Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza powiem Ci co mi powiedział doradca laktacyjny : po pierwsze jak dziecko nie naje się do pół godziny to już się nie naje a takie wiszenie na cycu nie ma sensu. Frustruje i Ciebie i dzdziusia wtedy niestety trzeba dołożyć mm. I ja miałam coś takie że mimo że miałam mleko wieczorne karmienie to przed snem zawsze było problemowe, zawsze niedojadali i musiałam dołożyć butli. Ten jeden raz w ciągu dniaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Miałam konsultacje w szpitalu CDL i z neurologopeda.
Przez proznociag i krwiak który ma na głowie ma problem z dolną wargą - źle ją wywija często.
Mam ćwiczenia (takie masaże które jej pobudzają ta dolna wargę) i robię jej to codziennie, ale krwiak może schodzić do 3 miesięcy.
Tylko po prostu czasem jest tak, że ona ciumka ciumka i nagle ni z gruchy ni z pietruchy zaczyna krzyczeć.
Ja tego mleka na jedno posiedzenia lakaktora uciagam maks 40 ml - biore kozieradkę i pije te herbatki, ale ni wiecej nie mam. Wiec nie jestem w stanie zrobic zapasów tego mleka.
Dzisiaj w nocy i teraz tez próbowałam po podaniu mojego z butelki dokarmić ją piersią ale oczywiście fiasko. Dobrze ze jest maz to on mi sterylizuje wszytsko i robi mm ale jak juz zostanę sama, a on wróci do pracy to taki potrójny sposób karmienia spowoduje że przecież nawet do wc nie pójdę -
Muszę wziąć i zdobyć receptę na jakieś globulki bo wczoraj lekarka dała mi clotrimazol. Boję się go aplikować, nie wiem co jej odwaliło, podjadę chyba na IP żeby mi wypisali bo innego sposobu nie widzę a boję się reż chodzić dwa tygodnie z tą infekcjąDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Czekamy na ❤️ -
Elza1234 wrote:Miałam konsultacje w szpitalu CDL i z neurologopeda.
Przez proznociag i krwiak który ma na głowie ma problem z dolną wargą - źle ją wywija często.
Mam ćwiczenia (takie masaże które jej pobudzają ta dolna wargę) i robię jej to codziennie, ale krwiak może schodzić do 3 miesięcy.
Tylko po prostu czasem jest tak, że ona ciumka ciumka i nagle ni z gruchy ni z pietruchy zaczyna krzyczeć.
Ja tego mleka na jedno posiedzenia lakaktora uciagam maks 40 ml - biore kozieradkę i pije te herbatki, ale ni wiecej nie mam. Wiec nie jestem w stanie zrobic zapasów tego mleka.
Dzisiaj w nocy i teraz tez próbowałam po podaniu mojego z butelki dokarmić ją piersią ale oczywiście fiasko. Dobrze ze jest maz to on mi sterylizuje wszytsko i robi mm ale jak juz zostanę sama, a on wróci do pracy to taki potrójny sposób karmienia spowoduje że przecież nawet do wc nie pójdę
Ja tez na początku nie odciągałam wiele mleka. Było tego tyle, ze az dno butelki było widać.
Najważniejsze jest, że masz mleko.... myślę, że z czasem się wszystko rozkręci, ale naprawdę trzeba miec duże pokłady cierpliwości i wewnętrznej siły. Czasami wydaje nam się, że nie damy rady ale my, kobiety naprawdę jesteśmy silne❤️
Tylko pamiętaj Elza, nic na siłę. Wiem, ze jest teraz ta mała istotka ale w tym wszystkim musisz dbać o siebie ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 10:19
Elza1234 lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
05.23 💔 9/10tc (naturals)
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
Elza no niestety karmienie wcale nie jest łatwe i naturalne tak jak trąbią social media. Rzeczywiście może warto byłoby umówić wizytę CDL? Przyjdzie do domu na spokojnie i zbada Ciebie i dziecko, zobaczy wędzidełko a może tu jest problem? Ja miałam w szpitalu konsultacje, a pomimo tego i tak zamówiłam poradę do domu i to jednak była zupełnie inna jakość wizyty i dowiedziałam się o wiele więcej. Ale też pytanie, czy aż tak bardzo zależy Ci na karmieniu piersią? System który odpisujesz jest bardzo męczący i zabiera dużo czasu, a Gabrysia lepiej i spokojniej je z butelki. Może nie warto się katować i dokładać sobie zmartwień, karmienie mm wcale nie jest gorsze. Dziecko ma być po prostu najedzone.
