chce robić sobie nadziei. Szyjke badałam i jest bardzo wysoko raczej twarda i zamknięta. Temperatura nie wiem bo popsuł mi sie termometr Co o tym myślicie? Miała tak któraś z Was? Bardzo proszę o odpowiedź24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
25.01.23 ➡️ połówkowe: