Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś na zajęciach z dziećmi (jedna grupa wiedziala o mojej ciąży, ale to już dluzsza historia- ja nie mówiłam im o tym) jedna dziewczynka spytała mnie kogo urodziłam. Powiedziałam, że nie urodziłam, że dzidziuś poszedł do aniołków. Dlaczego? Czasami tak się zdarza. Na co inne dziecko mi z hasłem (tonem bardzo przemądrzałym) "a może pani usunęła ciążę?!" Wdech, wydech.... "Nikodem, a czy można od tak ludzi usuwać, bądź zabijać?" Nie - odpowiedział. "No to masz odpowiedź, na to czy usunęłam ciążę".
Później się okazało, po rozmowie z jego wychowawczynią, że ona slyszala jak kiedyś jego mama powiedziała do niego, że go odda do okna życia póki się jeszcze zmieści 🤦🏼♀️ także nie zdziwiłoby nas to, gdyby ona mu powiedziała, że żałuję że nie usunęła ciąży, bo by może było lepiej bez niego.
Dzieciak mega fajny, lubię go i absolutnie nie mam do niego żalu o takie słowa. To tylko dziecko. Ale chyba się włącza obraz jak traktują go w domu. Niestety chłopiec ma wiele za uszami, lubi zwracać uwagę na siebie.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Dziś na zajęciach z dziećmi (jedna grupa wiedziala o mojej ciąży, ale to już dluzsza historia- ja nie mówiłam im o tym) jedna dziewczynka spytała mnie kogo urodziłam. Powiedziałam, że nie urodziłam, że dzidziuś poszedł do aniołków. Dlaczego? Czasami tak się zdarza. Na co inne dziecko mi z hasłem (tonem bardzo przemądrzałym) "a może pani usunęła ciążę?!" Wdech, wydech.... "Nikodem, a czy można od tak ludzi usuwać, bądź zabijać?" Nie - odpowiedział. "No to masz odpowiedź, na to czy usunęłam ciążę".
Później się okazało, po rozmowie z jego wychowawczynią, że ona slyszala jak kiedyś jego mama powiedziała do niego, że go odda do okna życia póki się jeszcze zmieści 🤦🏼♀️ także nie zdziwiłoby nas to, gdyby ona mu powiedziała, że żałuję że nie usunęła ciąży, bo by może było lepiej bez niego.
Dzieciak mega fajny, lubię go i absolutnie nie mam do niego żalu o takie słowa. To tylko dziecko. Ale chyba się włącza obraz jak traktują go w domu. Niestety chłopiec ma wiele za uszami, lubi zwracać uwagę na siebie.
I nienawidzę takiego plotkowania 🤬 to są Twoje prywatne sprawy, a nie żeby całe przedszkole wiedziało i rodziceWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 21:31
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Jezusie drogi. Brak mi słów. Ale tak, dziecka nie ma co winić, bo on nie powinien znać takich słów… Nawet nie wyobrażam sobie, co musiałaś czuć w tamtej chwili 🥺
I nienawidzę takiego plotkowania 🤬 to są Twoje prywatne sprawy, a nie żeby całe przedszkole wiedziało i rodzice
Dziś to po mnie spłynęło. Ale co by było jeszcze w maju? Na bank byłoby źle... Bo pogodziłam się z tą całą sytuacją, został żal, jest mi cholernie przykro, bo teraz byłabym jakoś w 27 tygodniu bodajże. Ale potrafię sobie już z tymi emocjami radzić.
Dzieci nie zdają sobie sprawy z tego, że krzywdzą kogoś. Po prostu są szczere, po prostu często powtarzają coś, co słyszą w domu.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Butterfly23 wrote:Bezimienna daj koniecznie znać co ta endo powiedziała.
