Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezimienna wrote:Ej, ale jestem durna. Głupsza niż dłuższa. Przecież do niedzieli brałam APAP. On wpływa przeciwzapalnie, więc te wyniki wyszły zaburzone. 🙉 I Accard jako kwas salicylowy też działa przeciwzapalnie. Ja pitole. 😂
APAP nie działa przeciwzapalnie, a jedynie przeciwbólowo. Ibuprofen na działanie przeciwzapalne. Myślę, że acard też nie miał wpływu. Już prędzej jakaś infekcja sama w sobie mogła coś zaburzyć w wynikach.
Ja obstawiam, że możesz mieć wahania po poronieniu. Rok po każdej ciąży, nie ważne czy donoszonej czy nie, istnieje ryzyko poporodowego zapalenia tarczycy. Nie jest to ogólnie nic groźnego, bo często kobiety nie zdają sobie z tego sprawy. Ale tarczyca może wtedy trochę "wariować".Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 08:04
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Dzięki Dziewczyny. Może rzeczywiście wypadałoby wybrać się do lekarza. Najgorsze, że ból wpływa też na psychikę a domyślam się, że moje spadki nastroju odbijają się też na innych.
Jamini, ale miałaś tych badań! Mnie to przeraża. Ja nie mam czasu czasami umyć włosów a co dopiero biegać po badaniach i lekarzach. Zaniedbałam się, to fakt. A o fibromialgii tez właśnie myślałam…..
Mimi_m - boreliozę tez brałam pod uwagę, ale raczej nie miałam styczności z kleszczami. Ale wiem, że nigdy nie można tego wykluczyć.
Ja biore się za robotę, bo mam spotkanie o 10 i muszę co nieco przygotować. Do później83; AMH 0,73
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
syska wrote:Hej Echo, kciuki za wizytę i jutro za badania 🤞
O której masz dziś wizytę? Daj znać po koniecznie
Dopiero o 18:00. Dam znać 😘alauda, Pinkflower lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
alauda wrote:APAP nie działa przeciwzapalnie, a jedynie przeciwbólowo. Ibuprofen na działanie przeciwzapalne. Myślę, że acard też nie miał wpływu. Już prędzej jakaś infekcja sama w sobie mogła coś zaburzyć w wynikach.
Ja obstawiam, że możesz mieć wahania po poronieniu. Rok po każdej ciąży, nie ważne czy donoszonej czy nie, istnieje ryzyko poporodowego zapalenia tarczycy. Nie jest to ogólnie nic groźnego, bo często kobiety nie zdają sobie z tego sprawy. Ale tarczyca może wtedy trochę "wariować". -
mimi_m wrote:alauda - przebadaj się pod kontem boreliozy
Dziewczyny powiedzcie czy Progesteron rośnie bardziej po zapłodnieniu ale tak bardzo niedaleko od owulacji?
Tylko w ciąży tak miałam że ogromna senność od 4, 5 dpo przychodzi za wcześnie na cokolwiek ale tego nie da sie przeoczyć.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
alauda wrote:Dzięki Dziewczyny. Może rzeczywiście wypadałoby wybrać się do lekarza. Najgorsze, że ból wpływa też na psychikę a domyślam się, że moje spadki nastroju odbijają się też na innych.
Jamini, ale miałaś tych badań! Mnie to przeraża. Ja nie mam czasu czasami umyć włosów a co dopiero biegać po badaniach i lekarzach. Zaniedbałam się, to fakt. A o fibromialgii tez właśnie myślałam…..
Mimi_m - boreliozę tez brałam pod uwagę, ale raczej nie miałam styczności z kleszczami. Ale wiem, że nigdy nie można tego wykluczyć.
Ja biore się za robotę, bo mam spotkanie o 10 i muszę co nieco przygotować. Do później03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
mimi_m wrote:Bezimienna - wyczytałam tak jak piszesz, ale czy sam fakt zapłodnienia jak jajo jeszcze się przemieszcza sprawie ze Progesteron jest wyższy niż zwykle?03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
mimi_m wrote:Butterfly23 - ale czy on jest wyższy jak dojdzie do zapłodnienia, czy nie ma znaczenia?03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Echo kciuki za wizytę!
