Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Najgorzej, że chciałam przestać mierzyć temperaturę od nowego cyklu. Ale wiem, że nie ogarnę tego kiedy będę mogła włączyć progesteron, a obawiam się, że z tym jest problem również.
A i chciałabym przestać mieć chęci na robienie testów przed terminem 🐒😂 jednak fajnie se siknac w 3 dpo 🙈😂
No nic, najpierw muszę mieć teraz gorylicę pospolitą, a później będę myśleć. Dobrze ze objawy ciążowe minęły i już się włączyły okresowe 😂 jak to pięknie wynik bety wpływa 😂17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Bezimienna wrote:Roszpunko masz super podejście ❤️.
Wiecie, że ja nigdy nie testowałam przed terminem @? Zawsze czekałam aż przyjdzie, nawet jak zdzirka się spóźniała 😂. -
Masz dobre podejście Roszpunka 🩵
My tu wszystkie chyba bardziej ojojojamy niż Ty 🙈 Silna babka jesteś.
Jaki to był test? Żeby dodać na czarną listę.Pinkflower lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
⛈ PCO, IO, Kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, hiperhomocysteinemia
Mąż (37):
☀️ ANA, aTPO, aTG, p. p/plemnikowe, fragmentacja, kariotyp, cytokiny - ok
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
14.01.2023 - ⏸️❤️ -> poronienie 8 tc. 💔 - córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Echo wrote:Hmm... Ja przyjmuje myo-inozytol – 2000 mg + chiro-inozytol – 50 mg + N-acetylocysteina – 600 mg w Prenacaps OVI. A Butterfly wspominała, że w 3-7 dc warto zwiększyć dawkę tylko nie pamiętam czy chodziło o inozytol czy o nac🤔
Też właśnie biorę te prenacaps, ale teraz szukam suplementów na zbicie homocysteiny i w jednym jest 250 mg dodatkowego inozytolu i nie wiem czy mogę to połączyć.
A Butterfly chodziło o NAC, też właśnie wrzucilam do koszyka dodatkowe 600 mg 😊Echo lubi tę wiadomość
Ja (27):
☀️ AMH 3,26, NK 13%, ANA, antygen HPA-1, kariotyp, p.p/płytkowe, NK z krwi i maciczne, CD138, cytokiny - ok
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
październik '24 - 3 ICSI, Reprofit Ostrava: 19.10. transfer 2 blastek 4BC i 1B ⏳
❄️ 3BB -
Bezimienna wrote:Chyba przed 7. Ale nie ma szans na testowanie jak temperatura zaliczy twarde lądowanie 😂
-
izzy91 wrote:To oby nie zaliczyła 😁 ja mam budzik na 7.00 wiec jak wstanę to już będzie zdjęcie twojego testu 😁😁😁
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
Lia. wrote:Masz dobre podejście Roszpunka 🩵
My tu wszystkie chyba bardziej ojojojamy niż Ty 🙈 Silna babka jesteś.
Jaki to był test? Żeby dodać na czarną listę.
Facelle paskowy. Ale wiem, że w przyszłości też tylko tego będę używać 😀 serio, one nigdy mnie nie zawiodły. Nigdy nie miałam takiej sytuacji, że gdy nie było ciąży, to kreska się pojawiała. Także stawiam na to, że coś było co chciało się zagnieździć, ale nie umiało do końca 😔Lia. lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Lia. wrote:Też właśnie biorę te prenacaps, ale teraz szukam suplementów na zbicie homocysteiny i w jednym jest 250 mg dodatkowego inozytolu i nie wiem czy mogę to połączyć.
A Butterfly chodziło o NAC, też właśnie wrzucilam do koszyka dodatkowe 600 mg 😊
Rzeczywiście, chodziło o nac. Myślę, że nic się nie stanie jeśli zwiększysz ilość inozytolu, warto spróbować 🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2023, 20:15
Lia. lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
S.Roszpunka wrote:Najgorzej, że chciałam przestać mierzyć temperaturę od nowego cyklu. Ale wiem, że nie ogarnę tego kiedy będę mogła włączyć progesteron, a obawiam się, że z tym jest problem również.
