Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
siesiepy wrote:Roszpunka kurczaki, mam nadzieję że mimo tego ciągnięcia za język faktycznie było tak przyjemnie jak mówisz. Nie będę ukrywać że zazdroszczę Ci tych urlopów. 🤡 U mnie się nie zanosi na razie.
Elza nie będę ci smęcić, że rozumiem, bo nie rozumiem, ale może zrozumiem jak uda mi się znowu zajść. Pewnie sama będę panikować. 🙈 Wierzę, że u Ciebie jest wszystko dobrze, tak jak i całej reszty tęczowych. 🍀
Z pozytywnych wieści: od dzisiaj letrozole. Przegadaliśmy temat IVF, mężu sam go zaczął. Jak trzeba będzie to trzeba będzie i ruszymy to w przyszłym roku. 💪🏻
Super, że macie tę rozmowę za sobą i że mąż zmienił podejście
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer - 10dpt beta 448 🥹
11dpt beta 724 🥳
12 dpt beta 986 ❤️
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️ -
Siesiepy co miesiąc na tym etapie jakiś pseudo objaw sobie wymyślam, przynajmniej przez tydzień mogę udawać że zaszłam, tyle że chodzę na treningi jak zawsze i wypijam jakieś wino albo piwo jak normalnie. Taka pseudo ciąża 🤪 to już nawet na oddzial zamknięty jest za późno
Cel95 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
siesiepy wrote:Cel miałaś nie analizować. Mówiłam że będziesz rozkminiac swoje przyrosty i czy poziom prawidłowy, prawda? Daj odpocząć zylom, jeszcze się narobisz badań w ciąży. Teraz obraz USG jest najbardziej wartościowy i to on powinien być prawidłowy, a nie weryfikacja przyrostów bety. TSH spadło, wiadomo że w ciąży na początku wariuje, wyluzuj, jesteś pod opieką lekarzy. To dopiero 7+0, przed tobą jeszcze ponad 30 tygodni. Weź kilka głębokich oddechów i czekaj na wizytę. 🍀
Smerfetko wiem co czujesz, bo sama wrzuciłam na siebie podobna presję. A życie boleśnie zwaliło mnie na cztery litery. Zabolało na tyle, że musiałam się rozluźnić, bo pewnych rzeczy nie przeskoczę najwidoczniej. 😐 Znajdź coś w czym będziesz mogła się zatracić. U mnie to haft. ❤️
Jednorożec mówisz że rozpoczynasz festiwal objawów ciąży urojonej? 🤪
Magdanka los zadecydował za ciebie najwidoczniej. 😂 Nie zostało ci nic innego jak z przymusu być cierpliwą.
Fluffy czesc. Bardzo mi przykro, że doświadczyłaś straty. 💔 Nikogo nie powinno to spotkać.
Witam się po ciężkim dniu. Z kawą wieczorną. Zaraz zasiadam do haftu tylko nadrobię jeszcze poprzednie strony. 🤡
Spokojnie wszystko co czytam jest uspokajające a Was chciałam spytać co myślicie o wyniku no i słyszę że ok także idę na wizytę i liczę na dobre wiadomości
Tak myślałam że musi być w miarę blisko 50 tys na tym etapie
A żyły maja relaksik, dziś były klute po 2 tyg to nie bolało wcale więc sobie odpoczywają, przed wizytą już nie mam zamiaru ich używać bo wizyta pojutrze ok 16Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 19:30
👰🏻♀️28 👨💼32
Starania od '23, cb 03 '23
- przerwa do 05'24
- APS 3+, Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok (06'23); kir Bx (1 impl.)
- hashi (remisja,od 2008)
- regularne cykle, zdrowy styl życia, AMH 6 (bez pcos)
- celowana suplementacja
- letrox,hydroxychloroquina, acard
Wznowienie starań 06'24
- 2cs cb (max beta 13, na lekach)
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%, steryd na mar)
- problemy ze stawami u męża od 08'24
- leczenie h. pyroli (naturalnie)
Wznowienie starań 09'24
- 1cs ⏸️ 🎉
13/10 beta 56.3 prog 22.1🍀
15/10 beta 160.4 prog 35.7🍀
17/10 beta 414.5 prog 31.2 🍀
21/10 beta 2384 prog 28.84 🍀
Wizyta 24/10 - jest pęcherzyk i widać już troszkę struktury zarodka 5+3🍀
Wizyta 6/11 🍀🙏
-
Roszpunko, odpoczywaj. Masz jakieś plany na wolne? Koleżanka może chciała pokazać że masz w niej wsparcie ale rozumiem, ze miałaś dość pytań.
