Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
U mnie dzisiaj całe oszałamiające 36.69…
Jestem jakieś 11/12 dpo, 12 dni po zastrzyku.
Czuje niestety od wczoraj ból w krzyżu, piersi są miękkie, myśle, ze jeszcze kilka dni i przyjdzie @, tylko wyjątkowo w tym cyklu bez mocnego PMSu.
Nie mam już siły. -
Elza1234 wrote:Cześć dziewczyny
Czuje niestety od wczoraj ból w krzyżu, piersi są miękkie, myśle, ze jeszcze kilka dni i przyjdzie @, tylko wyjątkowo w tym cyklu bez mocnego PMSu.
Nie mam już siły.
Ja miałam zalamke w zeszłym cyklu, ale dlatego że myślałam, że tyłu ludziom się udaje zaraz po stracie, to i ja nie będę miała inaczej. 🙉 -
Bezimienna wrote:Weszłam dziś na wagę, od końca kwietnia to dziś -8kg :o. Ja jestem w szoku, bo nawet tego nie czuje. No i jeszcze jestem w fazie, gdzie waga potrafi się potężnie wahać.
Oh wow! Jak Ty to robisz? U mnie waga stoi2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Oh wow! Jak Ty to robisz? U mnie waga stoi
-
Hejka, dzisiaj jestem 10 dpo, myślicie że mogę zacząć już testować? 😁 Wiem że mówiłam że będę to robić później ale skoro wy już zaczynacie... 😁 Dzisiaj pogoda nie sprzyja plażowaniu wiec chyba zrobię sobie wycieczkę do Rossmana. Jeszcze jutro biorę luteinę więc chyba mogłabym zrobić test jutro
Agata29 lubi tę wiadomość
-
Magdanka wrote:Hejka, dzisiaj jestem 10 dpo, myślicie że mogę zacząć już testować? 😁 Wiem że mówiłam że będę to robić później ale skoro wy już zaczynacie... 😁 Dzisiaj pogoda nie sprzyja plażowaniu wiec chyba zrobię sobie wycieczkę do Rossmana. Jeszcze jutro biorę luteinę więc chyba mogłabym zrobić test jutro
Laski nie daje mi spokoju ten śluz. Są dwie opcje, albo serio coś się wykluje. Albo owu była później, 1-2 dni. -
Bezimienna wrote:A testuj. Ja też się nie wyłamałam. 😁
Laski nie daje mi spokoju ten śluz. Są dwie opcje, albo serio coś się wykluje. Albo owu była później, 1-2 dni.
I właśnie dlatego nie przestajemy wierzyć i cały czas trzymamy kciuki A jak się w ogóle czujesz?Bezimienna lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Magdanka wrote:Hejka, dzisiaj jestem 10 dpo, myślicie że mogę zacząć już testować? 😁 Wiem że mówiłam że będę to robić później ale skoro wy już zaczynacie... 😁 Dzisiaj pogoda nie sprzyja plażowaniu wiec chyba zrobię sobie wycieczkę do Rossmana. Jeszcze jutro biorę luteinę więc chyba mogłabym zrobić test jutro
Zrób jutro Wycieczka do Rossmanna brzmi dobrze, chyba też sobie na to pozwoleBezimienna , Magdanka, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:I właśnie dlatego nie przestajemy wierzyć i cały czas trzymamy kciuki A jak się w ogóle czujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 08:45
Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, proszę, testujące się, niech pokażą sie te dwie kreski, dajcie jakaś nadzieje
Butterfly23, Echo lubią tę wiadomość
-
Ha ha, he he, hi hi. No poszłam na badania tarczycowe. Poprosiłam jeszcze o ekstra ANTY tpo. Jak zwołali 110 zł to stwierdziłam, że poproszę o skierowanie od endo.