Cel gratuluję córeczki ❤️ jak się czujesz?
Jednorożec cudowna niespodzianka 💕 jeśli wiesz jakie chcesz globulki i już je brałaś to może załatw sobie receptę w receptomacie?
Roszpunko co u Ciebie?Cel95 lubi tę wiadomość
-
Lubię wejść tu i czytać tak dobre wiadomości! Więcej proszę 😍
Cel - gratulacje, tulcie się z bobo i poznawajcie się 🩷
Jednorożec 🦄 ale super! Trzymam kciuki dalej, rośnijcie
Elza już jesteś super Mamuśka niezależnie od sposobu karmienia jaki będzie 😘
Czy zaczęły mi puchnąć dłonie i stopy? Tak 😁Cel95 lubi tę wiadomość
-
Elza, nie katuj sie kp. Mm to nic złego. Pamiętam jak ja ubolewałam nad tym, ze nie mam pokarmu, wmawiałam sobie ze jestem zła matką, bo ani nie urodziłam naturalnie, ani nie utrzymałam ciazy, ani nie karmiłam piersią. Dlugo mi zajęło zanim zrozumiałam ze nie porod sn i kp są najważniejsze. A corka przynajmniej spala spokojnie, a ja nie byłam uwiązana z piersią w domu.
Magdanka, wszystko ok, dziękuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 12:29
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
• ❄️ AA i ❄️ AB
• 16.06.25 FET AA ✖️ -
Dostałam recepte ma macmirror. Jestem uratowana będę wyganiać dziadostwo
Elza1234, Pinkflower, Dziewiarka lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Czekamy na ❤️ -
Jednorożec89 wrote:Dostałam recepte ma macmirror. Jestem uratowana będę wyganiać dziadostwo
Brałam raz e tygodniu to od czasu pessara i czasem miałam kraksę w nocy 😅
Była u nas właśnie położna środowiskowa - przewspaniała wspierająca kobieta - też mnie bardzo wspierała w tym wszystkim. Także wierzę że potrzebuje ciut czasu żeby uspokoiły mi się hormony i będzie okalauda lubi tę wiadomość
-
Elza wywierasz na siebie dużą presję, wiem bo robiłam tak samo. Wiem że jesteś tuż po porodzie masz pewnie baby blues, też to przechodziłam i musisz dać sobie czas, i wrzucić na luz. Dokarmiaj mm bez żadnych wyrzutów sumienia i zobaczysz jak bardzo docenisz za jakiś czas to że mała akceptuje butelkę, wygrzebiesz się z tego będziesz chciała pójść sobie do fryzjera czy kosmetyczki i będziesz mogła zostawić dziecko beż obaw że jest głodna bo dostanie butelkęDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Czekamy na ❤️ -
Elza1234 wrote:Miałam konsultacje w szpitalu CDL i z neurologopeda.
