Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly super ze wyniki dobre, kurczę to lekarz powinien ci powiedzieć żeby powtórzyć wymazy, jak czasem czytam na forum o luxmedzie to mam wrażenie ze to jakiś chaos 😃
    Kadża ty nie miałaś mieć dzisiaj jakiejś konsultacji?

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam o 15.30 na monitor ciśnienia na 24 h i krew ale dziś tak chodzę i myśle czy to jest w ogóle sens robić sama betę ? Bo progesteronu chyba nie wywalczę No i jak nie będę miała po 48 h ponownie żeby zobaczyć jak rośnie czy ma to sens ?? Nie rozumiem skoro płace ja za krew to czemu nie chce mi jej zrobić? Ze to szpital tylko robi a nie ich lab. Niestety nie ma tu labo takiego prywatnego ….
    Jestem nie wyspana … moja 19 latka miała wczoraj prawdopodobnie atak paniki zabrało ja pogotowie i wypuścili po 20 h. Siedziała na krześle większość czasu ale badania ok. Teraz odsypia. Dostała tylko jakaś masc jak by ja bolało w klatce że ma smarować.
    Wczoraj jak poszłam zanieść jej ładowarkę i ciuchy to zapytała czy z nią posiedzę trochę ale powiedziałam jej ze niestety nie mogę…( przy wejściu do szpitala uprzedzono mnie ze wchodzę na własne ryzyko bo mnóstwo ludzi z covid jest ) pogadaliśmy chwile i znowu zapytała wiec ja jej ze nie mogę naprawdę i się wtedy zorientowała ze w ciąży jestem ( nie chcieliśmy mówić nikomu jeszcze ) i teraz tez mi to siedzi w głowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2023, 14:27

• Tol@ Debiutantka

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was po owulacji brała Duphastan? Tak mnie dzisiaj naszło myślenie.... Ginek teraz kazał mi "mieć go w pogotowiu" i jeśli czuję się na siłach psychicznie i nie będzie mnie to za bardzo męczyło psychicznie, mam regularne miesiączki to nawet 2-3 przed okresem się testować. Jak tylko zobaczę II to zacząć go brać razem z Acardem.... Dzisiaj tak poczytałam i dużo dziewczyn przez ginekologa ma inny schemat stosowania.... 16-17 dzień cyklu zacząć brać tak przez 9-10 dni testowanie i jak pozytywny to brać dalej, a jak negatywny to odstawić i wtedy 3 dni pojawia się okres i cykl na nowo. Mój ginekolog uważa, że narazie damy spokój z monitoringiem bo owulację mam ładne i pewnie nie przedstawił mi takiego schematu ,bo dobrze robić z monitoringiem, bo można sobie zablokować owulację. Ale ja co miesiąc wiem kiedy mam owulację, bo mam tak aktywne jajniki, że co miesiąc czuję dokładnie kłucie na owulację i jakiego idzie... Zastanawiam się czy jakoś mogłoby mi to zaszkodzić, gdybym tak po tym jak czuję owulację odczekała z 3 dni i zaczęła już brać i faktycznie 2 dni przed planowaną @ się testowała.... Wiem, że na własną rękę nie powinno się nic robić, ale tak się naczytałam, że to naprawdę może pomóc, a mam takie nadwyżki Dupka....

2019 ciąża zakończona cesarskim cięciem, Agatka <3
    2021 maj poronienie samoistne w 8 tc ;(
    2021 listopad ciąża pozamaciczna prawy jajowód uratowany ;(
    Dłuuuuugo nic...............
    2023 maj ciąża biochemiczna ;(
    2023 lipiec poronienie, puste jajo płodowe;(
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola duphaston przy staraniach musi być po potwierdzonej owulacji bo może ja blokować, rozumiem ze czujesz owulacje ale trudno mi coś doradzić, a robisz testy owulacyjne i mierzysz temperaturę ? Może jakbyś jeszcze tym monitorowała owulacje to mogłabyś tego dupka zacząć brać, zawsze to jakieś dodatkowe potwierdzenie owulacji. A sprawdzalas kiedyś na usg czy jak czułaś ze masz owulacje to faktycznie była w tym terminie ?

Pinkflower lubi tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Tak mam o 15.30 na monitor ciśnienia na 24 h i krew ale dziś tak chodzę i myśle czy to jest w ogóle sens robić sama betę ? Bo progesteronu chyba nie wywalczę No i jak nie będę miała po 48 h ponownie żeby zobaczyć jak rośnie czy ma to sens ?? Nie rozumiem skoro płace ja za krew to czemu nie chce mi jej zrobić? Ze to szpital tylko robi a nie ich lab. Niestety nie ma tu labo takiego prywatnego ….
    Jestem nie wyspana … moja 19 latka miała wczoraj prawdopodobnie atak paniki zabrało ja pogotowie i wypuścili po 20 h. Siedziała na krześle większość czasu ale badania ok. Teraz odsypia. Dostała tylko jakaś masc jak by ja bolało w klatce że ma smarować.
    Wczoraj jak poszłam zanieść jej ładowarkę i ciuchy to zapytała czy z nią posiedzę trochę ale powiedziałam jej ze niestety nie mogę…( przy wejściu do szpitala uprzedzono mnie ze wchodzę na własne ryzyko bo mnóstwo ludzi z covid jest ) pogadaliśmy chwile i znowu zapytała wiec ja jej ze nie mogę naprawdę i się wtedy zorientowała ze w ciąży jestem ( nie chcieliśmy mówić nikomu jeszcze ) i teraz tez mi to siedzi w głowie
    O kurczę współczuje córce sama miałam problemy z atakami paniki, rozumiem twoje rozterki musiałaś na szybko podjąć decyzje, porozmawiałas z córka po wszystkim na spokojnie ?

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeszcze odsypia zawalona nockę. Nie wiem czy ruszać temat czy czekać czy sama o coś zapyta. Może jej powiem żeby bratu nie mówiła na razie nic. Nie chcieliśmy nikomu za wcześnie mówić z mężem bo w tej straconej ciąży mówiliśmy od razu ( w poprzednich tez ) ale później te pytania i tłumaczenia…. Córka z synem po wszystkim powiedzieli ze nie chcą więcej rodzeństwa choć my z mężem od razu im mówiliśmy że będzie co będzie.
    Nie chciałam tez mówić bo jak pisałam ona teraz ma stresujący czas wyniki matur, czekanie jaka uczelnia ja przyjmie ( bo tu się aplikuje do uczelni - ogólnie na 10 kierunków i później szkoły dostają wyniki matur i po punktacji przyjmują ) nic idę się szykować na wizytę
    Będę jeszcze raz prosić o powtórzenie badań choć raczej nic to nie da bo lekarz już wtedy mówił ze zrobi ale tylko raz

• JaMiNi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża ja bym sama zaczęła temat, mimo tego ze ma 19 lat może nie rozumieć dlaczego nie zostałaś i nie czuc się z tym dobrze, ty musisz jej to wyjaśnić , bo nie jest najważniejsze żeby nie mówiła bratu a to jak ona sie poczuła,nie czekaj aż sama zapyta bo może tego nie zrobić, tym bardziej jak ma stresujący czas i miała atak paniki musisz jej pomoc z tymi emocjami, napewno jest to dla niej teraz bardzo trudne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2023, 15:55

