Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:My nie myjemy. Liczę że Jezusinek się jednak urodzi 😅🤣walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Elza1234 wrote:My nie myjemy. Liczę że Jezusinek się jednak urodzi 😅🤣
siesiepy lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+…?
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150 -
aszin wrote:My też nie myjemy. Dopóki słońce dochodzi to uznaje, że nie trzeba 🤪
Jestem tak anty do mycia okien i prasowania jeszcze że szkoda gadać 🤦♀️ -
siesiepy wrote:No cóż, mi zostają tylko święta i staram się żeby były wesołe mimo okoliczności. 😇
Pewnie, trzeba sobie umilać czas 🎄 ja w sumie dopiero się uczę cieszyć świętami od męża, bo przez lata ich bardzo nie lubiłam. W domu trochę udekorowaliśmy, ale nie możemy za dużo, bo 2 koty w tym jeden duży skutecznie przy zabawie torpedują figurki 😅siesiepy lubi tę wiadomość
'94
AMH 0,29
MTHFR A1298 heterozygota
PAI-1 4G/5G heterozygota
kariotypy prawidłowe
niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
ANA1 wysoko dodatnie
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB
W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
1.12 ⏸️ naturalnie
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 0,45 cm -
Ja mimo braku czasu coś powoli mam zrobione okna pomyte, choinka ubrana i dekoracje też rozłożone.
Pierogi z kapustą i grzybami mam zamrożone, kapustę z grzybami i groch z kapustą mam zagotowane w słoikach, bigos tak samo oraz rolady z schabu mam w słoikach, większość zakupów zrobiona w zasadzie poza wloszczyzną i owocami bo jednak za wcześnie. W piątek będę robić ryby rybę po grecku, w niedzielę pogotuję na sałatkę a w poniedziałek skroję sałatkę, upiekę sernik i szarlotkę plus doprawię mięsa. W tym roku na Wigilię idziemy do mojego brata i rodzinki więc wszystkiego robić nie muszę 😊 a Wy gdzie spędzacie święta?
Dziś się bardzo cieszę bo zamówiłam płytki do naszego domu 🫠Jutro przyjadą już te na korytarz, pomieszczenie techniczne i spiżarnię a na resztę do dwóch tyg trzeba poczekać. Normalnie taka zadowolona wyszłam że w domu sobie uświadomiłam że nie dobrałam fugi 🤣😅Elza1234, Pinkflower lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
My pół świat w moim rodzinnym miescie, pół u męża rodziny. W sumie jak co roku.
Oficjalnie ogłaszam - dziś ostatni dzień pracy 🥳🥳🥳🥳 w sumie sama nie wiem czy się cieszę czy nie, bo ja raczej z tym co lubią to co robią 😅Butterfly23, Dziewiarka, Cel95, Pinkflower, siesiepy, Patisonek 25, Echo lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:No ja mam podobne podejście.
Jestem tak anty do mycia okien i prasowania jeszcze że szkoda gadać 🤦♀️
Ja tak samo. Mój Mąż jest mistrzem prania i od 2020 nie miałam żelazka w ręce bo jak on coś powiesi to wygląda jak wyprasowane. Żelazko leży zapakowane w szafie 😅
Prezenty dopinam na last minute ale bez szaleństw w tym roku. Będę robić kartki świąteczne:) I muszę upiec sernik, paszteciki oraz szarlotkę ale to Mąż będzie moim pomocnikiem więc się nie namecze:D👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
Wizyta 3 stycznia 🍀🙏
-
Elza1234 wrote:My pół świat w moim rodzinnym miescie, pół u męża rodziny. W sumie jak co roku.
Oficjalnie ogłaszam - dziś ostatni dzień pracy 🥳🥳🥳🥳 w sumie sama nie wiem czy się cieszę czy nie, bo ja raczej z tym co lubią to co robią 😅
Obie kwestie tak samo. U mnie w pracy urlop, u Ciebie też czy juz do czerwca wolne?👰🏻♀️29 👨💼32
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
Wizyta 3 stycznia 🍀🙏
-
U mnie święta pół na pół, trochę z rodziną męża, a trochę z moją. Przygotowania zacznę w weekend bo mam do zrobienia ciasta 🙂 u nas jest lista co kto ma przynieść, żeby było łatwiej 🙂
Prezenty też już wszystkie czekają spakowane, wyrobiłam się z tym jak nigdy 😁
W święta powiemy mojej rodzinie o bobo, bo jeszcze nie wiedzą.Echo, Butterfly23, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Obie kwestie tak samo. U mnie w pracy urlop, u Ciebie też czy juz do czerwca wolne?
