X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • alauda Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, rozumiem Cię w 100%. Tez bym na Twoim miejscu odpoczęła od tego wszystkiego, zwłaszcza jeśli wiesz, ze nie grozi Ci przestymulowanie.

Elza1234 lubi tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02/24➡️1 IVF -> ❄️
    08/24 FET 3BB ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    12/24 FET 3AB ❌
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Elza, rozumiem Cię w 100%. Tez bym na Twoim miejscu odpoczęła od tego wszystkiego, zwłaszcza jeśli wiesz, ze nie grozi Ci przestymulowanie.
    Dzięki :)
    Jestem po prostu zmęczona tym tematem. Jeśli w styczniu mamy zacząć przygodę z in vitro muszę oczyścić głowę, bo po prostu jestem już zmęczona i znudzona tymi ciągłymi wizytami i presja

Także będę Was pewnie podczytywać, trzymam kciuki za każda z Was, ale chyba trochę się wyłącze, bo przez najbliższy czas nie będę miała nic ciekawego staraczkowego do powiedzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 19:02

Pinkflower, Echo, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Co za *uj! Dobrze ze nic Ci się nie stało 😘
    Ładne jajo hodujesz 😁 trzymam kciuki 😘
    Nie, ale byście widziały jak się odpaliłam. 😂
    Btw zaskoczę Was jak powiem, że w sobotę miałam złodzieja? Złodzieja, który choruje na cukrzycę, miał zjazd powoli, i trzeba było mu dostarczyć leki i nie chciał pogotowia ratunkowego. Więc jego żona przyniosła mu leki, a ja poszłam mu kupić (za jego kasę) coś do jedzenia, bo na policję czekaliśmy 3h. I mówię na odchodne do policji, że dla Pana byliśmy i tak mili, bo dostał jedzenie. A złodziej i za to jestem pani bardzo wdzięczny. A ja a ja byłabym wdzięczna, gdyby już się Pan tu więcej nie pojawił. A złodziej: a na zakupy też nie mogę przyjść? (I to pytanie było takie na poważnie 😂). Ja nie wiem, witki mi opadają 😂.

Dzięki za jajo, może to będzie te szczesliwe. W sumie nie pytałam lekarza, ale może być tak, że dwa razy z rzędu owu było z prawego jajnika i nie jest to nic złego? 😝 Obraz USG jest prawidłowy i są widoczne pęcherzyki, ale wszystkie były małe i nie było przodującego.

Zapytałam się też o zmianę w cyklach po poronieniu, bo mówię, że przed miałam bolące piersi i Pms, a teraz zupełnie nic. I muszę się nauczyć na nowo swojego ciała. A ona, że po ciążach czy donoszonych czy straconych tak się dzieje i to normalne. Trochę szkoda , bo cyc to zawsze był mój wyznacznik 😂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 19:33

Echo lubi tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Nie, ale byście widziały jak się odpaliłam. 😂
    Btw zaskoczę Was jak powiem, że w sobotę miałam złodzieja? Złodzieja, który choruje na cukrzycę, miał zjazd powoli, i trzeba było mu dostarczyć leki i nie chciał pogotowia ratunkowego. Więc jego żona przyniosła mu leki, a ja poszłam mu kupić (za jego kasę) coś do jedzenia, bo na policję czekaliśmy 3h. I mówię na odchodne do policji, że dla Pana byliśmy i tak mili, bo dostał jedzenie. A złodziej i za to jestem pani bardzo wdzięczny. A ja a ja byłabym wdzięczna, gdyby już się Pan tu więcej nie pojawił. A złodziej: a na zakupy też nie mogę przyjść? (I to pytanie było takie na poważnie 😂). Ja nie wiem, witki mi opadają 😂.

Dzięki za jajo, może to będzie te szczesliwe. W sumie nie pytałam lekarza, ale może być tak, że dwa razy z rzędu owu było z prawego jajnika i nie jest to nic złego? 😝 Obraz USG jest prawidłowy i są widoczne pęcherzyki, ale wszystkie były małe i nie było przodującego.

Zapytałam się też o zmianę w cyklach po poronieniu, bo mówię, że przed miałam bolące piersi i Pms, a teraz zupełnie nic. I muszę się nauczyć na nowo swojego ciała. A ona, że po ciążach czy donoszonych czy straconych tak się dzieje i to normalne. Trochę szkoda , bo cyc to zawsze był mój wyznacznik 😂.

