X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMiNi, izzy, Wron Kraa kciuki za badania I wizyty 😘❤
    Gradiola, dziękuję za życzenia 😘
    Jednorożec89, super ze się udało znaleźć wizytę. Również trzymam kciuki 😘

Mi się coś śniło ale nie pamiętam co. Przebudziłam się i wolalam męża to raczej coś strasznego.

Wron Kraa lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek!

Dobrego tygodnia Wam życzę!
    Trzymam kciuki za wizyty i bety.
    Ja od dziś powrót do pracy po 4 tygodniach urlopu. Za długo!

Wron Kraa, Butterfly23 lubią tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Echo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy, WronKraa 🤞🤞
    Jednorożec, powodzenia na wizycie 🤞🤞
    Syska, wszystiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu <3
    JaMiNi, jesteśmy tu dla Ciebie. Dawaj znać jak się czegoś dowiesz 🤞🤞

Wron Kraa, Pinkflower lubią tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy, Wron Kraa kciuki zaciśnięte 🤞🏻
    Jamini myślę o Tobie i trzymam mocno kciuki za Twoją betę. Jak będziesz miała wynik to sprawdź czy ma takie same widełki jak z diagnostyki. Jeśli nie, to nie sprawdzaj przyrostu. Najważniejsze, żeby beta była pozytywna. A przyrost sprawdzisz pojutrze.
    Echo mam nadzieję, że dziś się czujesz choć troszkę lepiej niż wczoraj. Wysyłam Ci dużo pozytywnych myśli ❤️
    Ja jestem dziś taka mdła po weekendzie. Pozwoliłam sobie i na alko i na niezdrowe jedzenie. Ale od dziś wlatują pudełka.
    Bezimienna co u Ciebie? Jak się czujesz? Ile już masz na minusie kg?
    Miłego dnia ☀️ i smacznej kawusi ☕️

Wron Kraa lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na betach i wizytach.
    Dawajcie nam promyki nadziei.
    Ja po Aromku mam takie rewelacje żołądkowe, ze …

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥

preg.png
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy i wiele kolejnych lat razem w zdrowiu i wzajemnym wsparciu 🥰
    Jednorożec super że tak intensywnie działasz i wszystko organizujesz, powodzenia na wizycie 🙂
    Trzymam kciuki za wizyty i przyrosty 🤞🤞
    Coś dawno tu Lia się nie pokazywała, kochana czy wszystko w porządku?

Pinkflower lubi tę wiadomość

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Izzy, Wron Kraa kciuki zaciśnięte 🤞🏻
    Jamini myślę o Tobie i trzymam mocno kciuki za Twoją betę. Jak będziesz miała wynik to sprawdź czy ma takie same widełki jak z diagnostyki. Jeśli nie, to nie sprawdzaj przyrostu. Najważniejsze, żeby beta była pozytywna. A przyrost sprawdzisz pojutrze.
    Echo mam nadzieję, że dziś się czujesz choć troszkę lepiej niż wczoraj. Wysyłam Ci dużo pozytywnych myśli ❤️
    Ja jestem dziś taka mdła po weekendzie. Pozwoliłam sobie i na alko i na niezdrowe jedzenie. Ale od dziś wlatują pudełka.
    Bezimienna co u Ciebie? Jak się czujesz? Ile już masz na minusie kg?
    Miłego dnia ☀️ i smacznej kawusi ☕️

Jesteś kochana, dziękuję <3 U mnie cały czas jest tak samo, nic się nie zmienia. A u Ciebie jest coś lepiej? Wszystko w porządku? Buziaki <3

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Syska wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy i wiele kolejnych lat razem w zdrowiu i wzajemnym wsparciu 🥰
    Jednorożec super że tak intensywnie działasz i wszystko organizujesz, powodzenia na wizycie 🙂
    Trzymam kciuki za wizyty i przyrosty 🤞🤞
    Coś dawno tu Lia się nie pokazywała, kochana czy wszystko w porządku?

Lia jest na wakacjach ;) wraca w niedzielę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 08:53

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • alauda Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :)

Oczywiście trzymam kciuki za przyrosty i wizyty🤞 Cieszę się, że tak wielu z nas już udało się zobaczyć dwie kreski :)

Ja również myślałam wczoraj o Lii, ale z tego, co pamiętam to pisała, że wyjeżdza na dłużej i nie będzie tu tak często zaglądać.

Jestem jakoś wykończona po tym weekendzie. Nic nie robiliśmy a motywacji do działania zero. W ogóle czuję, że może zbliżać się u mnie owulacja. Ale o dziwo .... jest mi to obojętne. Co będzie to będzie. Jakoś pomału godzę się z myślą, że będziemy mieć jedno dziecko. I nie wiem, czy mój mąż jest tak naprawdę gotowy na drugie. Co będzie jak kolejne będzie tak hiperaktywne jak nasza córka? On nie wytrzyma tego ciśnienia chyba... Cięzko jest mu zrozumieć, dlaczego nie może w spokoju wypić kawy albo poleżeć. A niestety - z drugim wolnego czasu nam nie przybędzie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 08:54

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Jesteś kochana, dziękuję <3 U mnie cały czas jest tak samo, nic się nie zmienia. A u Ciebie jest coś lepiej? Wszystko w porządku? Buziaki <3
    Tak, jest lepiej dziękuje 😘 Echo a może spróbowałabyś jakiejś jogi, medytacji? Mi na depresje bardzo pomogła akupunktura. Ale to trzeba pochodzić z kilka razy żeby można było poczuć różnicę w samopoczuciu.

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Powodzenia dziewczyny na betach i wizytach.
    Dawajcie nam promyki nadziei.
    Ja po Aromku mam takie rewelacje żołądkowe, ze …
    Aromek potrafi niestety w skutki uboczne. Ja pierwszy miesiąc po długiej przerwie jak go brałam to miałam przeokrutny ból głowy.

• JaMiNi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly o dzięki ze mówisz nie pomyślałabym o innych widełkach, krew oddana ale to nie 48 h a raczej 43,5h

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Tak, jest lepiej dziękuje 😘 Echo a może spróbowałabyś jakiejś jogi, medytacji? Mi na depresje bardzo pomogła akupunktura. Ale to trzeba pochodzić z kilka razy żeby można było poczuć różnicę w samopoczuciu.

Bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko w porządku <3 Jakby coś, to wiesz gdzie mnie znaleźć, pisz śmiało na priv <3

Ćwiczę trzy-cztery razy w tygodniu, a dodatkowo chodzę na długie spacery (ok 10km). Niestety przez huśtawkę hormonalna od leków przytyłam 2,5kg i przez to też czuję się kiepsko. Chyba pozostaje mi przejść na głodówkę żeby to zrzucić :/

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Echo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:

Oczywiście trzymam kciuki za przyrosty i wizyty🤞 Cieszę się, że tak wielu z nas już udało się zobaczyć dwie kreski :)

Ja również myślałam wczoraj o Lii, ale z tego, co pamiętam to pisała, że wyjeżdza na dłużej i nie będzie tu tak często zaglądać.

Jestem jakoś wykończona po tym weekendzie. Nic nie robiliśmy a motywacji do działania zero. W ogóle czuję, że może zbliżać się u mnie owulacja. Ale o dziwo .... jest mi to obojętne. Co będzie to będzie. Jakoś pomału godzę się z myślą, że będziemy mieć jedno dziecko. I nie wiem, czy mój mąż jest tak naprawdę gotowy na drugie. Co będzie jak kolejne będzie tak hiperaktywne jak nasza córka? On nie wytrzyma tego ciśnienia chyba... Cięzko jest mu zrozumieć, dlaczego nie może w spokoju wypić kawy albo poleżeć. A niestety - z drugim wolnego czasu nam nie przybędzie :/

Cieszę się, że nie składasz jeszcze broni i podchodzisz do tematu tak spokojnie. Obawy i wątpliwości są jak najbardziej normalne, każda para z takimi myślami się zmaga. A jak pojawi sie maleństwo to wszystko się zmienia <3 Jeszcze powalczcie, jeszcze nic straconego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 09:19

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:

Mój mąż podobnie reaguje. My równiez mamy hiperaktywną córkę 🙂 a z drugim to już świat wywrócony do góry nogami🙂 ale myślę, że warto💪

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • alauda Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:
    Mój mąż podobnie reaguje. My równiez mamy hiperaktywną córkę 🙂 a z drugim to już świat wywrócony do góry nogami🙂 ale myślę, że warto💪

Ja wiem, że warto ale tylko obawiam się, że zostanę z tym wszystkim sama. A do tego negatywne emocje męża udzielają się i dziecku i mi. Nic nie możemy poradzić, że córka nie posiedzi spokojnie w piaskownicy i pobawi się chociaz prze 5 minut albo, że na chustawce, po dwóch bujnięciach będzie próbować z niej wyskakiwać. I tak samo jest w domu - wspinanie się na stół, parapety... Moj mąż oczywiście myśli, że córa robi mu na zlość......
    Wiem, że meżczyźni pod tym względem są mniej cierpliwi, ale boję się, że z drugim dzieckiem zajadę się przez to psychicznie. A juz czasami teraz mam dni, że mam ochotę zamknać za sobą drzwi i uciec :/

Gradiola lubi tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Aromek potrafi niestety w skutki uboczne. Ja pierwszy miesiąc po długiej przerwie jak go brałam to miałam przeokrutny ból głowy.
    Ból głowy miałam dwa dni tez. Taki w skroniach, myślałam, ze oszaleje. Dzis mnie jeszcze nie boli, ale czuje już jak mi się zbiera napięcie..

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥

preg.png
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Ja wiem, że warto ale tylko obawiam się, że zostanę z tym wszystkim sama. A do tego negatywne emocje męża udzielają się i dziecku i mi. Nic nie możemy poradzić, że córka nie posiedzi spokojnie w piaskownicy i pobawi się chociaz prze 5 minut albo, że na chustawce, po dwóch bujnięciach będzie próbować z niej wyskakiwać. I tak samo jest w domu - wspinanie się na stół, parapety... Moj mąż oczywiście myśli, że córa robi mu na zlość......
    Wiem, że meżczyźni pod tym względem są mniej cierpliwi, ale boję się, że z drugim dzieckiem zajadę się przez to psychicznie. A juz czasami teraz mam dni, że mam ochotę zamknać za sobą drzwi i uciec :/
    Doskonale Cię rozumiem. U nas jest to samo zachowanie u córki 🙂. Widzę, że mąż stara każdego dnia jak najspokojniej do tego podchodzić, zaczął też więcej czytać na temat rozwoju 3latka. Popycham go , żeby jak najwięcej czasu spędzali wspólnie. Nie jest łatwo ale są postępy.

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • alauda Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:
    Doskonale Cię rozumiem. U nas jest to samo zachowanie u córki 🙂. Widzę, że mąż stara każdego dnia jak najspokojniej do tego podchodzić, zaczął też więcej czytać na temat rozwoju 3latka. Popycham go , żeby jak najwięcej czasu spędzali wspólnie. Nie jest łatwo ale są postępy.

Myślałam, że im dziecko starsze tym zaczyna robić się spokojniejsze... nie pocieszasz ;)

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Myślałam, że im dziecko starsze tym zaczyna robić się spokojniejsze... nie pocieszasz ;)
    Niestety, nie pocieszam🙂 córka skończy w październiku 3,5 roku a bunt przybiera tylko inne formy 😄oczywiście, jestem z niej dumna, bo robi we wszystkim postępy ale ma bardzo wymagający charakter i czasem czuję się tak jakbym miała trójkę 🙂

alauda lubi tę wiadomość

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