Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1233 miałaś ostatnio dużo stresu może to od tego ?
Pandzia widziałam właśnie ale to post dla osób w wieku poniżej 30 ja się nie łapie 😀 ale sprawdziłam lekarza nawet ma terminy znośne, fajny masz zestaw leków będzie dobrze ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 08:04
-
JaMiNi wrote:Elza1233 miałaś ostatnio dużo stresu może to od tego ?
Pandzia widziałam właśnie ale to post dla osób w wieku poniżej 30 ja się nie łapie 😀 ale sprawdziłam lekarza nawet ma terminy znośne, fajny masz zestaw leków będzie dobrze ☺️JaMiNi lubi tę wiadomość
-
pandzia 🐼 wrote:Ja znalazłam tego lekarza przypadkowo na insta. Często wrzuca ciekawe informacje i zajmuje się poronieniami nawykowymi dlatego chciałam spróbować. Przyjmuje pod Krakowem więc też nie mam jakoś mega daleko. Na wizycie mi mówił, żeby napisać maila jakbym była w ciąży, wtedy mnie tak głowa bolala,że zapomniałam zapytać. Na szczęście prowadzi jeszcze stronę internetową i tam znalazłam maila 😜
Edit. Już widzę że odpisałaś że tak 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 08:23
-
Kobea wrote:Czy to jest najprzystojniejszy ginekolog na insta ? Michał S.?😀
Edit. Już widzę że odpisałaś że tak 😁
Jeszcze przystojniejszy 😅 -
Do takiego lekarza to aż się chce chodzić 😂
Mój też jest młody, ale dosyć poważny. Ale wiele mu zawdzięczam bo przyjmował mnie po godzinach pracy za darmo i zawsze dopytywał jak się czuję. Ostatnio byłam na niego zła że nie ma na mnie planu, ale trochę już rozumiem że nie chciał wybiegać w przyszłość bo to był dopiero 3 cykl stymulowany i powiedział żeby dać sobie jeszcze trochę czasu i pomyślimy, no i się udało, a ja już go do was obgadałam 😬😂
Też kiedyś męczyłam się z plamieniami trwającymi nawet 3 tygodnie z przerwą jedno lub dwu dniową, u mnie okazało się to być kombo:
Zbyt cienkie endometrium, cykl bezowulacyjny a co za tym idzie niski progesteron i torbiel na jajniku. Stosowałam estrofem, progesteron i na końcu laparoskopia jajnika i teraz na szczęście udaje się bez plamień.
Elza ale może u Ciebie to właśnie owulacja skoro zapodałaś sobie taki dobry zestaw 😁 jajniki pracują na wysokich obrotach 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 08:42
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Magdanka, plamienia od zbyt cienkiege endo? Myślałam, ze jak endo jest cienkie to własnie tych plamień nie ma i same miesiączki są dosyć skąpe.
Tak się zaczęłam martwić, bo ja od łyżeczkowania borykam się z cienkim endo. Dziś u mnie 18dc i zaczęłam znów plamić/krwawić. Już myślałam, że po antybiotyku mi przeszło, a tu nawrót
Owulację miałam na 100%, czułam jak nigdy. Mogłabym zbadać proga dla pewności ale już nie wiem, które żyły mam podkładać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 09:00
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
alauda wrote:Magdanka, plamienia od zbyt cienkiege endo? Myślałam, ze jak endo jest cienkie to własnie tych plamień nie ma i same miesiączki są dosyć skąpe.
Tak się zaczęłam martwić, bo ja od łyżeczkowania borykam się z cienkim endo. Dziś u mnie 18dc i zaczęłam znów plamić/krwawić. Już myślałam, że po antybiotyku mi przeszło, a tu nawrót
Owulację miałam na 100%, czułam jak nigdy. Mogłabym zbadać proga dla pewności ale już nie wiem, które żyły mam podkładać.
Możliwe że coś pomyliłam 😂 możliwe że chodziło o to że wszystko się złożyło na te plamienia, bo po łyżeczkowaniu też miałam cienkie endometrium i caly czas plamienia przez prawie 4 miesiące. Ale rzeczywiście to raczej samo w sobie nie było przyczyną plamień, przepraszam za wprowadzanie w błąd -
Magdanka wrote:Możliwe że coś pomyliłam 😂 możliwe że chodziło o to że wszystko się złożyło na te plamienia, bo po łyżeczkowaniu też miałam cienkie endometrium i caly czas plamienia przez prawie 4 miesiące. Ale rzeczywiście to raczej samo w sobie nie było przyczyną plamień, przepraszam za wprowadzanie w błąd
Może i tak być. Kto wie. Może jak endo zostało mechanicznie naruszone, to mogą wystąpić plamienia. Czasami to pewnie nawet lekarze, nie wiedzą o co chodzi
A ja też się nakręcam, bo nie wiem, o co chodzi i szukam dziury w całym83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Mój gin też nie ma poczucia humoru i to za grosz. Wcześniej chodziłam do starszego faceta, który lubił pożartować, mówił np. "że zaprasza na przegląd podwozia". Niestety zawał go dopadł na śmierć. Ten aktualny nic, nawet potrafił się oburzyć że lekceważe jego prace. Teraz to się już dotarliśmy, ale początki były słabe.
Czytam was babeczki, dzielnie walczycie! 🤞
Jakie plany na ostatni weekend wakacji? Jest handlowa niedziela.👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Ale ostatnio tutaj plaga tych plamień !
Jamini jak sytuacja?
Mój okres dalej nie przyszedł. Dobrze. Może zdążę wziąć wszystkie globulki.Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Na początku cyklu jest cienkie endo, bo się odbudowuje po miesiączce. Elza jak to jednorazowe, to ja bym się nie przejmowała.
Na cienkie endo polecam zioła ojca Sroki na drugą fazę cyklu. Mi clostylbegyt bardzo zniszczył endometrium. A po tych ziółkach miałam piękne i grube.
Dziewczyny możecie zerknąć na mój wykres? Czy faktycznie owulacja mogła wystąpić w 12 dc?
Plan na weekend: jutro sprzątanie i zakupy, a pojutrze jadę do zwierzątek 🙂 alpaki, świnki, koniki.Echo lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ja za to wczoraj wieczorem zaczęłam plamić, w nocy i teraz to samo. Czuje tez kłucie w krzyżu. A dzis dopiero 8dc.
Mój lekarz ma urlop, nawet nie mam do niego numeru, bo mi nie dał..
miałam takie rzeczy na początku tego roku przy naturalnych owulacjach, ale przy stymulowanej nigdy.. i to tak wcześnie
Staram się o tym nie myśleć i tłumaczyć sobie ze to nic, ale trochę się boje
To rzeczywiście dziwne. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku Czy chcesz to sprawdzić na usg? Ja byłam u lekarza, bo się przestraszyłam. U mnie nigdy nie występowały plamienia, nie mówiąc już o skrzepach...2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Co do weekendu- cały pracuje 🙈 jutro i w ndz po 12 h, także tyle z mojej handlowej niedzieli 😅
Co do plamien miałam je wczoraj od wieczora, przez noc, teraz już prawie w ogóle.
Ale tak jak pisałam, zdarzały mi się już plamienia wokół owulacji i bóle krzyża wtedy, także tak sobie powtarzam w głowie i się nie nakręcam. -
Jednorożec89 wrote:Ale ostatnio tutaj plaga tych plamień !
Jamini jak sytuacja?
Mój okres dalej nie przyszedł. Dobrze. Może zdążę wziąć wszystkie globulki.
Może wcale nie przyjdzie2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Na początku cyklu jest cienkie endo, bo się odbudowuje po miesiączce. Elza jak to jednorazowe, to ja bym się nie przejmowała.
Na cienkie endo polecam zioła ojca Sroki na drugą fazę cyklu. Mi clostylbegyt bardzo zniszczył endometrium. A po tych ziółkach miałam piękne i grube.
Dziewczyny możecie zerknąć na mój wykres? Czy faktycznie owulacja mogła wystąpić w 12 dc?
Plan na weekend: jutro sprzątanie i zakupy, a pojutrze jadę do zwierzątek 🙂 alpaki, świnki, koniki.
Jeśli @ przyjdzie to zakupię te ziółka na następny cykl. Dzięki za wskazówkę.
Ja nie znam się na wykresach, bo nigdy aż tak dokładnie nie obserwowałam cyklu - nigdy nie mierzyłam temp83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Butterfly23 wrote:Na początku cyklu jest cienkie endo, bo się odbudowuje po miesiączce. Elza jak to jednorazowe, to ja bym się nie przejmowała.
Plan na weekend: jutro sprzątanie i zakupy, a pojutrze jadę do zwierzątek 🙂 alpaki, świnki, koniki.
Zwierzątka są super Gdzie takie cuda można zobaczyć?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
U mnie brak planów na weekend, pewnie wykorzystam te 3 godziny z rana kiedy się czuje normalnie na jakieś ogarnięcie mieszkania bo jest dramat 🤣 a potem przeleże dzień przed tv, także nie ma czym się chwalić 😁
Butterfly zazdroszczę wycieczki do zwierzątek 🥰Butterfly23 lubi tę wiadomość