Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
No dziwne to jest. A może to jest dla in vitro? No nie wiem…
Ja bym stawiała, że owulację miałaś tego 15dc. Powtórz za dwa dni betę w tym samym labie i już powinno być czarno na białym. Ty jesteś przed terminem miesiączki, więc to jest dobry wynik -
A ja powiem Wam dziewczynki, że w ogóle nie czuję zbliżającej się owulacji. A powinna być za dwa dni. Śluzu brak i mam z tym problem odkąd wzięłam dwa miesiące temu olej z wiesiołka. Jajniki mnie nie kłują. Jedyne co to po wykresie widzę, że jest „stabilny”.
-
Butterfly a owulacja nie jest 24-48h od piku 🧐 bo miałam to plamienie z rana 18dc myślałam ze to owulacyjne
Ja nie wiem może ten lab liczy od zapłodnienia czy coś
Echo kurczę nie wiem, ja często plamie po cytologi ale krew się nie leje może faktycznie wina acardWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 13:41
-
JaMiNi, polubiłam,bo wydaje mi się ten wynik bardzo dobry! Nie wiem czy te widełki są takie ważne, lepiej zapytać lekarza. Trzymam nieustannie kciuki kochana 🤞🤞🍀❤️ bardzo, bardzo mocno liczę, że wszystko będzie ok!
JaMiNi lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
JaMiNi wrote:Butterfly a owulacja nie jest 24-48h od piku 🧐 bo miałam to plamienie z rana 18dc myślałam ze to owulacyjne
Ja nie wiem może ten lab liczy od zapłodnienia czy coś
Echo kurczę nie wiem, ja często plamie po cytologi ale krew się nie leje może faktycznie wina acard
Pik 15 dc, więc owulacja 16 dc. Ile jesteś dni przed małpą? -
@JaMiNi jaki masz plan na najbliższe dni? Będziesz powtarzać w swoim labie? Nie zamartwiaj się! Ważne że rośnie:)👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Jutro jadę do Czech, to zapytam lekarza czy ten Acard mi jednak nie szkodzi. Nic mi się dobrze nie goi, a jakikolwiek wymaz to leje się ta krew tak, że zakładają mi jakieś tamponady i próbują tamować przez kilka minut 😞 czyli Wy tak nie macie?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Jutro jadę do Czech, to zapytam lekarza czy ten Acard mi jednak nie szkodzi. Nic mi się dobrze nie goi, a jakikolwiek wymaz to leje się ta krew tak, że zakładają mi jakieś tamponady i próbują tamować przez kilka minut 😞 czyli Wy tak nie macie?
-
Butterfly23 wrote:Echo kurczę powiem Ci, że nie wiem… Jaką dawkę acardu bierzesz?
Jamini a wg OM który dziś powinien być tydzień?
Obecnie 75mg, a po zajściu powinnam 150mg że względu na mutacje2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:A ja powiem Wam dziewczynki, że w ogóle nie czuję zbliżającej się owulacji. A powinna być za dwa dni. Śluzu brak i mam z tym problem odkąd wzięłam dwa miesiące temu olej z wiesiołka. Jajniki mnie nie kłują. Jedyne co to po wykresie widzę, że jest „stabilny”.
A idziesz może na monitoring sprawdzić co w trawie piszczy?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:A tak, w głowie miałam jedno a napisałam co innego 😅
Pik 15 dc, więc owulacja 16 dc. Ile jesteś dni przed małpą?
Popatrzyłam w internecie i prawdopodobnie to są zakresy od zapłodnienia
Echo jutro dopytaj bo jeśli wcześniej tak nie miałaś to winny jest acardWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 13:54
-
Jamini, ja myślę, że to dobry wynik. Liczy się przyrost. Powiem Ci, że ja robiąc betę nidgy nie patrzyłam na te widełki, bo są za bardzo "rozjechane". Przestań juz tak analizować kochana
Echo, ja miałam taki problem z krwawieniami jeszcze w ostatnim cyklu. Myslalam, że to jeszcze nadwrazliwa szyjka po lyzeczkowaniu.
Po serduszkowaniu lała się ze mnie krew, po cytologii tak samo. Nie żadne plamienie a potok krwi. Wtedy odstawiłam Acard i na razie do niego nie wróciłam, ale tylko dlatego, że biorę jakis lek przepisany przez reumatologa i jest na nim napisane, że może jakoś kolidować z lekami rozrzedajacymi krew.
W każdym bądź razie byłam wtedy u lekarza i okazało się, że mam na szyjce jakies zmiany zapalne. Nie wyglądało to na nadżerkę ale jakiś inny stan zapalny. Dostałam antybiotyk i na razie mam spokój.
Hmm.. ale jakbys miala cos podobnego albo jakiegos "dobrze" ukrytego polipa, to lekarz powinien to zauważyć.
Będziesz miec tez jutro badanie? Jesli tak, to niech lekarz dokladnie Cie zbada. Acard acardem, ale nie powinna tak krew leciec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 14:05
agentka93, JaMiNi lubią tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
JaMiNi podpinam się pod to co pisze alauda- te ich „normy” nie maja żadnego znaczenia, beta startuje od 0, a u każdej kobiety zagnieżdżenie może być w innym czasie. Później się to i tak wyrówna
Nie analizuj tyle, przyrost jest znakomity, oby tak dalej🍀JaMiNi lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Echo wrote:A idziesz może na monitoring sprawdzić co w trawie piszczy?
-
Butterfly23 wrote:A ja powiem Wam dziewczynki, że w ogóle nie czuję zbliżającej się owulacji. A powinna być za dwa dni. Śluzu brak i mam z tym problem odkąd wzięłam dwa miesiące temu olej z wiesiołka. Jajniki mnie nie kłują. Jedyne co to po wykresie widzę, że jest „stabilny”.
U mnie było trochę śluzu wczoraj, stąd zakładam, ze owulka się zbliża. Ale taką ilością śluzu nie ma co się chwalić. Przed poronieniem nie bylo go jakoś duzo a teraz to juz w ogóle posucha.
Z kluciami mam podobnie jak Ty - czasami czuję a zaraz nic....czyli raczej nic się nie dzieje. Ja już sama nie wiem, czy moja owulacja wróciła czy nie.
Robisz owulaki?83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Wron Kraa wrote:@JaMiNi jaki masz plan na najbliższe dni? Będziesz powtarzać w swoim labie? Nie zamartwiaj się! Ważne że rośnie:)
-
Dziękuje dziewczyny ale wiecie takie widełki mogą wprowadzić w panikę jakbym wiedziała ze takie maja to bym poszła do tego alab już trudno tam to maja widelki 1-10 tydzień i nie ma stresu
-
Później was nadrobię, ale rzuciły mi sie w oczy te tygodnie ciąży.
Przy invitro liczy sie tak samo, ze 1 dzień okresu to 1 dc i jakby 1 tydzień ciąży, jeżeli ta ciąża będzie.
Tak naprawdę będąc tydzień po owulacji to sie już jest wg tego w 3-4 tygodniu, w zależności kto jak ma owulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 14:11
-
JaMiNi z tego co widzę to jednostki są takie same w obu badaniach, więc przyrost jest jak najbardziej prawidłowy.
Buterfly też brałam kiedyś olej z wiesiołka i miałam po nim gorsze suchoty niż wcześniej oraz wydłużył się cykl 🙄JaMiNi lubi tę wiadomość
-
alauda wrote:U mnie było trochę śluzu wczoraj, stąd zakładam, ze owulka się zbliża. Ale taką ilością śluzu nie ma co się chwalić. Przed poronieniem nie bylo go jakoś duzo a teraz to juz w ogóle posucha.
Z kluciami mam podobnie jak Ty - czasami czuję a zaraz nic....czyli raczej nic się nie dzieje. Ja już sama nie wiem, czy moja owulacja wróciła czy nie.
Robisz owulaki?