Haha co za historia 🤣🤣🤣 ludzie są niemożliwi 🤣🤣🤣 muszę przyznać,że nie masz łatwej pracy i podziwiam Cię za stalowe nerwy. Plus jest taki, że nie musisz chodzić na siłownię, bo w robocie masz wystarczająco dużo ruchu 😅

Piękne jajko hodujesz 😍 trzymam kciuki żeby było tym szczęśliwym 🤞🤞🌈🍀❤️ Myślę, że to mnie na znaczenia, że owulacja ponownie jest z tego samego jajnika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 20:34

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 09.2024 ✖ mezoterapia
    - 11.2024 ✖
    - 12.2024❄️ zdrowy genetycznie
    2025 ♡ - IVF ✰
    - 02.2025
    ---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Dzięki :)
    Jestem po prostu zmęczona tym tematem. Jeśli w styczniu mamy zacząć przygodę z in vitro muszę oczyścić głowę, bo po prostu jestem już zmęczona i znudzona tymi ciągłymi wizytami i presja

Także będę Was pewnie podczytywać, trzymam kciuki za każda z Was, ale chyba trochę się wyłącze, bo przez najbliższy czas nie będę miała nic ciekawego staraczkowego do powiedzenia :)

Znam to 😘🙂 i rozumiem 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 20:44

Elza1234 lubi tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wspomóc się ze śluzem? Kiedyś to się ze mnie lało, nie ważne czy był plodny, czy nie. Przed pierwszą ciążą wymyśliłam, że będę pić siemię lniane, żeby było jeszcze więcej płodnego. No i faktycznie tak było. Z wiekiem widzę i czuję, że jest go znacznie mniej. Ale teraz po poronieniu, to śluzu jest jak na lekarstwo. Od tego cyklu piję siemię lniane i też jest bez szału. Już odczuwam podrażnienie i lekkie swędzenie okolic intymnych przez tę suchość. Trochę z wiesiołkiem się boję, bo czytam, że często daje odwrotny skutek. Nie wiem, czy ilość nawodnienia ma wpływ? Pewnie tak, a to u mnie leży niestety. Muszę się z tym poprawić. Także zacznę od wina teraz 😂 wieeeem, alkohol odwadnia hahaha

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kurczę też mam problem ze śluzem, zamawiam po internetach conceive plus chociaż coraz trudniej go dostać a wolę go od tego drugiego.
    Małpa się rozkręciła brzuch mnie boli mam nadzieję że do środy jakoś przejdzie bo mam zamiar jechać do stajni na odstresowanie

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja kurczę też mam problem ze śluzem, zamawiam po internetach conceive plus chociaż coraz trudniej go dostać a wolę go od tego drugiego.
    Małpa się rozkręciła brzuch mnie boli mam nadzieję że do środy jakoś przejdzie bo mam zamiar jechać do stajni na odstresowanie

Ja kupiłam ostatnio FertilSafe. No i przy współżyciu jest spoko. Ale później jest jakiś taki hmm, że się jakby roluje.

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Ja kupiłam ostatnio FertilSafe. No i przy współżyciu jest spoko. Ale później jest jakiś taki hmm, że się jakby roluje.

Mnie po nim piecze niby to trwa chwilę a potem przechodzi ale denerwujące to jest i P. Też go nie lubi

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Dziewczyny, jak wspomóc się ze śluzem? Kiedyś to się ze mnie lało, nie ważne czy był plodny, czy nie. Przed pierwszą ciążą wymyśliłam, że będę pić siemię lniane, żeby było jeszcze więcej płodnego. No i faktycznie tak było. Z wiekiem widzę i czuję, że jest go znacznie mniej. Ale teraz po poronieniu, to śluzu jest jak na lekarstwo. Od tego cyklu piję siemię lniane i też jest bez szału. Już odczuwam podrażnienie i lekkie swędzenie okolic intymnych przez tę suchość. Trochę z wiesiołkiem się boję, bo czytam, że często daje odwrotny skutek. Nie wiem, czy ilość nawodnienia ma wpływ? Pewnie tak, a to u mnie leży niestety. Muszę się z tym poprawić. Także zacznę od wina teraz 😂 wieeeem, alkohol odwadnia hahaha
    Mi pomaga wiesiołek, dawka 1000, biorę tabsy. Ale wiem, że dziewczynom potrafił namieszać w cyklu. 🫣

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wiesiołku brak śluzu. Ale tak sobie myślę, że może on działa w ten sposób, że jak ma się problem ze śluzem to pomaga, a jak się nie ma, to wysusza 😂 ogólnie siemię lniane jest lepsze od wiesiołka. No i trzeba pić dużo wody.