Ale Ci rozwalili tarczycę w tym szpitalu… -
Bezimienna wrote:Skończy się najwyżej odstawieniem wszystkich supli. Widzisz, też miałam brać ovarin i prenatal uno jednocześnie,.co spowodowało niski poziom homocysteiny. I to z zalecenia szpitalnego 😂. Ja myślę, że endo nieszczególnie to zmartwi, bo mam ładne ft3 i ft4, i jest to naprawdę na dobrym poziomie. Myślę, że tu ten paracetamol i Accard mógł tak wpłynąć03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:A przyjmujesz biotynę? Bo ona na 100% robi sieczkę w tsh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 22:27
-
Butterfly23 wrote:A przyjmujesz biotynę? Bo ona na 100% robi sieczkę w tsh
Prenatal uno,
NAC brałam przez cały cykl,
Accard od 16 dc,
Ovarin brałam, ale już odstawiłam.
Nie ma tego dużo tak naprawdę, ale chyba pozostanę przy prenatal Uno + NAC 3-7 DC. Nie martwią mnie mocno te wyniki, bo powodów może być wiele. Nie wygląda to źle, możliwe, że parę czynników się na to złożyło. Albo może faktycznie weszłam w fazę remisji Hashimoto..🧐🧐🧐 nie wiem, to jak wróżenie z fusów. Ale moje wyniki badań są naprawdę zaskakująco dobre, tylko takie odstępstwa od normy jak TSH. Aż jutro zatestuje, bo jak się okaże, że to HCG mi wyzerowalo TSH to padnę na twarz xD.
Wszystkie ewentualne objawy niedoczynności minęły mi w maju, o ile jakiekolwiek miałam, bo one nie utrudniały życia. Min było mi wiecznie zimno, zmęczenie, problemy z opuchlizna czy problem ze zrzuceniem wagi, przy racjonalnej diecie. Jeszcze miałam syfy na twarzy, ale to było w okresie @. A od tego czasu nie mam praktycznie nic, jak się pojawi wyprysk, to ze względu na zła pielęgnację. I to nawet nie jest raz na miesiąc.
Zobaczymy. 🤪 Ale jestem dziwnie spokojna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 22:36
-
Dzień dobry. Miłego dnia ☀️
Bezimienna trzymam kciuki 🤞🏻
Ja dałam się Wam namówić i o… Biel wizira. 9 dpo. Wiem, że za wcześnie, ale też wiem, że nic z tego. To się po prostu już czuje po tylu latach. Ale tempka pięknie mi rośnie. Nigdy nie miałam takiego wykresu.
I pisząc o biotynie miałam na myśli, że wpływa na wynik tsh fałszuje goS.Roszpunka lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Hej dziewczynki, miłego dnia 😘
Również skusiłam się na test, zrobiłam facelle paskowy i bielutko. Jestem chyba 10 dpo. Też czuje, że nic z tego. Myślę co zmienić w przyszłym cyklu ale nie wiem 🙄
Nie mogę tego zrozumieć, że było wszystko jak trzeba i nic z tego a w największym stresie zaszłam w ciążę, bez nie wiadomo jakiej suplementacji, monitoringu.
A jeszcze wiecie co najgorsze, że śniło mi się dziś że wysikałam 2 kreski. Obudziłam się i nie wierzyłam że to był tylko sen. Sny czyta się na odwrót No i się potwierdziło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 07:13
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Bezimienna wrote:Nieeee, ja tylko ten selen 200 ( do 23 lipca miałam go brać ), potem zmniejszyć dawkę na 100,
Prenatal uno,
NAC brałam przez cały cykl,
Accard od 16 dc,
Ovarin brałam, ale już odstawiłam.
Nie ma tego dużo tak naprawdę, ale chyba pozostanę przy prenatal Uno + NAC 3-7 DC. Nie martwią mnie mocno te wyniki, bo powodów może być wiele. Nie wygląda to źle, możliwe, że parę czynników się na to złożyło. Albo może faktycznie weszłam w fazę remisji Hashimoto..🧐🧐🧐 nie wiem, to jak wróżenie z fusów. Ale moje wyniki badań są naprawdę zaskakująco dobre, tylko takie odstępstwa od normy jak TSH. Aż jutro zatestuje, bo jak się okaże, że to HCG mi wyzerowalo TSH to padnę na twarz xD.
Wszystkie ewentualne objawy niedoczynności minęły mi w maju, o ile jakiekolwiek miałam, bo one nie utrudniały życia. Min było mi wiecznie zimno, zmęczenie, problemy z opuchlizna czy problem ze zrzuceniem wagi, przy racjonalnej diecie. Jeszcze miałam syfy na twarzy, ale to było w okresie @. A od tego czasu nie mam praktycznie nic, jak się pojawi wyprysk, to ze względu na zła pielęgnację. I to nawet nie jest raz na miesiąc.
Zobaczymy. 🤪 Ale jestem dziwnie spokojna.
Bezimienna 🤞🤞🤞29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Bezimienna wrote:Nie sikalam. 😂 Stchorzyłam. A temperatura mnie robi w CH. @ przyjdzie tak i tak..czekam na koleżankę..😂
Podziwiam za wytrwałość. Ja już przeżywam swoją małą żałobę. 😭
Ktoś jeszcze dziś testuje ?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
-
Przyznam się że też zrobiłam test 8dpo.... oczywiście że bielDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
alauda - przebadaj się pod kontem boreliozy
Dziewczyny powiedzcie czy Progesteron rośnie bardziej po zapłodnieniu ale tak bardzo niedaleko od owulacji?
Tylko w ciąży tak miałam że ogromna senność od 4, 5 dpo przychodzi za wcześnie na cokolwiek ale tego nie da sie przeoczyć. -
Dzień dobry moje kochane ❤️❤️! Życzę Wam wspaniałego dnia ❤️❤️ 🌤️🏖️🍭
Dzisiaj wieczorem jadę do kliniki w Katowicach, bo mój gin w tym miesiącu nie przyjmuje w Krakowie. 2dc to idealny moment na ocenę rezerwy i opracowanie nowego planu🤞🤞🍀 A jutro badania hormonalne 🔬Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 07:48
Pinkflower, Butterfly23 lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
mimi_m wrote:alauda - przebadaj się pod kontem boreliozy
Dziewczyny powiedzcie czy Progesteron rośnie bardziej po zapłodnieniu ale tak bardzo niedaleko od owulacji?
Tylko w ciąży tak miałam że ogromna senność od 4, 5 dpo przychodzi za wcześnie na cokolwiek ale tego nie da sie przeoczyć. -
JaMiNi wrote:Hej wróciłam po wakacjach, nie powiem ze odpoczęłam wakacje z 16 latkiem to masakra, nie rozumiem czemu straszą wiekiem niemowlęcym i maluchami, naburmuszony nastolatek z fochem, to gorzej niż baba w ciąży i pms razem wzięte 😡 cały tydzień miał minę jakby za karę tam był (oczywiście chciał lecieć i wrócił zadowolony my trochę mniej), zaprezentował cały wachlarz wywijania oczami, wzdechniec i sapania, takie zaskoczenie ze w hotelu jest dużo ludzi i jest gorąco no kto by się spodziewał w lipcu w Grecji, jak wiało to tez niezbyt 🫣
Jamini, małe dzieci mały problem, duże dzieci duży problem Mi jest teraz ciężko, ale jak wiem, że jak córa będzie już nastolatką to zatęsknię za buntem 2 latki83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Echo wrote:Dzień dobry moje kochane ❤️❤️! Życzę Wam wspaniałego dnia ❤️❤️ 🌤️🏖️🍭
Dzisiaj wieczorem jadę do kliniki w Katowicach, bo mój gin w tym miesiącu nie przyjmuje w Krakowie. 2dc to idealny moment na ocenę rezerwy i opracowanie nowego planu🤞🤞🍀 A jutro badania hormonalne 🔬
Hej Echo, kciuki za wizytę i jutro za badania 🤞
O której masz dziś wizytę? Daj znać po koniecznieEcho lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178