Dzisiaj w nocy i teraz tez próbowałam po podaniu mojego z butelki dokarmić ją piersią ale oczywiście fiasko. Dobrze ze jest maz to on mi sterylizuje wszytsko i robi mm ale jak juz zostanę sama, a on wróci do pracy to taki potrójny sposób karmienia spowoduje że przecież nawet do wc nie pójdę
Elza, dokładnie Cię rozumiem. Byłam w tym samym miejscu. Wykańczajacy jest ten potrójny system. Byłam już na skraju depresji i po zapaleniach powiedziałam dość. Teraz już mm weszło w krew i działamy z tym29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Cel95 wrote:Jak wcześniej nie rozumiałam bo głównie się bałam o poród itp tak teraz mam tak samo, tylko ja się źle czuje z tym, że Ktoś jest idealny i pięknie ssa a u mnie brakuje co najmniej 50% porcji. Przez niewiedzę ile je z piersi (a ssała mocno) spadła na wadze za dużo
Gratulacje, że już jesteście razem! 🌸🥳'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 i PAI-1 4G/5G hetero, kariotypy ✅
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ 26.09 ET 4BB nieudany 💔 11.10 start drugiej stymulacji 26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹🌸
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
10.03 200 g Dziewczynki 🌸
15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
16.06 1650 g i prawidłowe III prenatalne ☺️
-
No powiem Wam że ja potrzebuję po prostu czasu aż hormony mi się ogarną i przestanę wszystko brać do siebie
Zacznę wtedy racjonalnie myślećPinkflower lubi tę wiadomość
-
Napisałam sms do mojego gina i mimo urlopu wystawił mi recepte na pimaficin i teraz sama nie wiem co myślę ale moja intuicja i internet mówią że to jest najlepsza opcjaDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Czekamy na ❤️ -
Pożegnaliśmy dzis świnkę morską 😞 staruszek to był, mial 7 lat. Wczoraj wieczorem paraliżu tylnych łapek dostał, dzis musiałam go karmić i ze strzykawki podawać wodę. Nie potrafiliśmy juz patrzeć na jego cierpienie, poszliśmy z nim do weterynarza i pomogliśmy mu odejść.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy: 👱♀️✅️ 🧑✅️
🧑AZF i CFTR - prawidłowe✅️
• ❄️ AA i ❄️ AB
• 16.06.25 FET AA ✖️ -
S.Roszpunka wrote:Pożegnaliśmy dzis świnkę morską 😞 staruszek to był, mial 7 lat. Wczoraj wieczorem paraliżu tylnych łapek dostał, dzis musiałam go karmić i ze strzykawki podawać wodę. Nie potrafiliśmy juz patrzeć na jego cierpienie, poszliśmy z nim do weterynarza i pomogliśmy mu odejść.
Jednorożec jeśli lekarz i intuicja podpowiadają Ci że to dobry wybór to masz odpowiedź 🙂 czy powiedziałaś już mężowi o dwóch kreseczkach?
Elza no niestety człowiek nie myśli racjonalnie tak krótko od porodu i wszystko bierze do siebie. Ja na przykład płakałam po kątach że nikt mi nie chce pomagać, ale o tą pomoc nie prosiłam 🤣 chyba myślałam że teściowa i moja mama same się domyślą, to było głupie tym bardziej że jak pytały to mówiłam że sama sobie radzę. No kabaret, ale dopiero po czasie zrozumiałam że to było głupie. -
Magda drugiego dnia mu powiedziala bo akurat miał imieniny nie musiałam mu prezentu kupować. Dostał test z kokardkąDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Czekamy na ❤️ -
Dziękuję dziewczyny ❤️
Mała Kochana Marcelinka pozdrawia z drzemki, na Mamie. My też bardzo walczymy o kp i jest ciężko, dobrze, że jesteśmy w 2 osoby bo samej to by się w ogóle nic nie ogarnęło.
Było ciężko, preindukcja już mnie dojechała i nawet mój lekarz przyznał że ciężki był ze mną przypadek. Indukcja na oxy, masa leków, ale udało się choć nie myślałam że będzie tak ciężko.
Mała miała usg główki i echo serduszka z ekg. Jest zdrowiutka!! Opłacało się diagnozować i brać leki
Elza, Mąż Cię kocha i brzmi na fajnego😊 mój widział wszystko tak akurat wyszło bo też pomagał pod koniec i ogółem byliśmy razem większość czasu z tych 15h porodu i jedyne co to ja dość zadaniowo się skupiłam by Mała już wyszła, nie przeciągać już samego końca itp jak w wojsku na ćwiczeniach. A on mówi że czuł się jak na jakichś substancjach i naprawdę niesamowicie się poczul widząc ją na świecie, trochę mu tego zazdroszczę xdWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 13:46
Elza1234, Dziewiarka lubią tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️