X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba i ja zacznę schizowac przez te forum i rozmyślanie o progesteronie. Do tej pory wydawało mi się że jest dobry, a teraz sie okazuje że za mały porównując do waszych wyników i że powinnam sobie dołożyć wiele tabletek. Nie wiem, chyba zrobię sobie przerwę od tego forum, bo jedynie wizyta potwierdzi czy jest dobrze czy źle, a takie zamartwianie się każdym szczegółem dobrze nie robi.
    Nie chce chodzić zestresowana z powodu każdej najdrobniejszej rzeczy więc chyba muszę na jakiś czas zrezygnować z zaglądania tutaj ☹️

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Jamini jeśli nie plamisz, to nie ma co dokładać progesteronu. Twoja dawka jest ok.
    Syska nie badaj proga. To jest bez sensu. A co do Twojej koleżanki z pracy… Są ludzie i parapety.
    Jednorożec taak ludzie lubią pytać o takie rzeczy, a jak Ty im odpowiesz, że nie możesz zajść w ciążę to wielkie niedowierzanie na twarzy. Ale może to nauczy Twoją szwagierkę i nikogo więcej o to nie zapyta.

Bo wiecie ja nie czaje jak można zadawać takie pytania drążące przy 5 innych obcych osobach. To są tylko ludzie z pracy. Bez pomyślenia że może ktoś w ogóle nie może mieć dzieci, może nie chce, może ma problemy a może np jest na początku ciąży i nie chce tego ogłaszać. Tym bardziej że to kobieta i ma córkę pewnie w moim wieku. Nie no żenada ale to wiadomo że nie ona ostania. Moja przyjaciółka ostanio dzwoni i mówi kurde o co chodzi. Zastanawia się nad zmianą stanowiska i rozmawiała o tym z przełożona a ona mowi że zastanów się kiedy dziecko bo po powrocie z macierzynksiego trudno będzie przejść na nowe stanowisko. Kurde ona nawet nie wie czy chce mieć dzieci plus też ma różne komplikacje ginekologiczne i też ja takie pytanie przybiło..

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Chyba i ja zacznę schizowac przez te forum i rozmyślanie o progesteronie. Do tej pory wydawało mi się że jest dobry, a teraz sie okazuje że za mały porównując do waszych wyników i że powinnam sobie dołożyć wiele tabletek. Nie wiem, chyba zrobię sobie przerwę od tego forum, bo jedynie wizyta potwierdzi czy jest dobrze czy źle, a takie zamartwianie się każdym szczegółem dobrze nie robi.
    Nie chce chodzić zestresowana z powodu każdej najdrobniejszej rzeczy więc chyba muszę na jakiś czas zrezygnować z zaglądania tutaj ☹️
    Ale ty nie masz żadnych plamien ani nic to nie masz co się denerwować

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:

Magdanka, kochana ale z tego co widzę miałaś proga ponad 26. Jeśli jednak potrzebujesz odpoczynku to pewnie, że to zrób 🤞😘

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶

Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Echo, o której masz wizytę?

O 11, ale chyba jest opóźnienie. Nic szczególnego dzisiaj się nie zadzieje, to czysta formalność

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • alauda Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola, my sie staraliśmy od razu po pierwszej @. Lekarz dał nam zielone światło. Czekać też nie chcieliśmy, bo niestety przy moim wieku i AMH szkoda każdego cyklu. Ale pewnie będąc w innej sytuacji dałabym sobie trochę wiecej czasu, zeby chociaz pozwolić na regenerację endo, bo było/(jest?) kiepskie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2023, 11:02

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    O 11, ale chyba jest opóźnienie. Nic szczególnego dzisiaj się nie zadzieje, to czysta formalność

Ahh, szkoda. Ale napisz co tam sie dowiedzieliście i czy lekarz zbadał Cię pod kątem tych krawawień.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo koniecznie się dowiedz co z tym krwawieniem i trzymam kciuki za wizytę

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Nie ma co się porównywać do kogoś innego. Progesteron powinien być powyżej 15. A jak jest powyżej 20 to super bomba. Jeżeli nie plamisz, to nie masz za małej dawki. Nie dokładajcie sobie tego stresu. Ale jeżeli masz się nakręcać, to faktycznie przerwa dobrze Ci zrobi.

• alauda Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:

Prog powyżej 20 jest dobry. Ja widząć u siebie wynik na poziomie 21-23 nawet nie myślałam o dodatkowym progu. Lekarz rownież mówił, że jest ok.
    W pierwszej ciąży mialam proga prawie 80 (jak pamietam) i widząc wynik 22 w drugiej pomyslałam - o super, jest dobrze :)

Nie przejmuj się. Nie porównuj do innych. Będzie dobrze. I jeśli potrzebujesz, to zrób sobie przerwę od forum, od internetu i ciesz się ciążą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2023, 11:09

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tol@ wrote:
    Hej, ja wczoraj dostałam pierwszą @ po poronieniu. Jakoś strasznego doła złapałam, nie wiem czemu. Też idealnie książkowo 28 dni po poronieniu, choć myslałam że trochę dłużej to potrwa. Wczoraj to miałam wrażenie, że ledwo skończyło się krwawienie poronne, a już znowu krwawie... Ostatnie razy po poronieniach nie miałam takich obfitych miesiączek, a wczoraj to mnie tak zalewało, że płakać mi się chciało i musiałam iść szybciej z pracy do domu. Dziś już lepiej, ale dalej mocny. Czytałam, że tak może być. Ty masz tą miesiączkę jakość intensywniejszą? Też właśnie się pocieszam, że skoro przyszła książkowo to chyba organizm ładnie wraca na tory i piewszy cykl za mną po poronieniu.... Jeszcze dwa i można by się na nowo starać. Ty ile czekasz ? Po pierwszym poronieniu lekarz mi mówił, że tak do 8 tyg jak się poroni samoistnie to można nawet od razu się starać, wtedy i tak się nie udawało, ale teraz te chociaż trzy cykle chce czekać, żeby się zregenerować.
    Tak moja też jest intensywniejsza, wczoraj musiałam zadzwonić po męża żeby po mnie przyjechał po pracy bo bałam się sama wracać autobusem, żebym nie przemokła🙈 Nie czekam, będę starać się odrazu🙂 ginekolog powiedziała, że po samoistnym nie muszę czekać. Trzymam za Ciebie kciuki. Zaczniesz jak będziesz gotowa 🙂

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Tol@ Debiutantka

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden dzień nieobecności, a tutaj tyle się zadziało. Cudownie się to czyta i gratuluję wszystkim z dwiema krechami i takich pięknych przyrostów!!!! Ja w lipcu miałam przyrosty po 60% po dwóch dniach, więc ja tu widzę takie grubo ponad 100% to aż serce rośnie, że może byc tak dobrze. Trzymam kciuki naprawę mocno i czekam na kolejne piękne zdjęcia z tych przyrostów :) Super...

Jamini super przyrost bety. Naprawdę jak na razie bym się nie martwiła, bo mnie taki przyrost by uspokoił na razie. Na bóle nie patrz i nawet nie myśl, że jakaś pozamaciczna.... Ja przeżyłam pozamaciczną i pierwszy jej objaw był w 7 tyg, żadnych bóli, żadnych krwawień niczego.... Ukryło się dzieciątko cichutko. Więc jednego co się nauczyłam, że tu nie ma żadnych reguł i z problemów, krwawień itp rodzą się potem piękne zdrowe dzieci... Naprawdę masz bardzo ładny przyrost na początku i bardzo trzymam kciuki do wizyty, żeby wszystko było na swoim miejscu :)

2019 ciąża zakończona cesarskim cięciem, Agatka <3
    2021 maj poronienie samoistne w 8 tc ;(
    2021 listopad ciąża pozamaciczna prawy jajowód uratowany ;(
    Dłuuuuugo nic...............
    2023 maj ciąża biochemiczna ;(
    2023 lipiec poronienie, puste jajo płodowe;(
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostry mojego męża mają dziwne podejście nic do nich nie mam ale czasem są bezczelne. Na szczęście Paweł to widzi i też je często sprowadza na ziemię. Ogólnie mamy dobre stosunki ale czasem coś wyniknie ale to jak wszędzie. Bliżej mi jest do bratowej męża ona urodziła już trójkę dzieci raz straciła ciążę więc mnie rozumie. Ostatnio po alko naszło nas na zwierzenia. Ja jej opowiedziałam o swoich problemach a ona mi wyznała że ma mieśniaka w macicy który szybko rośnie. Prawdopodobnie będzie musiała go usunąć o bardzo się boi bo jej babcia umarła na raka macicy.

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola:
    bardzo Ci współczuję, że musialas przejść pozamaciczną😔🙈. Zawsze strasznie się tego bałam...

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo kochana daj znać co lekarz powiedział, jaki jest plan działania i co z tym acardem 🤞🏻

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu jak mnie już denerwuje ten luxmed. Za każdym razem jak idę na badania mówię od tego i tego lekarza takie i takie badania. Zawsze panie pytają: a to nie? I ja zawsze odpowiadam nie. Dziś tez powiedziałam ze od lekarza S. Tsh i ft4. Patrzę w portal a tam wszystkie badania w realizacji od niego zlecone 🤬🤬🤬

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec chciałam Ci podziękować. Bo gdybyś wczoraj nie napisała, że lekarz kazał Ci zrobić kontrolne wymazy po antybiotyku to ja dziś bym ich nie zrobiła. Odczyn pH mam zasadowy i lekarz powiedział, że infekcja dalej jest. Za tydzień powinnam mieć wyniki. A o usg już nie prosiłam, bo tak szybko wszystko i załamał mnie tym.
    Edit: przypomniało mi się, że powiedział jeszcze, że mogę nie mieć własnej flory bakteryjnej. To może nie tyle infekcja co wyjałowiłam się po tych antybiotykach mimo stosowania probiotyków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2023, 13:26

Jednorożec89 lubi tę wiadomość

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Jednorożec chciałam Ci podziękować. Bo gdybyś wczoraj nie napisała, że lekarz kazał Ci zrobić kontrolne wymazy po antybiotyku to ja dziś bym ich nie zrobiła. Odczyn pH mam zasadowy i lekarz powiedział, że infekcja dalej jest. Za tydzień powinnam mieć wyniki. A o usg już nie prosiłam, bo tak szybko wszystko i załamał mnie tym.
    Edit: przypomniało mi się, że powiedział jeszcze, że mogę nie mieć własnej flory bakteryjnej. To może nie tyle infekcja co wyjałowiłam się po tych antybiotykach mimo stosowania probiotyków.

Cieszę się że mogłam pomóc, oby wszystko szybko wróciło do normy.

U mnie całkowicie czysty wymaz jest warunkiem droznosci bez tego lekarz mnie nie tknie

Butterfly23 lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update wynikowy:
    Sierpień trzymałam dietę pół na pół, było alko nawet w ten weekend. Glukoza: 86,6 insulina: 12,6 jak na mnie nie ma tragedii. Glukozę na czczo na metforminie zawsze miałam w granicach 96-99. Insulinę powyżej 15. Także wiem, że dieta działa. Teraz już wróciłam na dobre tory i będzie tylko lepiej 🥳
    Bezimienna moje tsh wynosi 1,18. Przyjmowałam przez ostatni tydzień letrox 50, a powinnam naprzemiennie z 75. I myślę, że to jest powodem skoku. Bo jest on mały. W czerwcu tsh wynosiło 0,92

Pinkflower lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Dzień dobry
    Dzisiaj chciałam zacząć maraton testowania do @ bo stwierdziłam, że nic nie czuję i po prostu nie udało się. Nawet temperatura taka nie wybujała. przedwczoraj 36,67 (mierzę o 5:30) wczoraj nie mierzyłam bo wstaję po 4 do pracy ale jak wróciłam wieczorem to nawet mówię do małża, że chyba mam temperaturę bo takie miałam rozpalone czoło. dzisiaj rano już 36,77.
    A dzisiaj takie zaskoczenie:
    https://ibb.co/yVWQPhT

Mega się boję, staram się nie stresować, ale ja nie uwierzę dopóki nie zobaczę na USG dzieciątka.

Super !!!! Gratulacje kochana 🥰🤞🙏

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