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼
    AMH: 4,44 ng/ml

01/25- IVF
    08.01- start stymulacji
    💉 ovaleap 150 mensinorm 150 orgalutran 0,25
    ovitrelle 375
    20.01- punkcja —> pobrano 7 🥚
  • alauda Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez po poronieniu jest kiepsko ze śluzem i dlatego tez zakładam, ze nie mam owulacji. Siemię lniane mi nie pomogło. Wody tez piję duzo a i tak jest nędza😞

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02/24➡️1 IVF -> ❄️
    08/24 FET 3BB ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    12/24 FET 3AB ❌
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Mnie po nim piecze niby to trwa chwilę a potem przechodzi ale denerwujące to jest i P. Też go nie lubi

Fakt, rozgrzewa dziwnie. Nie lubię takich. Ale szybko mija jedno szczęście

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • 01lilibeth01 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też słabo ze śluzem ;/ Kupiłam ostatnio ten Fertilsafe i też mnie piecze na początku. Do tej pory używaliśmy Conceive Plus ale podrożał i ciężko go dostać. Od jakiegoś czasu piję siemię lniane i też nie widzę poprawy. Już nie mam pomysłu, chyba taka moja natura :(

• S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 😘
    Życzę Wam smacznej kawusi i dobrego dnia.
    Ja dzis obudziłam się z bólem głowy echh męczące są te bóle głowy 😔
    Wczoraj mi Ovu pokombinował z wyliczeniami płodnych dni i uznał, że wczoraj była owulacja 😂 ciekawe skąd ona miałaby się wziąć tak wcześnie 😂 w 13 dc jeszcze owu nie miałam 🤷🏼‍♀️ Wprawdzie pobolewał mnie jajnik, ale nie uznałabym, że to ból owulacyjny. Śluz płodny przy szyjce był, ale niewiele. A że nie mierzę temperatury i nie robię testów owu, to nie wiem co i jak 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 08:11

Butterfly23, Echo lubią tę wiadomość

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Miłego dnia i smacznej kawusi ☀️☕️
    Roszpunka współczuje, te bóle głowy są tragiczne.
    Jaka u Was dziś pogoda? Bo u mnie dość chłodno i mam nadzieję, że się tak utrzyma. Byleby nie padało.
    I chciałam Wam powiedzieć, że mi się nie chce. Nie chce mi się mierzyć temperatury, nie chce mi się brać supli, nie chce mi się kłuć. Mam jeszcze kilka dni do podjęcia decyzji, ale nie wiem czy nie odpuszczę.
    Hope co u Ciebie?

S.Roszpunka, Lia., Echo, Pinkflower lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
    08.01- start stymulacji
    ovitrelle 375
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Dzień dobry! Miłego dnia i smacznej kawusi ☀️☕️
    Roszpunka współczuje, te bóle głowy są tragiczne.
    Jaka u Was dziś pogoda? Bo u mnie dość chłodno i mam nadzieję, że się tak utrzyma. Byleby nie padało.
    I chciałam Wam powiedzieć, że mi się nie chce. Nie chce mi się mierzyć temperatury, nie chce mi się brać supli, nie chce mi się kłuć. Mam jeszcze kilka dni do podjęcia decyzji, ale nie wiem czy nie odpuszczę.
    Hope co u Ciebie?

Też myślę ciągle co u Hope.
    Coraz nas więcej co nam się nie chce "starać". Może czasami lepiej żeby na chwilę odpocząć. Wprawdzie lepiej nie odpuszczać brania suplementow, bo to jednak różnie bywa. Ja odpuściłam ze wszystkim, tylko nie z suplementacją.
    A pogoda - jest chłodniej niż wczoraj, jest słoneczko.

03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Też myślę ciągle co u Hope.
    Coraz nas więcej co nam się nie chce "starać". Może czasami lepiej żeby na chwilę odpocząć. Wprawdzie lepiej nie odpuszczać brania suplementow, bo to jednak różnie bywa. Ja odpuściłam ze wszystkim, tylko nie z suplementacją.
    A pogoda - jest chłodniej niż wczoraj, jest słoneczko.
    Suplementacji nie odpuszczę. Ja gdyby nie ta heparyna rzuciłabym wszystko w piz*u. I szczerze było mi to nie na rękę, że dostałam akurat teraz tą receptę. Ale wykupię i chyba poczeka na następny miesiąc. Mój mąż powiedział, że on zaakceptuje każdą moją decyzję i jeżeli chce przerwy, to robimy przerwę. Bo to ja mam się dobrze czuć.
    Żeby się starać o dziecko, trzeba mieć w sobie tyle siły…
    Ale wiecie jak jest. Teraz mi się nie chce. Ale jak zobaczę na wykresie, że była owulacja to na bank będę siedzieć i myśleć a co jeśli by się teraz udało a ja odpuściłam? Może jednak będę robić te zastrzyki? Już mam siebie dość tej za kilka dni 🤦🏼‍♀️

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
    08.01- start stymulacji
    ovitrelle 375
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam problem ze śluzem, conceive plus mam jeszcze nie używałam i jakoś tak ta aplikacja 15 min przed mnie nie przekonuje, mam ten w pojedynczych opakowaniach

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi wrote:
    Tez mam problem ze śluzem, conceive plus mam jeszcze nie używałam i jakoś tak ta aplikacja 15 min przed mnie nie przekonuje, mam ten w pojedynczych opakowaniach

Kurcze nawet nie doczytałam że 15 minut przed. Ja go aplikuje pod koniec gry wstępnej i to nie sobie ale mężowi

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