Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
alauda wrote:Czytałam, że mają takie samo działanie ale inaczej się wchłaniają, więc nie wiem czy to nie zaburzy trochę tej immunpresji, którą zaczęłaś juz jakis czas temu.
A nie możesz zadzwonić do kliniki i poprosić o receptę?
Ja mam niewykorzystaną receptę na encorton 10mg. Mogłabym Ci wysłać kod QR (chyba wtedy moj pesel zostanie anonimowy)
Zadzwonię później do kliniki. Dr wczoraj kręcił nosem już na clexane. A encorton kazał mi odstawić od razu po pozytywnym teście ciążowym, ale musiał o tym zapomnieć, że w ogóle mi to przepisał, bo jak byłam u niego na pierwszej becie to mówił no niech pani już bierze jak bierze 🙈 i wczoraj podejrzewam, że specjalnie już ten encorton pominął.03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
08.01- 💉 start stymulacji
20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 7dpt 22,87
7+0 CRL 3,5mm (wg USG 6+0) małe wartości i słabe przyrosty bety
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Butterfly23 wrote:Tak, przy kodzie qr nie widać Twoich danych. A nie będziesz potrzebować?
Zadzwonię później do kliniki. Dr wczoraj kręcił nosem już na clexane. A encorton kazał mi odstawić od razu po pozytywnym teście ciążowym, ale musiał o tym zapomnieć, że w ogóle mi to przepisał, bo jak byłam u niego na pierwszej becie to mówił no niech pani już bierze jak bierze 🙈 i wczoraj podejrzewam, że specjalnie już ten encorton pominął.
Nie będę potrzebować. Mam akurat zapas taki jak mi potrzeba. A jeśli mialoby mi zabraknąc, to zadzownię do kliniki po nową receptę.
Więc jeśli chciałabyś kod, to daj znać
Butterfly23 lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌ -
alauda wrote:Nie będę potrzebować. Mam akurat zapas taki jak mi potrzeba. A jeśli mialoby mi zabraknąc, to zadzownię do kliniki po nową receptę.
Więc jeśli chciałabyś kod, to daj znać03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
Butterfly23 wrote:To poproszę. Nie będę już dzwonić, bo powiem szczerze nie mam nastroju na słuchanie wywodów pana doktora 🙈
W zupełności Cię rozumiem, już sama słyszę je gdzieś w swojej głowie
Dodałam Cię do przyjaciólek. Napisz mi proszę na priv, jak Ci ten kod podesłać - mail, telefon? Tak żeby dla Ciebie było dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 12:23
Butterfly23 lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌ -
Motylku encorton a encortolon to prawie to samo, różnią się mechanizmem wchłaniania. Generalnie encortolon jest uważany za lepszy bo mniej obciąża wątrobę.
Bardzo mi przykro z powodu wieści które usłyszałaś, to okropne...rozumiem że ciężko będzie Ci wytrzymać dwa tygodnie do wizyty, też pewnie poszłabym wcześniej.
To Twój lekarz w klinice kazał Ci odstawić leki i czekać? Czy jaki jest jego plan? -
Butterfly, tak bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić..serce mi pękło jak przeczytałam wiadomości od Ciebie 😔💔 jesteśmy przy Tobie 🫂2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 09.2024 ✖ mezoterapia
- 11.2024 ✖
- 12.2024❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 02.2025
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Magdanka wrote:Motylku encorton a encortolon to prawie to samo, różnią się mechanizmem wchłaniania. Generalnie encortolon jest uważany za lepszy bo mniej obciąża wątrobę.
Bardzo mi przykro z powodu wieści które usłyszałaś, to okropne...rozumiem że ciężko będzie Ci wytrzymać dwa tygodnie do wizyty, też pewnie poszłabym wcześniej.
