Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Pinkflower wrote:Aszin, gratulacje spadku wagi ❤️
Trzymam kciuki za starania 🤞
Roszpunko, super ze Wasze wyniki są dobre 😍
Echo, tak bardzo mi przykro. Najmocniej na świecie Cię przytulam 🫂🫂🫂
Elza, jak u Ciebie? Przykro mi, ze jesteś w szpitalu ale tam macie najlepszą opiekę. Trzymam kciuki za Was 🤞❤️
Siesiepy, trzymam kciuki za Waszą procedurę 🤞❤️
Motylku, tak mi przykro, że to wszystko się tak potoczyło 🫂🫂🫂 nie wiem co więcej powiedzieć, wysyłam Ci dużo siły ❤️
Magdanka, Cel, Dziewiarka jak się czujecie? 😘
Jutro idę wybłagać wizytę u ginekologa na nfz w przychodni w mojej miejscowości- mam chyba stan zapalny piersi. Do tego przeziębienie. Mam nadzieję, że przy okazji uda się podejrzeć Młodą, czy wszystko ok. Próbuję na nfz, bo jak zobaczyłam ceny usg piersi prywatnie to mi się słabo zrobiło 🙈 a wizyta u mojej prowadzącej (prywatnie) dopiero 31.03.
A jak Ty się czujesz i jak Córeczka? Dochodzicie do siebie? 🥰Pinkflower lubi tę wiadomość
'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
Euthyrox 75, Acard 150
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
10.03 200 g Dziewczynki 🌸
-
Elza1234 wrote:U mnie góry i doliny, nadal jestem bez pessara
A wy jak tam? Jesteście już w domu?
Dlaczego tak 😔? Gdzie leży problem?AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Motylku, zawsze mnie szokuje, że nie mogą osób w tej sytuacji dać np na endo ginekologiczny oddzial, gdzie nie ma maluchów ani ciężarnych i gdzie dają osoby na diagnostyce chociażby. Prędzej by to było ok..
Musi to być bardzo ciężkie, skoro nawet w domu było ciężkie. Przykro mi, że musisz być w szpitalu. Oby jak najszybciej do domu.. trzymaj się tam mocno 🫂
Pinki, dziękuję, że pytasz, wszystko ok u nas, po kilku dawkach żelaza chyba nawet ta słabość mi przeszła w miarę
A jak u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 01:30
Pinkflower lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Echo wrote:Dlaczego tak 😔? Gdzie leży problem?
-
Elza1234 wrote:W braku posiewów i tym, że przez przypadek wyszło że zapomnieli mi powiedzieć że pessar nie jest na NFZ i czekam aż mi dziś kurier ups go tu do szpitala dostarczy 🤡
Bez komentarza, takie rzeczy to chyba tylko u nas w kraju....🙈
Ale lepiej być w szpitalu, gdzie ma się opiekę niż stresować się w domu. Pewnie w tym tygodniu juz wyjdziesz, wiec pewnie da sie wytrzymac z tą myslą☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 07:35
10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌ -
Elza, jak u Ciebie? Przykro mi, ze jesteś w szpitalu ale tam macie najlepszą opiekę. Trzymam kciuki za Was 🤞❤️
Motylku, tak mi przykro, że to wszystko się tak potoczyło 🫂🫂🫂 nie wiem co więcej powiedzieć, wysyłam Ci dużo siły ❤️
Magdanka, Cel, Dziewiarka, Nineq jak się czujecie? 😘
Alauda, co u Ciebie?
Pinki, u mnie nic nowego się nie dzieje. Nie mam już zarodków więc albo czeka mnie kolejna procedura albo koniec starań.
A co tam u Ciebie? Jak sobie radzicie? ❤️10.2021 -👧🏻 ❤️
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌ -
alauda wrote:Roszpunko, kciuki za dzisiejszą wizytę🤞🤞🤞 Daj znać po, jakie macie zalecenia
Dziekuje 🙂 dam znać 🙂❤️17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
31.03.2025 stymulacja start (Menopur i Rekovelle)
05.04. podgląd 🥚 -
Magdanka, Cel, Dziewiarka, Nineq jak się czujecie? 😘
Alauda, co u Ciebie?