A i chciałabym przestać mieć chęci na robienie testów przed terminem 🐒😂 jednak fajnie se siknac w 3 dpo 🙈😂
No nic, najpierw muszę mieć teraz gorylicę pospolitą, a później będę myśleć. Dobrze ze objawy ciążowe minęły i już się włączyły okresowe 😂 jak to pięknie wynik bety wpływa 😂
Gorylica pospolita 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣S.Roszpunka, Lia., Echo lubią tę wiadomość
-
S.Roszpunka wrote:Facelle paskowy. Ale wiem, że w przyszłości też tylko tego będę używać 😀 serio, one nigdy mnie nie zawiodły. Nigdy nie miałam takiej sytuacji, że gdy nie było ciąży, to kreska się pojawiała. Także stawiam na to, że coś było co chciało się zagnieździć, ale nie umiało do końca 😔
Też słyszałam, że te facelaki paskowe są niezawodne.
Jeśli ta kreseczka pojawiła się w krótkim czasie i była faktycznie różowa, to możliwe, że coś się zadziało.. Podobno większość kobiet przechodzi w swoim życiu ciąże biochemiczne, tylko nigdy się o nich nie dowiaduje. A jak się testuje wcześnie, to można właśnie to wyłapać.. Ale moim zdaniem w naszym staraczkowym świecie lepiej wiedzieć, że coś tam nie wydarzyło, niż nie wiedzieć.S.Roszpunka lubi tę wiadomość
Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
A ja siedzę dziewczyny i płaczę. Pod moim pamiętnikiem jedna dziewczyna napisała mi, że może za bardzo o tym myślę i za bardzo chcę, dlatego się nie udaje.. To jest najgorsza myśl, która mnie prześladuje i przez ostatnie miesiące próbowałam wyprzeć ją z głowy.. A teraz znowu się pojawiła..
Najpierw pomyślałam, że to bzdura, ale później jak zwykle wyszukiwarka google poszła w ruch i znalazłam pełno wpisów, że dziewczynom się udawało dopiero wtedy, gdy wyluzowały.. U kilku z Was też właśnie wtedy zaskoczyło.
To nie może być przypadek, że kobiety, które nie planują dzieci lub ich nie chcą najłatwiej zachodzą w ciążę..
Tak bardzo się boję, że pragnienie bycia mamą sprawi, że tą mamą nigdy nie zostanę.. Ale równocześnie nie potrafię nie chcieć i o tym nie myśleć..
Skoro nic mi nie jest, jestem zdrowa, lekarze nie potrafią znaleźć odpowiedzi czemu się nie udaje, to musi być moja psycha 😣
Nie wiem co mam ze sobą zrobić i jak wybić sobie z głowy to dziecko..Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Lia. wrote:A ja siedzę dziewczyny i płaczę. Pod moim pamiętnikiem jedna dziewczyna napisała mi, że może za bardzo o tym myślę i za bardzo chcę, dlatego się nie udaje.. To jest najgorsza myśl, która mnie prześladuje i przez ostatnie miesiące próbowałam wyprzeć ją z głowy.. A teraz znowu się pojawiła..
Najpierw pomyślałam, że to bzdura, ale później jak zwykle wyszukiwarka google poszła w ruch i znalazłam pełno wpisów, że dziewczynom się udawało dopiero wtedy, gdy wyluzowały.. U kilku z Was też właśnie wtedy zaskoczyło.
To nie może być przypadek, że kobiety, które nie planują dzieci lub ich nie chcą najłatwiej zachodzą w ciążę..
Tak bardzo się boję, że pragnienie bycia mamą sprawi, że tą mamą nigdy nie zostanę.. Ale równocześnie nie potrafię nie chcieć i o tym nie myśleć..
Skoro nic mi nie jest, jestem zdrowa, lekarze nie potrafią znaleźć odpowiedzi czemu się nie udaje, to musi być moja psycha 😣
Nie wiem co mam ze sobą zrobić i jak wybić sobie z głowy to dziecko..
