X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Czytałam, że mają takie samo działanie ale inaczej się wchłaniają, więc nie wiem czy to nie zaburzy trochę tej immunpresji, którą zaczęłaś juz jakis czas temu.
    A nie możesz zadzwonić do kliniki i poprosić o receptę?

Ja mam niewykorzystaną receptę na encorton 10mg. Mogłabym Ci wysłać kod QR (chyba wtedy moj pesel zostanie anonimowy ;))
    Tak, przy kodzie qr nie widać Twoich danych. A nie będziesz potrzebować?
    Zadzwonię później do kliniki. Dr wczoraj kręcił nosem już na clexane. A encorton kazał mi odstawić od razu po pozytywnym teście ciążowym, ale musiał o tym zapomnieć, że w ogóle mi to przepisał, bo jak byłam u niego na pierwszej becie to mówił no niech pani już bierze jak bierze 🙈 i wczoraj podejrzewam, że specjalnie już ten encorton pominął.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
    08.01- 💉 start stymulacji
    20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 7dpt 22,87
    7+0 CRL 3,5mm (wg USG 6+0) małe wartości i słabe przyrosty bety

💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • alauda Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Tak, przy kodzie qr nie widać Twoich danych. A nie będziesz potrzebować?
    Zadzwonię później do kliniki. Dr wczoraj kręcił nosem już na clexane. A encorton kazał mi odstawić od razu po pozytywnym teście ciążowym, ale musiał o tym zapomnieć, że w ogóle mi to przepisał, bo jak byłam u niego na pierwszej becie to mówił no niech pani już bierze jak bierze 🙈 i wczoraj podejrzewam, że specjalnie już ten encorton pominął.

Nie będę potrzebować. Mam akurat zapas taki jak mi potrzeba. A jeśli mialoby mi zabraknąc, to zadzownię do kliniki po nową receptę.

Więc jeśli chciałabyś kod, to daj znać :)

Butterfly23 lubi tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Nie będę potrzebować. Mam akurat zapas taki jak mi potrzeba. A jeśli mialoby mi zabraknąc, to zadzownię do kliniki po nową receptę.

Więc jeśli chciałabyś kod, to daj znać :)
    To poproszę. Nie będę już dzwonić, bo powiem szczerze nie mam nastroju na słuchanie wywodów pana doktora 🙈

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF

• alauda Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    To poproszę. Nie będę już dzwonić, bo powiem szczerze nie mam nastroju na słuchanie wywodów pana doktora 🙈

W zupełności Cię rozumiem, już sama słyszę je gdzieś w swojej głowie :D

Dodałam Cię do przyjaciólek. Napisz mi proszę na priv, jak Ci ten kod podesłać - mail, telefon? Tak żeby dla Ciebie było dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 12:23

Butterfly23 lubi tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku encorton a encortolon to prawie to samo, różnią się mechanizmem wchłaniania. Generalnie encortolon jest uważany za lepszy bo mniej obciąża wątrobę.
    Bardzo mi przykro z powodu wieści które usłyszałaś, to okropne...rozumiem że ciężko będzie Ci wytrzymać dwa tygodnie do wizyty, też pewnie poszłabym wcześniej.
    To Twój lekarz w klinice kazał Ci odstawić leki i czekać? Czy jaki jest jego plan?

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, tak bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić..serce mi pękło jak przeczytałam wiadomości od Ciebie 😔💔 jesteśmy przy Tobie 🫂

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 09.2024 ✖ mezoterapia
    - 11.2024 ✖
    - 12.2024❄️ zdrowy genetycznie
    2025 ♡ - IVF ✰
    - 02.2025
    ---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Motylku encorton a encortolon to prawie to samo, różnią się mechanizmem wchłaniania. Generalnie encortolon jest uważany za lepszy bo mniej obciąża wątrobę.
    Bardzo mi przykro z powodu wieści które usłyszałaś, to okropne...rozumiem że ciężko będzie Ci wytrzymać dwa tygodnie do wizyty, też pewnie poszłabym wcześniej.
    To Twój lekarz w klinice kazał Ci odstawić leki i czekać? Czy jaki jest jego plan?
    Nie. On mi kazał dalej leki przyjmować. Acard i utrogestan. Na clexane już trochę kręci nosem. Bo przy mutacjach acard wystarczy. Tu mi karze brać leki, a jak poprosiłam o heparynę, to powiedział, że to w niczym nie pomoże 🙈 no to po co mam brać resztę… Także mam brać leki, w tym witaminy, na następną wizytę mam zrobić morfologię i mocz.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    W zupełności Cię rozumiem, już sama słyszę je gdzieś w swojej głowie :D