Jak u Ciebie?
Butterfly bardzo współczuję. Sama rok temu mimo sali z samymi przypadkami jak mój, na przeciwko łazienki, żeby daleko nie chodzić, byłam w złym stanie, bo kręciły się ciężarne, co chwilę ktg, na sali stara baba, która twierdziła, że poroniłam przez tatuaże🙄
Oby to skończyło się jak najszybciej 💪 -
Motylku tak strasznie mi przykro że musisz przez to przechodzić, personel chyba w ogóle nie myśli że to może być niekomfortowe dla kobiety. Czy na oddziale jest dostępny psycholog? W razie jeśli chciałabyś porozmawiać?
Roszpunko mocne kciuki za wizytę 🤞🤞 całe szczęście masz już wszystkie wyniki i będzie można działać 🙂
Elza no to jakieś nieporozumienie że nie powiedzieli wcześniej, że masz sobie kupić pessar. Myślałam, że skoro przyjęli Cię w celu jego założenia to mają go na stanie, a jak nie to mogli poinformować Cię wcześniej 😐 skąd mogłaś się domyśleć. Oby posiewy wyszły czyste i kurier szybko przyjechał 🤞
Nineq podziwiam Cię, że jeszcze pracujesz, naprawdę ukłony w Twoją stronę 🙂 ja już chyba zapomniałam jak się pracuje 😂
Pinki wy już pewnie w domku 💕 jak tam pierwsze dni z malutką? 💗
U mnie wszystko oki, wyprawkę mam już prawie całą, ale nic jeszcze nie jest ułożone ani wyprane, czeka w kartonach. Chyba zabiorę się za to w przyszłym tygodniu. Moja mała jest cały czas ułożona główkowo i napiera na szyjkę. Na ostatniej wizycie pani dr powiedziała, że tak napiera jakby była gotowa do wyjścia bo i szyjka się skraca. Ale narazie to nie jest powód do paniki 🙂 brzuch mam cały czas z tych mniejszych, pod bluzą spokojnie można ukryć 😁Dziewiarka, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Roszpunko udanej wizyty, aż spojrzałam w kalendarz czy dzisiaj faktycznie środa
Dziewiarka ja już od rana herbatę z miodem piję. Wczoraj byłam tylko na chwilkę w laboratorium i dzisiaj już drapie mnie gardło. Niech miód z cytryną mają moc ✨ Zrobiłam sobie dodatkowo badanie poziomu magnezu z ciekawości i mimo suplementacji mam zdecydowanie za mało
Elza cierpliwości życzę i szybkiego powrotu do domu
Motylku ja mocno Cię przytulam po prostu 🫂
Echo ciepło o Tobie myślę każdego dnia 🫂
Alauda mam nadzieje ze jeszcze zawalczycie o Wasze szczęście🤞🏼
Siesiepy jak tam? Kciuki ciągle zaciśnięte 🤞🏼🍀
Jednorożec co u Ciebie? Chyba dawno nie pisałaś tutaj
Nineq to Ty jeszcze pracujesz? 😲 Myślałam że już dawno odpoczywasz, ale prace masz biurową, spokojną chociaż?
Pinkflower jak córeczka? 🌸
Pracuję, mam pracę biurową, siedzącą więc nie jest źle, ale planuję w kwietniu l4. Tylko kwestia czy przetrzymam do np. 15.04 i uda mi się wcisnąć na wizytę czy iść od 01.04 jak mam wizytę zaplanowaną. Kwestia pieniędzy🤷♀️skłaniam się ku opcji drugiej, bo mam dość.Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Roszpunko udanej wizyty, aż spojrzałam w kalendarz czy dzisiaj faktycznie środa
Dziewiarka ja już od rana herbatę z miodem piję. Wczoraj byłam tylko na chwilkę w laboratorium i dzisiaj już drapie mnie gardło. Niech miód z cytryną mają moc ✨ Zrobiłam sobie dodatkowo badanie poziomu magnezu z ciekawości i mimo suplementacji mam zdecydowanie za mało
Nineq to Ty jeszcze pracujesz? 😲 Myślałam że już dawno odpoczywasz, ale prace masz biurową, spokojną chociaż?
