X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • alauda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata29 wrote:
    Hej dziewczyny,
    dzisiaj robiłam test i niestety ani cienia kreski...dziś 8 dzień po transferze...Serce mi pęka dosłownie...Miałam cichą nadzieję że się udało bo miałam podobnego objawy w udanym w tamtym roku transferze....Mój mózg chyba wmawiał to sobie....7 lat staram się aby być mamą i nie wiem ile jeszcze wytrzymam aby to jedyne marzenie się spełniło....

Przykro mi bardzo :(

A czy juz masz wszystkie wyniki z badań zleconych przed Twoją lekarz? Wyszło coś? (przepraszam, jesli już pisałaś wcześniej a coś mi umknęło).

Może teraz ten nieudany transfer to po prostu "statystka". Wiem, że brzmi to brutalnie ale nie każdy transfer się udaje. więc nie mozesz się jeszcze poddać.

A jest jakiś powód dlaczego zdecydowaliście się na komórkę dawczyni? Pisałaś wcześniej, że masz nadzieję, że może jeszcze Wam się udać na Twoich własnych komórkach. Podchodziliscie kiedykolwiek do procedury na Twoich komórkach?

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za kciuki❤️

Dziś posprzątałam całą chatę żeby mieć już później spokój. Nie pokładam dużych nadziei w tym transferze ale lepiej się nie nadwyrężać na początku 😉

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata bardzo jest mi przykro:(

Ala jutro wszystkie kciuki na pokład za kropeczka :)

Powiem wam że po tygodniu wróciłam do życia, plecy jeszcze pobolewaja ale jest już dobrze, nabierałam sobie masę malin i trzeba było zrobić sok, na obiad było leczo które P. Ugotował w sobotę, ogólnie bez szaleństw ale wescam do normy

Pinkflower lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata29 wrote:
    Pinkflower nie sądzę aby była jeszcze jakaś szansa, dla świętego spokoju poszłam zrobić betę i progesteron bo jestem obłożona lekami i jeszcze przyjmuje accofil...To był mój ostatni zarodek od dawczyni, nie wiem już co am robić....
    Myślę że na wątku z pomocą medyczną dziewczyny będą umiały udzielić Ci więcej porad pod in vitro.
    Co prawda kilka z nas też w tym jest, ale tam są naprawdę doświadczone dziewczyny ;)
    Przykro mi bardzo, sama jestem już po 3 nieudanych transferach, nic mądrego nie umiem powiedzieć
    Aluda - zaciskam wszystkie kciuki i zwieracze przed jurem!! 😂😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    L
  • Agata29 Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Przykro mi bardzo :(

A czy juz masz wszystkie wyniki z badań zleconych przed Twoją lekarz? Wyszło coś? (przepraszam, jesli już pisałaś wcześniej a coś mi umknęło).

Może teraz ten nieudany transfer to po prostu "statystka". Wiem, że brzmi to brutalnie ale nie każdy transfer się udaje. więc nie mozesz się jeszcze poddać.

A jest jakiś powód dlaczego zdecydowaliście się na komórkę dawczyni? Pisałaś wcześniej, że masz nadzieję, że może jeszcze Wam się udać na Twoich własnych komórkach. Podchodziliscie kiedykolwiek do procedury na Twoich komórkach?

Miałam wszystko badane nawet jestem już pod okiem dr Paśnika odnośnie immunologii bo tutaj też jest problem mam kir Bx, miałam szczepienia w tamtym roku, a w tym immunosupresje. W tam tym roku udało mi się zajść w ciąże ale tylko do 14 tyg. Dodatkowo miałam zrobiony kartiotyp i niestety wyszła mi translokacja...z tego powodu zdecydowaliśmy się na dawczynie. Próbowaliśmy na swoich komórkach nic nie wychodziło, zbadaliśmy zarodki i okazały się z wadami...Mieliśmy już 2 dawczynie....z jednej dawczyni nic nie wyszło a z drugie ciąża do 14 tyg i teraz też nie udana.

• alauda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata29 wrote:
    Miałam wszystko badane nawet jestem już pod okiem dr Paśnika odnośnie immunologii bo tutaj też jest problem mam kir Bx, miałam szczepienia w tamtym roku, a w tym immunosupresje. W tam tym roku udało mi się zajść w ciąże ale tylko do 14 tyg. Dodatkowo miałam zrobiony kartiotyp i niestety wyszła mi translokacja...z tego powodu zdecydowaliśmy się na dawczynie. Próbowaliśmy na swoich komórkach nic nie wychodziło, zbadaliśmy zarodki i okazały się z wadami...Mieliśmy już 2 dawczynie....z jednej dawczyni nic nie wyszło a z drugie ciąża do 14 tyg i teraz też nie udana.

A czy badaliście zarodki z komórek dawczyni?

Hmm może po poronieniu warto byłoby zrobić jeszcze biopsję endometrium? Może wdał się jakiś stan zapalny… to takie moje gdybanie, bo widzę, że naprawdę próbowaliście już wszystkiego😔

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki

Agatko, po prostu przytulam ❤️

Byłam u lekarza ogólnego po l4. Przepisał jeszcze lek rozluzniajacy mięśnie. Także jeszcze chwilkę posiedzę w domku i będzie dobrze 🙂
    Głowa mnie dziś boli 🤦🏼‍♀️

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Agata29 Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    A czy badaliście zarodki z komórek dawczyni?

