X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Ja mam podobnie jak czuję się dobrze to zaraz dostaje na głowę czy wszystko jest dobrze jak zaczyna mi coś być jestem spokojniejsza. Tak naprawdę u mnie to walka o każdy dzień 🫣

Kiedy idziesz do gina?

Ja jeszcze zostałam sama na placu boju. Do niedzieli moze dłużej zależy jak sytuacja się rozwinie.
    Szawier mojego męża miał wypadek we Włoszech. Było ok w tamtym tygodniu sie mu pogorszyło i mój pojechał do niego w sobotę ze swoją siostra.
    Długo się zastanawiała bo nie chciał mnie zostawiać ale sama go namówiłam czuje się na tyle ok że sobie radzę, teściową pomaga a trzeba im pomóc

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam żadnych objawów ciąży to dopiero myślałam że zwariuję 🙈
    Tak, udało mi się nauczyć wiązania, mam tkanką chustkę i już mnie pary razy uratowała żebym nie oszala 🙈

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Kiedy idziesz do gina?

Ja jeszcze zostałam sama na placu boju. Do niedzieli moze dłużej zależy jak sytuacja się rozwinie.
    Szawier mojego męża miał wypadek we Włoszech. Było ok w tamtym tygodniu sie mu pogorszyło i mój pojechał do niego w sobotę ze swoją siostra.
    Długo się zastanawiała bo nie chciał mnie zostawiać ale sama go namówiłam czuje się na tyle ok że sobie radzę, teściową pomaga a trzeba im pomóc

Za 2 tyg mam pierwszą wizytę dopiero 🤭🫣 tak klinika zarządza że wizyta jest później i już typowo serduszkowa a później już przechodzi się na prowadzenie do swojego lekarza bo u mnie to taka przyszpitalna klinika teraz.

Ojej to nie łatwa sytuacja oby z szwagrem męża było wszystko dobrze, zdrówka dla niego. Pewnie jeśli się czujesz na tyle dobrze że sobie radzisz a teściowa jeszcze pomaga to była dobra decyzja.

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg

👨36 L
    Kiepskie parametry nasienia ❌️
    Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja poszłam za wcześniej miałam tylko pęcherzyk żółtkowy i dwa tygodnie miałam schize bo zarodka nie ma. Lepiej iść później

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Pati ja poszłam za wcześniej miałam tylko pęcherzyk żółtkowy i dwa tygodnie miałam schize bo zarodka nie ma. Lepiej iść później

Aj no lepiej i nie lepiej 🫣 bo przynajamniej wiedziała bym że jest wszystko na swoim miejscu a tak się martwię czy jest wszystko dobrze a tu jeszcze 2 tyg czekania na wizytę. Także to wszystko działa w 2 strony 🤷🏼‍♀️

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg

👨36 L
    Kiepskie parametry nasienia ❌️
    Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3
‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