Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:Naprawdę niesamowite podziwiam Cię za siłę i upór
I wierzę że wygrasz tę wojnę
To naprawdę bardzo miłe co piszesz, dziękuję ❤️ ja oczywiście nie widzę się w taki sposób. Spotkania z lekarzami są dla mnie koszmarem, potem nie śpię po nocach i przeżywam każde słowo. Czuje się zupełnie bezradna i nie mam już siły walczyć. Tęsknię za życiem i zdrowiem, które kiedyś miałam.AMH 0,08, APS, adenomioza, endometrioza
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 3 IVF - ✖
- Mezoterapia jajników - ✖
- 1 ❄️ zdrowy genetycznie
2025 ♡ - IVF ✰
- 1 IVF - ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:To naprawdę bardzo miłe co piszesz, dziękuję ❤️ ja oczywiście nie widzę się w taki sposób. Spotkania z lekarzami są dla mnie koszmarem, potem nie śpię po nocach i przeżywam każde słowo. Czuje się zupełnie bezradna i nie mam już siły walczyć. Tęsknię za życiem i zdrowiem, które kiedyś miałam.
Echo, Dziewiarka lubią tę wiadomość
-
Dostałam wczoraj świetna propozycje żebym przez lato intensywnie przepracowała treningi poprawiła co mam poprawić, na jesień kurs i egzamin instruktora jazdy konnej a potem dostanę pracę u mnie na stajni, nie powiem praca jest cięższa bo to nie tylko uczenie dzieci i ładne koniki ale sprzątnie gó....a, ale zachwycona jestem tą perspektywa zgodziłam się z marszu. Będę robić coś co kocham i jeszcze jakoś grosz z tego wpadnie
Sylwiaa373, Elza1234, Echo, pandzia 🐼, Butterfly23, Patisonek 25, Dziewiarka, Cel95, Pinkflower lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Echo, cieszę się, że mimo tylu przykrych rzeczy które Cię spotkały, nadal walczysz.
Ty wiesz, że naprawdę mocno trzymam za Ciebie kciuki ❤️Echo lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
Echo, po prostu Cię przytulam 🫂🫂🫂 jesteś niesamowicie silna i z całego serca życzę Ci, żebyś wygrała tę wojnę ❤️
Jednorożec super! Powodzenia ✊🏻
Elza cieszę się, że z małą wszystko ok 😍
Patisonek kciuki za Twój zarodeczek ✊🏻
Alauda, co u Ciebie? Widzę ze stopki, że macie jeden zarodek. Jak endometrium, coś się ruszyło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 14:13
Elza1234, Patisonek 25, Echo lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Butterfly23 wrote:Echo, po prostu Cię przytulam 🫂🫂🫂 jesteś niesamowicie silna i z całego serca życzę Ci, żebyś wygrała tę wojnę ❤️
Jednorożec super! Powodzenia ✊🏻
Elza cieszę się, że z małą wszystko ok 😍
Patisonek kciuki za Twój zarodeczek ✊🏻
Alauda, co u Ciebie? Widzę ze stopki, że macie jeden zarodek. Jak endometrium, coś się ruszyło?
Endo nie współpracuje jak powinno. Więcej jak 7,5mm chyba nie jestem w stanie osiągnąć🤷🏻♀️
Udało mi się wyhodować pięć jajek, z czego mamy zamrożoną jedną blastkę, a jeden 3-dniowiec miałam przetransferowany w zeszłym tygodniu.10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
alauda wrote:Endo nie współpracuje jak powinno. Więcej jak 7,5mm chyba nie jestem w stanie osiągnąć🤷🏻♀️
Udało mi się wyhodować pięć jajek, z czego mamy zamrożoną jedną blastkę, a jeden 3-dniowiec miałam przetransferowany w zeszłym tygodniu.alauda lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
alauda wrote:Endo nie współpracuje jak powinno. Więcej jak 7,5mm chyba nie jestem w stanie osiągnąć🤷🏻♀️
Udało mi się wyhodować pięć jajek, z czego mamy zamrożoną jedną blastkę, a jeden 3-dniowiec miałam przetransferowany w zeszłym tygodniu.alauda lubi tę wiadomość
-
Echo ja również wierzę że zrealizujesz swój największy cel 💖 mocno Ci kibicuję!!