Echo, pandzia 🐼, Kadża lubią tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jej powiedziałam że jestem w ciąży jak zapytała. Powiedziałam jej ze niestety nie moge z nią zostać a jak zapytała czy jestem w ciąży to powiedziałam jej ze tak a jak panuje covid …. Powiedziała ok pogadaliśmy chwile zostawiłam jej ciuchy ładowarki pieniążki i żalu czas z nią byłam w kontakcie. Ona wiedziała że nie to ze nie chce z nią zostać bo nie tylko że nie chce czegoś załapać. Choć z drugiej strony tez nie do końca z tym covidem wszystko wierze. Nie wiem jakoś jak mi powiedzieli ze jest dużo ludzi i wchodzę na własne ryzyko chyba spanikowałam lekko. Upewniam się że z nią ok ale nie chciałam zostać. Powiedziała ze ok a na pytanie czy przysłać jej tate powiedział ze nie ze ma ładowarkę to popisze ze znajomymi posłucha podkasty. Nie to że ja ja tam zostawiłam i uciekłam

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża, zrobisz jak będziesz uważała, ale z perspektywy tak z boku, jak czytam co piszesz, tez uważam ze powinnaś z nią porozmawiać.
    To ze powiedziała, ze ma telefon i popisze ze znajomymi, nie oznacza, ze w głębi duszy aż jej się wyć nie chciało, ze została sama. Czasem niestety mówimy na głos, ze damy sobie radę, ze wszystko Ok, a to guzik prawda.
    To, ze ma 19 lat nie oznacza, ze Ciebie nie potrzebuje. Ja mam prawie 30 a mam takie dni, kiedy wszystko się wali i najchętniej wtulilabym się w mamę, bo kojarzy mi się z bezpieczeństwem.
    Pamiętaj, ze skoro powiedziała Ci, ze nie chce rodzeństwa, to może oznaczać ze nie będzie tolerować twojej ciąży, podczas której Ty będziesz potrzebowała wsparcia. A chyba dobrze by było, żeby miała z nowa siostra/bratem dobre relacje, nawet jeśli będzie ich dzielić tyle lat.
    Po prostu uważam, ze zasługuje na rozmowę

Echo, izzy91, Kadża lubią tę wiadomość

age.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem co macie na myśli. Pogadam z nią jak wstanie, mąż idzie na trening to będziemy same żeby na spokojnie ;)
    Dziewczyny a teraz z innej beczki czy zanim trafiliście do klinik nie płodności szukaliście pomocy tez u naprotechnologa ?

Echo lubi tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz wróciłam do domu... On jest niepoważny, wyszliśmy wkur@#$ i zażądaliśmy zwrotu pieniędzy. Nie mam nawet siły tego opisywać, ale teraz rozumiem dlaczego pomimo renomy i dużej popularności na forum wiele pacjentek od nich odchodzi. W poniedziałek jadę do drugiej kliniki.

Odpowiadając na pytanie co z Acardem i czy mnie w ogóle zbadał,to niestety nic dalej nie wiem. Pan doktor mnie wyśmiał.

• pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża, zgadzam się z dziewczynami wyżej. Lepiej jak Ty wyjdziesz z inicjatywą i zaczniesz rozmowę 😊

Kadża lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    Diagnostyka poronień nawykowych
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 G. 2890g 54cm 💖
    2026:
    29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
    31.01 beta 1049, prog 26
    02.02 beta 3460, prog 33.5
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️
    Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex

preg.png
    age.png
    age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Update wynikowy:
    Sierpień trzymałam dietę pół na pół, było alko nawet w ten weekend. Glukoza: 86,6 insulina: 12,6 jak na mnie nie ma tragedii. Glukozę na czczo na metforminie zawsze miałam w granicach 96-99. Insulinę powyżej 15. Także wiem, że dieta działa. Teraz już wróciłam na dobre tory i będzie tylko lepiej 🥳
    Bezimienna moje tsh wynosi 1,18. Przyjmowałam przez ostatni tydzień letrox 50, a powinnam naprzemiennie z 75. I myślę, że to jest powodem skoku. Bo jest on mały. W czerwcu tsh wynosiło 0,92

Piękne wyniki ❤️❤️ widać,ze Twój organizm dużo lepiej pracuje, bo mimo okazjonalnych odskoczni diety wyniki masz bardzo dobre. Bardzo się cieszę 😘❤️

Butterfly23 lubi tę wiadomość

• izzy91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dopiero teraz wróciłam do domu... On jest niepoważny, wyszliśmy wkur@#$ i zażądaliśmy zwrotu pieniędzy. Nie mam nawet siły tego opisywać, ale teraz rozumiem dlaczego pomimo renomy i dużej popularności na forum wiele pacjentek od nich odchodzi. W poniedziałek jadę do drugiej kliniki.

Odpowiadając na pytanie co z Acardem i czy mnie w ogóle zbadał,to niestety nic dalej nie wiem. Pan doktor mnie wyśmiał.
    Kurcze aż tak? Jak będziesz chciała coś więcej napisać to jesteśmy. Szkoda że straciliście czas i nerwy 😕

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo, przykro słuchać takie rzeczy.. jak mozna tak kogoś potraktować i jeszcze wyśmiać. 😔
    Jedni się ochrzanią jak za późno się zgłosisz z jakąś dolegliwością a drugi Cię wyśmieje.
    Czy tylko ja mam wewnętrzny strach jak muszę iść do lekarza?😅

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    26.11 G. 2890g 54cm 💖
    2026:
    31.01 beta 1049, prog 26
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️

preg.png
    age.png
    age.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:

Bardzo mi przykro, że córeczka trafiła do szpitala. Z pewnością jest jej bardzo ciężko, to wszystko jest rzeczywiście bardzo stresujące i mogła mieć atak paniki. Trzymam kciuki żeby dostała się tam gdzie jej zależy 🤞🤞😘❤️

Kochana, sama beta też daje Ci jakąś informację. Myślę, że warto ją zrobić. Ja w poprzedniej ciąży nie wiedziałam, że trzeba robić przyrost (tak, takiego miałam lekarza) i najpierw zrobiłam betę żeby potwierdzić ciążę, a przyrost zrobiłam duuuuuzo później gdy się o tym dowiedziałam

Kadża lubi tę wiadomość

• Gradiola Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Rozumiem co macie na myśli. Pogadam z nią jak wstanie, mąż idzie na trening to będziemy same żeby na spokojnie ;)
    Dziewczyny a teraz z innej beczki czy zanim trafiliście do klinik nie płodności szukaliście pomocy tez u naprotechnologa ?
    Tak, chodziliśmy do naprotechnologa, ale niestety w naszym przypadku to był niewypał. Może trafiliśmy na nieodpowiednią osobę. W każdym bądź razie miała wrażenie, że mało konkretów, przeciąganie wszystkiego żeby wyciągnąć od nas jak najwięcej pieniędzy. Po kilku miesiącach zrezygnowaliśmy 🤷

2020 -córka 5 lat❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mąż za niedługo wraca z pracy.. a ja się zastanawiam czy w ogóle mu powiedzieć o tej ciąży. Czy jakoś go nie przeciągnąć do USG. Czy to już przesada?

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    26.11 G. 2890g 54cm 💖
    2026:
    31.01 beta 1049, prog 26
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️

preg.png
    age.png
    age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

Jak będziesz chciała się wygadać to jesteśmy…
    Złożyłabym na niego skargę chyba..

age.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:
    Tak, chodziliśmy do naprotechnologa, ale niestety w naszym przypadku to był niewypał. Może trafiliśmy na nieodpowiednią osobę. W każdym bądź razie miała wrażenie, że mało konkretów, przeciąganie wszystkiego żeby wyciągnąć od nas jak najwięcej pieniędzy. Po kilku miesiącach zrezygnowaliśmy 🤷
    Przykro mi że trafiłaś na taka osobę. Czytałam że niektórzy właśnie są świetni i tam gdzie już inni mówili tylko o in vitro to właśnie taki lekarz pomógł .

Gradiola lubi tę wiadomość

‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