X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Najwcześniej w środę wieczorem mogę iść… ale ogółem tak, idę.
    Towarzysza mi tak skrajne emocje, też miałyście obawy? Ogółem, nie wiem co za suple doktorek dał mojemu mężowi, ale odstawienie alko + suple + minimalna większa ilość ruchu
    Dała taki efekt.

Przepraszam, że do wszystkich Was się nie odniosłam wczoraj. Ale na wyjeźdźcie integracyjnym mamy wspólne pokoje i niezbyt wiele czasu.

Cieszę się, że u Was wszystko w porządku i że prenatalne za Wami ❤️.

Obawy po naszych wcześniejszych przejściach są jak najbardziej normalne, mi okropny stres towarzyszy co wizytę 🫣

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe 🖤
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔

👱‍♀️35 L 👨36 L 🐕

8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
    Zivafert 5000j.m x2
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3

transfer 15.07🤰🏼
    15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
    29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm 🐻
    10.09 10+6tc CRL 3.76 cm 🐼
    Sanco⏳️
    preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram podejść chłodno, chociaż ogółem przed wyjazdem na szybko siknęłam na owulacyjny test i wyszedł bardzo pozytywny a w domu żadnego ciążowego. Więc jechaliśmy do apteki 24h, a potem już jechałam bezpośrednio na ten wyjazd… więc nawet nie mam jak za bardzo i gdzie z siebie emocji zrzucić 🤣

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.
    Walczymy o poprawę wyników.
    -> następna wizyta 14.08.2025

02.03.2023 - 💔
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonku super że teraz trafiłaś na lekarza który tak szczegółowo do wszystkiego podchodzi. Oczywiście, że lepiej się przebadać i mieć pewność 🙂 ja u Ciebie też obstawiam chłopca, a u Jednorożec dziewczynkę 😍

Bezimienna co za niespodzianka! Życie zaskakuje w najmniej oczekiwanym momencie ❤️ trzymam kciuki 🤞

U nas obecnie regres snu, mała budzi się co 1-2h i ciężko ją uspać. Za miesiac mam wesele brata i pierwotny plan był taki żeby iść bez niej bo zawsze byłam zdania że wesela nie są dla takich małych dzieci bo tylko się umeczą, ale teraz sama nie wiem....Teściowa mieszka z nami i oferuje pomoc, przychodzi codziennie żeby Maja się przyzwyczajała, ale każde zostawienie jej kończy się ogromnym płaczem. Pojechałam kupić sukienkę i nie było mnie półtorej godziny, z czego połowę Maja przepłakała, jak wróciłam to aż się zanosiła. Na tej sali nie ma nawet pokoju żeby nakarmić czy położyć na drzemkę. Ehhh co tu robić 🥲

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

age.png
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Patisonku super że teraz trafiłaś na lekarza który tak szczegółowo do wszystkiego podchodzi. Oczywiście, że lepiej się przebadać i mieć pewność 🙂 ja u Ciebie też obstawiam chłopca, a u Jednorożec dziewczynkę 😍

Bezimienna co za niespodzianka! Życie zaskakuje w najmniej oczekiwanym momencie ❤️ trzymam kciuki 🤞

U nas obecnie regres snu, mała budzi się co 1-2h i ciężko ją uspać. Za miesiac mam wesele brata i pierwotny plan był taki żeby iść bez niej bo zawsze byłam zdania że wesela nie są dla takich małych dzieci bo tylko się umeczą, ale teraz sama nie wiem....Teściowa mieszka z nami i oferuje pomoc, przychodzi codziennie żeby Maja się przyzwyczajała, ale każde zostawienie jej kończy się ogromnym płaczem. Pojechałam kupić sukienkę i nie było mnie półtorej godziny, z czego połowę Maja przepłakała, jak wróciłam to aż się zanosiła. Na tej sali nie ma nawet pokoju żeby nakarmić czy położyć na drzemkę. Ehhh co tu robić 🥲

Tak powiem Tobie że jestem bardzo zadowolona z zmiany lekarza, poza dniem wizyty kiedy jestem nerwowa naprawdę potrafi mnie uspokoić. Co ważne jest pod telefonem i jak tylko coś potrzebuję to kontakt jest błyskawiczny🤭

Może porozmawiaj z bratem że macie taka sytuację z małą i niech Wam zaklepie tam jakiś pokój chyba że to miejsce tylko z salą. Może na parę godzin ją weźcie a na wieczór niech przejmie teściowa?

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe 🖤
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔

👱‍♀️35 L 👨36 L 🐕

8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
    Zivafert 5000j.m x2
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3

transfer 15.07🤰🏼
    15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
    29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm 🐻
    10.09 10+6tc CRL 3.76 cm 🐼
    Sanco⏳️
    preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanak to rzeczywiście klops
    Osobiście też jestem zdania że tak małe dzieci na weselach to bezsens. Ale to moje zdanie. Także współczuję.
    My zostawimy małą rodzicom moim. Szczególnie że jestem świadkową w sobotę
    Bezimiennna - wielkie wielkie gratki i kciuki za betę ♥️

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 1494 1495 1496 1497 1498
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