Widzę że dużo bieli się dziś posypało. Ja rano bilam się z myślami ale koniec końców się załamałam i zrobiłam test. Niestety biało, 10dpo. Chyba już straciłam nadzieję 😪 za dużo mam objawów na zbliżający się okres żeby coś z tego jeszcze miało być.Echo lubi tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Echo kciuki za wizytę!
Widzę że dużo bieli się dziś posypało. Ja rano bilam się z myślami ale koniec końców się załamałam i zrobiłam test. Niestety biało, 10dpo. Chyba już straciłam nadzieję 😪 za dużo mam objawów na zbliżający się okres żeby coś z tego jeszcze miało być.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 - nie planuje sprawdzać czy jest ciąża badając poziom progesteronu a za wcześnie na cokolwiek wie już wie ze podwyższony progesteron powoduje senność. Pytanie czy ciałko żółte wytwarza go więcej niż w standardowym cyklu bez ciałka żółtego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 08:24
-
Dobrego dnia dziewczyny 🙂
Echo trzymam kciuki za wizytę 🙂 jak miło, że będziesz w moich stronach 🙂 będę wspierać myślami z niedalekiej odległości 😘
Mnie już zaczyna denerwować brak małpiska. Do tego po Utrogestanie mam lekką infekcję, bo swędzi mnie niesamowicie, do tego sucho jak pieprz 😡
Dobrego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 08:25
Echo lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
mimi_m wrote:Butterfly23 - nie planuje sprawdzać czy jest ciąża badając poziom progesteronu a za wcześnie na cokolwiek wie już wie ze podwyższony progesteron powoduje senność. Pytanie czy ciałko żółte wytwarza go więcej niż w standardowym cyklu bez ciałka żółtego
Echo, mimi_m lubią tę wiadomość
-
Wysłałam z rana męża po test bo JEDNAK się namyslilam 😁
dzisiaj 11 dpo no i biel niesamowita. Ból i powiększenie piersi, ból podbrzusza kompletnie nic nie znaczą. Moje ciało robi mnie w ciula. No i znowu kolejny miesiąc oczekiwania.... -
Butterfly23 wrote:Mi jeszcze przyszło na myśl łuszczycowe zapalenie stawów
łoj matko, ja o tych chorobach w ogóle nie słyszałam 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 08:34
83; AMH 0,73
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
Przytulam każdą za biel. 🫂
Robiłam test przy mężu i po tylko mnie przytulił. Widziałam, że było mu przykro ale nawet nic nie powiedział. Boli mnie serce 😭 Tak bym chciała żeby ktoś mi mógł powiedzieć, że będę mieć chociaż jedno dziecko 😭
Nie śpię juz ponad 2 h i nie mam siły zebrać się z łóżka.
Chciałabym w sierpniu odpuścić monitoring i dać Nam trochę luzu. Tylko jedna rzecz mnie martwi, ten progesteron. Bez monitoringu nie będę wiedziała kiedy włączyć duphaston/progesteron.
Co robić dziewczyny?
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
syska wrote:Przytulam każdą za biel. 🫂
Robiłam test przy mężu i po tylko mnie przytulił. Widziałam, że było mu przykro ale nawet nic nie powiedział. Boli mnie serce 😭 Tak bym chciała żeby ktoś mi mógł powiedzieć, że będę mieć chociaż jedno dziecko 😭
Nie śpię juz ponad 2 h i nie mam siły zebrać się z łóżka.
Chciałabym w sierpniu odpuścić monitoring i dać Nam trochę luzu. Tylko jedna rzecz mnie martwi, ten progesteron. Bez monitoringu nie będę wiedziała kiedy włączyć duphaston/progesteron.
Co robić dziewczyny?Pinkflower lubi tę wiadomość