To Twój lekarz w klinice kazał Ci odstawić leki i czekać? Czy jaki jest jego plan?03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
alauda wrote:W zupełności Cię rozumiem, już sama słyszę je gdzieś w swojej głowie
Dodałam Cię do przyjaciólek. Napisz mi proszę na priv, jak Ci ten kod podesłać - mail, telefon? Tak żeby dla Ciebie było dobrze.03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
Motylku - ja się jeszcze tu nigdy nie odzywałam, tylko od jakiegoś miesiąca tylko podczytuję wątek, ale strasznie, strasznie współczuję i liczę, że jeszcze może wydarzy się cud.
Może są tu jakieś osoby, którym się udało szczęśliwie po poronieniu dotrzeć do celu - powiedzcie mi, jak udało Wam się zapanować nad stresem?
Straciłam dwie ciąże na wczesnym etapie, teraz jestem w kolejnej i prawdopodobnie za parę dni (dużo dłuższy miałam ten cykl, więc do końca nie jestem pewna jak teraz liczyć tygodnie ciąży, ale zakładając od owulacji) będzie ten moment, w którym straciłam poprzednie. Do tej pory byłam w miarę spokojna, ale teraz zaczynam już delikatnie mówiąc panikować i okropnie się stresuję.
Teleporadę z moim lekarzem mam dopiero w piątek, nie było terminu niestety wcześniej, a wizytę na żywo 10 marca (i boję się, że nie dotrwam do niej jak to już było wcześniej). W zeszły piątek robiłam betę i progesteron, wyszły ok, jak na wiek ciąży, jutro pójdę betę zrobić jeszcze raz, jak przyrost.
Najgorsze, że wiem, że nic nie jestem w stanie zrobić, nie mam wpływu kompletnie jak potoczy się sytuacja. Ale wiem na pewno, że takie stresowanie się nie pomaga
-
Każda z nas tutaj jest po stracie lub stratach.
Dużej części udało się zajść w ciążę, niektórym już urodzić i żadna Ci nie powie gotowego rozwiązania na stres.
Dla jednym będzie potrzebny terapeuta/psycholog, innym wystarczy chodzenie do pracy i zajmowanie głowy, nie ma złotego środka -
To chyba zależy jak bardzo stres uprzykrza Ci życie. Psycholog, terapia albo zajęcie się czymś innym (ciężko idzie). Ja na początku pomiędzy wizytą potwierdzająca ciążę a kolejna srałam ze strachu i żyłam tylko tym - 3 tygodnie z życia wyjęte. Jak się już dało to wspomagałam się detektorem tętna, jednym pomoże, drugich zestresuje🤷♀️nie ma złotej rady.
Butterfly, bardzo mi przykro, że jesteś w takiej sytuacji. Podziwiam za opanowanie, współczuję bardzo 😔Ja z moją zrąbaną psychiką pewnie bym swirowała. -
Elza1234 wrote:Każda z nas tutaj jest po stracie lub stratach.
Dużej części udało się zajść w ciążę, niektórym już urodzić i żadna Ci nie powie gotowego rozwiązania na stres.
Dla jednym będzie potrzebny terapeuta/psycholog, innym wystarczy chodzenie do pracy i zajmowanie głowy, nie ma złotego środka
Chyba po prostu szukam nadziei i pocieszenia, sytuacji, że się udało -
Nineq wrote:To chyba zależy jak bardzo stres uprzykrza Ci życie. Psycholog, terapia albo zajęcie się czymś innym (ciężko idzie). Ja na początku pomiędzy wizytą potwierdzająca ciążę a kolejna srałam ze strachu i żyłam tylko tym - 3 tygodnie z życia wyjęte. Jak się już dało to wspomagałam się detektorem tętna, jednym pomoże, drugich zestresuje🤷♀️nie ma złotej rady.
Butterfly, bardzo mi przykro, że jesteś w takiej sytuacji. Podziwiam za opanowanie, współczuję bardzo 😔Ja z moją zrąbaną psychiką pewnie bym swirowała.