Hmm może po poronieniu warto byłoby zrobić jeszcze biopsję endometrium? Może wdał się jakiś stan zapalny… to takie moje gdybanie, bo widzę, że naprawdę próbowaliście już wszystkiego😔

alauda nie badaliśmy ponieważ są to straszne koszta, a w klinice powiedzieli nam że dawczynie są bardzo dobrze przebadane zanim pobiorą komórki i muszą one same mieć już zdrowe dzieci itp. Przed tym transferem miałam robiony stretching endometrium i po nim miałam przepisany antybiotyk aby zniwelować stan zapalny...może tutaj jest problem? w tamtym udanym transferze miałam histeroskopie z pobraniem wycinka i było wszystko ok.

• alauda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata29 wrote:
    alauda nie badaliśmy ponieważ są to straszne koszta, a w klinice powiedzieli nam że dawczynie są bardzo dobrze przebadane zanim pobiorą komórki i muszą one same mieć już zdrowe dzieci itp. Przed tym transferem miałam robiony stretching endometrium i po nim miałam przepisany antybiotyk aby zniwelować stan zapalny...może tutaj jest problem? w tamtym udanym transferze miałam histeroskopie z pobraniem wycinka i było wszystko ok.

Czyli nie mialaś pobranego wycinka do badania jak robili Ci scratching?

Ale to nie musi byc to, zapodałam tylko taką myśl. Tez bez sensu jest co rusz miec robiona biopsję, bo pewnie to tez może miec wplyw na powstanie stanu zapalnego.

Masz zaplanowaną teraz wizytę u lekarza? Mieliście jakis plan jesli ten transfer sie nie powiedzie?

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję rozpoczęcie stymulacji 🍀

Elza1234, pandzia 🐼, alauda, Pinkflower, S.Roszpunka, Butterfly23 lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Czyli nie mialaś pobranego wycinka do badania jak robili Ci scratching?

Ale to nie musi byc to, zapodałam tylko taką myśl. Tez bez sensu jest co rusz miec robiona biopsję, bo pewnie to tez może miec wplyw na powstanie stanu zapalnego.

Masz zaplanowaną teraz wizytę u lekarza? Mieliście jakis plan jesli ten transfer sie nie powiedzie?
    Aluda - są kliniki gdzie tylko drapią, bez pobierania wyników. Widziałam że w Salve robią obowiązkowy scratching przed transferem, bez żadnych badań z materiału, drapią dla drapania

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    L
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roszpunko odpoczywaj 😘
    Echo 🍀

S.Roszpunka, Echo lubią tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Aluda - są kliniki gdzie tylko drapią, bez pobierania wyników. Widziałam że w Salve robią obowiązkowy scratching przed transferem, bez żadnych badań z materiału, drapią dla drapania

Tak, wiem, ale myślałam, że może przy okazji Agata poprosiła o wycinek do badania.
    Skoro i tak drapią to dlaczego nie ….. tylko znów wtedy czekanie kilka tygodni…

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Melduję rozpoczęcie stymulacji 🍀

Yey 🍀❤️ nawet nie wiesz jak mocno trzymam kciuki za Twoje 🥚🥚🥚✊🏼🤞🏼✊🏼🤞🏼✊🏼🤞🏼

Echo lubi tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roszpunko, zdrówka ❤️

Echo, trzymam kciuki 🤞🤞🤞 lecisz po swoją 🌈☘️☘️

Jednorożec, super ze juz lepiej się czujesz 😘
    Właśnie robię sok z malin i przecier pomidorowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 17:31

S.Roszpunka, Echo lubią tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinki mi przeciery zawsze się psują. Ja pomidory na zupę zamrażam i potem gotuję i przecieram przez sitko

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, jak Twoje plecy?

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Pinki mi przeciery zawsze się psują. Ja pomidory na zupę zamrażam i potem gotuję i przecieram przez sitko

Tfu tfu oby mi nie. Nie wiedziałam że można tak jak Ty robisz

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roszpunko, jak się czujesz ❤️?

Jednorożec, podpinam się pod pytanie i mam nadzieję, że już u Ciebie lepiej 🫂

Pinki, jak mdłości? Wszystko ok? 🍀❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 21:14

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wy pewnie pomożecie 😊 to mój drugi cykl z Duphastonem. Miesiąc temu przez pierwsze 3-4 dni miałam silne zawroty głowy, mega mdłości, bóle podbrzusza. Oczywiście rozmawiałam z lekarzem i mówił, że być może to jakiś wirus i dajmy jeszcze jedną szansę lekowi. Fakt ostatnio łapię wszystko więc pomyślałam spoko.
    Dziś kolejny cykl i wzięłam dwie tabletki. Ucieszyłam się bo zero skutków ubocznych no, ale niestety.. Dostałam wysypki na rękach i jakiś czerwonych plam. Wszystko mnie swędzi. Oczywiście skontaktuję się z lekarzem, ale chciałam zapytać czy któraś z was tak miała?
    Lekarz nie chciał przepisać progesteronu dopochwowo, bo walczę z infekcjami, a żeby było "śmieszniej" to w pierwszej ciąży brałam Duphaston aż do 36tc. i nie miałam żadnych skutków ubocznych 🫣 wydawało się, że wszystko będzie ok.

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