Magdanka już wyprawkę masz cała? To super 🤩 Ja po połówkowych jak poznam płeć planuję kupić jakieś pierwsze małe skarpetki czy body 🥹Dziewiarka lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Ale masz już daleko suwaczek💚wiadomo kto tam mieszka?
Pracuję, mam pracę biurową, siedzącą więc nie jest źle, ale planuję w kwietniu l4. Tylko kwestia czy przetrzymam do np. 15.04 i uda mi się wcisnąć na wizytę czy iść od 01.04 jak mam wizytę zaplanowaną. Kwestia pieniędzy🤷♀️skłaniam się ku opcji drugiej, bo mam dość.
Jeszcze nie wiem 🥹 ale mam przeczucie, ciekawe czy się to potwierdzi 🥹 Kochana zrób tak jak czujesz, na pewno przyda Ci się odpoczynek, a też teraz marzec kwiecień to najwięcej chorób więc warto unikać -
Magdanka, głupia jestem, że tak długo siedzę, ale oprócz kataru hormonalnego nie miałam żadnych przykrych dolegliwości. Jakbym w ciąży nie była. Teraz dopiero zaczynam bardziej odczuwać.😉a po pracy dorabiam z dziećmi na korepetycjach więc też przez to ciągnęłam pracę.
Smerfetko, długo Cię wstrzymuje. Chociaż ja się dowiedziałam w 19tc😅 Mam przeczucie, że u Ciebie dziewczynka 💓 -
Smerfetkaa wrote:Roszpunko udanej wizyty, aż spojrzałam w kalendarz czy dzisiaj faktycznie środa
Magdanka już wyprawkę masz cała? To super 🤩 Ja po połówkowych jak poznam płeć planuję kupić jakieś pierwsze małe skarpetki czy body 🥹
Mnie rozłożyło niestety, więc właśnie czekam u rodzinnego. A o 16 będę czekać do ginekolog, bo tego zapalenia piersi też nie mogę olać. Mam tylko nadzieję, że Młoda w brzuchu tam nic sobie nie robi z mojego stanu.'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
Euthyrox 75, Acard 150
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
10.03 200 g Dziewczynki 🌸
-
Elza1234 wrote:W braku posiewów i tym, że przez przypadek wyszło że zapomnieli mi powiedzieć że pessar nie jest na NFZ i czekam aż mi dziś kurier ups go tu do szpitala dostarczy 🤡
Szok 😮 myślałam,że skoro Cię przyjmują w celu założenia,to go mają na stanie... Brak mi słów... Bardzo mocno trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło 🙏 najważniejsze jest Wasze zdrowie i bezpieczeństwoElza1234 lubi tę wiadomość
AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Aktualizacja! Kurier dostarczył paczkę, już mi dr założyła to ustrojstwo, dziś idę do domu ♥️
Dziewiarka, Echo, Sylwiaa373, Butterfly23, S.Roszpunka, Patisonek 25, Cel95, Pinkflower, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Aktualizacja! Kurier dostarczył paczkę, już mi dr założyła to ustrojstwo, dziś idę do domu ♥️
Super!♥️ Masz jakieś inne zalecenia? Możesz funkcjonować normalnie, ale oszczędzać się czy głównie leżeć?10.2021 -👧🏻 ❤️
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌ -
alauda wrote:Super!♥️ Masz jakieś inne zalecenia? Możesz funkcjonować normalnie, ale oszczędzać się czy głównie leżeć?
We wtorek mam wizytę u prowadzącego także dopytam go dokładniej co i jak
Ale powiem wam że jak zobaczyłam ten pessar to się przeraziłam, co za bydle wielkie 😅🙈Pinkflower lubi tę wiadomość