Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Roszpunka, Motylek, kciuki za Was 😊 Motylku ja pamiętam jak drżałam za każdą plamka, a przy tym pierwszym dość konkretnym plamieniu zakręciło mi się w głowie i prawie zemdlałam, że trzeci raz.. na szczęście to był tylko fałszywy alarm ale plamienia się powtarzały, a lekarz mi powiedział, że to normalne i póki nie jest jak przy miesiączce to po prostu przez leki i najważniejsze to się uspokoić (wiadomo łatwo mowic)
Pandzia miło że pytasz, tak zdecydowałam się
oby z nią wyszło i wszystko się zgrało. Byłam wczoraj w szpitalu, na ktg zero oznak porodu, ale grunt, że prawidłowe zarówno to ktg jak i usg. Idę za tydzień w 39 i potem też w 40 tyg. próby wątrobowe (ast i alt) mam większe, ale to chyba wina ilości leków które biorę i póki nie są ponad 150 mam się nie martwić, czekam jeszcze na kwasy zolciowe, mam nadzieję że będą ok bo czuje się dobrze.
Butterfly23, Dziewiarka, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Czasem trzeba po prostu postawić na siebie i zadbać o swoją głowę i zdrowie. Także dobrze zrobiłaśS.Roszpunka wrote:Ja jestem na l4 od 27.05..... za dużo sie nawarstwilo problemów, łącznie z problemami w pracy i uznalalam ze musze zadbać o swoje zdrowie psychiczne. L4 mam od psychiatry i tak sobie odpoczywam. Sukces, bo zaczęłam do ludzi wychodzić od ponad tygodnia.
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
Roszpunko, zdejmij igłę, ściągnij tłok w dół tyle ile potrzebujesz na 2/3 i przelewają powolutku. Resztę przelej do następnej.
Trzymam kciuki 🌸
Miłego dnia wszystkim
S.Roszpunka, Elza1234, Butterfly23 lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'

-
pandzia 🐼 wrote:Roszpunko, zdejmij igłę, ściągnij tłok w dół tyle ile potrzebujesz na 2/3 i przelewają powolutku. Resztę przelej do następnej.
Trzymam kciuki 🌸
Miłego dnia wszystkim
Tak zrobię w sobotę, a przynajmniej spróbuję.
Butterfly, jak sie czujesz? Mija przeziębienie? -
Motylku, ja też na początku każdej ciąży byłam przeziębiona. Często tak się zdarza.
Próbuj babcinych sposobów. Może biały napar? Bez cynamonu i anyżu.
Też teraz jesteśmy z Gabusią przeziębione
już nie raz miała katar ( od refluksu) i nienawidzę jak jej tak charczy w nosku 🥴
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'

-
Mam wrażenie, że gorzej 🫣 będę musiała chyba kupić krople do nosa, bo woda morska nie daje rady. Albo inhalacje. Ogólnie jestem słaba, byłam dziś na pobraniu krwi ledwo tam doszłam i wysiedziałam. Musiałam zbadać proga, a że miałam za darmoszkę betę, to dorzuciłam 🥹 także proszę o kciuki za wyniki. Dodatkowo homocysteina, kwas foliowy i B12. Mam duże obawy co do brania modulatora homocysteiny, a muszę. Tam są takie końskie dawki, tzn w tym moim. 4,5 tys folianu 🫣 dziś popołudniu mam też teleporadę z dr Jarosz, to z nią przegadam ten temat.S.Roszpunka wrote:Tak zrobię w sobotę, a przynajmniej spróbuję.
Butterfly, jak sie czujesz? Mija przeziębienie?
O nie Pandzia dużo zdrówka dla Was ❤️ mam nadzieję, że szybko wydobrzejecie03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2) -
Motylku, trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wyniki 🤞🤞🤞
Mam nadzieję też, że poczujesz sie szybko lepiej. Sam katar potrafi nieźle namieszać w samopoczuciu
Butterfly23 lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
05.23 💔 9/10tc (naturals)
4xIVF ➡️ 7 transferów ❌ ➡️ koniec starań -
Motylku mocne kciuki za betę.
A co do kataru - niestety znam ten ból bo 3 dni mnie męczył, to było coś strasznego :-
-
Chorowałam ze 2x w ciąży i mi pomagał prenalen katar, lekarz polecał mi axobiotic mama i powiedział, że raz w tygodniu coś z xylometazolinem jest ok, ale raz użyłam i bardziej mnie zatkało na kolejny dzień.Butterfly23 wrote:Mam wrażenie, że gorzej 🫣 będę musiała chyba kupić krople do nosa, bo woda morska nie daje rady. Albo inhalacje. Ogólnie jestem słaba, byłam dziś na pobraniu krwi ledwo tam doszłam i wysiedziałam. Musiałam zbadać proga, a że miałam za darmoszkę betę, to dorzuciłam 🥹 także proszę o kciuki za wyniki. Dodatkowo homocysteina, kwas foliowy i B12. Mam duże obawy co do brania modulatora homocysteiny, a muszę. Tam są takie końskie dawki, tzn w tym moim. 4,5 tys folianu 🫣 dziś popołudniu mam też teleporadę z dr Jarosz, to z nią przegadam ten temat.
O nie Pandzia dużo zdrówka dla Was ❤️ mam nadzieję, że szybko wydobrzejecie -
Butterfly23 wrote:Mam wrażenie, że gorzej 🫣 będę musiała chyba kupić krople do nosa, bo woda morska nie daje rady. Albo inhalacje. Ogólnie jestem słaba, byłam dziś na pobraniu krwi ledwo tam doszłam i wysiedziałam. Musiałam zbadać proga, a że miałam za darmoszkę betę, to dorzuciłam 🥹 także proszę o kciuki za wyniki. Dodatkowo homocysteina, kwas foliowy i B12. Mam duże obawy co do brania modulatora homocysteiny, a muszę. Tam są takie końskie dawki, tzn w tym moim. 4,5 tys folianu 🫣 dziś popołudniu mam też teleporadę z dr Jarosz, to z nią przegadam ten temat.
O nie Pandzia dużo zdrówka dla Was ❤️ mam nadzieję, że szybko wydobrzejecie
Kurcze, niedobrze ze sie gorzej czujesz.
Trzymam kciuki za badania i czekam na wieści!
Ja jutro musze zrobić proga i estradiol 🤦♀️ boję sie jak diabli... lekarka mówiła ze dobrze bym miała ponad 20 prog.... a mój osobisty wiadomo ze jest mega niski.
Biore 2x1 cyclogest i 3x1 besins, wiec mam cichą nadzieję, ze podbija mi proga konkretniej.... -
Roszpunka trzymam kciuki, ale jesteś porządnie obstawiona progiem ✊🏻
Mam wszystkie wyniki oprócz proga i bety 🙄
Leukocyty 31 tys 🙈 już miałam telefon z przychodni. A ja wczoraj przyjęłam dawkę accofilu. Ale że robiłam dziś betę z badań, które przysługują mi raz w roku bez skierowania, to babeczka poleciała już ze wszystkim. Wytłumaczyłam jej, że leczę się immunologicznie, że dziś mam wizytę, mam nadzieję, że już nie będą dzwonić.
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2) -
Oni mają po prostu obowiązek zgłosić taki wynik alarmowyButterfly23 wrote:Roszpunka trzymam kciuki, ale jesteś porządnie obstawiona progiem ✊🏻
Leukocyty 31 tys 🙈 już miałam telefon z przychodni. A ja wczoraj przyjęłam dawkę accofilu. Ale że robiłam dziś betę z badań, które przysługują mi raz w roku bez skierowania, to babeczka poleciała już ze wszystkim. Wytłumaczyłam jej, że leczę się immunologicznie, że dziś mam wizytę, mam nadzieję, że już nie będą dzwonić.
bo to się w systemie potem odnotowuje a są dla niektórych parametrów wytyczne, że się właśnie zgłasza telefonicznie
-
Butterfly23 wrote:Roszpunka trzymam kciuki, ale jesteś porządnie obstawiona progiem ✊🏻
Zaszalałaś z leukocytami 🙈
Co ile badasz morfo, zeby sprawdzić leukocyty? Powinnam zrobić jutro tez przy okazji morfo? Hmm🤔 Czy po tygodniu? -
Wg zaleceń w 6 lub 8 dpt sprawdzić pierwszy raz. I później w dniu 3 lub 4 dawki. Czyli jak przyjmuję w piątek wieczorem czwartą dawkę, to rano robię morfologię.S.Roszpunka wrote:Zaszalałaś z leukocytami 🙈
Co ile badasz morfo, zeby sprawdzić leukocyty? Powinnam zrobić jutro tez przy okazji morfo? Hmm🤔 Czy po tygodniu?
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2)