Właśnie Pani mnie uścisnęła o życzyła wszystkiego dobrego, bo poszłam jej do apteki, bo przewróciła się jak wychodziła z tramwaju i ma ranę na nodze. Aż się wzruszyłam 🥺. Bo wiecie, idę i widzę, że próbują zatamować krew, a miały tylko chusteczki. Więc podskoczyłam do apteki. Nie umiem tak przejść obojętnie jak ktoś potrzebuje pomocy. Ale lubię takie odruchy ludzi, gdzie są po prostu wdzięczni. 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 09:06
Agata29, Echo, Hope..., Pinkflower, Butterfly23 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
wczoraj zrobiłam wszystkie wyniki jakie mi pani doktor zleciła zespół antyfosfolipidowy oraz trombofilie wrodzone, zapłaciłam ok 1400 zł te ceny są jakieś chore w tych laboratorium...Gdybym trzy razy poroniła otrzymałabym od NFZ, kolejna rzecz chora w naszym kraju...Byłam w szpitalu po wynik histopatologiczny niestety nic nie wykazał, na dodatek panie w recepcji były tak wspaniałe z lekarzem że woleli rozmawiać co zamówić doktorowi na obiad niż szybko wydać dokument i niestresowań kobiety po poronieniu jeszcze bardziej...Lekarz zadał pytanie, czy jestem po poronieniu wziął wynik mówi że nic tutaj nie wyszło i dalej w gadkę co on by chciał na obiad....Znieczulica!!!! Ten blok, szpital, całe otoczenie wszystko mi niestety przypomniało i dostałam ataku paniki...Mąż nie wiedział jak mi pomóc a ja czułam, że mi serce stanie i się uduszę... Jeszcze na koniec dnia przyjechała teściowa i na koniec palnęła abym przy kolejnej ciąży nie malowała paznokci...Wiem że to nie ona wpadła na taki pomysł tylko jej kochana córeczka, moja niestety szwagierka przekazała taką informację starszej kobiecie która też przeżyła stratę wnuczka...Paznokcie miałam tak delikatnie pomalowane że mama nie byłaby w stanie tego zobaczyć, a widziałyśmy się bardzo rzadko...To mnie wczoraj jeszcze bardziej dobiło...Dziewczyny czy przez pomalowane paznokcie u kosmetyczki zabiłam swoje dziecko? Bo ja już niczego nie rozumie.... -
Kochana, malowanie paznokci nie spowodowało poronienia. A Twoje dziecko, było najzwyczajniej chore. Dlatego nie było w stanie przyjść na świat. Nikt nie jest winien tej sytuacji. Bardzo mi przykro, że trafiasz na takich okrutnych ludzi. A niestety lekarze w szpitalu mają znieczulicę. Dlatego już wolę jak nic nie mówią, niż mówią za dużo. Możesz liczyć na naszą pomoc. W badaniach histopatologicznych najważniejsze jest czy to była ciąża zasniadowa czy nie. Przy zasniadowek może być więcej komplikacji i trzeba dłużej odczekać po stracie, aby podejść do kolejnych.
Sama robiłam te badania w zeszłym tygodniu, w diagnostyce, i też tyle wyszło. Masakra. Ale wolę wydać 1,5k mimo wszystko i to po prostu wykluczyć. Ja zrezygnowałam dziś z badań na ANTY TPO, bo usłyszałam 110 zł. Ale to miało być w ramach eksperymentu. Te ceny są chore. Prawda...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 09:10
Agata29 lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Cześć dziewczyny
Nie mam już siły.
Hej Elza, ściskam Cię mocno 🫂 Ja tez mam takie przeczucie, że nic z tego nie będzie, że to nie ten czas. Ostatnio małpa u mnie przychodzi równo 14 dni po owulacji bez większych objawów. Tzn zawsze jest ból piersi teraz pewnie jeszcze dupek go podbija.Elza1234 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Ja nie zatestuje na pewno wcześniej niż w piątek, w czwartek mam zamiar spędzić pół dnia z końmi i nie chcę się stresować w piątek na spokojnie 10 dpo będzie w sam raz na zaczęcie maratonu sikania
Pinkflower lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
O lekarskiej znieczulicy mogłabym książkę napisać...
Po stracie Synka lekarz tak się schował, że mój maż do dzisiaj nie wie jak on wygląda, już nie wspominając, że nawet z nim nie porozmawiał, a przecież zostawiał wieczorem żonę „bezpieczną„ w szpitalu... Po 3 godzinach dostając telefon ODE MNIE tuż po wybudzeniu po uspaniu (bo oni „nie mogli„), że dziecko nie żyje i ma przyjechać się pożegnać... To tylko urywek całości...
Wiecie czego mnie życie nauczyło, zeby nie milczeć, tylko zwrócić uwagę takiej oślicy lub baranowi 😡 czy to obcy, czy rodzina... Zwłaszcza rodzina. Musimy szanować siebie, nasze uczucia, nie dać się deptać słowami przez innych. Naprawdę spróbujcie powiedzieć wprost, co myślicie, jak beznadziejne jest ich zachowanie. Gwarantuję, że tym wszystkim wyszczekanym ważniakom odejmie mówę 😡Agata29 lubi tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Ja Cię tulę. Wszystko się może zdarzyć, a jak nie, to zobacz sama tu nie zostaniesz ❤️.
Ja miałam zalamke w zeszłym cyklu, ale dlatego że myślałam, że tyłu ludziom się udaje zaraz po stracie, to i ja nie będę miała inaczej. 🙉03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf