Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przez samą stymulacje przytyłam 5kg w miesiąc,bo taka mi zafundowano huśtawkę hormonalną i emocjonalną 😔 miałam cel schudnąć,a tylko tyje...😔 a teraz jeszcze dojdzie steryd 🙈
Magdanka, jaki masz sposób na to żeby nie jeść non stop?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 07:43
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Ja przez samą stymulacje przytyłam 5kg w miesiąc,bo taka mi zafundowano huśtawkę hormonalną i emocjonalną 😔 miałam cel schudnąć,a tylko tyje...😔 a teraz jeszcze dojdzie steryd 🙈
Magdanka, jaki masz sposób na to żeby nie jeść non stop? -
Magdanka wrote:Narazie nie znalazłam sposobu. Jestem tak głodna, że aż jest mi słabo więc jem 😕 mam nadzieję, że to minie
Czyli masz tak jak ja 😔🫂 Jak długo musisz brać Encorton? Kiedy masz kolejna konsultacje z immuno?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Ja przez samą stymulacje przytyłam 5kg w miesiąc,bo taka mi zafundowano huśtawkę hormonalną i emocjonalną 😔 miałam cel schudnąć,a tylko tyje...😔 a teraz jeszcze dojdzie steryd 🙈
Magdanka, jaki masz sposób na to żeby nie jeść non stop?
Przechodzisz chyba najwięcej z nas tu wszystkich. Twoje ciało znosi tak wiele, kochaj je mocno, nawet jeśli chwilowo parę kg więcej
Dam znać od razu po wizycie jak tam. Już sobie notes uszykowałamaszin, Pinkflower, Magdanka, Echo, alauda, Butterfly23 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, oby ten dzień był dla Nas dobry i łaskawy ☀️
Elza, trzymam kciuki za konsultacje 🤞
Aszin, daj znać jak pogoda na miejscu 😊
Wizytę mam o 12.40. Już stres się włączaElza1234 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Elza1234 wrote:Echo, bądź wobec siebie wyrozumiała
Przechodzisz chyba najwięcej z nas tu wszystkich. Twoje ciało znosi tak wiele, kochaj je mocno, nawet jeśli chwilowo parę kg więcej
Dam znać od razu po wizycie jak tam. Już sobie notes uszykowałam
Dziękuję za wsparcie ❤️ Jest mi teraz wyjątkowo ciężko, bo nie wiadomo czy jeszcze jestem w programie leczenia niepłodności,czy już jestem bezpłodna. Moje amh spadło do 0,16, w USG nie ma pęcherzyków...nie odpowiadam na stymulacje,a gdy coś się pojawia to jest chore albo puste 😔 Mezo jest ostatnią deską ratunku, nie ma już nic więcej.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Dziękuję za wsparcie ❤️ Jest mi teraz wyjątkowo ciężko, bo nie wiadomo czy jeszcze jestem w programie leczenia niepłodności,czy już jestem bezpłodna. Moje amh spadło do 0,16, w USG nie ma pęcherzyków...nie odpowiadam na stymulacje,a gdy coś się pojawia to jest chore albo puste 😔 Mezo jest ostatnią deską ratunku, nie ma już nic więcej.
Na to na pewno się nadajecie, nikt nie musi o tym wiedzieć, psycholog by was tylko czekał, dobierają tak, że nie będzie widać po dziecku z wyglądu różnicy. Plus jest to z MZ, bo prywatnie to potrafiło i z 16 tys kosztować -
Elza1234 wrote:A myśleliście o adopcji komórki?
Na to na pewno się nadajecie, nikt nie musi o tym wiedzieć, psycholog by was tylko czekał, dobierają tak, że nie będzie widać po dziecku z wyglądu różnicy. Plus jest to z MZ, bo prywatnie to potrafiło i z 16 tys kosztować
Jest to obecnie za trudny temat2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo wrote:Jest to obecnie za trudny temat
Trzeba byc gotowym na cos takiego, a równie dobrze może się nie być na to gotowym nigdy
Wierzę, że mezoterapia pomożeEcho, alauda lubią tę wiadomość
-
Echo, mocno Cię przytulam. I także zaciskam mocno kciuki za skuteczność mezo.