Dlatego kochana warto sięgnąć o pomoc do psychoterapeuty. To naprawdę pomaga. Nie jedni spotkanie. Więcej.....17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Lia. wrote:A ja siedzę dziewczyny i płaczę. Pod moim pamiętnikiem jedna dziewczyna napisała mi, że może za bardzo o tym myślę i za bardzo chcę, dlatego się nie udaje.. To jest najgorsza myśl, która mnie prześladuje i przez ostatnie miesiące próbowałam wyprzeć ją z głowy.. A teraz znowu się pojawiła..
Nie wiem co mam ze sobą zrobić i jak wybić sobie z głowy to dziecko..
-
Boszsz spuścić Was na chwile z oczu i cyk +3 strony do przodu 🙈
Roszpunka ❤️ Ty wiesz 😘
Lia, tak będę robić te badania, bo jeżeli dostanę plamienia przed małpą przy takim progu, no to to na pewno nie jest to.
Bezimienna nie mogę z Twoich tekstów 😂 ten z małpą co nie oszukuje 🙈 i sikaj jutro! Bo się wymigujesz okrutnie.
Lia kochana ❤️ głowa to połowa sukcesu. Musi być czysta. Ale to nie działa tak, że stwierdzisz o nie chce dziecka, odpuszczam i bam zajdziesz w ciążę. Ale musisz zmienić troszkę myślenie, przekierować swoje życie, że bez dziecka też będziesz żyła dobrze i szczęśliwie. Może jakaś joga, medytacja?
Ja po swoim dzisiejszym progu też mam ochotę jutro siknąć 🤦🏼♀️ ale to dopiero 8 dpo. Więc pójdę szybciej siku niż się mózg obudziWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2023, 21:01
Bezimienna , S.Roszpunka, Lia. lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
NAC zwiększenie dawki, a co do inozytolu to przy PCOS można brać ponad 2000, ale ile dokładnie to nie wiem 🤔
Edit: śmiało możesz brać, bo w fertistim ja brałam 4000 dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2023, 21:10
Lia. lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Boszsz spuścić Was na chwile z oczu i cyk +3 strony do przodu 🙈
Roszpunka ❤️ Ty wiesz 😘
Lia, tak będę robić te badania, bo jeżeli dostanę plamienia przed małpą przy takim progu, no to to na pewno nie jest to.
Bezimienna nie mogę z Twoich tekstów 😂 ten z małpą co nie oszukuje 🙈 i sikaj jutro! Bo się wymigujesz okrutnie.
Lia kochana ❤️ głowa to połowa sukcesu. Musi być czysta. Ale to nie działa tak, że stwierdzisz o nie chce dziecka, odpuszczam i bam zajdziesz w ciążę. Ale musisz zmienić troszkę myślenie, przekierować swoje życie, że bez dziecka też będziesz żyła dobrze i szczęśliwie. Może jakaś joga, medytacja?
Ja po swoim dzisiejszym progu też mam ochotę jutro siknąć 🤦🏼♀️ ale to dopiero 8 dpo. Więc pójdę szybciej siku niż się mózg obudziS.Roszpunka, izzy91 lubią tę wiadomość
-
S.Roszpunka wrote:Dlatego kochana warto sięgnąć o pomoc do psychoterapeuty. To naprawdę pomaga. Nie jedni spotkanie. Więcej.....
Miałam po poronieniu jedną rozmowę z psycholożką i stwierdziła, że nie widzi dalszego sensu terapeutycznego spotkań, bo świetnie sama sobie radzę, a to że jestem smutna to normalne.
To była psycholog zajmująca się tematem niepłodności.
Mi też się wydaje, że sobie dobrze radzę. Tylko jak już się dwa lata nie udaje to naprawdę szukam problemu wszędzie.
Jeśli mówisz, że psychoterapeuta mógłby mi pomóc, to z chęcią pójdę. Naprawdę zrobię wszystko 😔 Jak to zrobić? Do kogo mogę uderzyć?Ja (27):
Mąż (37):
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
❄️ 3BB -
Lia 💔 ja sama też nie wiem jak niby można odpuścić kiedy człowiek tyle się już stara i nic 🥺 ale u mnie zaskoczyło a wcale sobie wtedy nie odpuściłam.
Musimy po prostu swoje przejść. Ale wierzę że pewnego dnia się uda 🤞Butterfly23, Lia. lubią tę wiadomość