Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Pinki ja mam jeszcze duzooo czasu, doktorek zaleca 19 on zawsze każe testować dopiero po 2 tyg od potwierdzonej owulacji i ciałka żółtego na usg, zwykle się to sprawdza 😊 a kiedy faktycznie będę testować to nie wiem, raczej spontanicznie siknę z ukrycia 🤣😅
Pinkflower lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg
👨36 L
Kiepskie parametry nasienia ❌️
Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Magdanka odpędzam od Ciebie te wszystkie negatywne myśli 😮💨😮💨😮💨 (tu dmucham 😂)
Jednorożec dziś 10 dpo? To może być jeszcze za wcześnie.
Spokojnej niedzieli ☀️aszin lubi tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Jednorożec u Ciebie piłka ciągle w grze 🤞🏻póki nie ma 🐒
Hej Ashin, rozgość się 😘
Smacznej kawusi ☕️aszin lubi tę wiadomość
-
Miłego dnia Dziewczyny☀️
Ja tak jak aszin korzystam dziś z pogody. Obiad już przygotowany a my wybraliśmy się rowerami na tour po placach zabaw.
Jednorożec, przykro mi 😔 Pewnie ja też bym już oczekiwała, że test coś pokaże. Ale zawsze jest ta iskierka nadziei że może jednak zaskoczy🍀10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
05.23 💔 9/10tc (naturals)
3x IVF ➡️ 6 transferów ❌ -
Ja jestem trochę zawiedziona, że pogoda się psuje, bo dopiero zaczynamy urlop 😅 Jedziemy we wtorek na Mazury, ale sprawdzałam, to w tej części Polski ma nie być tak źle, bo u mnie to ma prawie cały czas padać od jutra 😬Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
aszin wrote:Ja jestem trochę zawiedziona, że pogoda się psuje, bo dopiero zaczynamy urlop 😅 Jedziemy we wtorek na Mazury, ale sprawdzałam, to w tej części Polski ma nie być tak źle, bo u mnie to ma prawie cały czas padać od jutra 😬
Może nie będzie tak najgorzej. Czasami pogoda zmienia się z dnia na dzień i rzadko kiedy da się przewidzieć pogodę z tygodniowym wyprzedzeniem …. No chyba że na południu Polski jest bardziej stabilnie.10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
05.23 💔 9/10tc (naturals)
3x IVF ➡️ 6 transferów ❌ -
alauda wrote:Może nie będzie tak najgorzej. Czasami pogoda zmienia się z dnia na dzień i rzadko kiedy da się przewidzieć pogodę z tygodniowym wyprzedzeniem …. No chyba że na południu Polski jest bardziej stabilnie.
Marysia, daj znać czy udało Ci się załatwić receptę ☺️Marysia996, alauda lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
IVF?
Dobrej niedzieli ❤️
Obudziłam się dziś z bólem gardła i katarem 🤦🏼♀️17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
• ❄️ AA i ❄️ AB
• 16.06.25 FET AA ✖️ -
Mi się obiad odgrzewa. Mam na obiad flaczki 😎 to jest jedyne z tych bardziej kontrowersyjnych dań które uwielbiam a wczoraj nawet moje dzieci to jadły.
Leżę w łóżku i robię zakupy książkowe bo w sumie ostatnio przeczytałam wszystko co mi zalegało i pasuje uzupełnić bibliotekę.
Cos mam przeczucie że w przyszłym tygodniu będzie mi potrzebne wino i konie żebym przełknęła kolejną porażkę -
Dzień dobry 🧡
Widzę,że większość jakoś sobie zaplanowała dzisiejszy dzień ☀️
My skręcamy mebelki. A raczej mąż, ja nadzoruje i robię obiadek.
Aszin, witaj 🥰 oby pogoda dopisala. Nam się trafiły upały w tym roku na mazurach i było nie do zniesienia.🥵 Byle by nie padało, bo nawet się nigdzie nie wyjdzie.
Jednorożec, to że u Magdanki wyszło pozytywnie w 10dpo nie znaczy,że nie ma u Ciebie szans ✊🏼
aszin lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Nie ukrywam, że chyba nie ma nic gorszego niż porównywanie której w którym dniu cyklu czy transferu pojawiła się kreska.