Dodałam Cię do przyjaciólek. Napisz mi proszę na priv, jak Ci ten kod podesłać - mail, telefon? Tak żeby dla Ciebie było dobrze.
    Już piszę

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF

• Nana11 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku - ja się jeszcze tu nigdy nie odzywałam, tylko od jakiegoś miesiąca tylko podczytuję wątek, ale strasznie, strasznie współczuję i liczę, że jeszcze może wydarzy się cud.

Może są tu jakieś osoby, którym się udało szczęśliwie po poronieniu dotrzeć do celu - powiedzcie mi, jak udało Wam się zapanować nad stresem?

Straciłam dwie ciąże na wczesnym etapie, teraz jestem w kolejnej i prawdopodobnie za parę dni (dużo dłuższy miałam ten cykl, więc do końca nie jestem pewna jak teraz liczyć tygodnie ciąży, ale zakładając od owulacji) będzie ten moment, w którym straciłam poprzednie. Do tej pory byłam w miarę spokojna, ale teraz zaczynam już delikatnie mówiąc panikować i okropnie się stresuję.
    Teleporadę z moim lekarzem mam dopiero w piątek, nie było terminu niestety wcześniej, a wizytę na żywo 10 marca (i boję się, że nie dotrwam do niej jak to już było wcześniej). W zeszły piątek robiłam betę i progesteron, wyszły ok, jak na wiek ciąży, jutro pójdę betę zrobić jeszcze raz, jak przyrost.
    Najgorsze, że wiem, że nic nie jestem w stanie zrobić, nie mam wpływu kompletnie jak potoczy się sytuacja. Ale wiem na pewno, że takie stresowanie się nie pomaga

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas tutaj jest po stracie lub stratach.
    Dużej części udało się zajść w ciążę, niektórym już urodzić i żadna Ci nie powie gotowego rozwiązania na stres.
    Dla jednym będzie potrzebny terapeuta/psycholog, innym wystarczy chodzenie do pracy i zajmowanie głowy, nie ma złotego środka

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy jak bardzo stres uprzykrza Ci życie. Psycholog, terapia albo zajęcie się czymś innym (ciężko idzie). Ja na początku pomiędzy wizytą potwierdzająca ciążę a kolejna srałam ze strachu i żyłam tylko tym - 3 tygodnie z życia wyjęte. Jak się już dało to wspomagałam się detektorem tętna, jednym pomoże, drugich zestresuje🤷‍♀️nie ma złotej rady.

Butterfly, bardzo mi przykro, że jesteś w takiej sytuacji. Podziwiam za opanowanie, współczuję bardzo 😔Ja z moją zrąbaną psychiką pewnie bym swirowała.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Nana11 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Każda z nas tutaj jest po stracie lub stratach.
    Dużej części udało się zajść w ciążę, niektórym już urodzić i żadna Ci nie powie gotowego rozwiązania na stres.
    Dla jednym będzie potrzebny terapeuta/psycholog, innym wystarczy chodzenie do pracy i zajmowanie głowy, nie ma złotego środka

Chyba po prostu szukam nadziei i pocieszenia, sytuacji, że się udało

• Nana11 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    To chyba zależy jak bardzo stres uprzykrza Ci życie. Psycholog, terapia albo zajęcie się czymś innym (ciężko idzie). Ja na początku pomiędzy wizytą potwierdzająca ciążę a kolejna srałam ze strachu i żyłam tylko tym - 3 tygodnie z życia wyjęte. Jak się już dało to wspomagałam się detektorem tętna, jednym pomoże, drugich zestresuje🤷‍♀️nie ma złotej rady.

Butterfly, bardzo mi przykro, że jesteś w takiej sytuacji. Podziwiam za opanowanie, współczuję bardzo 😔Ja z moją zrąbaną psychiką pewnie bym swirowała.

Na psychoterapię chodzę, zajęć w pracy i w domu mi nie brakuje, ale z tyłu głowy prawie w każdym momencie jest ten lęk :(

• Nineq Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:
    Na psychoterapię chodzę, zajęć w pracy i w domu mi nie brakuje, ale z tyłu głowy prawie w każdym momencie jest ten lęk :(
    I on nie zniknie. Wieczny lęk nie poprawi Twojego stanu, nie mamy wpływu już na to, co się wydarzy. Chyba wszystkie tu obecnie w ciąży miały ten sam lęk.
    Ja do dziś czasem mam obawy. Pocieszam się, że z każdym tygodniem większe szanse na przeżycie.

Nana11 lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    I on nie zniknie. Wieczny lęk nie poprawi Twojego stanu, nie mamy wpływu już na to, co się wydarzy. Chyba wszystkie tu obecnie w ciąży miały ten sam lęk.
    Ja do dziś czasem mam obawy. Pocieszam się, że z każdym tygodniem większe szanse na przeżycie.
    Dokładnie. Ja się nawet połówkowych bałam, mimo że już czuję ruchy.
    Ale i tak jestem z siebie dumna, bo tylko na początku miałam częściej wizyty, teraz trzymam się 4 tyg odstępu i już nie paraliżuje mnie ten odstęp czasowy. Ale to naprawdę kosztowało dużo pracy nad sobą i racjonalizowania strachu

Nana11 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • alauda Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:
    Chyba po prostu szukam nadziei i pocieszenia, sytuacji, że się udało

Nana11, mimo, że mam jedną zdrową ciążę na koncie, to teraz jakby udało mi sie zajść w ciążę do do końca czułabym strach. Wiem, ze nawet nie bylabym w stanie spojrzeć na monitor dopóki nie usłyszałabym, od lekarza, że wszystko jest ok.
    I byłoby tak do samego końca, bo będąc na tym forum wiem, jak życie może Ci dopie***rzyć nawet na sam koniec.

Mocno trzymam za Was kciuki i dawaj znać co tam u Was słychać❤️

Nana11 lubi tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku okropne to jest, oby szybko było po wszystkim. Bardzo mi przykro że przez to przechodzisz.

Nana ja po poronieniu znalazłam najlepsza możliwą terapię. Postanowiłam spełnić swoje marzenie z dzieciństwa i nauczyć się jeździć konno. Dają mi to całe mnóstwo bardzo dobrej energii i pozwala przerzucić myśli na coś innego niż starania

Nana11 lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dla mnie jest najgorsze w tej sytuacji? Że ciało reaguje. Piersi się powiększyły, brzuch jest napięty, wszystkie spodnie mnie cisną. Ja ogólnie mam swój brzuszek, ale teraz jest większy, odstający. Wyparłam to, że jestem w ciąży. Działam mechanicznie, bez uczuć. Dziś się przyłapałam na tym, że głaszcze brzuch, to od razu przestałam i powiedziałam do siebie, że nie mogę tak robić, żeby się nie przyzwyczajać 🥺 wiem, że muszę przez to przejść, inaczej się nie da i mam nadzieję, że uda mi się jak najbardziej obojętnie. Na emocje pozwolę sobie jak będzie po wszystkim…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 17:36

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF

• Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Wiecie co dla mnie jest najgorsze w tej sytuacji? Że ciało reaguje. Piersi się powiększyły, brzuch jest napięty, wszystkie spodnie mnie cisną. Ja ogólnie mam swój brzuszek, ale teraz jest większy, odstający. Wyparłam to, że jestem w ciąży. Działam mechanicznie, bez uczuć. Dziś się przyłapałam na tym, że głaszcze brzuch, to od razu przestałam i powiedziałam do siebie, że nie mogę tak robić, żeby się nie przyzwyczajać 🥺 wiem, że muszę przez to przejść, inaczej się nie da i mam nadzieję, że uda mi się jak najbardziej obojętnie. Na emocje pozwolę sobie jak będzie po wszystkim…

Pamiętam, jak znienawidziłam moje piersi po poronieniu, bo zmieniły się już ciążowo i nie wróciły do siebie…

'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 IVF MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
    Euthyrox 75, Acard 150
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
    6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Dobrego tygodnia Wam życzę 🤗
    Jakieś badania, wizyty mamy w tym tygodniu? 😊

U mnie echo serca w piątek, proszę o kciuki🙏

S.Roszpunka, Pinkflower lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