Echo lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Jestem po, dość mocno się spóźniła i wg nie przejrzała moich wyników wcześniej
Powiedziała, że uważa że to wina endometrium, tego stanu zapalnego.
Ale jeśli sie zdecyduje to mogę wdrożyć hydroksychlorochine i Accofil - ale podkreśliła że to trochę na wyrost jest -
Elza1234 wrote:Jestem po, dość mocno się spóźniła i wg nie przejrzała moich wyników wcześniej
Ale jeśli sie zdecyduje to mogę wdrożyć hydroksychlorochine i Accofil - ale podkreśliła że to trochę na wyrost jest
Ale zaproponowała jakąś konkretną kombinację antybiotyków?83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Elza1234 wrote:Jestem po, dość mocno się spóźniła i wg nie przejrzała moich wyników wcześniej
Ale jeśli sie zdecyduje to mogę wdrożyć hydroksychlorochine i Accofil - ale podkreśliła że to trochę na wyrost jest
Masz na myśli stan zapalny endometrium? Jesteś w trakcie kolejnej antybiotykoterapii, prawda? Jaki masz plan w tym temacie?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
alauda wrote:Ale zaproponowała jakąś konkretną kombinację antybiotyków?
Szczerze mówiąc mam chytry plan, pobrać na najbliższej wizycie biopsję, zrobić transfer, jak się nie uda to akurat będę miała wyniki biopsji i wtedy najwyżej wybiorę te antybiotyki i zrobię transfer na lekach.
Ona sama powiedziała że te leki są na wyrost, bo właściwie to by mi ich nie dała, ale że 3 mam nieudane transfery to w razie W może mi to zaproponować. -
No i mogę się odczulać.
Ona tak jak ginekolog i alergolog uważa, że więcej szkody zrobię zaprzestając odczulania, bo nie będę mogła brać żadnych lekówalauda, Echo, Butterfly23 lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Powiedziała, że mam wykonać kontrolę po tych antybiotykach, ktore biorę, jeżeli one nie pomogą to ona wtedy poda mi uwaga 3 antybiotyki, w tym jeden zastrzykiem w tyłek i że to już będzie ostatniej szansy 🤡
Szczerze mówiąc mam chytry plan, pobrać na najbliższej wizycie biopsję, zrobić transfer, jak się nie uda to akurat będę miała wyniki biopsji i wtedy najwyżej wybiorę te antybiotyki i zrobię transfer na lekach.
Ona sama powiedziała że te leki są na wyrost, bo właściwie to by mi ich nie dała, ale że 3 mam nieudane transfery to w razie W może mi to zaproponować.
Czyli czekasz teraz do miesiączki i wtedy w następnym cyklu tranfer i biopsja?
Ja też bym spróbowała na lekarz. Nie sądzę, że zaszkodzą a jeśli chociaż odrobinę mogłyby pomóc, to ja też byłabym za spróbowaniem.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Czyli czekasz teraz do miesiączki i wtedy w następnym cyklu tranfer i biopsja?
Ja też bym spróbowała na lekarz. Nie sądzę, że zaszkodzą a jeśli chociaż odrobinę mogłyby pomóc, to ja też byłabym za spróbowaniem.
Mam po prostu taki plan w głowie: biopsja kontrolna, transfer, jak się nie uda kolejne antybiotyki i transfer na lekach, jak się nie uda zeruje zarodki i chyba żegnam się ze staraniami. -
Elza1234 wrote:Wizytę umówioną mam na jakiś 30 dc, więc wtedy postaram się pobrać biopsję.
Mam po prostu taki plan w głowie: biopsja kontrolna, transfer, jak się nie uda kolejne antybiotyki i transfer na lekach, jak się nie uda zeruje zarodki i chyba żegnam się ze staraniami.
Ale nie lepiej poczekac do miesiączki? Podobno endometrium po antybiotykoterapii musi się najpierw złuszczyć.
Może udało by się zrobić biopsję w tym samym cyklu , co transfer i wtedy byłby to niejako scratching. Jedni mówią, że pomaga, inni, że nie. Ale na pewno nie zaszkodzi ewentualnej implantacji.
Nie no... musi byc sposób aby wyleczyć to cholerne zapalenieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 10:09
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️