Ja w taką paranoję popadłam po transferach wszystkich 3 i jak bum cyk cyk przy następnym transferze zrobię test sikowy raz, dokładnie dzień przed beta, zeby w razie bety w pracy nie ryczeć jak powalona.
Jak mnie podkusi wejść na allegro to wyrzucę telefon przez balkon.
Ja dziś w pracy na 12 h, ale jeszcze tylko pon i wt i urlop -
Ja sobie postanawiam co cykl, że sikam najwcześniej 12dpo, a i tak zawsze marnuje sika wcześniej, a jak już zacznę testować to nie ma końca 🤪Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
🧑🏻
IVF?
Ja też zawsze się porównywałam i robię to dalej.
Najgorsze jest to, że dla innych kobiet zobaczenie pozytywnego testu oznacza urodzenie dziecka, a dla mnie niestety nie. Zajście w ciążę przychodzi mi z łatwością, ale gorzej jest później. Co z tego że usłyszę serduszko, jak nic nie jest pewne.
-
Magdanka wrote:Ja też zawsze się porównywałam i robię to dalej.
Najgorsze jest to, że dla innych kobiet zobaczenie pozytywnego testu oznacza urodzenie dziecka, a dla mnie niestety nie. Zajście w ciążę przychodzi mi z łatwością, ale gorzej jest później. Co z tego że usłyszę serduszko, jak nic nie jest pewne.Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
🧑🏻
IVF?
aszin wrote:Czytałam, że przy tej ciąży masz brać acard i heparynę, czy to pierwszy raz z taką obstawą? Trzymam mocno kciuki, żeby to był ten strzał w dziesiątkę ✊🏻
Acard, heparyna, encorton i accofil
Dziękuję 🙂
Co do flaków Jednorożec, to ja bardzo lubię 🤤 ale nie umiem zrobić, wolę jak ktoś inny je robi 😁aszin lubi tę wiadomość
-
Magdanka - w końcu kiedyś musi być dobrze. Może właśnie te „kiedyś” właśnie TERAZ jest u Ciebie! 🥹 🤞🏻
Magdanka lubi tę wiadomość
-
Magdanka, wierzę że ten zestaw Ci pomoże i niedługo wszystko co złe odejdzie w niepamięć ❤️
Elza 🫂❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2024, 13:35
Elza1234, Magdanka lubią tę wiadomość
AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Chciałabym zagrać w te grę zwaną życie jeszcze raz...może tym razem nie przegram -
Magdanko, u mnie też ten sam problem był.
Wdrozylam wszystkie leki i jest dobrze, czego i Tobie życzę 🌈Magdanka lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Dziewczyny ja też cały czas porównywałam się do innych dziewczyn ale skończyłam rok temu jak ostatni raz poroniłam, podeszłam totalnie z chłodna głowa i staram się nie nakręcać bo szkoda mi nerwów. Z tego względu byłam z mężem w piątek na kabarecie i kolacji trochę rocznicowej bo mamy rocznicę ślubu 12 września, wczoraj i dziś mąż pracuje na budowie a ja odpoczywam w miarę możliwości u rodziców.
Magda oby te leki były brakującym puzelkem kochana i ta ciąża nie była dla Ciebie radością a nie stresem 😘
Jednorożec a Tobie wysyłam 🦵 w 🍑 bo masz jeszcze dużo czasu i trzymam mocno kciuki ❤️😍
Roszpunka szybkiego powrotu do zdrówka, kuruj się i dbaj o siebie 😊
Pandzia czekam na fotki jak skręcicie mebelki znaczy się mąż skręci a Ty grzecznie go dopinguj i pokazuj paluszkiem 🤪🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2024, 14:42
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg
👨36 L
Kiepskie parametry nasienia ❌️
Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Pytanie z innej beczki 🙂 czy wiecie może gdzie dostanę koc z motywem jesiennym?
Moje dziecko sobie zażyczyło na urodziny 😂17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
• ❄️ AA i ❄️ AB
• 16.06.25 FET AA ✖️