Alauda dorzucam kciuki 🤞🏼🍀alauda, Echo lubią tę wiadomość
-
Elza, pewnie już odczuwasz ciężar Gabrysi. Śpij jak tylko masz ochotę, korzystaj z tego czasu 🌸 wieści o prawidłowo rozwijającej się ciąży dodają skrzydeł 🎀
Pati, wystarczy ten jeden szczęśliwy zarodeczek 🌈
Alauda, ogromne kciuki i ode mnie!!✊🏼
Echo, jesteś niesamowita. Niezmiennie trzymam kciuki za Was.alauda, Patisonek 25, Elza1234, Echo lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
pandzia 🐼 wrote:Elza, pewnie już odczuwasz ciężar Gabrysi. Śpij jak tylko masz ochotę, korzystaj z tego czasu 🌸 wieści o prawidłowo rozwijającej się ciąży dodają skrzydeł 🎀
Pati, wystarczy ten jeden szczęśliwy zarodeczek 🌈
Alauda, ogromne kciuki i ode mnie!!✊🏼
Echo, jesteś niesamowita. Niezmiennie trzymam kciuki za Was.
Nie sądziłam że tak prozaiczne rzeczy jak zebranie prania mogą tak zmeczyc. Także drzemka w dzień to obowiązek 🙈 ale na szczęście daje mi w nocy spać, ogólnie jak ja jestem spokojna to ona też
Dawajcie znać dziewczyny co u was. Kiedy planowane transfery, jakie dalsze decyzjeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia, 10:46
-
Pandzia a co u Was? Jak córeczka? 🌸
Elza a mała często Cię kopie i kiedy najbardziej? Bo ja leżąc na plecach najbardziej czuję kopniaczki 🥹 z jednej strony brzucha robi się taka kulka.. dotykam dłonią i mam kopniaczka. Trochę mnie to stresuje - ta kulka, ale to chyba normalne jak się dzidzia wypina? Czasami wtedy tak puka a czasami faluje, a czasami położę rękę i kulka znika za kilka sekund. Im dalej w las tym coraz inne objawy i nowości 😅 -
Smerfetkaa wrote:Pandzia a co u Was? Jak córeczka? 🌸
Elza a mała często Cię kopie i kiedy najbardziej? Bo ja leżąc na plecach najbardziej czuję kopniaczki 🥹 z jednej strony brzucha robi się taka kulka.. dotykam dłonią i mam kopniaczka. Trochę mnie to stresuje - ta kulka, ale to chyba normalne jak się dzidzia wypina? Czasami wtedy tak puka a czasami faluje, a czasami położę rękę i kulka znika za kilka sekund. Im dalej w las tym coraz inne objawy i nowości 😅
Wiesz co, teraz to ona się rusza w sumie ciągle. Ale to dopiero od jakiś 2 tyg czuję naprawdę te ruchy tak ciągle, raczej już jako rozciąganie i falowanie brzucha. Wcześniej musiałam ją pobudzać jedzeniem, bo nie raz miałam ochotę na IP jechać jak się przez parę h nie chciała odezwać. Ale ona jest dość spokojna i tak, przynajmniej ja tak uważam. Jeśli tylko ja jestem spokojna to i ona jest. Jak się czymś zestresuje to mam wrażenie że pępkiem chce mi wyjść 😅
U Ciebie ten suwaczek też już tak daleko. Jak ten czas leci
-
Elza1234 wrote:Dawajcie znać dziewczyny co u was. Kiedy planowane transfery, jakie dalsze decyzje
Ja jestem w trakcie okresu (ten po punkcji), jest bardzo obfity i bolesny (podejrzewam że po duphastonie). W środę jadę do kliniki i zobaczę co lekarka powie.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
31.03.2025 stymulacja start (Menopur 200j i Rekovelle 12ug)
05.04. podgląd 🥚 (małe, drobne) dołożony lek
• Cetrotide 0,25 (rano)
• Menopur 200j
• Rekovelle 12ug
09.04. podgląd 🥚 - ładnie urosly
• 11 dc Cetrotide
• 12 dc Ovitrelle x2
• 12.04. punkcja
• ❄️ AA i ❄️ AB -
S.Roszpunka wrote:Ja jestem w trakcie okresu (ten po punkcji), jest bardzo obfity i bolesny (podejrzewam że po duphastonie). W środę jadę do kliniki i zobaczę co lekarka powie.
