Starania o Tęczowego Malucha 🌈💚
-
WIADOMOŚĆ
-
syska wrote:Wiem o jakiej dziewczynie mówisz bo co jakiś czas wyskakują mi jej posty w proponowanych. Nie doszukałam się czy coś jej zdiagnozowano konkretnego i się udało?
Nigdy nie dopatrzyłam się konkretnych informacji właściwie dlaczego. Wiem, ze miała tez dwa in vitro w USA - nieudane.
Bardzo się rok temu zawzięła, bo przez nawrot depresji miała dość spora nadwagę. Przeszła na dietę keto, zaczęła solidnie ćwiczyć, zaszła w jedna ciąże, ale niestety ja straciła. Nie poddała się, ciagle dieta i ćwiczenia i w końcu jej się udało. Cała ciąże chyba brała heparynę, była ciagle pod opieka lekarzy, przez swoją historie, ale urodziła pięknego i zdrowego synka. Naprawdę jest taka fighterka, ze można ja podziwiać na upór.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 21:17
Pinkflower, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
PCOS
3 lata starań
2 straty
2024 - in vitro
I transfer - ❌
II transfer - 💔
III transfer - ❌
IV transfer
10 dpt beta 448 🥹
14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
20 dpt zarodek z akcja serca ❤️🔥
L -
Pandzia, bardzo polecam Prenacaps OVI. A 3-7dc Miovelia NAC dodatkowo.
Butterfly, Alauda, trzymam bardzo, bardzo, bardzo mocno kciuki ale najlepiej testować w niedzielę lub poniedziałek teraz tylko dla sportu żeby nie wyjść z wprawyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 21:20
Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Mam pytanko. Czy ciągły, bardzo wysoki poziom wkur@#$ to objaw ciąży czy tylko ja tak mam, bo jestem w takiej dupie życiowej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 21:19
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Mam pytanko. Czy ciągły, bardzo wysoki poziom wkur@#$ to objaw ciąży czy tylko ja tak mam, bo jestem w takiej dupie życiowej?
Może być na ciążę, ale jeśli chodzi o to drugie ja myślę że jest jeszcze nadzieja że będzie dobrze. Nie trać jej.
Dalej nie mam okresu jak nie przyjdzie to może zrobię test ale nie mam jakoś na to ochoty.
W każdym razie nie wcześniej niż w poniedziałek bo w niedzielę mam zamiar wyładować stres w siodleDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Może być na ciążę, ale jeśli chodzi o to drugie ja myślę że jest jeszcze nadzieja że będzie dobrze. Nie trać jej.
Dalej nie mam okresu jak nie przyjdzie to może zrobię test ale nie mam jakoś na to ochoty.
W każdym razie nie wcześniej niż w poniedziałek bo w niedzielę mam zamiar wyładować stres w siodle
Ehh ten stan zawieszenia jest najgorszy. Może faktycznie zatestuj? W tej grupie robimy to nawet dla sportu Ja trzymam mocno kciuki2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Echo wrote:Ehh ten stan zawieszenia jest najgorszy. Może faktycznie zatestuj? W tej grupie robimy to nawet dla sportu Ja trzymam mocno kciuki
Nie chcę testować bo pierwsze ta biel mnie dołuje bo wiem że rączej w tym cyklu mam małe szanse na ciążę. Mieliśmy długie przerwy do 🐝 najpierw przed badaniem nasienia potem nie chciałam przy infekcji a potem przy antybiotyku. Poza tym jadą w niedzielę do stajni i nie che o tym myśleć bo robię to m.in żeby zapomniećDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
syska wrote:Mam nadzieję, że tej siły mi wystarczy. Ale dalej mam q głowie taka myśl, że tej straty tak nie przeplakalam jak pierwszej. Mam wyrzuty sumienia.
Jutro będziesz testować z rana ? Będziemy pod kibelkiem trzymać 🤞😘❤
Wiem o jakiej dziewczynie mówisz bo co jakiś czas wyskakują mi jej posty w proponowanych. Nie doszukałam się czy coś jej zdiagnozowano konkretnego i się udało?
Jak zabraknie Ci siły, to jesteśmy my ❤️ i będziemy Ci jej dodawać.
Tak, zatestuję jutro, bo nie wytrzymam 🙈
Dziś zastrzyk z heparyny był bardzo bolesny. A po środowym mam ogromnego siniaka. Dziś zaciskałam zęby, żeby się nie popłakać. Bo kłuje się w ciemno. Nie wiem czy nie na marne. To wszystko jest tak ciężkie… -
pandzia 🐼 wrote:Alauda możliwość testowania jest silniejsza niż chęć na słodycze . Nie ma co chowac, tylko testować 😄
Butterfly, jest mi cholernie ciężko , mąż mnie wspiera na swój sposób, ale on jest po prostu inny, twardy. I powtarza mi, że ja też muszę być twarda. No, nie wychodzi mi to tak jak jemu, mam takie momenty, że nagle płacze.