Na psychoterapię chodzę, zajęć w pracy i w domu mi nie brakuje, ale z tyłu głowy prawie w każdym momencie jest ten lęk -
Nana11 wrote:Na psychoterapię chodzę, zajęć w pracy i w domu mi nie brakuje, ale z tyłu głowy prawie w każdym momencie jest ten lęk
Ja do dziś czasem mam obawy. Pocieszam się, że z każdym tygodniem większe szanse na przeżycie.Nana11 lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:I on nie zniknie. Wieczny lęk nie poprawi Twojego stanu, nie mamy wpływu już na to, co się wydarzy. Chyba wszystkie tu obecnie w ciąży miały ten sam lęk.
Ja do dziś czasem mam obawy. Pocieszam się, że z każdym tygodniem większe szanse na przeżycie.
Ale i tak jestem z siebie dumna, bo tylko na początku miałam częściej wizyty, teraz trzymam się 4 tyg odstępu i już nie paraliżuje mnie ten odstęp czasowy. Ale to naprawdę kosztowało dużo pracy nad sobą i racjonalizowania strachuNana11 lubi tę wiadomość
-
Nana11 wrote:Chyba po prostu szukam nadziei i pocieszenia, sytuacji, że się udało
Nana11, mimo, że mam jedną zdrową ciążę na koncie, to teraz jakby udało mi sie zajść w ciążę do do końca czułabym strach. Wiem, ze nawet nie bylabym w stanie spojrzeć na monitor dopóki nie usłyszałabym, od lekarza, że wszystko jest ok.
I byłoby tak do samego końca, bo będąc na tym forum wiem, jak życie może Ci dopie***rzyć nawet na sam koniec.
Mocno trzymam za Was kciuki i dawaj znać co tam u Was słychać❤️Nana11 lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌ -
Motylku okropne to jest, oby szybko było po wszystkim. Bardzo mi przykro że przez to przechodzisz.
Nana ja po poronieniu znalazłam najlepsza możliwą terapię. Postanowiłam spełnić swoje marzenie z dzieciństwa i nauczyć się jeździć konno. Dają mi to całe mnóstwo bardzo dobrej energii i pozwala przerzucić myśli na coś innego niż staraniaNana11 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Wiecie co dla mnie jest najgorsze w tej sytuacji? Że ciało reaguje. Piersi się powiększyły, brzuch jest napięty, wszystkie spodnie mnie cisną. Ja ogólnie mam swój brzuszek, ale teraz jest większy, odstający. Wyparłam to, że jestem w ciąży. Działam mechanicznie, bez uczuć. Dziś się przyłapałam na tym, że głaszcze brzuch, to od razu przestałam i powiedziałam do siebie, że nie mogę tak robić, żeby się nie przyzwyczajać 🥺 wiem, że muszę przez to przejść, inaczej się nie da i mam nadzieję, że uda mi się jak najbardziej obojętnie. Na emocje pozwolę sobie jak będzie po wszystkim…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 17:36
03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
Butterfly23 wrote:Wiecie co dla mnie jest najgorsze w tej sytuacji? Że ciało reaguje. Piersi się powiększyły, brzuch jest napięty, wszystkie spodnie mnie cisną. Ja ogólnie mam swój brzuszek, ale teraz jest większy, odstający. Wyparłam to, że jestem w ciąży. Działam mechanicznie, bez uczuć. Dziś się przyłapałam na tym, że głaszcze brzuch, to od razu przestałam i powiedziałam do siebie, że nie mogę tak robić, żeby się nie przyzwyczajać 🥺 wiem, że muszę przez to przejść, inaczej się nie da i mam nadzieję, że uda mi się jak najbardziej obojętnie. Na emocje pozwolę sobie jak będzie po wszystkim…
Pamiętam, jak znienawidziłam moje piersi po poronieniu, bo zmieniły się już ciążowo i nie wróciły do siebie…'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
Euthyrox 75, Acard 150
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
-
S.Roszpunka wrote:Dobrego tygodnia Wam życzę 🤗
Jakieś badania, wizyty mamy w tym tygodniu? 😊
U mnie echo serca w piątek, proszę o kciuki🙏S.Roszpunka, Pinkflower lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️