Ja pamiętam że dostałam okresu po punkcji biorąc wg Duphaston jeszcze, dokładnie tydz po punkcji. Ale byłam w szoku, aż do lekarza pisałam -
Elza1234 wrote:U mnie brzuch zazwyczaj wygląda tak, że z jednej strony wypina tyłek i mam kulkę, a z drugiej czuć, że jest puste
Wiesz co, teraz to ona się rusza w sumie ciągle. Ale to dopiero od jakiś 2 tyg czuję naprawdę te ruchy tak ciągle, raczej już jako rozciąganie i falowanie brzucha. Wcześniej musiałam ją pobudzać jedzeniem, bo nie raz miałam ochotę na IP jechać jak się przez parę h nie chciała odezwać. Ale ona jest dość spokojna i tak, przynajmniej ja tak uważam. Jeśli tylko ja jestem spokojna to i ona jest. Jak się czymś zestresuje to mam wrażenie że pępkiem chce mi wyjść 😅
U Ciebie ten suwaczek też już tak daleko. Jak ten czas leci
To cudownie że mała jest już cały czas aktywna 🥰 Ojj ja nie przepadam za tym rozciąganiem, bo masz na myśli taki dyskomfort, jakby ucisk/ napięcie w podbrzuszu, jakby w brzuchu nie było miejsca?
A jak wyprawka? Dużo różu będzie? 💖 -
Elza1234 wrote:Duphaston duphastonem ale jednak endo miałaś na pewno grube przy takiej ilości jajek, więc nie ma się co dziwić
Ja pamiętam że dostałam okresu po punkcji biorąc wg Duphaston jeszcze, dokładnie tydz po punkcji. Ale byłam w szoku, aż do lekarza pisałam
Ja po duphastonie zawsze mam bardzo obfite krwawienia i bolesne.
A jajek az tyle to nie było 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia, 18:50
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
31.03.2025 stymulacja start (Menopur 200j i Rekovelle 12ug)
05.04. podgląd 🥚 (małe, drobne) dołożony lek
• Cetrotide 0,25 (rano)
• Menopur 200j
• Rekovelle 12ug
09.04. podgląd 🥚 - ładnie urosly
• 11 dc Cetrotide
• 12 dc Ovitrelle x2
• 12.04. punkcja
• ❄️ AA i ❄️ AB -
S.Roszpunka wrote:Ja po duphastonie zawsze mam bardzo obfite krwawienia i bolesne.
A jajek az tyle to nie było 🙂nie ma co ukrywać
-
Smerfetkaa wrote:To cudownie że mała jest już cały czas aktywna 🥰 Ojj ja nie przepadam za tym rozciąganiem, bo masz na myśli taki dyskomfort, jakby ucisk/ napięcie w podbrzuszu, jakby w brzuchu nie było miejsca?
A jak wyprawka? Dużo różu będzie? 💖
Wyprawka prawie skończona, po pierwszym szpitalu dopięliśmy ją prawie do końca i został nam fotelik już tylko
Różowy jest cały pokój 😅 a w ubrankach w sumie wszystkie kolory są
A jak u Was wyprawka? -
Elza1234 wrote:Wiesz co, ja już tą pod biustem czuję 🙈 także rozpieranie to czuję od krocza po sam żołądek 😅
Wyprawka prawie skończona, po pierwszym szpitalu dopięliśmy ją prawie do końca i został nam fotelik już tylko
Różowy jest cały pokój 😅 a w ubrankach w sumie wszystkie kolory są
A jak u Was wyprawka?
Ja jestem team beżowy kolor ale niebieski też się na pewno pojawi. Elza ja nie mam jeszcze nic kompletnie 🫣