Zmiana lekarza daje mi nadzieje, że może być w końcu dobrze. Z niecierpliwością czekam na maila to mnie jakoś trzyma w ryzach.
Butterfly i Alauda jutro będę zaglądać w pracy tutaj jak tylko będę mogła i wyglądam waszych dwóch kreseczek 🧡
Jaki zazywacie Nac, inozytol? Zastanawiam się nad zakupem tylko chce coś sprawdzonego
Ja polecam prenacaps ovi tam jest inozytol i 600 mg nac. Oprócz tego mam nac 500mg do łykania w 3-7 dc, ale to jakiś pierwszy lepszy z neta.Echo lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Nic konkretnego. W sumie chyba tylko pcos. Po przejściu na dietę keto i zrzuceniu ponad 20 kg zaszła w ciążę. Chyba jak dobrze pamiętam trzy razy i ta trzecia dała jej upragnionego synka.
Dziś zastrzyk z heparyny był bardzo bolesny. A po środowym mam ogromnego siniaka. Dziś zaciskałam zęby, żeby się nie popłakać. Bo kłuje się w ciemno. Nie wiem czy nie na marne. To wszystko jest tak ciężkie…
Butterfly23, a próbowałaś schłodzić sobie skórę przed zastrzykiem? Przyłóż jakaś mrożonkę wcześniej. Może będzie mniej bolec a do tego tez i siniaki mogą byc mniejsze, bo naczynia krwionośne są obkurczone.Echo lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
Butterfly23 wrote:Nic konkretnego. W sumie chyba tylko pcos. Po przejściu na dietę keto i zrzuceniu ponad 20 kg zaszła w ciążę. Chyba jak dobrze pamiętam trzy razy i ta trzecia dała jej upragnionego synka.
Dziś zastrzyk z heparyny był bardzo bolesny. A po środowym mam ogromnego siniaka. Dziś zaciskałam zęby, żeby się nie popłakać. Bo kłuje się w ciemno. Nie wiem czy nie na marne. To wszystko jest tak ciężkie…
🤞🤞🤞
Kurcze to różne mają podejścia lekarze. Od owulacji robisz zastrzyki ? Ja mam zapisane ze acard 150 miesiąc przed staraniami a od pozytywnego testu heparyna.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Echo wrote:Mam pytanko. Czy ciągły, bardzo wysoki poziom wkur@#$ to objaw ciąży czy tylko ja tak mam, bo jestem w takiej dupie życiowej?
Echo lubi tę wiadomość
-
alauda wrote:Butterfly23, a próbowałaś schłodzić sobie skórę przed zastrzykiem? Przyłóż jakaś mrożonkę wcześniej. Może będzie mniej bolec a do tego tez i siniaki mogą byc mniejsze, bo naczynia krwionośne są obkurczone.
Właśnie Magdanka co u Ciebie? -
syska wrote:🤞🤞🤞
Kurcze to różne mają podejścia lekarze. Od owulacji robisz zastrzyki ? Ja mam zapisane ze acard 150 miesiąc przed staraniami a od pozytywnego testu heparyna.Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Mój gin mówił ze od pozytywnego. Ale ja się naczytałam, że heparyna pomaga zajść. I wbiłam to sobie do łba. Miałam teleporadę z moją diabetolog- naprotechnolog i mówiłam jej, że mam te mutacje i że będzie heparyna w ciąży. I ona powiedziała, że dobrze by było spróbować już po owulacji. I kłuje się od 4 dpo. Acard 150 przyjmuje cały cykl
Oki, Oki rozumiem. To jak coś do przegadania z moja ginka.29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Butterfly biedaku może faktycznie schłodzenie miejsca wkłucia pomoże Trzymam kciuki zaciśnięte żeby to całe cierpienie przyniosło efekty 🍀🌈
Butterfly23 lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Butterfly23 wrote:Nie, a Magdanka mi pisała żeby chłodzić 🙈 muszę pamiętać.
Właśnie Magdanka co u Ciebie?
Dołączam do pytania. Magdanka, wszystko w porządku ?2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Alauda, Butterfly, pewnie jesteście mocno zaopatrzone, ale jakby co, to Facelle i DOZ wykrywają niską betę rzędu 17 🤞🤞🍀
Butterfly23, Wron Kraa lubią tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki...