Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Biorę magnez, ale może powinnam suplementować w większej ilości. A bóle mam od dawna. Plecy zaczęły mnie boleć tak na poważnie od jakiegoś roku. Do tego doszły bóle łokci, bioder, kolan.... Czasami boli tak bardzo, że odbiera mi to chęć do życia i pewnie dlatego też jestem wiecznie zmęczona, podminowana.
    Kurczę to brzmi bardzo poważnie! A byłaś u reumatologa konsultować te wyniki?

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Nie ma 😂 a zapomniałam rano zmierzyć temperaturę, także nawet nie wiem czy spadła 🤷🏼‍♀️

Serio 🙈? To który dc? To jest nie fair. Jak już beta ujemna, to niech chociaż @ przyjdzie szybko żeby móc rozpocząć nowy cykl starań 🍀

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
    - 11.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Haha faktycznie, taki kwasek cytrynowy 😂

Kochana, o jakich tabletkach na stymulacje piszesz? Myślisz, że zwiększenie dawki NAC może je zastąpić🤔? Ja też rozważam dołożenie 400mg NAC w 3-7dc, ale nie mam tak dobrze rozpracowanego tematu jak Ty😘
    O aromku. Brałam w tym cyklu. NAC niby wpływa na owulacje, zwiększają dawki 3-7 dc, więc musi coś w tym być. Dawka na te dni może wynosić nawet 1800 mg

Echo lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Agata29 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Kochana, malowanie paznokci nie spowodowało poronienia. A Twoje dziecko, było najzwyczajniej chore. Dlatego nie było w stanie przyjść na świat. Nikt nie jest winien tej sytuacji. Bardzo mi przykro, że trafiasz na takich okrutnych ludzi. A niestety lekarze w szpitalu mają znieczulicę. Dlatego już wolę jak nic nie mówią, niż mówią za dużo. Możesz liczyć na naszą pomoc. W badaniach histopatologicznych najważniejsze jest czy to była ciąża zasniadowa czy nie. Przy zasniadowek może być więcej komplikacji i trzeba dłużej odczekać po stracie, aby podejść do kolejnych.

Sama robiłam te badania w zeszłym tygodniu, w diagnostyce, i też tyle wyszło. Masakra. Ale wolę wydać 1,5k mimo wszystko i to po prostu wykluczyć. Ja zrezygnowałam dziś z badań na ANTY TPO, bo usłyszałam 110 zł. Ale to miało być w ramach eksperymentu. Te ceny są chore. Prawda...

Też sobie wmawiam, że musiało coś być...mimo że w genetyce nic nie wykazało a na badaniach prenatalnych było wszystko książkowe...No nic czekam na wyniki i zobaczymy co dalej...Doktor mi mówiła jeśli nic nie wyjdzie w histo to przy kolejne ciąży heparyna lub encorton do końca ciąży, ale w tedy skontaktuje się z Paśnikiem niech też się wypowie co robić...dzięki kochana za wsparcie i czekamy na wyniki

• Echo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Nie byłam z tym u lekarza. Zawsze myślę, że przejdzie. No i z drugiej strony, boję się, że żaden lekarz nie weźmie mnie na poważnie. Boli.... ale nie mam żadnych innych objawów, wyniki też są dobre.... No chyba, że są choroby, o których w ogóle nie mam pojecia. Właśnie np coś związane z immunologią...

Nie mogą zlekceważyć takiego bólu 😞 to, że morfologia i crp jest ok nie znaczy, że nie dzieje się coś złego w organizmie. Wydaje mi się,że dobrym kierunkiem byłby reumatolog i immunolog🤔 a jak nie czują się kompetentni, to niech Cię pokierują dalej

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Serio 🙈? To który dc? To jest nie fair. Jak już beta ujemna, to niech chociaż @ przyjdzie szybko żeby móc rozpocząć nowy cykl starań 🍀

33 dc :) 13 dpo 🙂 to jest moja najdłuższa faza lutealna bez ciąży 😂 ale fakt, skoro nie ma ciąży, to moglaby gorylica przyjść

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wróciłam po wakacjach, nie powiem ze odpoczęłam wakacje z 16 latkiem to masakra, nie rozumiem czemu straszą wiekiem niemowlęcym i maluchami, naburmuszony nastolatek z fochem, to gorzej niż baba w ciąży i pms razem wzięte 😡 cały tydzień miał minę jakby za karę tam był (oczywiście chciał lecieć i wrócił zadowolony my trochę mniej), zaprezentował cały wachlarz wywijania oczami, wzdechniec i sapania, takie zaskoczenie ze w hotelu jest dużo ludzi i jest gorąco no kto by się spodziewał w lipcu w Grecji, jak wiało to tez niezbyt 🫣

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Do 7 dni po odstawieniu proga powinna przyjść małpa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 15:45

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:
    Hej wróciłam po wakacjach, nie powiem ze odpoczęłam wakacje z 16 latkiem to masakra, nie rozumiem czemu straszą wiekiem niemowlęcym i maluchami, naburmuszony nastolatek z fochem, to gorzej niż baba w ciąży i pms razem wzięte 😡 cały tydzień miał minę jakby za karę tam był (oczywiście chciał lecieć i wrócił zadowolony my trochę mniej), zaprezentował cały wachlarz wywijania oczami, wzdechniec i sapania, takie zaskoczenie ze w hotelu jest dużo ludzi i jest gorąco no kto by się spodziewał w lipcu w Grecji, jak wiało to tez niezbyt 🫣
    O jaaa 🙈🙈🙈
    Ale wiem o czym piszesz. Mam kilku nastolatków w rodzinie. Czasami mam ochotę udusić gołymi rękami

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Agata29 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2023, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope... wrote:
    O lekarskiej znieczulicy mogłabym książkę napisać...
    Po stracie Synka lekarz tak się schował, że mój maż do dzisiaj nie wie jak on wygląda, już nie wspominając, że nawet z nim nie porozmawiał, a przecież zostawiał wieczorem żonę „bezpieczną„ w szpitalu... Po 3 godzinach dostając telefon ODE MNIE tuż po wybudzeniu po uspaniu (bo oni „nie mogli„), że dziecko nie żyje i ma przyjechać się pożegnać... To tylko urywek całości...

Wiecie czego mnie życie nauczyło, zeby nie milczeć, tylko zwrócić uwagę takiej oślicy lub baranowi 😡 czy to obcy, czy rodzina... Zwłaszcza rodzina. Musimy szanować siebie, nasze uczucia, nie dać się deptać słowami przez innych. Naprawdę spróbujcie powiedzieć wprost, co myślicie, jak beznadziejne jest ich zachowanie. Gwarantuję, że tym wszystkim wyszczekanym ważniakom odejmie mówę 😡

Współczuje bardzo...To jest jakaś masakra co się dzieje z tymi ludźmi tyle jest zazdrości, niewieści...Co do lekarzy to takie osoby w ogóle nie powinny pracować w takim zawodzie, dotyczy się większości personelu medycznego itp. Co do mojej szwagierki to jej się bardzo zbiera... że coś jej chyba wypalę bo za dużo już tego.

Hope... lubi tę wiadomość

• S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:

Cześć!
    O tak! Wywracanie oczami, sapanie to podstawa życia nastolatków 😂

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata29 wrote:
    Też sobie wmawiam, że musiało coś być...mimo że w genetyce nic nie wykazało a na badaniach prenatalnych było wszystko książkowe...No nic czekam na wyniki i zobaczymy co dalej...Doktor mi mówiła jeśli nic nie wyjdzie w histo to przy kolejne ciąży heparyna lub encorton do końca ciąży, ale w tedy skontaktuje się z Paśnikiem niech też się wypowie co robić...dzięki kochana za wsparcie i czekamy na wyniki

Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 😞💔 Dobrze, że się nie poddajesz i walczysz dalej. Doskonale rozumiemy jak się czujesz, tutaj znajdziesz wsparcie ❤️

Agata29 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda a byłaś u reumatologa? Robiłaś ana? Może fibromialgia? Polecam na insta profil lekarki Katarzyna muras-szwedziak, zajmuje się chorobami rzadkimi i ma dużo info w postach tylko trzeba grzebać.
    Widzę ze ktoś tu wywołał temat tezyczki, tez mam i mimo wizyty u dwóch neurologów nikt na to nie wpadł( jeden się zajmował badaniami emg) dopiero z internetem sama się wybrałam na próbę tezyczkowa i bingo, a była to moja ostatnia deska ratunku bo internet mi tylko podpowiadał po objawach sm, sla( ten kto ma tezyczke ten wie 😬) tezyczka temat rzeka.
    Ja miałam problem jeszcze z bólem mięśni i stawów, wędrujący ale symetryczny, palce, nadgarstki itd, bóle mięśni głównie w spoczynku, u mnie ana1 dodatnie ale ana3 ujemne, miałam robiony rezonans, kinaze, badanie w kierunku zssk nic nie wykazało, tylko torbiele okolokozeniowe, aleeee fizjo i ortopeda mi mówili ze jestem bardzo wiotka, taki flaczek moja skóra nigdy nie była jędrna, nawet przy ćwiczeniach plus jestem hipermobilna i wychodzi na to ze to jest powodem moich dolegliwości, reumatolog coś wspominała ze może być eds ale nikt tematu nie zagłębia.
    Ja się świetnie czułam po witaminach best labs vitamin best bardzo mi pomogło w bólach

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:

Ah te nastolatki 😅 tęsknię za tymi czasami 😂

Fajnie, że już wróciłaś 😘 czy mimo tego wszystkiego udało Ci się trochę odpocząć? Grecja jest taka piękna 😍❤️

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Agata29 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Jezu dziewczyny włos mi się jeży na głowie czytając przez co przechodziłyście w szpitalu. Jak można być takim człowiekiem? Bo to nie lekarz jest gburem, bo lekarzem może jest dobrym, a człowiek. Masakra. Współczuje bardzo, bo takie wspomnienia niestety zostają na długo w pamięci…

Agata nie wierz w takie brednie. W żaden sposób nie zaszkodziłaś swojemu dziecku. A Twoja mądra szwagierka niech sobie w buty wsadzi te wszystkie mądrości. Możesz jej tak powiedzieć, że ja tak powiedziałam 😂

Wiesz co kochana chyba będę musiała coś jej powiedzieć bo jest tego za dużo...Niby jesteśmy najbliższą rodziną ale człowiek najwięcej dostaje wsparcia od obcych ludzi czy przyjaciół a nie od najbliższych to jest straszne...Ona jest przed 40 ma 2 dzieci gdzie mają problemy alergiczne szczególnie 1 dziecko bo drugie wyrosło i tak gada że jej córka jest tak chora że ja się zastanawiam jak można niby tak z chorym dzieckiem jechać na wczasy do Egiptu??? To jest człowiek gdzie chce tylko zwrócić na siebie uwagę...Jak leżałam w szpitalu to napisała sms jak się czuję fizycznie , kiedy wracam do domu i że dobrze że dzisiaj. Od tamtej pory ani tel niczego...Ale jak źle się czułam jeszcze długo przed zajściem w ciąże i nie poszłam na imieniny do restauracji do teściów, to potrafiła zadzwonić wieczorem i pytać się dokładnie co mi jest i jakie leki biorę...Przestraszyła się że może jestem w ciąży...PORAZKA!

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata29 wrote:
    Wiesz co kochana chyba będę musiała coś jej powiedzieć bo jest tego za dużo...Niby jesteśmy najbliższą rodziną ale człowiek najwięcej dostaje wsparcia od obcych ludzi czy przyjaciół a nie od najbliższych to jest straszne...Ona jest przed 40 ma 2 dzieci gdzie mają problemy alergiczne szczególnie 1 dziecko bo drugie wyrosło i tak gada że jej córka jest tak chora że ja się zastanawiam jak można niby tak z chorym dzieckiem jechać na wczasy do Egiptu??? To jest człowiek gdzie chce tylko zwrócić na siebie uwagę...Jak leżałam w szpitalu to napisała sms jak się czuję fizycznie , kiedy wracam do domu i że dobrze że dzisiaj. Od tamtej pory ani tel niczego...Ale jak źle się czułam jeszcze długo przed zajściem w ciąże i nie poszłam na imieniny do restauracji do teściów, to potrafiła zadzwonić wieczorem i pytać się dokładnie co mi jest i jakie leki biorę...Przestraszyła się że może jestem w ciąży...PORAZKA!
    Ogromnie Ci współczuje takiej osoby obok siebie… Aż się zagotowałam jak to czytałam. Ludzie są podli

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Echo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata29 wrote:

Co za koszmar... Od takich ludzi lepiej trzymać się z daleka. Zwłaszcza, że teraz przechodzisz żałobę i w tym momencie powinnaś skupić się na sobie i na swoich potrzebach. Przytulam mocno ❤️

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 11.2024 ✖

---
  • Agata29 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2023, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 😞💔 Dobrze, że się nie poddajesz i walczysz dalej. Doskonale rozumiemy jak się czujesz, tutaj znajdziesz wsparcie ❤️

Dziękuję kochana za słowa i za wparcie. Trzymam za Nas wszystkie w kciuki aby nam się udało, a przede wszystkim żebyśmy znalazły tą siłę do wali o starania!

Echo, Butterfly23, S.Roszpunka, alauda lubią tę wiadomość

• Hope... Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:

Uśmiałam sie czytając 🙈🙈🙈 uwielbiam 🤗 ale nastolatka nie zazdroszczę, mam przedsmaczek w domu 😉

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizyta u endo, a mam wyniki tylko FT3 I FT4. Czuje, że moja dawka eurhyroxu się zmniejszy, bo ft4 mam w górnej granicy. To by wyjaśniało mój metabolizm. Ale to też znaczy, że przy niżej dawce leku, poprawiła się praca tarczycy.
    No niech TSH mi wgraja, bo jutrzejszą wizyta u endo się nie odbędzie 😂.

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