X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
Odpowiedz

Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚

Oceń ten wątek:
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly super ze wyniki dobre, kurczę to lekarz powinien ci powiedzieć żeby powtórzyć wymazy, jak czasem czytam na forum o luxmedzie to mam wrażenie ze to jakiś chaos 😃
    Kadża ty nie miałaś mieć dzisiaj jakiejś konsultacji?

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam o 15.30 na monitor ciśnienia na 24 h i krew ale dziś tak chodzę i myśle czy to jest w ogóle sens robić sama betę ? Bo progesteronu chyba nie wywalczę No i jak nie będę miała po 48 h ponownie żeby zobaczyć jak rośnie czy ma to sens ?? Nie rozumiem skoro płace ja za krew to czemu nie chce mi jej zrobić? Ze to szpital tylko robi a nie ich lab. Niestety nie ma tu labo takiego prywatnego ….
    Jestem nie wyspana … moja 19 latka miała wczoraj prawdopodobnie atak paniki zabrało ja pogotowie i wypuścili po 20 h. Siedziała na krześle większość czasu ale badania ok. Teraz odsypia. Dostała tylko jakaś masc jak by ja bolało w klatce że ma smarować.
    Wczoraj jak poszłam zanieść jej ładowarkę i ciuchy to zapytała czy z nią posiedzę trochę ale powiedziałam jej ze niestety nie mogę…( przy wejściu do szpitala uprzedzono mnie ze wchodzę na własne ryzyko bo mnóstwo ludzi z covid jest ) pogadaliśmy chwile i znowu zapytała wiec ja jej ze nie mogę naprawdę i się wtedy zorientowała ze w ciąży jestem ( nie chcieliśmy mówić nikomu jeszcze ) i teraz tez mi to siedzi w głowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2023, 14:27

• Tol@ Debiutantka

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was po owulacji brała Duphastan? Tak mnie dzisiaj naszło myślenie.... Ginek teraz kazał mi "mieć go w pogotowiu" i jeśli czuję się na siłach psychicznie i nie będzie mnie to za bardzo męczyło psychicznie, mam regularne miesiączki to nawet 2-3 przed okresem się testować. Jak tylko zobaczę II to zacząć go brać razem z Acardem.... Dzisiaj tak poczytałam i dużo dziewczyn przez ginekologa ma inny schemat stosowania.... 16-17 dzień cyklu zacząć brać tak przez 9-10 dni testowanie i jak pozytywny to brać dalej, a jak negatywny to odstawić i wtedy 3 dni pojawia się okres i cykl na nowo. Mój ginekolog uważa, że narazie damy spokój z monitoringiem bo owulację mam ładne i pewnie nie przedstawił mi takiego schematu ,bo dobrze robić z monitoringiem, bo można sobie zablokować owulację. Ale ja co miesiąc wiem kiedy mam owulację, bo mam tak aktywne jajniki, że co miesiąc czuję dokładnie kłucie na owulację i jakiego idzie... Zastanawiam się czy jakoś mogłoby mi to zaszkodzić, gdybym tak po tym jak czuję owulację odczekała z 3 dni i zaczęła już brać i faktycznie 2 dni przed planowaną @ się testowała.... Wiem, że na własną rękę nie powinno się nic robić, ale tak się naczytałam, że to naprawdę może pomóc, a mam takie nadwyżki Dupka....

2019 ciąża zakończona cesarskim cięciem, Agatka <3
    2021 maj poronienie samoistne w 8 tc ;(
    2021 listopad ciąża pozamaciczna prawy jajowód uratowany ;(
    Dłuuuuugo nic...............
    2023 maj ciąża biochemiczna ;(
    2023 lipiec poronienie, puste jajo płodowe;(
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola duphaston przy staraniach musi być po potwierdzonej owulacji bo może ja blokować, rozumiem ze czujesz owulacje ale trudno mi coś doradzić, a robisz testy owulacyjne i mierzysz temperaturę ? Może jakbyś jeszcze tym monitorowała owulacje to mogłabyś tego dupka zacząć brać, zawsze to jakieś dodatkowe potwierdzenie owulacji. A sprawdzalas kiedyś na usg czy jak czułaś ze masz owulacje to faktycznie była w tym terminie ?

Pinkflower lubi tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Tak mam o 15.30 na monitor ciśnienia na 24 h i krew ale dziś tak chodzę i myśle czy to jest w ogóle sens robić sama betę ? Bo progesteronu chyba nie wywalczę No i jak nie będę miała po 48 h ponownie żeby zobaczyć jak rośnie czy ma to sens ?? Nie rozumiem skoro płace ja za krew to czemu nie chce mi jej zrobić? Ze to szpital tylko robi a nie ich lab. Niestety nie ma tu labo takiego prywatnego ….
    Jestem nie wyspana … moja 19 latka miała wczoraj prawdopodobnie atak paniki zabrało ja pogotowie i wypuścili po 20 h. Siedziała na krześle większość czasu ale badania ok. Teraz odsypia. Dostała tylko jakaś masc jak by ja bolało w klatce że ma smarować.
    Wczoraj jak poszłam zanieść jej ładowarkę i ciuchy to zapytała czy z nią posiedzę trochę ale powiedziałam jej ze niestety nie mogę…( przy wejściu do szpitala uprzedzono mnie ze wchodzę na własne ryzyko bo mnóstwo ludzi z covid jest ) pogadaliśmy chwile i znowu zapytała wiec ja jej ze nie mogę naprawdę i się wtedy zorientowała ze w ciąży jestem ( nie chcieliśmy mówić nikomu jeszcze ) i teraz tez mi to siedzi w głowie
    O kurczę współczuje córce sama miałam problemy z atakami paniki, rozumiem twoje rozterki musiałaś na szybko podjąć decyzje, porozmawiałas z córka po wszystkim na spokojnie ?

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeszcze odsypia zawalona nockę. Nie wiem czy ruszać temat czy czekać czy sama o coś zapyta. Może jej powiem żeby bratu nie mówiła na razie nic. Nie chcieliśmy nikomu za wcześnie mówić z mężem bo w tej straconej ciąży mówiliśmy od razu ( w poprzednich tez ) ale później te pytania i tłumaczenia…. Córka z synem po wszystkim powiedzieli ze nie chcą więcej rodzeństwa choć my z mężem od razu im mówiliśmy że będzie co będzie.
    Nie chciałam tez mówić bo jak pisałam ona teraz ma stresujący czas wyniki matur, czekanie jaka uczelnia ja przyjmie ( bo tu się aplikuje do uczelni - ogólnie na 10 kierunków i później szkoły dostają wyniki matur i po punktacji przyjmują ) nic idę się szykować na wizytę
    Będę jeszcze raz prosić o powtórzenie badań choć raczej nic to nie da bo lekarz już wtedy mówił ze zrobi ale tylko raz

• JaMiNi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża ja bym sama zaczęła temat, mimo tego ze ma 19 lat może nie rozumieć dlaczego nie zostałaś i nie czuc się z tym dobrze, ty musisz jej to wyjaśnić , bo nie jest najważniejsze żeby nie mówiła bratu a to jak ona sie poczuła,nie czekaj aż sama zapyta bo może tego nie zrobić, tym bardziej jak ma stresujący czas i miała atak paniki musisz jej pomoc z tymi emocjami, napewno jest to dla niej teraz bardzo trudne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2023, 15:55

Echo, pandzia 🐼, Kadża lubią tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jej powiedziałam że jestem w ciąży jak zapytała. Powiedziałam jej ze niestety nie moge z nią zostać a jak zapytała czy jestem w ciąży to powiedziałam jej ze tak a jak panuje covid …. Powiedziała ok pogadaliśmy chwile zostawiłam jej ciuchy ładowarki pieniążki i żalu czas z nią byłam w kontakcie. Ona wiedziała że nie to ze nie chce z nią zostać bo nie tylko że nie chce czegoś załapać. Choć z drugiej strony tez nie do końca z tym covidem wszystko wierze. Nie wiem jakoś jak mi powiedzieli ze jest dużo ludzi i wchodzę na własne ryzyko chyba spanikowałam lekko. Upewniam się że z nią ok ale nie chciałam zostać. Powiedziała ze ok a na pytanie czy przysłać jej tate powiedział ze nie ze ma ładowarkę to popisze ze znajomymi posłucha podkasty. Nie to że ja ja tam zostawiłam i uciekłam

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża, zrobisz jak będziesz uważała, ale z perspektywy tak z boku, jak czytam co piszesz, tez uważam ze powinnaś z nią porozmawiać.
    To ze powiedziała, ze ma telefon i popisze ze znajomymi, nie oznacza, ze w głębi duszy aż jej się wyć nie chciało, ze została sama. Czasem niestety mówimy na głos, ze damy sobie radę, ze wszystko Ok, a to guzik prawda.
    To, ze ma 19 lat nie oznacza, ze Ciebie nie potrzebuje. Ja mam prawie 30 a mam takie dni, kiedy wszystko się wali i najchętniej wtulilabym się w mamę, bo kojarzy mi się z bezpieczeństwem.
    Pamiętaj, ze skoro powiedziała Ci, ze nie chce rodzeństwa, to może oznaczać ze nie będzie tolerować twojej ciąży, podczas której Ty będziesz potrzebowała wsparcia. A chyba dobrze by było, żeby miała z nowa siostra/bratem dobre relacje, nawet jeśli będzie ich dzielić tyle lat.
    Po prostu uważam, ze zasługuje na rozmowę

Echo, izzy91, Kadża lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥

preg.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem co macie na myśli. Pogadam z nią jak wstanie, mąż idzie na trening to będziemy same żeby na spokojnie ;)
    Dziewczyny a teraz z innej beczki czy zanim trafiliście do klinik nie płodności szukaliście pomocy tez u naprotechnologa ?

Echo lubi tę wiadomość

• Echo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz wróciłam do domu... On jest niepoważny, wyszliśmy wkur@#$ i zażądaliśmy zwrotu pieniędzy. Nie mam nawet siły tego opisywać, ale teraz rozumiem dlaczego pomimo renomy i dużej popularności na forum wiele pacjentek od nich odchodzi. W poniedziałek jadę do drugiej kliniki.

Odpowiadając na pytanie co z Acardem i czy mnie w ogóle zbadał,to niestety nic dalej nie wiem. Pan doktor mnie wyśmiał.

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
    Każda kropla morzem dla mej łódki...
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża, zgadzam się z dziewczynami wyżej. Lepiej jak Ty wyjdziesz z inicjatywą i zaczniesz rozmowę 😊

Kadża lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Update wynikowy:
    Sierpień trzymałam dietę pół na pół, było alko nawet w ten weekend. Glukoza: 86,6 insulina: 12,6 jak na mnie nie ma tragedii. Glukozę na czczo na metforminie zawsze miałam w granicach 96-99. Insulinę powyżej 15. Także wiem, że dieta działa. Teraz już wróciłam na dobre tory i będzie tylko lepiej 🥳
    Bezimienna moje tsh wynosi 1,18. Przyjmowałam przez ostatni tydzień letrox 50, a powinnam naprzemiennie z 75. I myślę, że to jest powodem skoku. Bo jest on mały. W czerwcu tsh wynosiło 0,92

Piękne wyniki ❤️❤️ widać,ze Twój organizm dużo lepiej pracuje, bo mimo okazjonalnych odskoczni diety wyniki masz bardzo dobre. Bardzo się cieszę 😘❤️

Butterfly23 lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:
    Dopiero teraz wróciłam do domu... On jest niepoważny, wyszliśmy wkur@#$ i zażądaliśmy zwrotu pieniędzy. Nie mam nawet siły tego opisywać, ale teraz rozumiem dlaczego pomimo renomy i dużej popularności na forum wiele pacjentek od nich odchodzi. W poniedziałek jadę do drugiej kliniki.

Odpowiadając na pytanie co z Acardem i czy mnie w ogóle zbadał,to niestety nic dalej nie wiem. Pan doktor mnie wyśmiał.
    Kurcze aż tak? Jak będziesz chciała coś więcej napisać to jesteśmy. Szkoda że straciliście czas i nerwy 😕

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo, przykro słuchać takie rzeczy.. jak mozna tak kogoś potraktować i jeszcze wyśmiać. 😔
    Jedni się ochrzanią jak za późno się zgłosisz z jakąś dolegliwością a drugi Cię wyśmieje.
    Czy tylko ja mam wewnętrzny strach jak muszę iść do lekarza?😅

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    29.04 CRL 2.59
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

On:

👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Echo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:

Bardzo mi przykro, że córeczka trafiła do szpitala. Z pewnością jest jej bardzo ciężko, to wszystko jest rzeczywiście bardzo stresujące i mogła mieć atak paniki. Trzymam kciuki żeby dostała się tam gdzie jej zależy 🤞🤞😘❤️

Kochana, sama beta też daje Ci jakąś informację. Myślę, że warto ją zrobić. Ja w poprzedniej ciąży nie wiedziałam, że trzeba robić przyrost (tak, takiego miałam lekarza) i najpierw zrobiłam betę żeby potwierdzić ciążę, a przyrost zrobiłam duuuuuzo później gdy się o tym dowiedziałam

Kadża lubi tę wiadomość

2023 ♡ - 2 straty
    2024 ♡ - IVF ✰
    - 08.2024 ✖
    - 09.2024 ✖

---
  • Gradiola Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Rozumiem co macie na myśli. Pogadam z nią jak wstanie, mąż idzie na trening to będziemy same żeby na spokojnie ;)
    Dziewczyny a teraz z innej beczki czy zanim trafiliście do klinik nie płodności szukaliście pomocy tez u naprotechnologa ?
    Tak, chodziliśmy do naprotechnologa, ale niestety w naszym przypadku to był niewypał. Może trafiliśmy na nieodpowiednią osobę. W każdym bądź razie miała wrażenie, że mało konkretów, przeciąganie wszystkiego żeby wyciągnąć od nas jak najwięcej pieniędzy. Po kilku miesiącach zrezygnowaliśmy 🤷

'83
    2020 -córka 4 lata❤️
    2023 - 6 tc 💔
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mąż za niedługo wraca z pracy.. a ja się zastanawiam czy w ogóle mu powiedzieć o tej ciąży. Czy jakoś go nie przeciągnąć do USG. Czy to już przesada?

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    29.04 CRL 2.59
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

On:

👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo wrote:

Jak będziesz chciała się wygadać to jesteśmy…
    Złożyłabym na niego skargę chyba..

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥

preg.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gradiola wrote:
    Tak, chodziliśmy do naprotechnologa, ale niestety w naszym przypadku to był niewypał. Może trafiliśmy na nieodpowiednią osobę. W każdym bądź razie miała wrażenie, że mało konkretów, przeciąganie wszystkiego żeby wyciągnąć od nas jak najwięcej pieniędzy. Po kilku miesiącach zrezygnowaliśmy 🤷
    Przykro mi że trafiłaś na taka osobę. Czytałam że niektórzy właśnie są świetni i tam gdzie już inni mówili tylko o in vitro to właśnie taki lekarz pomógł .

Gradiola lubi tę wiadomość

‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