Hej Mania, co u Ciebie ?
Cel, piękna beta i super ze inne wyniki spadają 🥰 trzymam kciuki za wizytę, będzie pięknie ☘️
Magdanka, czyżby baby brain ? Haha
Fluffy, kochana witaj tutaj, już Ci pisałam na marcowym że okropnie mi przykro 🫂🫂🫂
Życzę Ci wszystkiego dobrego 😘
Jednorożec, życzę Ci tych dwóch kresek z podwójnej owulki 🤞
Siesiepy, mega się cieszę że przegadaliście z mężem temat in vitro. Na pewno da Ci to spokój. Chociaż życzę żeby nie było ono potrzebne ☘️
U mnie dziś wyniki z moczu i krwi ok, poza ddimerami znowu w kosmosie, ponad 2000 ale wiem, że one rosną plus heparyna. Wizytę u doktora mam w piątek także będę czekać. A jutro jeśli mogę to poproszę o kciuki za Nas bo mam połówkowe 🙏❤️Cel95, Elza1234 lubią tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Smerfetkaa wrote:Pandziu za to dziękuję Ci bardzo! Chyba musiałam to usłyszeć „Smerfetko, z tego co kojarzę to dopiero niedawno wróciliście do starań, nie od razu musi zaskoczyć”
Magdanka - ostatnia ciąża nie była stratą z powodu szyjki. Mój organizm nie zawiódł, wręcz przeciwnie wyniki wzorowe. Kazda starta jest inna, ale nie powiązana ze sobą właśnie.
Czuję jaką presję sobie nałożyłam żeby znów być w ciąży
Cześć dziewczyny, ja skończyłam brać clo i jutro idę na pierwszy monitoring, zobaczymy co tam się tworzy ☺️🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clo 👀
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Pinkflower wrote:Roszpunko, odpoczywaj. Masz jakieś plany na wolne? Koleżanka może chciała pokazać że masz w niej wsparcie ale rozumiem, ze miałaś dość pytań.
Hej Mania, co u Ciebie ?
Cel, piękna beta i super ze inne wyniki spadają 🥰 trzymam kciuki za wizytę, będzie pięknie ☘️
Magdanka, czyżby baby brain ? Haha
Fluffy, kochana witaj tutaj, już Ci pisałam na marcowym że okropnie mi przykro 🫂🫂🫂
Życzę Ci wszystkiego dobrego 😘
Jednorożec, życzę Ci tych dwóch kresek z podwójnej owulki 🤞
Siesiepy, mega się cieszę że przegadaliście z mężem temat in vitro. Na pewno da Ci to spokój. Chociaż życzę żeby nie było ono potrzebne ☘️
U mnie dziś wyniki z moczu i krwi ok, poza ddimerami znowu w kosmosie, ponad 2000 ale wiem, że one rosną plus heparyna. Wizytę u doktora mam w piątek także będę czekać. A jutro jeśli mogę to poproszę o kciuki za Nas bo mam połówkowe 🙏❤️
Trzymamy kciuki😊Pinkflower lubi tę wiadomość
👰🏻♀️28 👨💼32
Starania od '23, cb 03 '23
- przerwa do 05'24
- APS 3+, Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok (06'23); kir Bx (1 impl.)
- hashi (remisja,od 2008)
- regularne cykle, zdrowy styl życia, AMH 6 (bez pcos)
- celowana suplementacja
- letrox,hydroxychloroquina, acard
Wznowienie starań 06'24
- 2cs cb (max beta 13, na lekach)
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%, steryd na mar)
- problemy ze stawami u męża od 08'24
- leczenie h. pyroli (naturalnie)
Wznowienie starań 09'24
- 1cs ⏸️ 🎉
13/10 beta 56.3 prog 22.1🍀
15/10 beta 160.4 prog 35.7🍀
17/10 beta 414.5 prog 31.2 🍀
21/10 beta 2384 prog 28.84 🍀
Wizyta 24/10 - jest pęcherzyk i widać już troszkę struktury zarodka 5+3🍀
Wizyta 6/11 🍀🙏
-
Urlop wzięty na siłę, więc planów brak. Jutro jadę do galerii żeby kupić ubranko dla córeczki mojej drugiej przyjaciółki. Urodziła tego samego dnia, co ja się dowiedziałam że nasze maleństwo nie żyje. Także w środę poznam małą gwiazdeczkę 😍
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -