Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezimienna wrote:U mnie nie dość że alko, to jeszcze wjechał fastfood i jeszcze dużo ❤️. 😂 więc wszystko nie tak. Jeszcze po koncertach, intensywny weekend był..bardzo dobrze się wybawilam. A skok w ciągu 5 tygodni. Więc też mi się wydaje to być nierealne 😂...
-
Wiecie co dziewczyny tak was czytam i tak sobie myślę… Starałam się tego do siebie w ogóle nie dopuszczać, bo mnie to zgniecie. Kochaliśmy się z mężem i w ten sam wieczór zobaczyłam plamkę czerwonej krwi na bieliźnie. To była sobota. W poniedziałek serduszko już nie biło. Niby miałam ten zaśniad, ale ja w to nie wierzę. Obraz usg czysty, beta spadła mi bardzo szybko do zera. Jedyne co mnie powstrzymuje od tych myśli, że gdybyśmy wtedy się nie kochali, to nasze dziecko by żyło, że ciąża od samego początku była młodsza. Najpierw o niecały tydzień, później o 9 dni. Może po prostu przyspieszyliśmy to, co i tak było nieuniknione.
-
Bezimienna wrote:U mnie nie dość że alko, to jeszcze wjechał fastfood i jeszcze dużo ❤️. 😂 więc wszystko nie tak. Jeszcze po koncertach, intensywny weekend był..bardzo dobrze się wybawilam. A skok w ciągu 5 tygodni. Więc też mi się wydaje to być nierealne 😂...
-
JaMiNi wrote:A po co robić badania po takim weekendzie to trzeba na spokojnie odczekać aż organizm dojdzie do równowagi 🤣
Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Butterfly rozumiem twoje rozterki, ale to nikt nie da nam odpowiedzi dlaczego tak się stało i pewnie będzie to w tobie zawsze siedziało a co jeśli…😞 mi samej się zdarza rozkminiac i to jest totalne bzdury ze u fryzjera byłam, ze coś zjadłam, ze coś zrobiłam itd
Wron Kraa a jak ty się czujesz ?Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Jutro robię badanie tsh. Weekend miałam też owocny w alko i fastfoody. Dam znać czy wpłynęło to jakoś na moje wyniki. Z tym, że ja od tygodnia biorę dawkę 50 a powinnam brać na zmianę 50/75
Pinkflower, JaMiNi lubią tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Wiecie co dziewczyny tak was czytam i tak sobie myślę… Starałam się tego do siebie w ogóle nie dopuszczać, bo mnie to zgniecie. Kochaliśmy się z mężem i w ten sam wieczór zobaczyłam plamkę czerwonej krwi na bieliźnie. To była sobota. W poniedziałek serduszko już nie biło. Niby miałam ten zaśniad, ale ja w to nie wierzę. Obraz usg czysty, beta spadła mi bardzo szybko do zera. Jedyne co mnie powstrzymuje od tych myśli, że gdybyśmy wtedy się nie kochali, to nasze dziecko by żyło, że ciąża od samego początku była młodsza. Najpierw o niecały tydzień, później o 9 dni. Może po prostu przyspieszyliśmy to, co i tak było nieuniknione.
Kochana, uwierz mi że nieraz też nad tym rozmyślam.
U nas niby było ok po bo zaraz lecialam po plamieniu na usg ale może coś uszkodziliśmy i 2 tygodnie później był już koniec Juz sama nie wiem. Przecież tyle ludzi wygaduje, że o ciąża super to się wyszaleje bo można.
Teraz juz się tego nie dowiemy. Przytulam kochana 🫂😘Butterfly23 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Ja też team celibat 😁 bo ostatnim razem pamiętam że po stosunku miałam dziwne skurcze i po prostu się boję.
Bezimienna alkohol oraz wysiłek i dieta mogły mieć jak najbardziej wpływ na wynik. Jak powtórzysz badanie po wypoczynku to będzie bardziej wiarygodne 🙂Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Dobre pytanie 😂. Chyba dlatego, że miałam wizytę umówiona i musiałam te badania zrobić 😂😂😂. Czyli tak jak myślałam, że tak jak mnie poniosło to i moje TSH też 😂😂😂... Ale co, zabawa była przednia. A badania były z pakietu 😂.
Obstawiam, że tak mogło być xd powtórz myślę po stanie spoczynku xd29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
alauda wrote:Myślałam, że im dziecko starsze tym zaczyna robić się spokojniejsze... nie pocieszasz
alauda lubi tę wiadomość
-
izzy91 wrote:
izzy91 lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Kochane 🤰🏼 poczytajcie i popytajcie lekarzy o suplementowaniu choliny w ciąży. Ja ją akurat stosuje na obniżenie homocysteiny, ale czytałam, że przyjmowana w ciąży robi wiele dobrego dla dzidziutków.
Węglan wapnia (wapń); dwuwinian choliny; składnik kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza; ekstrakt z kłącza imbiru lekarskiego (Zingiber officinale Rosc.) DER 10:1; mio-inozytol; pirydoksalo-5-fosforan (witamina B6); sól glukozaminowa kwasu (6S)-5-metylotetrahydrofoliowego (kwas foliowy); substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; jodek potasu (jod). -
Cudownie 🥰 kolejny maluszek niech zdrowo rośnie
Wron Kraa lubi tę wiadomość
-
@Butterfly23 właśnie w tej Pueria Uno m in. Jest cholina, mój gin też to poleca.
@JaMiNi dziękuję że pytasz, czuje się bardzo dobrze, nie mam większych dolegliwości, czekam na rozwój spraw:) Psychicznie też po dzisiaj odpoczęłam, komu musiałam powiedzieć (firma, rodzicielka) powiedziałam, oswajam się z l4 bo nie sądziłam, że tak szybko mnie dopadnie.
@izzy91 ty jesteś na zwolnieniu? Jak się z tym czujesz?JaMiNi lubi tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Wron Kraa bo ja to z tych ze bez objawów będę panikowała 🤷♀️cycki mnie nie bolą nie są większe i już mam stresa 🫣 mnie lekarka pytała dzisiaj czy chce zwolnienie ale zdecydowałam ze za szybko, ostatnio byłam na zwolnieniu szybciutko i musiałam kombinować co mówić bo nie chciałam mówić o ciąży. Pracuje w urzędzie wiec głównie siedzę a przynajmniej nie myśle nadmiernie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 20:02
Kobea lubi tę wiadomość
-
Butterfly w prenatal uno też jest cholina 👍 chociaż szczerze to w życiu słyszałam tylko o kwasie foliowym w ciąży więc dobrze że robią te mieszanki 😅
Wron Kraa niee ja normalnie pracuje 😁 tylko że ja mam większość tygodnia home office 😄 ciężko mi się pożegnać z pracą 🤣 planuje może na początku 3 trym iść na zwolnienie jeśli samopoczucie pozwoli 😉Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
JaMiNi wrote:Wron Kraa bo ja to z tych ze bez objawów będę panikowała 🤷♀️cycki mnie nie bolą nie są większe i już mam stresa 🫣 mnie lekarka pytała dzisiaj czy chce zwolnienie ale zdecydowałam ze za szybko, ostatnio byłam na zwolnieniu szybciutko i musiałam kombinować co mówić bo nie chciałam mówić o ciąży. Pracuje w urzędzie wiec głównie siedzę a przynajmniej nie myśle nadmiernie.
Każda ciąża jest inna, nie stresuj się!
Dobrze że masz mało obciążająca fizycznie pracę, a zajęta głowę, dbaj o siebie! Jak się dowiedzą to się dowiedzą.👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g