Cel95 lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Nie, ja już idę na zwolnienie
To fajnie w sumie ja się może skusze na wiosnę dopiero:P chyba że będzie stres w pracy. A masz takie chodzone?👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
Wizyta 3 stycznia 🍀🙏
-
My święta spędzamy zupełnie sami. Dzieci oficjalnie mają ospę i mam ich trzymać w domu bez rzadnego kontaktu ze światem do Nowego Roku. Więc się na święta nie spinam sprzątam chatę, jeden placek i trochę sałatki jarzynowej. To wszystko plus wiadomo Wigilia.
Zastanawiam się czy mój maz jest genialny czy chory na głowę. Od kilku lat dyskutujemy o telewizorze do sypialni ale zadne z nas nie było przekonane bo po pierwsze nie ma gdzie go dac i po drugie telewizor w sypialni no same wiecie.... Wczoraj kurier przywiózł mi dziwną wielką paczkę.
Mój mąż, wariat zamówił ekran i rzutnik. Plan ma taki: ekren się zwija i wczoraj go zawiesił na suficie rzutnik jest maleńki i też może wisieć na ścianie więc problem miejsca rozwiazanyDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:My święta spędzamy zupełnie sami. Dzieci oficjalnie mają ospę i mam ich trzymać w domu bez rzadnego kontaktu ze światem do Nowego Roku. Więc się na święta nie spinam sprzątam chatę, jeden placek i trochę sałatki jarzynowej. To wszystko plus wiadomo Wigilia.
Zastanawiam się czy mój maz jest genialny czy chory na głowę. Od kilku lat dyskutujemy o telewizorze do sypialni ale zadne z nas nie było przekonane bo po pierwsze nie ma gdzie go dac i po drugie telewizor w sypialni no same wiecie.... Wczoraj kurier przywiózł mi dziwną wielką paczkę.
Mój mąż, wariat zamówił ekran i rzutnik. Plan ma taki: ekren się zwija i wczoraj go zawiesił na suficie rzutnik jest maleńki i też może wisieć na ścianie więc problem miejsca rozwiazany -
Trzymajcie proszę kciuki za mnie jutro, mimo wszystko się boję
Cel95, Dziewiarka, Butterfly23, Echo, Pinkflower, aszin, siesiepy, Smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Elza, wszystko będzie dobrze ❤️ nie przewiduje innego scenariusza
Magdanka, przy takiej informacji to będą wspaniałe święta dla całej rodziny ✨🎄Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia, 19:15
Elza1234 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 09.2024 ✖ mezoterapia
- 11.2024 ✖
- 12.2024
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
U mnie 12dpo biel na teście. Magii Świąt nie będzie. 🙁
Echo, a jak z tym pęcherzykiem? Ruszyło coś? 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia, 19:22
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+…?
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150 -
aszin wrote:U mnie 12dpo biel na teście. Magii Świąt nie będzie. 🙁
Echo, a jak z tym pęcherzykiem? Ruszyło coś? 🫂aszin lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:U mnie 12dpo biel na teście. Magii Świąt nie będzie. 🙁
Echo, a jak z tym pęcherzykiem? Ruszyło coś? 🫂
Boże, tak mi przykro 🥺 cały czas trzymałam kciuki za świąteczny cud 🫂❤️ Aszinku, bardzo wierzę w Twój sukces, niech nowy rok będzie łaskawszy 🙏
Nie mogę w to uwierzyć, ale nie tylko ten jeden urósł,ale na ostatnią chwilę urósł też drugi pęcherzyk i oba zostały pobrane, a przed momentem dostałam informację,że oba zostały zapłodnione 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia, 20:44
aszin, alauda, Dziewiarka, Sylwiaa373, Butterfly23, siesiepy, Patisonek 25, Ewel1991, S.Roszpunka, pandzia 🐼, Smerfetkaa lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 09.2024 ✖ mezoterapia
- 11.2024 ✖
- 12.2024
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Boże, tak mi przykro 🥺 cały czas trzymałam kciuki za świąteczny cud 🫂❤️ Aszinku, bardzo wierzę w Twój sukces, niech nowy rok będzie łaskawszy 🙏
Nie mogę w to uwierzyć, ale nie tylko ten jeden urósł,ale na ostatnią chwilę urósł też drugi pęcherzyk i oba zostały pobrane, a przed momentem dostałam informację,że oba zostały zapłodnione 🍀Echo lubi tę wiadomość
-
Echo wrote:Boże, tak mi przykro 🥺 cały czas trzymałam kciuki za świąteczny cud 🫂❤️ Aszinku, bardzo wierzę w Twój sukces, niech nowy rok będzie łaskawszy 🙏
Nie mogę w to uwierzyć, ale nie tylko ten jeden urósł,ale na ostatnią chwilę urósł też drugi pęcherzyk i oba zostały pobrane, a przed momentem dostałam informację,że oba zostały zapłodnione 🍀Echo, Butterfly23, Smerfetkaa lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji: